Gelin olmak

Merhaba arkadaşlar sizinle biraz dertleşmek istedim. Merak ettiğim gelin olmak neden zor? Neden sürekli insanlar bir açığınızı arıyor? Bazen kıskanıyor, elinizden gelenin en iyisini yapıp kırmamak için çok çaba sarf etseniz de onlar kızmak için bir sebep buluyor? Herkes gelin olmuyor mu? Biz de ileride böyle olacağız? Gerçekten korkuyorum.
Eger dogru eşi secmisseniz gelin olmak hic de zor degil. Esiniz size sahip cikip kendi annesine ve kardeslerine bu benim esim kimse laf konusamaz ve kimse hizmetci olarak goremez hissini basta verirse kimseye eyvallahiniz olmaz. Siz sayginizi gosterirsiniz onlar da size saygi duyar boylece sevgi de zedelenmemis olur iki tarafli. Haa arkanizdan kinusurlar mi evet konusurlar ama duymadiginiz seyler de sizi ilgilendirmez zaten herkes dusuncesinde ozgurdur.

Gelin gittiği ailede "gelin olmak" adına pek bir zorluk yaşamamış biri olarak söylüyorum.
Bdv de karşılaştığın örneklerde de görüldüğü gibi çok kv-gelin ilişkisi sorunlu.
Benim değil..
Sülalemde çoğu kişinin değil.
Ama burada çok okuyorum...
Peki kayınbaba ıle sorun yasayan gelın yok mu ?kaynana degıl kayın baba bunu merak edıyorum gelınıne kızan azarlayan herkes kaynanasından mı dertli ??????

Eger dogru eşi secmisseniz gelin olmak hic de zor degil. Esiniz size sahip cikip kendi annesine ve kardeslerine bu benim esim kimse laf konusamaz ve kimse hizmetci olarak goremez hissini basta verirse kimseye eyvallahiniz olmaz. Siz sayginizi gosterirsiniz onlar da size saygi duyar boylece sevgi de zedelenmemis olur iki tarafli. Haa arkanizdan kinusurlar mi evet konusurlar ama duymadiginiz seyler de sizi ilgilendirmez zaten herkes dusuncesinde ozgurdur.
Bbabası oglana sert cıkışıyosa oğlanda korkusundan babasına bırsey dıyemıyosa o gelının yıne yapacagı bırsey yok ki keske hersey bukadar kolay olsa ne aıleler var oğlan sesını cıkaramıyor ki

Bbabası oglana sert cıkışıyosa oğlanda korkusundan babasına bırsey dıyemıyosa o gelının yıne yapacagı bırsey yok ki keske hersey bukadar kolay olsa ne aıleler var oğlan sesını cıkaramıyor ki
Iste evlenme yasina gelmis adam hala babasindan korkuyor ve bir baba evlilik yasina gelmis oglunu azarlayabiliyorsa iste o zaman o kisi dogru kisi değildir

bence fedakarlık yapmayıp hep isteyeceksin...baştan sevmezler sonra alışırlar istemeyi bırakınca senden kıymetlisi olmaz :))

Peki kayınbaba ıle sorun yasayan gelın yok mu ?kaynana degıl kayın baba bunu merak edıyorum gelınıne kızan azarlayan herkes kaynanasından mı dertli ??????
Valla bilemem, benim kayınpederim zor bir insandır,iyi bir koca iy bir baba değildir mesela ama bana veya diğer gelinine veya damadına bir kötü lafı olmamıştır.

Bdv de kötü kayınpederler de okuyoruz.
Kayınvalide kadar olmasa da

Peki ikinci gelinden sonra kıymeti anlaşılan var mı ki

Kp den dertli ben varım.
Hem de ne dertli..
Böylesi görülmemiş anlatsam inanmazsınız.

Ben Kv evine gidince misafirliğin ertesi günü viledayı süpürgeyi çıkarır ortaya sanki gündelikçi gelmiş gibi. Beni bırakır yemek yapayım çıkar misafirliğe gider. Hayat ne zor kadın icin. Gelin olduğun zaman dügün icin yapılan masrafı mı çıkartmak istiyorlar bilmiyorum ama resmen kullanmak istiyorlar
Seninki yine ertesi günü bekliyormuş. Benimki gittigim saat başlıyor. 2 aylik cok gazlı bi bebegim var aglayip duruyor, bugün bana diyorki duvarlarimi sil. Hem de o an silmemi istiyor. Saka gibi ya.

