Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen haklısın desem inanma resmen gasp etmişsiniz gelinin altınlarını bide gelmiş kim haklı diyor

Tabii ki kız sonuna kadar haklı..Düğünde takılan altınlar kızındır onlarındır sizin tasarrufunuz yok üzerinde.size muhafaza için vermesi bile saçma açar bir kasa koyar oraya.Siz resmen kızın iyü niyetini su istimal ediyorsunuz.Ağabeylerinizi evlendirirken kızın altınlarına mı güveniyorsunuz?taksit taksit ödemekle olur mu yani. Ağabeylerin durumu yoksa evlenmesin ya da anneniz bütçesine göre yapsın kız ailesinin altınlarını istemiş niye versin ki hepsi onun hakkı bu kul hakkıdır..ihtiyaçları olsa ne yapacaklar toptan parasını veremeyeceğinize göre..oh gelinin altınlarıyla oğlan evlendirmek çok açıkgözsünüz

Bir kez altın alıp iki oğlan evlendircekler. Akıllılara bak sen. Amma kurnazsınız ha. O gelinin altınları size haram olur burnunuzdan gelir. Mutlaka başınıza bir felaket gelir.Gelinin hakkı o altınlar size ne isterse sütyenin içine koyar o altinlarla uyur sanane kötü görümce nolcak

Ama kız altın tapmayı sevmiyorum dedi bize. Hem altın takmayi sevmiyor hem de babasının taktiklarini istiyor bize güvenmiyor diye düşündük
Hanımefendi benim annem babam öldü. Babam evlendiğimi bile göremedi. Ama ben bekarken bana aldığı küpeyi, bilekliği, parca parca olan tişörtü, ıvırı, zıvırı ne varsa saklıyorum. Çünkü hatırası var. Babam bir daha bana onları alamaz. Takmayı sevmiyor diye babasının aldığı manevi değeri olan şeyleri istemesinde yüzde katrilyon, sentrilyon en büyük sayı neyse o kadar haklı. Size güvenip guvenmemesiyle alakası yok. ( Ki aslında hepsini istese yine haklı. ) siz ne cüretle ailesinin taktığı altınları abinin müstakbel eşine takma hakkını buldunuz ben onu anlamadım. Aynısı senin başına gelse ortalığı yıkarsın.

Yuh yalniz, o nasıl sabır o ne terbiyeymiş gelindeki, böyle gelin bulsam değil elinden altınlarinı almak altına boğardım , oğlunuz kadir gecesi doğmuş valla

çok mazoşist hareketler bunlar. Beni odunla dövün, yetmedi, ıslağını getirin onunla dövün der gibi.

Tüh size.. annen tam kaynana sende tipik görümcesin. Kızın babası takmış hatıra manevi değeri var bırak maddi değerini niye versin ya sen olsan kabul edermiydin. Kıza çok üzüldüm insallah eşi akıllıdır da sizin dolduruşunuza gelmez belli sizde o potonsiyelde var analı kızlı.

Sana mı soracak takarken bide takip ne yapacaksa demiş terbiyesizsin. Tam klasik görümce ve kaynanasınız o eşine de yazıklar olsun diyorum evlenmiş ama koca olamamış daha karısının altına sahip çıkamıyor
Ayrıca siz bugünkü fiyattan kafanıza göre taksit taksit ödeyeceksiniz kabul etmek zorunda mı altın sürekli yükseliyor neden zarar etsin kadın ?? Geçen sene çeyrek 350 liraydı şimdi 600 TL oldu. İki katı zarar edecek siz utanmıyor musunuz dolandirmaya insanları ? Kız kabul etse bile altın borcu altın olarak ödenir. İnşallah sizle bı daha gorusmez de kurtulur sizden
Not: altınları hala vermemişsiniz arada gel al diyor musunuz. Niyeti olan öyle demez annesini ikna eder ve geline direk çıkarıp verir. Hatanızdan dönün bari bu iyiliği yapın kıza. Tabi hala harcamadiysaniz ben asla inanmıyorum kesin kızdan habersiz o altınları harcadınız

Son düzenleme:
Bu düpedüz haksızlık.Hepsınıde ıster aılesının taktıgınıda.Ayrıca sıze vermek zorunda deil.Gelınınızın razı olmadıgı bir seyı yapmışsınız.Ustune ustluk dıger abınız evlenıcek dıye altınlarını vermek zorunda deıl.

Ne ayıp şey
Bu soruyu nasıl sorabildiniz ona bile şaşırdım hadi sordunuz olmaz deme ihtimalini hiçmi düşünmediniz.Bide utanmadan sinirlenip bağırıyorsunuz ben olsam bu olayın üstüne özür dilenmeden konuşmazdım.

kocası olacak insanımsı, ses çıkarsa altınları getirmezler mi? Kocası hala diyormuş ki babasının altınlarını gelip istemez gurur yapar. Sümsük, alıp karına götür o zaman. Ama topluca hırsız gibiler

Siz değil altınları korumak, bildiğin sahiplenmişsiniz(!)
Ne demek "altınları bize ver, bugünkü fiyatından (artık elimize ne zaman geçerse) sana taksit taksit ödeyelim"...
Altın ne kadar hızlı yükseliyor farkında mısınız? 2016da tam altın alınan fiyata bir çeyrek alınıyor şimdi....
Siz bu gelinin yerinde olsanız, (sizi akılsız yerine koyan) bu teklifi kabul eder miydiniz?

Ciddi ciddi kim haklı diye soruyorsunuz
Siz haksızsınız!
Herkes kendi altınını kendi muhafaza eder, ilk saçmalık bu.
Kızın altınlarını uyanıklık yapıp almak istiyorsunuz, üstüne kendi ailesinin taktılarını istiyor diye bağırıp çağırıyorsunuz hakkınız varmış gibi bu ikinci saçmalık.
Takıp ne yapacaksa diye birde kendiniz de buna karışma hakkı görüyorsunuz bu da üçüncü saçmalık.
Saçmalıklar silsilesi ile dolu bir durum.
Gelininizi öpün de başınızın üstüne koyun, başkası olsa hepinize bildirirdi haddinizi.

Bu düpe düz gasp etmektir.
Suç yani.
Bence babası kızına aldığı altınların sizin tarafından gasp edildiğini, üstüne hadsizce kızına sözlü şiddet uyguladığınızı bilse sizi polise şikayet eder.
Ya da sizin hakkınızdan kendi gelir.

3 kız çocuğum var. Allahtan dilerim, yavrularımı ve diğer herkesin evlatlarını, sizinki gibi haktan, hukuktan, nezaketten, insanlıktan anlamayan, empati kurma yeteneği zerre kadar olmayan zalimlerden uzak tutsun, korusun.

İnşallah konu fakedir.Ama degilse cok fena.Taksitle altın satan cok kuyumcu var oradan alın. Kızın babasının taktiklarindan size ne?sen evlenince ne yapacaksın aynı durumla karşılaşınca?Pes denecek laf çokta burada yazılmıyor.Allah kimseyi böyle bi durumla karşılaştırmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…