Gelme dedi

Anneniz size ,kızım ramazanda babanla bir aylığına sendeyiz' dese ne hissederdin? Lütfen dürüst ol. Ya da eşinin annesi tasi taraği toplayıp ramazan boyunca sana gelse?
Ben şahsen Bana sormadan 1 aylığına annem gelse istemem,rahat edemem. Şimdi çocuğum yok ama çocuğum da olsa aynı şeyi düşünürüm herhalde.
Siz bir ay rahat rahat geçer,çocuğum dedesiyle ninesiyle oyalanir, harıl harıl ev isi-yemek telaşına düşmem diye güzel güzel hayaller kurmussunuz. Ama anneniz de kadıncagizin kendi planları var demek ki.
Belki gece sahura kalkıp sabah saat öğlene kadar uyumak,orucu uykuya tutturmak istiyor.
Siz varken çocuk bu hoplayacak ağlayacak uyandıracak kadını.
Yada kendi baslarinayken sahurda peynir-zeytin- çay içiyorlar yetiyor yaşlı insanlara. Ama siz de varsınız diye bir ton uğraşacak...
Aksamlari sallapati yemek yapamayacak, çoluk çocuk da olduğunuz için daha çok uğraşacak...
Her akşam teravihe gidecek belki, böyle bir isteği var. Ya da gündüzleri konusunu komşusunu toplayıp evinde kuran okutacak.
Gelebilir miyim? Diye sormussun, gelme demiş.
Bu kadar basit bir olay. Bence gereksiz yere alınganlık yapıyorsun.
Ayrıca belki de sen kendi evin diye rahat davraniyorsundur (bir Blogcu derdi : anaevi dinlenme tesisleri) ama o insanlara senin rahatlığın batiyordur. Olur olur yani.
Boşver... Hem kocanı yalnız bırakma ailecek yapın iftarinizi. Sen gidersen o çok zorlanmaz mi bir başına ramazanda?

Ben konu sahibini haklı buldum. Annemin yanına gitmeyeceksem kimin yanına gideceğim . Annem de kayinvalidem de bende gelsinler kalsınlar ne olacak sanki . Annem beni istemese üzülürüm he burda konu acar miyim hayır. Konu sahibi üzülmeyin ne her anne aynı ne de her evlat. Bence bir anne baba çocuğuna her daim sahip çıkmalı . Evlendi gitti öyle bir şey yok . Benim annem babam için kapım her zaman sonuna kadar açık . Eşim sorun çıkartmazsa ne olacak birlikte yapar yer iceriz. Zaten öz kızı evde ne olsa yer bir işin ucundan da tutar. Benim annem değil bir ay bir yıl kalsam kızım biraz daha kalsaydın der. Ki her sömestr ve yaz tatilinde ailelerin yanındayız . Giderken kaç yaşında kadınım annem hala ağlar arkamdan.

Ramazanda insan yorgun olur, halsiz olur ve tam anlamıyla ibadet etmek kafa dinlemek ister. Benim annem her ramazan Mukabele yapar mesela. Bu sebeple bizim onda gidip kalmamız eziyet. Çünkü uyumak istese de uyuyamaz. Kuranını gürültüden rahat okuyamaz. Ben de öyleyim, ramazan boyunca kendim her şeyi yerim ama gelen kişiye her gün farklı yemekler tatlılar çok zor hele benim de bebeğim var anlayabiliyorum bir yaştan sonra çocuk gürültüsü de oruç oruç hiç çekilmez. Ne kadar uslu çocuk derseniz deyin.
Annenize hak verdim ben.
Bu sebepten anneye küsülmez. 10 gün kalsanız hadi yine neyse de 1 ay nedir? Sizi haksız gördüm. Annenizi rahat bırakın.

Ben2 tarafida hakli buldum aslinda.. uzaksan iyi ama 1 ay cok uzun heleki ramazanda gunler gecmiyo aksam olmuyo gibi geliyor bazen. Bayrama yakin gidip bayramida etseniz daha iyi olur sanki... ama annen kirici o kesin, ama sende biraz dusunceli ol

İbadet bahane

Annen muhtemelen çocukların küçük diye seni istemiyor.

Çocuklarınız yaramaz mı? Ne kadar kendi baba eviniz,de olsa misafirsiniz,ve çekip çevirmek nerden baksan yine onda.
Belki bir çorba bir salata ile geçirecekken, siz,gelince mükellef hazırlamak zorunda hissediyordur.
Çocuklarınız sonuçta kahvaltısı öğle yemeği uykusu vb sorundur.
Bence kırılmayın.

Konunuza yazdığınız için soruyorum, ne atölyesi yapıyorsunuz çocuklara? Ve neden ramazanda ara veriyorsunuz?
Daha önce ki ramazanlarda annenize gittiniz mi?
Benim kafamda anlayışsız ve biraz bencil olduğunuz izlenimi oluştu. Anne o yapacak tabi, der gibisiniz. Ama siz bile çocuğun artık ne atölyesiyse ona ramazanda ara veriyorsunuz.
Çocuk küçük, siz bencil... ee insaf.