Benim kp de öyle bir kayinpederki. Kaynanam zaten cekilmez, kp de öyle aynı şekilde. Basimda iki tane kaynana var resmen.

Kaynanama iş kalmıyor kp kaynanalık yapıyor.
Hayatımda böyle bir şey var deseler inanmazdım öyle bir tiple karşı karşıyayım...
Raporsuz deli adam.. Allah sabır versin kp in fenası daha zor bence..
Kadınsın bir yere kadar muhattap olunuyor..

ben yazmışım gibi okudum :)
evliyim ama sırtımı dayayacak kocam yok gibi hissediyorum ailesi söz konusu olunca
bu yaşta bu kadar yıpranmaya değer miydi bilmiyorum...
haksızlık, kabalık, hadsizlik yapana dur deseydi ben de bu kadar yıpranmazdım
ailesine karşı hep sustum hala da susmaya devam ediyorum
fakat...
ailemi, eşime şikayet ettiğini öğrendiğimden beri kaynanatör gözümden düştü,
mecburen görüşüyorum ama içim soğuk ona

Değmez hele böyle insanlar icin hiç degmez. Esimizin bizi korumasi gerekirken bazen biz kendimizi ona karsi koruyoruz.

Kaynanama iş kalmıyor kp kaynanalık yapıyor.
Hayatımda böyle bir şey var deseler inanmazdım öyle bir tiple karşı karşıyayım...
Raporsuz deli adam.. Allah sabır versin kp in fenası daha zor bence..
Kadınsın bir yere kadar muhattap olunuyor..
Aynen öyle, ama benim kaynanaya is kalmamis diyemiyorum onun da hakkını yemiyim hayati en az kp kadar zehir eder insana.

Gelin, aileye yeni giren birey

Ne bekleniyor ki?

Ben kuşlarıma eş yakıştıramıyorum,
Kolay değil adapte olmak.

Benim tuzum kuru, arkamda bir babam var.

Çok çelişkili yazacağım, acaba ben gelin olacak mıyım?

Yaş 25, evlilik istemem de.
Evlensem de, sevmesem bile güler yüzümü eksik etmem dünürlerden.

Oynayacaksın tatlım. Başından beri dürüsttüm, mutluyum diyen var mı?

Seninki yine ertesi günü bekliyormuş. Benimki gittigim saat başlıyor. 2 aylik cok gazlı bi bebegim var aglayip duruyor, bugün bana diyorki duvarlarimi sil. Hem de o an silmemi istiyor. Saka gibi ya.

Gelini köle görmekten işte. Elin ayağın tutuyor yani niye yapmıyorsun. Ayrıca hasta filan olsa yaparım yani işten kaçan biri de değilim. Ama kullanıldığımı hissediyorum ve ciddi anlamda sinir oluyorum

Gelin, aileye yeni giren birey

Ne bekleniyor ki?

Ben kuşlarıma eş yakıştıramıyorum,
Kolay değil adapte olmak.

Benim tuzum kuru, arkamda bir babam var.

Çok çelişkili yazacağım, acaba ben gelin olacak mıyım?

Yaş 25, evlilik istemem de.
Evlensem de, sevmesem bile güler yüzümü eksik etmem dünürlerden.

Oynayacaksın tatlım. Başından beri dürüsttüm, mutluyum diyen var mı?
Bir bakıma hakkın var ama kişiliğinden ödün vermek normal mi peki? Oynamayı sevmem net biriyimdir. O yüzden karsımdakinden de aynı şekilde beklerim. Evlenince görüyor insan yaparım ederim demekle uygulama bir olmuyor. İnsallah dediğini gibi olabilirsin

Bazı şeyler zor geliyor insana işte. Ben de güler yüzümü hiç eksik etmedim ama oğluna hep güler yüz biz dış kapının dış mandalı gibi hissedince bazen zor geliyor

Sadece diyorum ki bir gelini daha olacak Allah büyük.

Back
X