İbadet bahaneLutfen.bir yol.gosterin.evimde.atolye yapiyorum cocuklara.ramazanda 1 ay ara vericem.gurbetteyim kimsem.yok.lojmandayim.esim.annene git.sen ramazani.seversin.dedi..bende.oyle.planliyordm.kizim.var 3.5 yasinda.birde.onunla iyi gelecekti.bana...annemle.konusurken bana sakin bana.gelme.ramazanda rahatca ibadetimi.yapicam dedi..ibadet anlayisi.bu.mu? Cok.kirildim..el.olsa diyemezsin.bayramda gitmicem.dedim.esime.sen bilirsin dedi.beni.demekki yuk.goruyor. yaniliyormuyum?
Rabbim nasıl aileler var ya ben bayramda gitmesem 40 gün küs gezerler bana.
Siz de gitmeyin kırıldığınızı söyleyin belki özler
Ben annemle.babam bana gelse mutlu olurum.esime.yalvardim.senin annenle.babani bize getirelim.diye ...onlar gelmiyor apartman die.bahcelinevdeler.ben mutlu olurum.anlayacagin ve durustum.ayrica annem yasli deil.ve benim.cocugumla hic ilgilenmez..rahat edicem.durumu.yok yani.annem.istedigi.gibi yatar kalkar sorun olmadi hic kaldigimda cocugum.bagirip cagirmaz.yaz gunu ben hep.parkta gezdiruorum.zaten.okadar sacma.ki..kuran okutacakmis bende.dinlerim.bende tutarim.okudugum.her bahane cok sacma..neden herkes es kisimjna.karisiyor ben bu u sormadim.kiAnneniz size ,kızım ramazanda babanla bir aylığına sendeyiz' dese ne hissederdin? Lütfen dürüst ol. Ya da eşinin annesi tasi taraği toplayıp ramazan boyunca sana gelse?
Ben şahsen Bana sormadan 1 aylığına annem gelse istemem,rahat edemem. Şimdi çocuğum yok ama çocuğum da olsa aynı şeyi düşünürüm herhalde.
Siz bir ay rahat rahat geçer,çocuğum dedesiyle ninesiyle oyalanir, harıl harıl ev isi-yemek telaşına düşmem diye güzel güzel hayaller kurmussunuz. Ama anneniz de kadıncagizin kendi planları var demek ki.
Belki gece sahura kalkıp sabah saat öğlene kadar uyumak,orucu uykuya tutturmak istiyor.
Siz varken çocuk bu hoplayacak ağlayacak uyandıracak kadını.
Yada kendi baslarinayken sahurda peynir-zeytin- çay içiyorlar yetiyor yaşlı insanlara. Ama siz de varsınız diye bir ton uğraşacak...
Aksamlari sallapati yemek yapamayacak, çoluk çocuk da olduğunuz için daha çok uğraşacak...
Her akşam teravihe gidecek belki, böyle bir isteği var. Ya da gündüzleri konusunu komşusunu toplayıp evinde kuran okutacak.
Gelebilir miyim? Diye sormussun, gelme demiş.
Bu kadar basit bir olay. Bence gereksiz yere alınganlık yapıyorsun.
Ayrıca belki de sen kendi evin diye rahat davraniyorsundur (bir Blogcu derdi : anaevi dinlenme tesisleri) ama o insanlara senin rahatlığın batiyordur. Olur olur yani.
Boşver... Hem kocanı yalnız bırakma ailecek yapın iftarinizi. Sen gidersen o çok zorlanmaz mi bir başına ramazanda?
Ne kadar guzel tespit.koydunuz bencil.olduguma.dair.guzel.suizanlariniz var...Konunuza yazdığınız için soruyorum, ne atölyesi yapıyorsunuz çocuklara? Ve neden ramazanda ara veriyorsunuz?
Daha önce ki ramazanlarda annenize gittiniz mi?
Benim kafamda anlayışsız ve biraz bencil olduğunuz izlenimi oluştu. Anne o yapacak tabi, der gibisiniz. Ama siz bile çocuğun artık ne atölyesiyse ona ramazanda ara veriyorsunuz.
Çocuk küçük, siz bencil... ee insaf.