Rabbim nasıl aileler var ya ben bayramda gitmesem 40 gün küs gezerler bana.
Siz de gitmeyin kırıldığınızı söyleyin belki özler
Ben annemle.babam bana gelse mutlu olurum.esime.yalvardim.senin annenle.babani bize getirelim.diye ...onlar gelmiyor apartman die.bahcelinevdeler.ben mutlu olurum.anlayacagin ve durustum.ayrica annem yasli deil.ve benim.cocugumla hic ilgilenmez..rahat edicem.durumu.yok yani.annem.istedigi.gibi yatar kalkar sorun olmadi hic kaldigimda cocugum.bagirip cagirmaz.yaz gunu ben hep.parkta gezdiruorum.zaten.okadar sacma.ki..kuran okutacakmis bende.dinlerim.bende tutarim.okudugum.her bahane cok sacma..neden herkes es kisimjna.karisiyor ben bu u sormadim.ki

Ne kadar guzel tespit.koydunuz bencil.olduguma.dair.guzel.suizanlariniz var...
Ara veriyoruz cunku donemi.bitiriyoruz bir dahaki sonbahara kadar ramazanla.alakasi yok.atolye 2-4 yas arasi cocuklara ingilizce dersi verdigim.bir atolye...cocugumu.kimseye birakmadim.baktirmadim.sukur.isi gucu.biraktim.anama babama baktirmadim.benc.hic.deilim.anneme.ben deil.sen gel de dedim.ayrica.onemli.olan sadece birlikte olmak o havayi birlikte solumakti..

Sizin cocuklarinizda.sizi rahat birakir umarim baya

"Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil." der Yunus Emre

Ay iyi de yani siz ilk mesajda "ramazanda ara vereceğim" demişsiniz. Sizin dediginiz laf bu ben uydurdum sanki.
Insanlar burada sizi yumuşatıp, empati yapmanızı ve anlayışlı olmanızı sağlamaya çalışıyor. Haksızsınız hanımefendi.
1 ay boyunca evde misafir istemiyor işte kadın. Gece gündüz ibadet edip bir ramazanda gönlünce geçirmek istiyor.
Daha önce ki ramazanlar da gittiniz mi dedim ama cevap yok. Onlara sayiverin eğer gitmişseniz ...

Sizin cocuklarinizda.sizi rahat birakir umarim baya
Ben onlara kafayı dinleyeceğim gelmeyin dediğimde kırılmayacak arkamdan tanımadığım insanlara dedikodumu yaptırmayacak, hakaret ettirmeyecek evlatlar yetiştirmeyi düşünüyorum. Size de aynısını tavsiye ederim.

Malesef böyla anneler var benim snnemde ziyaretine gittiğimizde iki hafta sonra bayram zaten bidaha gelmeyin yeter bu demişti insan evladına nasıl gelme der aklım almıyor ama oluyor..

anne,baba,evlat misafirden sayılırmı ya? anneniz bence çok ayıp etmiş... siz gidipte "anne başımda dur,ayrılma benimle ilgilen "mi diyeceksiniz sanki... bence açıkça söyl3yin kırıldığınızı . anneniz sonuçta arkadaş değil fare dağa küsmüş durumu olmasın kırıldım deyip gitmeyin birdaha sağlık sorunu olmadıkça

Aklıma canımın içi anneannem geldi.
Kabri nur dolsun inşallah..
Annem bn abim giderdik de ramazan ayında normalde yolumuzu gözlerdi.
Sahurlarda azmı bazlamalar çörekler yapmadı bizim için temiz yataklar sermedi.
Ufff bi gidin başımdan bn ibadet Edicem demedi küçücük gönlümüzü hiç kırmadı.yavrumun yavrususunuz derdi hep.
Çünkü onun tatlı dili ibadetti.
Herkes allah ile arasındaki yakınlığı bilir bu illa oruç tutucam aşırı çok kuran okuyacam demeyle olmaz.
Aslın da her yaptığımız bize ibadettir.
Şimdi torunu olarak o kadar iyi güzel hoş anıyorum ki onu.
Her kandilde duası yaptığım her hayır da anneannem var keza annem içinde öyle ki koca kuran kursunu mevlidi için anlaştı herşeyini yemesini içmesini.
İnsanlar bu dünya da yapsın ibadetini ama ahireti de düşünsün azcıcık arkasın da gönül bırakmasın bi dua edeni olsun bir gönlü hoş etsin.
Peygamber efendimiz (s.v.s) torunları her namazda sırtına çıkarmısta..
Offf bi namaz kıldırmasınız sizin yüzünüzden ibadet yapamadım mı demiş ??
Aslın da o ibadetlerin en güzelini yapardı

Ayrıca bn çocuklarımı yarın birğün büyüyünce çocukluğu çocuğu şu kadar gün kalsın bebesi beliği başımı ağrıtmasın artık onlar büyüdü de bin rahat bıraksınlar diye mi bakıyorum bütün cefasını üzüntüsünü sevincini paylaşıyorum ??
Kolay mı büyüdüler de artık büyüttüm işim bitti gelme bn artık arkanı toplayamam yemeğini yapamam yatağını seremem nasıl derim ki..
Şimdi özenle besliyorsam o zaman da yaparım.
Şimdi nevresimine yorganına özeniyorsam o zaman da özenirim.
Daha fazlasıyla isterse bir ömür kalsın.
Ne şart olursa olsun evlada gelme denilir mi..
Can parçam benim onlar ..
2 kızım var allah bağışlarsa 6 ve 3 yaşlarında 2 tane oyunparklı beşiklerini şimdiden saklıyorum.
Büyüyünce çocuklarıyla geldiklerinde yatırsınlar uyutsunlar diye şimdiden kızlarımın ve olmamış bebeklerinin rahatını düşünüyorum.
Herkesi annesi bir değil bunu da anlıyorum ama anne hakkı ödenmez..
Cennet annelerin ayakları altındadır diye boşuna dememiş peygamber efendimiz.
Hem gelsin ne olacak kızıma torunundasın kuran öğretirim onları da camiye götürürüm bir çorba fazla koyarım 1 ay nedir ki bna göre .
Ben kızlarımı 9 ay karnımda taşımışım yollarını gözlemişim..
Acısını sancısını çekmişim bir kere offf dememişim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…