Gelme dedi

Insallah cok.buyuk.konusmalariniz basiniza.dert olmaz.ben anneme.hakaret ettirmiyorum.bakin.zaten herkes.onu savunuo ayrica kimse annemi.tanimiyor.dedikodunun sarti onu.konustigun kisilerin.tanimasidir.bilin bunlari

Iste bende bunu diorum..beni.neden yuk.gordu.oysa.benim tek amacim.birlikte olabilmekti..seneye.cikamayiz belki.die...orada camiye.gitmekti onla ..sahur da sohbet etmekti..benimde.kizim.var nasil.bana yuk olur..insan.nie bir evlat dogurur ki

Iste bende bunu diorum..beni.neden yuk.gordu.oysa.benim tek amacim.birlikte olabilmekti..seneye.cikamayiz belki.die...orada camiye.gitmekti onla ..sahur da sohbet etmekti..benimde.kizim.var nasil.bana yuk olur..insan.nie bir evlat dogurur ki
Sen tabi ki evlat olarak annenin yanına sığacaksın kimsemiz yok bizim ondan başka.
Buradakiler demiş ya 30 gün çok yahu 2, 3 gün desen anlarım..
Anneye doymanın günü saati olurmuymus.
Siz yinele annenize gönül yapabilirler.
Sonra pişman olur ramazan çıksın özler sizi.
Şuna demekki kendisine göre plan yapmış. Siz yinede annenizin kalbini kırmayın. yapsın gönlünce ibadetini.

Annenin bi bildiği vardır elbet art niyetli düşünme bence umarım anlar oda yaptığını

Evet hanfendi bir bebeği 9 ay karnın da tasısın süt verecem diye göğüsleri yara bere içinde kalsın.
Düştüğünde ondan çok senin canın acısın. Hastalansın sabahlara kadar başında beklesin.kakasını temizlesin yemesin yedirsin. okutsun,
Uyumasın yeri geliyorsa acısını üzüntüsünü sevincini paylaşsın. Vs..
Ama büyüyüp evlenince ayrı evi olunca “MİSAFİR” mi oluyor acaba ???

Ben annenizi haklı buldum. Ben de oruç tutarım hem de çok perişan olurum açlığa dayanamam. Sabahtan akşama kadar kafam yastık gözler sıcak bir taraftan, uzun aç kalma saatleri derken nevrim döner. Kadin bırakın da dinlensin

Evet misafir oluyor.

Bakın,o kadar yazmışsınız.Kadın yıllarını vermiş zaten.Az 30 gününü de vermesin ne olacak ? Hemen ne karalıyorsunuz ?

Burada noktalama işareti koymayanların konusu okunmuyor.
gözleriniz kanıyor ya ..
Konu sahibi fazla fazla koymuş.
Nesi komik ki.
Konudan çok noktaya takılıp dalga geçmeye çalışınca komik olunmuyor.
Oradan bakılınca amaç komiklik gibi mi duruyor? Hem eşinin fikrinin, hem o noktaların saçmalığını vurguladım, kendimce.

Ben Ramazan da 1-2 günlüğüne anneme gittiğimde anneme evde kalmasını söylerim( camiye kuran okumaya gider sabahları) öğlene kadar yatıp annemin çocuğa bakmasını beklerim. Yedirsin içirsin vs vs.
Kimse de inkar etmesin küçük çocuklu pek çok kadın annesinin evine bu yüzden gidiyor :)))
Ama o iki gün için de ezilirim yani, yaptığımdan utanırım. 30 gün böyle bir şeyi teklif etsem annem kalpten gider sanırım.
Konu sahibi benim gibi yapıyor demiyorum ama illaki rahatsızlık verilir. Ayrıca anne de olsa birine nasıl sana 30 gün gelmeyi düşünüyorum denir o da ayrı mevzuu.

Konu dallanıp budaklanmış.
Anne olmak evladın her istediğini yapmak değildir.
Kadın ağız tadıyla Ramazan geçirmek istemiş kendine bir olan yapmış. Yahu bırakın istediğini yapsın.
Kadının anneliğine laf etmeyin artık.
Ben yıllardır çalışıyorum. Emekli olunca sakinlik isterim. Oğlum bana torunun olunca bakmayacak mısın diyor. Bakmam kardeşim. Sırf annecim diye ömrümün sonuna kadar çocuğunun isteklerini yerine getirmek zorunda değilim.
Annelik etiketini çıkartın ve karşınızdakinin bir insan olduğunu isteklerimin olduğunu kabullenin yahu.
Konu sahibi annesinde rahat edecek ama kadın evladıyla demek ki rahat edemeyecek. Kadını bi rahat bırakın yahu.

Geçenler de buna benzer bir olay da ben yaşadım 3 gün oğluma bakabilir misin diye 2 hafta önceden söylemiştim tamam demişti annem..Gelmesine 2 gün kala 3 aylar başlıyor oruç tutacağım eveledi geveledi Ben de torunundan aldığın sevap tuttuğun oruçtan azdır haklısın dedim kapattım Aynı sizin gibi şok olmuştum çünkü.. Sonuca gelirsek 1 gün sonra barıştık anne diye hata yapamaz kaidesi yok pişman olur o zamana kadar aramayın dank etsin..

Uzun yıllardır çalışan biri olarak size katılıyorum.
Ben de ilerde ciddi bir mecburiyet olmadığı takdirde,oğlumun çocuğu olursa bakmayı düşünmüyorum.
Ben evladımı büyüttüm,çalışan bir anne olarak bakıcıya bırakmak istemediğim için tek çocukla kaldım.
Oğlumu büyürken mesleğime üç yıl ara verdim.
Oğlum ve evleneceği kişi de çocuk sahibi olmak isterse,çözümlerini kendileri bulsunlar.
Biz ülkemizi sonra da dünyayı gezeceğiz eşimle,emekli olunca nasipse.
O yaştan sonra hayatımı oğlum ve torunum bile olsa başkalarına göre planlamak ve yaşamak istemiyorum.

Bizim kültürümüze has bir durum anneliği bu kadar yüceltmek ve anneyi ayrı bir birey olarak kabul edememek.
Anne olunca her şeyi evlatlarına göre planlamak zorundasın diye bakılıyor.
Sosyolojik ve psikolojik açıdan incelemek lazım.
Ondan sonra da birey olamamış,annesinin yörüngesinden çıkamamış,kendi başına karar alamayan kocalarla evlenen kadınlar burda konu açıyor.
Kocam çok aileci,kayınvaldem her şeye karışıyor,her hafta sonu eşimin ailesine gidiyoruz vs vs.
Yine birey olamamış kadınlar kendisine fiziksel veya psikolojik şiddet uygulayan kocadan ayrılmaya korkuyor,nişanlısından nasıl ayrılacağını burda bize soruyor,'bu yıl evlenemem desem o mu beni bıraksa?' Diye,üstelik öğretmen bu hanım.
Bazılarımızın şikayet etmeye hakkı olmadığını düşünüyorum burdaki yorumları okuduktan sonra.
Aileye bağlı olmakla bağımlı olmak,
anne olmakla anneliğe mecbur kılmak arasında ince bir nüans var,bu nüans farkını hepimizin fark etmesinde fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…