Gelme dedi

ya bir şey merak ediyorum.
yani bu soruyu sadece size sormuyorum. Sayfada bunun benzeri çok mesaj okudum. En son sizinkisi.

çocuk bakma ve oruç tutma arasındaki sevap ilişkisini nasil kurdunuz? Yani bir de çocuğa bakmanın oruç tutmaktan daha fazla sevap olduğunu vurgulamışsınız kendinizce. Bu kanıya nasil varıyorsunuz?

yani bunu gerçek anlamda merak ediyorum.

mesela ben de mümkün olduğunca oruç tutmaya çalışırım.
birisi bana cocuguma bakar misin dese, ya da herhangi bir yere götürür müsün, gelir misin benle gibi bir istekte bulunsa burada aaa bu bundan çok sevaptır değildir olayını insan napar ki. Sırf ihtiyacı olan birine yardım etme isteğimden, şartlarım uygunsa yardım ederim.

yok kalp kırdı oruç tutmasın, yok oruç tutarken millete yemek yapıyor iftar hazırlıyor o daha çok ibadet. Bunları nasıl böyle vaaz vermiş gibi yazabiliyorlar şaşıyorum.

bir insanın canı iftarda birilerinin karnını doyurmak istese, yapar yemeğini dağıtır.
oruç tutmak isterse orucunu tutar.
namazını kilmak isteyen namaz kilar.

herkes dini kendine göre çekip çeviriyor.

kişi vardır 11 ay içki içer. Gelir 1 ay tüm orucunu hakkıyla tutar. Gönül ister ki içki içmesin ama içiyor diye ooo sen orucu boşuna tutuyorsun demek kimsenin haddi değil ki? Kendiyle Allah arasında.

bir zamanlar da ee oruç tutuyorsun namaz kılmıyorsun. Boşuna tutuyorsun tutma diye etrafına vaaz verenler vardı.

bence bu konularda kimse kimsenin işine karışmasa çok daha güzel olacak. Din mevzusu da değil bu, toplu yaşamda birbirimize saygı için bunu yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum.

Merhaba anlamamışsınız ya da yanlış yorumlamışsınız sorun 2 hafta önce tamam denilip 2 gün kala orucu bahane edilmesiydi benim evimde de oruç tutarsın dememe karşın. Ben anneme söylediğim şey oruç ya da çocuk bakmanın sevabını tartışmak değil onun sevabını bahane ediyorsa kendi torunun sevabı da fazla olabilir kastıydı anneme onu söyledim kısacası..Bu Allah ile kulu arasında maksadım onu ima etmek değil belki böyledir diye sitem etmekti anneme..

Bence konu sahibi hakli. annesi soylese ben gelecegim diye yok anne gelme rahatsiz oluyorum dese kadin darilir. Rahatsiz oluyorsa bile bahane bulmaliydi. direkt olarak gelme rahat edecegim ben denmez. kocan yalniz kalmasin 30 gun cok uzun 2hafta sonra gel diyebilirdi..

yok yanlış falan yorumlamadım.
direkt sizin durum için de değil, geçen sayfalarda benzeri çok yorum var belirtmişim zaten. Mantığını anlayamadigim için sordum.

evet zaten size ihtiyacı olan birine yardım eli uzatmak en insani görevimiz.
sevabı günahını kimse bilemez Allah'tan başka.

sizin durumunuzda anne sanki tarih yaklaşınca stres olmuş da sonradan fikrini değiştirmiş gibi geldi bana. Çünkü öncesinden söylemişsiniz tamam demiş.

ha bu arada, konuda yazan siz olsaydınız kesinlikle size hak verirdim.
3 gün ile 30 günü karsilastiramiyorum bile.

Evet o.kadar kirginim.ki ve o bunun farkinda degil.bir.anne.nasil.der bunu..ben.namaz.kilarken sirtina mi.cikicam

Daha önce benzer lafları olmadı mı?
Çok tuhafmış. İnsan kızı torunu yanında olsun beraber sahur iftar yapalım diye heveslenir.
Kızınız da baya büyümüş küçük bebek değil ki uğraştırsın..

Evinde mukabele bile okutsa sizin ona ne zararınız olacak ki?Aksine iki işin ucundan tutardınız.
Çok tuhaf çok..

Ramazan ayında oruç tutmayı bu kadar abartmasak hanımlar. İnsanlar hem oruç tutup hem dışarıda çalışabiliyor. Hatta ağır iş yapan bile var. Sadece biraz rolantiye alıyoruz o kadar..
Ramazan zor ay, kafa kaldırmıyor falan bunlar bahane değil yani..

Aynı anne tüm gün 5 6 çeşit yemek yapıp defalarca misafir ağırlayacaktır da. Ama evladına gelme denmesi çok normalmiş gerçekten bir çok kişi tarafından.

Konu sahibi kırılmakta ve duygusal düşünmekte sonuna kadar haklı. Bir insana değer vermediğin başka ne şekillerde gösterilir ki..

Bir yerde iyi olmuş. Evinden bu kadar uzun süre ayrılmanı tavsiye etmem..

