Gelin olmak

Gelin olmak değil kadın olmak zor
Kız çocuk olmak kız ergen olmak gelin olmak anne olmak eş olmak zor zor zor
Tek umudum kaynana olmak acısını çıkarmak istiyorum:)))))
Bi taşıdığının lafı geldi aklima.kaynananin zalim olduğu dönem gelin oldum gelinin zalim olduğu dönemde kaynana.
InsaAllah sizin döneme değişmez

Kimse umrumda değil..canım nasıl isterse öyle davranıyorum. Herkese karşı.
Ha biraz da karşıdakine bağlı bu sanırım. İlişkiler normal olunca yaptığın şeyler her gün yaptıklarınla aynı sayısı biraz artmış gibi duruyor bence. Bunu gelinden beklenen hizmet için söyledim.

Ama şahsi durumlarda falancanın geliniyim , şunu yapamam. Buraya gidemem. O ne der bu ne der umrum değil.
Ben annemi babamı dinlemezdim, milletimi dinlicem :işsiz:

Kadın bu toplumda genel olarak zor durumda hep eleştirilir. Erkeğe laf kolay kolay söylenmez.Hele gelinse yeni aile onu sürekli inceler beğenmez kocası savunup korursa işi kolay olur.tabiki istisnalar vardır

Kadın bu toplumda genel olarak zor durumda hep eleştirilir. Erkeğe laf kolay kolay söylenmez.Hele gelinse yeni aile onu sürekli inceler beğenmez kocası savunup korursa işi kolay olur.tabiki istisnalar vardır
İşte benim anlamadığım da o inceleyen beğenmeyen insan da aynısını yaşamadı mı? Neden bu düzen değişmiyor. Bir de haketsem tamam dicem. Haketmediğim halde olsa tamam der susarım

İşte benim anlamadığım da o inceleyen beğenmeyen insan da aynısını yaşamadı mı? Neden bu düzen değişmiyor. Bir de haketsem tamam dicem. Haketmediğim halde olsa tamam der susarım
Kafaların değişmesi lazım oda yüzyıllar alır.Cahillik mi dersin art niyet mi dersin bilmem. En iyi çare takmamak.Eşin sahiplenip savunuyorsa sende biraz umursamaz olabilir sen rahat edersin.

Kafaların değişmesi lazım oda yüzyıllar alır.Cahillik mi dersin art niyet mi dersin bilmem. En iyi çare takmamak.Eşin sahiplenip savunuyorsa sende biraz umursamaz olabilir sen rahat edersin.
Tek dileğim bu. Umarım olabilirim

Merhaba arkadaşlar sizinle biraz dertleşmek istedim. Merak ettiğim gelin olmak neden zor? Neden sürekli insanlar bir açığınızı arıyor? Bazen kıskanıyor, elinizden gelenin en iyisini yapıp kırmamak için çok çaba sarf etseniz de onlar kızmak için bir sebep buluyor? Herkes gelin olmuyor mu? Biz de ileride böyle olacağız? Gerçekten korkuyorum.
Önce şu gelin,görümce,elti...sıfatları kaldırın hayatınızdan.Önce insansın.Kimseye gelin olmak gibi bi görevin yükümlülüğün yok.Evlenmek yuva kurmak hayatı paylaşmak içindir.Birilerine gelinlik yapmak,birilerini memnun etme çabasına girmek değildir.Ben bir eşim.Eşime ve yuvama hatta hayata karşı sorumlulklarım var.Onun da aynı şekilde.Diğer insanlara saygı gösteririm.Kapımı kapattığımda eşim ve ben içeride kalıyoruz diğerleri dışarıda.

Back
X