Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Ne kadar saçma bir konu yine gelinimize helal olsun babamın taktığını almak istiyorum sadece demiş. Asla istemeye hakkınız yok kaldı ki zor durumda kaldınız istediniz kıza öyle bir tavır yapmaya hiç hakkınız yok. Zaten evlendiğin zaman sende çok iyi anlarsın

Kız haklı yazık açık açık altınımı alamazsınız diyememiş de yine saygıdan babamın taktıklarını almak istiyorum demiş
Üstüne bir de bağırmışsınız hiç olmamış
Saygı duyun lütfen

kamu spotu gibi konu aslinda evlenmek uzere olan arkadaslarimiza okumasi icin tavsiye edilmelik konu arkadaslar esinizin ve ailesinin eger kapida 10 guvenligi olan uber korumali evleri yoksa kimse altinlari biz saklariz yalanina kanmasin onun altinda siz yiyemezsiniz verin biz yiyelimdir dugunden hemen once gidip bir bankadan adiniza kasa kiralayin esinizede soyleyin allah korusun altin para icin adam olduruyorlar banka en guvenlisi hem malimiz hem canimiz icin deyin valla bir kac sene once seneligi 250 tlye kiralamistik kasa senesi dolmadanda kapatirsaniz kasayi o parayida geri aliyorsunuz

Birak bu isleri devlet su isleriiii.
Yalniz siz gelini begenmeyin ama cok asilmis dogrusu. Babamin taktigini verin gerisini alin demis ben olsam hepsini verin derim. Size ne gelinin altini onlar.

Mecbur mu vermeye.ne dıye tavır yaoıyorsunuz ne hakkınız var. Kız ilk basta vermezdı sıze saklayın dıye guvenmeseydı..
Sız sımdı bırıne bı teklıfle gittiginizde o kısı o teklıfı kabul etmek istemıyorsa bunun neresı anormal? Anormal olan sizin hoturdugunuz teklıfe yanasmamasına sınırlenmenız.diktatör nusunuz? Haddınızı bılın bence. Insanların esyaları hakkında karar alma tasarrufuna sahıp degilsınız. Kıza ne sızın kardeısnızın dugununden? O kızın altınına mı guvendınız? Kızcagız bı de babamın aldıklsrını alayım demıs .sızın taktıınızdan gecmiş yanı laf etmeyın diye..
Öff het seye karısın het seye.bitmedınız gorumceler kv ler.. Eltıler kayınlar.. Sacmasınız . gelmıs kızcagız altınını vermek istemıyor dşye sinirlenıyor.. Sanane ya vermez vermez sana nı soracak sen nıye sınırlenıyorsun ortalıgı karıstırıyorsun bı de hetkesı dolduruyorsundur.. Fitneciler.işsizler.

hem kızın altınlarına çöreklendiniz hemde kıza bagırıp tavır mı aldınız. Yazık. Düşman başına siz gibi insanlar

Niye yarım ağızla al istersen babanın altınlarını diyorsunuz da çıkarıp veriyorsunuz? Yalandan al demekle olmaz, kızın altınlarını çıkaracaksınız, haber vereceksiniz kasa kiralayacaksan kirala al gel altınlarını diye. Tabi satıp yemediyseniz :bicak:

Ama kız altın tapmayı sevmiyorum dedi bize. Hem altın takmayi sevmiyor hem de babasının taktiklarini istiyor bize güvenmiyor diye düşündük

Tabi yaa babasının taktıklarını da istemeseydi size verseydi demi. Milletin malına göz koyacagınıza çalışın da kazanın. Kızın babası almış size ne.
Çok düzgün kızmış ki sizin aldıklarınızı istememiş müdana bile etmemiş size. ama babasının kinide size yedirmeye niyeti yok.

Gelinin hakkı olanın üstüne yatmak en nefret ettiğim ...konuyu okuyanlar şuna dikkat etmedi sanırım

Altını bozacak kullanacak sonra bozduğu fiyata ödeyecek şimdi bişey derdim de mune nin sihirli öpücüğü konu verir profilime :)

Nasil bir artniyet seytanlik ve cakalik utanmazlar

Pardon da siz neye sinir oldunuz ben tam olarak anlayamadım? Kendiniz de misiniz acaba? Kadının altınları istediğini yapar size mi soracaktı? İster verir ister vermez size ne laf düşüyor siz neye sinir oluyorsunuz ben anlayamadım? Kaldı ki babasının taktıklarını vermemesi de en doğrusu! Şu konuyu okurken zaten 74 sayfa herkes okkalı okkalı söylenmesi gerekenleri söylemiş oohhh almışsınız ağzınızın payını diye düşünüyordum ama bende 2 çift laf söylemeden edemedim. Siz dua edin o kadın vermiş size saklayın diye şimdide yüz buldunuz diye astarını istiyorsunuz çok çirkin ve terbiyesizce.

Ben tavrınızı çok yanlış buldum, bağırmak nedir geline 😑 eğer ki durumu anlatsaydınız belki kendiliğinden verirdi altını istemeniz bile gerek kalmazdı çok ayıp.
Ayrıca kızın babasının taktığı altınları vermemesi size ne ilgilendirir bende vermezdim isteselerdi hiç hoş değil yapılan haraket.
Gidip gelininizden özür dilemeli gönlünü almalısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X