ya bir şey merak ediyorum.Geçenler de buna benzer bir olay da ben yaşadım 3 gün oğluma bakabilir misin diye 2 hafta önceden söylemiştim tamam demişti annem..Gelmesine 2 gün kala 3 aylar başlıyor oruç tutacağım eveledi geveledi Ben de torunundan aldığın sevap tuttuğun oruçtan azdır haklısın dedim kapattım Aynı sizin gibi şok olmuştum çünkü.. Sonuca gelirsek 1 gün sonra barıştık anne diye hata yapamaz kaidesi yok pişman olur o zamana kadar aramayın dank etsin..
Merhaba anlamamışsınız ya da yanlış yorumlamışsınız sorun 2 hafta önce tamam denilip 2 gün kala orucu bahane edilmesiydi benim evimde de oruç tutarsın dememe karşın. Ben anneme söylediğim şey oruç ya da çocuk bakmanın sevabını tartışmak değil onun sevabını bahane ediyorsa kendi torunun sevabı da fazla olabilir kastıydı anneme onu söyledim kısacası..Bu Allah ile kulu arasında maksadım onu ima etmek değil belki böyledir diye sitem etmekti anneme..ya bir şey merak ediyorum.
yani bu soruyu sadece size sormuyorum. Sayfada bunun benzeri çok mesaj okudum. En son sizinkisi.
çocuk bakma ve oruç tutma arasındaki sevap ilişkisini nasil kurdunuz? Yani bir de çocuğa bakmanın oruç tutmaktan daha fazla sevap olduğunu vurgulamışsınız kendinizce. Bu kanıya nasil varıyorsunuz?
yani bunu gerçek anlamda merak ediyorum.
mesela ben de mümkün olduğunca oruç tutmaya çalışırım.
birisi bana cocuguma bakar misin dese, ya da herhangi bir yere götürür müsün, gelir misin benle gibi bir istekte bulunsa burada aaa bu bundan çok sevaptır değildir olayını insan napar ki. Sırf ihtiyacı olan birine yardım etme isteğimden, şartlarım uygunsa yardım ederim.
yok kalp kırdı oruç tutmasın, yok oruç tutarken millete yemek yapıyor iftar hazırlıyor o daha çok ibadet. Bunları nasıl böyle vaaz vermiş gibi yazabiliyorlar şaşıyorum.
bir insanın canı iftarda birilerinin karnını doyurmak istese, yapar yemeğini dağıtır.
oruç tutmak isterse orucunu tutar.
namazını kilmak isteyen namaz kilar.
herkes dini kendine göre çekip çeviriyor.
kişi vardır 11 ay içki içer. Gelir 1 ay tüm orucunu hakkıyla tutar. Gönül ister ki içki içmesin ama içiyor diye ooo sen orucu boşuna tutuyorsun demek kimsenin haddi değil ki? Kendiyle Allah arasında.
bir zamanlar da ee oruç tutuyorsun namaz kılmıyorsun. Boşuna tutuyorsun tutma diye etrafına vaaz verenler vardı.
bence bu konularda kimse kimsenin işine karışmasa çok daha güzel olacak. Din mevzusu da değil bu, toplu yaşamda birbirimize saygı için bunu yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum.
yok yanlış falan yorumlamadım.Merhaba anlamamışsınız ya da yanlış yorumlamışsınız sorun 2 hafta önce tamam denilip 2 gün kala orucu bahane edilmesiydi benim evimde de oruç tutarsın dememe karşın. Ben anneme söylediğim şey oruç ya da çocuk bakmanın sevabını tartışmak değil onun sevabını bahane ediyorsa kendi torunun sevabı da fazla olabilir kastıydı anneme onu söyledim kısacası..Bu Allah ile kulu arasında maksadım onu ima etmek değil belki böyledir diye sitem etmekti anneme..
Evet o.kadar kirginim.ki ve o bunun farkinda degil.bir.anne.nasil.der bunu..ben.namaz.kilarken sirtina mi.cikicam
Kızınız çok mu yaramaz?Lutfen.bir yol.gosterin.evimde.atolye yapiyorum cocuklara.ramazanda 1 ay ara vericem.gurbetteyim kimsem.yok.lojmandayim.esim.annene git.sen ramazani.seversin.dedi..bende.oyle.planliyordm.kizim.var 3.5 yasinda.birde.onunla iyi gelecekti.bana...annemle.konusurken bana sakin bana.gelme.ramazanda rahatca ibadetimi.yapicam dedi..ibadet anlayisi.bu.mu? Cok.kirildim..el.olsa diyemezsin.bayramda gitmicem.dedim.esime.sen bilirsin dedi.beni.demekki yuk.goruyor. yaniliyormuyum?