23 sayfa olmus, tamamini okuyamadim ama,
yasli ve sosyal biri ise ben hak verebilirim.

Benim kayinvalidem 2 kez hatim indirmek icin camiye gidiyor ramazanda, biri ogle zamani sanirim birisi de sabah ezanindan hemen sonra. E boyle bir duzende bir de kucuk cocuk evde zorlanirim demis, zaten cok da sosyallesemiyor bir nevi ramazani sosyallesme zamani olarak da goruyor olabilir. Cunku yine kayinvalidemden biliyorum, evde iftar yapmisligi sayilir olur, genelde tek yasadigi icin davet edilir cokca.

tabi konu sahibi acisindan uzucu olmus ama anlayis gosterilebilir sanki. Daha duragan bir zamanda gidilirse iki taraf da keyif alacaktir.

Kızınız çok mu yaramaz?
Yinede çok kırıcı annenizin yaptığı

Niye kiziyor ki herkes annelere? Herkesin kendince programi var,kimi duaya gidiyor,kimisi evinde misafir agirliyor. Kimisi yatiyor uyuyarak geciriyor,bunun teravihi var vs. Ben mesela bir ay icinde kimi ne zaman hangi gun davet edecegimi,yemek menulerini hazirlayacagim,kendimce program yapacagim. İnsanlar yogun oluyor ramazanda ben de onlara ayak uydurmaya calisiyorum,gecen sene yogunluktan davet edemedigim insanlar olduydu mesela. Biraz anlayis gosterin annelere,onlar da insan,onlarin da kendince plani vardir. Abuksubuk seylere alinmayin yahu

Konu sahibine kaynanası ramazanı sende geçireceğim görümcenide getiriyorum dese hoşuna gider mi?
Her gün onları mı çekeceğim?
Günler çok uzun
Bir işe yardım etmiyorlar oruç tutarken nasıl olacak
Benim misafirim gelecekti falan diye dünya kadar şey sıralanır
Niye bu sebepler annede geçerli olmuyor
Anne olunca her an evlatlarının gelmesine hazır olmak mı gerekiyor
Evet kadın kırıcı konuşmuş ama çokta haksız değil

Guya esinin anne babasina bayiliyormus yalvarmis gelsinler diye
Tamam oyle bile olsa bu kadin istemiyor iste zorla degil ya. Mutlaka hakli oldugu yonler vardir. Ben dun annemi aradim telefonla,surekli mesgul. Bir turlu bana sira gelmedi ya saatlerce telefonda bu kadin. bu sabah tekrar aradim anne bana sira geldi cok sukur dedim. Gulduk karsilikli. Cumartesi gunu oglumla beraber annemi de alip disari cikmistik,yoruldu kadin. Cocuk eglendirecegim diye ugrasti,gelirken yemek de yapmis getirdi. Daha napsin? Bir yakalarini birakmak lazim bence.

Konu sahibi atolyesini bile ramazanda tatil yapiyorken annesinin dinlenmek istemesi fazla degil bana gore. Herkes evinde otursun yahu misafirlik dedigimiz 3 gundur,sonrasi herkese zulum

Torununu istemeyen bir anneanne, gerçekten çok kırıcı olmuş. Gitmeyin bayramda . Gelmedim rahat rahat bayramınızı yaşayın diye deyin.

Evlat görümce ve kaynanayla aynı kefeye koyuluyorsa , çok ta bişey dememek lazım.

Annemiz hayatta olduğu sürece çocuk kalıyoruz. Annemin evinde bulduğum huzuru güveni rahatlığı hiçbir yerde bulamıyorum.orası benim evim. doğup büyüdüğüm yer. Ben orda misafir değilim. Ben nezaman mutsuz olsam koşarım anacığımın dizinin dibine. Daha 1 gün gelme demedi bana. Benim evimde sonuna kadar açıktır anneme.Duygusal yaklaşmayın diyen arkadaşlar tam da duygusal yaklaşılacak bir konu. Anneniz yanlış yapmış.

Sorma herkesler din alimi
Senin başın açık kıldığın namaz kabul değil diyenleri ayarsızları bile gördüm

Yahu hadi olsun kaynana görümce değil anne gelmek istedi kızı istemedi ne fark eder
Önemli olan ev sahibinin rahatsız olabilmesi 30 gün çok uzun süre
Ya 30 gün 30 gün 30 gün kadın gurbetteyim diyor yılda bir kere gidebiliniyor gurbetteyken anne bu anne ben annemle aynı şehirde oturduğum halde ki 2 ablam daha aynı şekilde iki gün uğramayalım annem arar nerdesiniz görünmüyorsunuz diye yük olmaz evlat sizin evladınız size yük gelecek demekki bu anlaşılmış oldu benim görümcem Almanya da yılda bir kez gelebiliyorlar 30 günlüğüne kaynanam yollarını gözlüyor ki evde 2 bekar oğlu var birisi 54 birisi 45 yaşında görümcemin ise 5 çocuğu var ikisi ilkokula gidiyor diğerleri lise ünv. Yük gelmiyor kadına ne tuhafsınız gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…