Gelin olmak

Aslında gelin olmak değil de annemin de dediği gibi ELE KARIŞMAK ZOR
Bilmediğin insanlar bilmediğin huylar ..
Hepimizi düzgün insanlar ile karşılaştırsın yaradan

Aslında gelin olmak değil de annemin de dediği gibi ELE KARIŞMAK ZOR
Bilmediğin insanlar bilmediğin huylar ..
Hepimizi düzgün insanlar ile karşılaştırsın yaradan
Gerçekten öyle insanlar söylüyordu ama yaşamayınca insan anlamıyormuş

Merhaba arkadaşlar sizinle biraz dertleşmek istedim. Merak ettiğim gelin olmak neden zor? Neden sürekli insanlar bir açığınızı arıyor? Bazen kıskanıyor, elinizden gelenin en iyisini yapıp kırmamak için çok çaba sarf etseniz de onlar kızmak için bir sebep buluyor? Herkes gelin olmuyor mu? Biz de ileride böyle olacağız? Gerçekten korkuyorum.
gelınım el ustunde tutuluyorum sebebı ne bılmem ama kımseye eyvallahım yok bunu bılırler mesafelıyım zırt pırt araam etmem gelmem gıtmem, özel gunler kafıdır benım ıcın...
su da var kendı ayaklarım ustunde duruyorum ve esımınde bazı konularda eksılerı cok o nedenle ben ezılen gelın degılım ..

gelınım el ustunde tutuluyorum sebebı ne bılmem ama kımseye eyvallahım yok bunu bılırler mesafelıyım zırt pırt araam etmem gelmem gıtmem, özel gunler kafıdır benım ıcın...
su da var kendı ayaklarım ustunde duruyorum ve esımınde bazı konularda eksılerı cok o nedenle ben ezılen gelın degılım ..
Böyle şeyler duyunca daha çok üzülüyorum emeklerim boşa mı diye. Ben de kendi ayaklarım üzerinede duruyorum.

Bence en önemli sorun gelini “oğlumun hayat arkadaşı “ algısını idrak edemeyişleri... Ben sizin ailesize dahil oldum sadece, evinize kız falan olmadım.
Saygı sevgi çerçevesinde ama herkesin sınırlarını bileceği şekilde ilerlemeli ilişkiler.
Ben severim sayarım güler yüzlüyümdür kalp kırmamaya özen gösteririm ama bu karşılıklı olmalı. Olmadığı takdirde saygısızlık etmem gelir giderim ama sempatim güleryüzüm ona göre olur... bence gelin olmak budur.

Gelin, aileye yeni giren birey

Ne bekleniyor ki?

Ben kuşlarıma eş yakıştıramıyorum,
Kolay değil adapte olmak.

Benim tuzum kuru, arkamda bir babam var.

Çok çelişkili yazacağım, acaba ben gelin olacak mıyım?

Yaş 25, evlilik istemem de.
Evlensem de, sevmesem bile güler yüzümü eksik etmem dünürlerden.

Oynayacaksın tatlım. Başından beri dürüsttüm, mutluyum diyen var mı?
Oyuna falan gerek yokki. Saygı cercevesi icinde mesafeli olmak yeter ben baska bi sey istemiyorum. Ogullariyla evlendik diye hizmetçi gibi kullanmaya kalkışıyorlar, ogullariyla istedikleri kadar görüşsünler, benle mesafeli görüşsünler cok sık bi araya gelmeyelim yeter bana.

Merhaba arkadaşlar sizinle biraz dertleşmek istedim. Merak ettiğim gelin olmak neden zor? Neden sürekli insanlar bir açığınızı arıyor? Bazen kıskanıyor, elinizden gelenin en iyisini yapıp kırmamak için çok çaba sarf etseniz de onlar kızmak için bir sebep buluyor? Herkes gelin olmuyor mu? Biz de ileride böyle olacağız? Gerçekten korkuyorum.
Basliktan bi sinir olmaya basladim:) en sevmedgm kelime oldu artik millet sayesinde. Gelin kv gorumce uclusu gercktn cevre psklojisyle urperilmesi gereken seylerden oldu:)) bu dongu ne zaman kirilir bilmiyrm ama iki tarafta gercktn iyi insansa pek sorun olmuyor

