- 19 Nisan 2010
- 2.219
- 4.684
- 333
- Konu Sahibi Bohemianrapsodi
-
Gelinimize babasının taktıklarını cikarip vermedik. Tekrar istemedi cunku
Kendi penceresinden de haklı tarafı yok ki. Kendi penceresinden görünen tek şey zorbalık. Zorbanın, gaspçının şu haklı sebeple yaptım dediği nerde duyulmuş ya da kabul edilmişGeline haksızlık yapmışsınız. Sizin pencerenizden siz haklısınız. Gelin açısından onun altınları istediği gibi tasarruf etme hakkına öncelikle o sahip. Gönül rızası yoksa tavır almanız hatalı.
Kız haklı, malına çökmüşsünüz. Abinizi onun altınlarına güvenerek mi evlendirmeye kalktınız? Kız belki bozdurmayacaktı, siz altınlarını alıp o günün kuruyla taksit taksit ödeyince hem oara bölünmüş oldu hem kızın altınları TL’ye döndü. Hiç etmişsiniz toplu altınını. Umarım vermemiştir.Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Konu feyk bence bizi gıcık etmek icin açmış konu sahibi
Altın çok yükseldi birikimle alıyordum artik alamiyorum,bende gelir aynı altın fiyatı aynı değil biz neysede yeni evlenenlere yazık olduSana mı soracak takarken bide takip ne yapacaksa demiş terbiyesizsin. Tam klasik görümce ve kaynanasınız o eşine de yazıklar olsun diyorum evlenmiş ama koca olamamış daha karısının altına sahip çıkamıyor
Ayrıca siz bugünkü fiyattan kafanıza göre taksit taksit ödeyeceksiniz kabul etmek zorunda mı altın sürekli yükseliyor neden zarar etsin kadın ?? Geçen sene çeyrek 350 liraydı şimdi 600 TL oldu. İki katı zarar edecek siz utanmıyor musunuz dolandirmaya insanları ? Kız kabul etse bile altın borcu altın olarak ödenir. İnşallah sizle bı daha gorusmez de kurtulur sizden
Not: altınları hala vermemişsiniz arada gel al diyor musunuz. Niyeti olan öyle demez annesini ikna eder ve geline direk çıkarıp verir. Hatanızdan dönün bari bu iyiliği yapın kıza. Tabi hala harcamadiysaniz ben asla inanmıyorum kesin kızdan habersiz o altınları harcadınız
Sanki, kendi görümcesinin (tabi kv ve kpin) kendisine yaptığını (görümcesinin ağzından) kendisi anlatıyor gibi de...Oyle olmasini temenni ederiz ama konu sahibinin Gecmis mesajlarini okudugumda gercek profil gibi duruyor.
Baya haksızlık yapmışsınız evet.Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Yani altinlari alıp TL olarak ödemek de büyük uyanıklık cidden . TL her gün değersizlesiyor bide kafalarına göre taksit yapacaklarmis ziynetin hicbi kiymeti kalmayacakAltın çok yükseldi birikimle alıyordum artik alamiyorum,bende gelir aynı altın fiyatı aynı değil biz neysede yeni evlenenlere yazık oldu
Böyle hortumcular gelinin altınları olmasa kapıdan burnunu çıkaramazlar biliyor musun ? Bir de şey derler ee biz aldık altınları yine geri yaparız vs. aldıysan babanın hayrına aldın sanki millet boğazına yapıştı bana altın al diyeÖff çok saçma ya. Gerçekten yaşanıyor mu böyle şeyler
Geline güvenerek mi düğün yapıyorsunuz
Öff çok saçma ya. Gerçekten yaşanıyor mu böyle şeyler
Ooo sen bir de benim eşimin ve ailesinin yaptıklarını duysan ağzın açık kalır. Evlenmeden önce keşke sadece kan testi değil; akıl, vicdan, ahlak testi de yapılsaÖff çok saçma ya. Gerçekten yaşanıyor mu böyle şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?