Sizin cocuklarinizda.sizi rahat birakir umarim bayaRamazanda insan yorgun olur, halsiz olur ve tam anlamıyla ibadet etmek kafa dinlemek ister. Benim annem her ramazan Mukabele yapar mesela. Bu sebeple bizim onda gidip kalmamız eziyet. Çünkü uyumak istese de uyuyamaz. Kuranını gürültüden rahat okuyamaz. Ben de öyleyim, ramazan boyunca kendim her şeyi yerim ama gelen kişiye her gün farklı yemekler tatlılar çok zor hele benim de bebeğim var anlayabiliyorum bir yaştan sonra çocuk gürültüsü de oruç oruç hiç çekilmez. Ne kadar uslu çocuk derseniz deyin.
Annenize hak verdim ben.
Bu sebepten anneye küsülmez. 10 gün kalsanız hadi yine neyse de 1 ay nedir? Sizi haksız gördüm. Annenizi rahat bırakın.
Burada noktalama işareti koymayanların konusu okunmuyor.Eşin.izin.bu.önerisi.bana.çok.saç.ma.geldi...
"Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil." der Yunus EmreLutfen.bir yol.gosterin.evimde.atolye yapiyorum cocuklara.ramazanda 1 ay ara vericem.gurbetteyim kimsem.yok.lojmandayim.esim.annene git.sen ramazani.seversin.dedi..bende.oyle.planliyordm.kizim.var 3.5 yasinda.birde.onunla iyi gelecekti.bana...annemle.konusurken bana sakin bana.gelme.ramazanda rahatca ibadetimi.yapicam dedi..ibadet anlayisi.bu.mu? Cok.kirildim..el.olsa diyemezsin.bayramda gitmicem.dedim.esime.sen bilirsin dedi.beni.demekki yuk.goruyor. yaniliyormuyum?
Ay iyi de yani siz ilk mesajda "ramazanda ara vereceğim" demişsiniz. Sizin dediginiz laf bu ben uydurdum sanki.Ne kadar guzel tespit.koydunuz bencil.olduguma.dair.guzel.suizanlariniz var...
Ara veriyoruz cunku donemi.bitiriyoruz bir dahaki sonbahara kadar ramazanla.alakasi yok.atolye 2-4 yas arasi cocuklara ingilizce dersi verdigim.bir atolye...cocugumu.kimseye birakmadim.baktirmadim.sukur.isi gucu.biraktim.anama babama baktirmadim.benc.hic.deilim.anneme.ben deil.sen gel de dedim.ayrica.onemli.olan sadece birlikte olmak o havayi birlikte solumakti..
Ben onlara kafayı dinleyeceğim gelmeyin dediğimde kırılmayacak arkamdan tanımadığım insanlara dedikodumu yaptırmayacak, hakaret ettirmeyecek evlatlar yetiştirmeyi düşünüyorum. Size de aynısını tavsiye ederim.Sizin cocuklarinizda.sizi rahat birakir umarim baya
Malesef böyla anneler var benim snnemde ziyaretine gittiğimizde iki hafta sonra bayram zaten bidaha gelmeyin yeter bu demişti insan evladına nasıl gelme der aklım almıyor ama oluyor..Lutfen.bir yol.gosterin.evimde.atolye yapiyorum cocuklara.ramazanda 1 ay ara vericem.gurbetteyim kimsem.yok.lojmandayim.esim.annene git.sen ramazani.seversin.dedi..bende.oyle.planliyordm.kizim.var 3.5 yasinda.birde.onunla iyi gelecekti.bana...annemle.konusurken bana sakin bana.gelme.ramazanda rahatca ibadetimi.yapicam dedi..ibadet anlayisi.bu.mu? Cok.kirildim..el.olsa diyemezsin.bayramda gitmicem.dedim.esime.sen bilirsin dedi.beni.demekki yuk.goruyor. yaniliyormuyum?
Büyük konuşmayın derimBen onlara kafayı dinleyeceğim gelmeyin dediğimde kırılmayacak arkamdan tanımadığım insanlara dedikodumu yaptırmayacak, hakaret ettirmeyecek evlatlar yetiştirmeyi düşünüyorum. Size de aynısını tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?