Tabiki zor hayatiniz boyunca kopmamasi gereken bir iliski zorunlu olarak kuruluyor
Ben sansli kesimdenim, her gittigimde hazir sofra hazir tertemiz yatak ile karsilaniyorum mutfaga sokmuyorlar zorla girip toparliyorum kayinpederim beni arar sorar eve pek bsy almayan alisverisi adam her gittigimde tatlilar meyveler dondurmalarla gelir beni gorduklerinde mutlu olurlar bende seviyorum hissediyorlardir herseyden ote saygi duyuyorum iki tarafinda insanligina merhametine ve saygisina bagli

Bir bakıma hakkın var ama kişiliğinden ödün vermek normal mi peki? Oynamayı sevmem net biriyimdir. O yüzden karsımdakinden de aynı şekilde beklerim. Evlenince görüyor insan yaparım ederim demekle uygulama bir olmuyor. İnsallah dediğini gibi olabilirsin
Kısmet :)
Diyorum ya tuzum kuru şimdilik

Gelin, aileye yeni giren birey

Ne bekleniyor ki?

Ben kuşlarıma eş yakıştıramıyorum,
Kolay değil adapte olmak.

Benim tuzum kuru, arkamda bir babam var.

Çok çelişkili yazacağım, acaba ben gelin olacak mıyım?

Yaş 25, evlilik istemem de.
Evlensem de, sevmesem bile güler yüzümü eksik etmem dünürlerden.

Oynayacaksın tatlım. Başından beri dürüsttüm, mutluyum diyen var mı?
dürüst insanlar, oynayarak mutlu olamaz ki

kırmak için söylemedim ki...oyun oynayınca insan kendini kirlenmiş hisseder
o yüzden dedim
sevgiler
Hepimiz kirliyiz o zaman.
Açtırma ağzımı şimdi.
Hiç mi memnun olmadığın halde
Nezaketen gülümsemedin.
Gece gece illa damarıma basan çıkacak.
Hemşeri, ya konuşmayalım, ya da uyuyalım

Hepimiz kirliyiz o zaman.
Açtırma ağzımı şimdi.
Hiç mi memnun olmadığın halde
Nezaketen gülümsemedin.
Gece gece illa damarıma basan çıkacak.
Hemşeri, ya konuşmayalım, ya da uyuyalım
ısrarla diyorum ki öyle demek istemedim, güzel bir şey demek istedim diyorum, yanlış anladın demek istiyorum
sevgiler diyorum
ama anlamıyorsun
başlarım senin sinirine
laftan anlamıyorsan konuşma
her şeye atar yapılmaz

Ben kimsenin gelini değilim . Evlenince hemen adımız gelin oluyor . Kadınım ben yahu ,kimsenin sıfatına uygun davranmak için doğmadım, bu vasıfla evlenmedim .önce kadın olarak sonra anne olarak varım .kimsenin hicbirseyi değilim ,kabul ettiğim bu vasıflar dışında ..he bide ucundan azıcık eşim :) buna göre yaşar ve boyun egmezsen sıkıntı çekmezsin ..

Konu neydi ki ,nereye gittim :) gelin lafını duyunca sinirlerim zıplıyor :)sanki çocuk doğurup koca gönlü hoş etmekten ,ev işi yapıp kayınvalide kölesi olmaktan ,kocanın ve anasının iki lafı arasına sıkışmış bir hayattan ibaret gibi geliyor bana bahsi geçen gelinlik mevzusu :)

Ben kimsenin gelini değilim . Evlenince hemen adımız gelin oluyor . Kadınım ben yahu ,kimsenin sıfatına uygun davranmak için doğmadım, bu vasıfla evlenmedim .önce kadın olarak sonra anne olarak varım .kimsenin hicbirseyi değilim ,kabul ettiğim bu vasıflar dışında ..he bide ucundan azıcık eşim :) buna göre yaşar ve boyun egmezsen sıkıntı çekmezsin ..

Konu neydi ki ,nereye gittim :) gelin lafını duyunca sinirlerim zıplıyor :)sanki çocuk doğurup koca gönlü hoş etmekten ,ev işi yapıp kayınvalide kölesi olmaktan ,kocanın ve anasının iki lafı arasına sıkışmış bir hayattan ibaret gibi geliyor bana bahsi geçen gelinlik mevzusu :)
Kimse için böyle olmamasını diliyorum. Ama herkeste biraz biraz var maalesef

Evlenince gelin oluyorsun köle oluyorsun.Ama erkeklerden kimse hizmet kölelik beklemiyor.Onlar yine anasının oğlu.Oysa Kadın evlenince kendi ailesini 2.plana atması bekleniyor.Sanki kadının kendi anne babası yokmuş gibi.Bazıları gelin değil kendilerine köle alıyorlar.İstisnalar hariç tabi.

Back
X