Konu sahibine kaynanası ramazanı sende geçireceğim görümcenide getiriyorum dese hoşuna gider mi?Demek ki rahatsiz oluyor kadin
Ramazanda evde yatili misafir olsa sorun olur
Cesit cesit yemek hazirlamak zorunda hisseder belki kendisini. Belki gec saate kadar uyumak ister. Ama sizde cocuk da var. Kadin uyuyamaz,istedigi gibi davranamaz. Bence de ramazanda gitmeyin kimsenin evine herkes rahat etsin
Guya esinin anne babasina bayiliyormus yalvarmis gelsinler diyeKonu sahibine kaynanası ramazanı sende geçireceğim görümcenide getiriyorum dese hoşuna gider mi?
Her gün onları mı çekeceğim?
Günler çok uzun
Bir işe yardım etmiyorlar oruç tutarken nasıl olacak
Benim misafirim gelecekti falan diye dünya kadar şey sıralanır
Niye bu sebepler annede geçerli olmuyor
Anne olunca her an evlatlarının gelmesine hazır olmak mı gerekiyor
Evet kadın kırıcı konuşmuş ama çokta haksız değil
Evlat görümce ve kaynanayla aynı kefeye koyuluyorsa , çok ta bişey dememek lazım.Konu sahibine kaynanası ramazanı sende geçireceğim görümcenide getiriyorum dese hoşuna gider mi?
Her gün onları mı çekeceğim?
Günler çok uzun
Bir işe yardım etmiyorlar oruç tutarken nasıl olacak
Benim misafirim gelecekti falan diye dünya kadar şey sıralanır
Niye bu sebepler annede geçerli olmuyor
Anne olunca her an evlatlarının gelmesine hazır olmak mı gerekiyor
Evet kadın kırıcı konuşmuş ama çokta haksız değil
Başka bir yönden bakarsak kocası o kadının evladıEvlat görümce ve kaynanayla aynı kefeye koyuluyorsa , çok ta bişey dememek lazım.
Gelinin istememesi normal , ama annenin evladını istememesi söz konusu. İllaki olay kv görümceye çekilecek.Başka bir yönden bakarsak kocası o kadının evladı
Sorma herkesler din alimiya bir şey merak ediyorum.
yani bu soruyu sadece size sormuyorum. Sayfada bunun benzeri çok mesaj okudum. En son sizinkisi.
çocuk bakma ve oruç tutma arasındaki sevap ilişkisini nasil kurdunuz? Yani bir de çocuğa bakmanın oruç tutmaktan daha fazla sevap olduğunu vurgulamışsınız kendinizce. Bu kanıya nasil varıyorsunuz?
yani bunu gerçek anlamda merak ediyorum.
mesela ben de mümkün olduğunca oruç tutmaya çalışırım.
birisi bana cocuguma bakar misin dese, ya da herhangi bir yere götürür müsün, gelir misin benle gibi bir istekte bulunsa burada aaa bu bundan çok sevaptır değildir olayını insan napar ki. Sırf ihtiyacı olan birine yardım etme isteğimden, şartlarım uygunsa yardım ederim.
yok kalp kırdı oruç tutmasın, yok oruç tutarken millete yemek yapıyor iftar hazırlıyor o daha çok ibadet. Bunları nasıl böyle vaaz vermiş gibi yazabiliyorlar şaşıyorum.
bir insanın canı iftarda birilerinin karnını doyurmak istese, yapar yemeğini dağıtır.
oruç tutmak isterse orucunu tutar.
namazını kilmak isteyen namaz kilar.
herkes dini kendine göre çekip çeviriyor.
kişi vardır 11 ay içki içer. Gelir 1 ay tüm orucunu hakkıyla tutar. Gönül ister ki içki içmesin ama içiyor diye ooo sen orucu boşuna tutuyorsun demek kimsenin haddi değil ki? Kendiyle Allah arasında.
bir zamanlar da ee oruç tutuyorsun namaz kılmıyorsun. Boşuna tutuyorsun tutma diye etrafına vaaz verenler vardı.
bence bu konularda kimse kimsenin işine karışmasa çok daha güzel olacak. Din mevzusu da değil bu, toplu yaşamda birbirimize saygı için bunu yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum.
Yahu hadi olsun kaynana görümce değil anne gelmek istedi kızı istemedi ne fark ederGelinin istememesi normal , ama annenin evladını istememesi söz konusu. İllaki olay kv görümceye çekilecek.
Ya 30 gün 30 gün 30 gün kadın gurbetteyim diyor yılda bir kere gidebiliniyor gurbetteyken anne bu anne ben annemle aynı şehirde oturduğum halde ki 2 ablam daha aynı şekilde iki gün uğramayalım annem arar nerdesiniz görünmüyorsunuz diye yük olmaz evlat sizin evladınız size yük gelecek demekki bu anlaşılmış oldu benim görümcem Almanya da yılda bir kez gelebiliyorlar 30 günlüğüne kaynanam yollarını gözlüyor ki evde 2 bekar oğlu var birisi 54 birisi 45 yaşında görümcemin ise 5 çocuğu var ikisi ilkokula gidiyor diğerleri lise ünv. Yük gelmiyor kadına ne tuhafsınız gerçektenYahu hadi olsun kaynana görümce değil anne gelmek istedi kızı istemedi ne fark eder
Önemli olan ev sahibinin rahatsız olabilmesi 30 gün çok uzun süre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?