Gelme dedi

evet aynen böyle derdim.
çünkü ben gencim. çünkü şimdi enerjim var, misafir de ağırlarım, uykusuz da kalırım, çocuklarıma da bakarım.
annem bana 25 yıl bakmış, ben onu 1 ay misafir ederim nedir yani?
(bizde herkesin aklı başında şükür, kimse kimseye 1 ay gitmez. )
ama 20-25 yıl çocuklarıma bakıp, her şeylerini yaptıktan sonra da uzun süreli çoluk çocuk bana gelsinler istemem.
bu bencillikteki insanları anlamıyorum. gerçekten kimse hak etmiyor mu ya hayatının seçimlerini yapmayı?
hadi bir yaşa kadar çoluk çocuk, iş güç, insan zaten sürüklenip gidiyor, tam yaşlılıkları başlamadan rahat edecekleri bir kaç senede mi istedikleri gibi olmasın?
annesinin isteği ile kızının isteği aynı olmak mi zorunda?

ayrıca kocamı karıştırma diyen konu sahibi o kadar ramazanı anlamlandırmak istiyorsa, anne-baba-çocuk ayırmadan, çocuğuna ramazan sofrası öğretsin evinde.
eşim anlayışlı demekle olmuyor. hangi geleneksel ramazanda kadın kocasını 1 ay ne yer ne içer diye düşünmeden, çocuğuna evde ramazan öğretmeden, çıkar annesine yerleşir?
işinize gelince geleneksel, anneanne bizi kabul etmiyor, kızını misafir görüyor, işinize gelince modern, kocam çok anlayışlı.
oldu canım.

Koca da bana bir garip geldi
Sen ramazan seversin,hadi ananin evine denir mi ya?
Zaten yilda bir ay ramazan. İnsan hic mi esiyle iftar yapmak istemez,hic mi beraber sahura kalkalim demez.
Gerekceye bak sen ramazan seversin
He severim. Evimde otururken de sevebiliyorum oyle bir yetenegim var sukur demeliydiniz

Bu durum bana da çok garip geldi.
Kocam beni başından mı savıyor?
Diye düşünürdüm ben olsam.
Adam 'git' diyor konu sahibi de Ramazan'da eşini yalnız bırakmayı normal görüyor.
Üstelik 1 ay boyunca...
Mesele ailemle iftar-sahur yapmaksa bayrama 1 hafta kala giderim,bayramı da geçirir dönerim.
Ne kadar farklı bakış açıları ve farklı eş-aile ilişkileri var.

Bir gun anneniz geleyim mi dediğinizde gelme der de anlarsınız o zaman ne diyelim.Madem herkes seçimlerini yasamayı hakediyor bencil işine gelince soyle işine gelmeyince böyle tarzındaki soylemlerınızı sıze iade edıyorum Polemiğe de girmek istemiyorum.Sevgiler

Aliniyorum cunku benim hayat.anlayisim.bu.deil cok.yazik.herkes bencil olmus.benim de.kizim.var o.bana asla.zehir.etmez.birseyi.insallah doldurur evimi ilerde
annenize gitme sebebiniz neydi tam olarak anlamadim ben.
esiniz mi evde değil?
tadilat falan birşeyler demissiniz ev mi kalınacak gibi değil?
yani esin sen ramazanı seversin git mi dedi sadece bu mu?
sonuçta 6 yıllık evliymissin diğer ramazanlar nasil geçti?
esin demiyor mu ben ne yiyecem icecem? Ay ben bunu algılayamadım tam

konu sahibi evlat, anne-babası ile ramazan geçirmek, o sofrada bulunmak istiyor, eee?
senin yanındaki evlat değil mi?
evdeki adam saksı mi? yalnız başına sahura kalkacak, iftar yapacak, işe gidecek.
misafir ağırlamak ibadet ama aynı hane içindeki adamı yapayalnız bırakmak sevap ne güzel valla. eğip büküyoruz her şeyi.

Kesinlikle
Bu kadar geleneksel bir kadinsa sevgili konu sahibi,bayramdan bir hafta once gider. Annesinin evinin temizligini yapar,bayram ikramliklarini hazirlar,alinacaklarini alir,bayrami da beraber gecirir doner. Hepsi bu.

Anne-baba-cocuk olarak ramazanda bir sofrada bulusalim,yemegimizi boluselim,nimetlere sukredelim de cocugumuz bizi ornek alsin demek cok daha guzel. Pek cok uye de annenin ne bicim ibadet anlayisi var demis,herkesin ibadeti kendine,bir baskasinin ibadetini elestirme hakkina sahip degiliz,ne tuhaf insanlar var,saniyorlar ki bir ibadet yapan kendileri.

Annemin 5 torunu var kadını anlayabiliyorum. Sanırım kızınız anneanneye düşkün siz olsanız bile onun peşinde olacak bu yüzden demiş olabilir tabi ki biraz daha kibar söylemesi gerekirdi orası ayrı.

Bazılarımız annesi sözkonusu olunca ne kadar hassas ve alıngan.
Benim annem emekli ve çok faal bir kadın.
Musiki koroları var devam ettiği.
Kalabalık bir arkadaş grubu var,yurt içi ve dışı geziyorlar.
Bazen ararım,size geleceğiz,müsait misiniz?diye.
Değiliz der,gerekçesini söyler,1hafta boyunca müsait olamadığı olur,haftaya şu gün gelin der,alınıp darılmam.
Yıllarca bize göre yaşadı kadın.
Okulumuz,kursumuz,yarıyıl tatilimiz vs.
Artık kendi hayatını kendi düzenine göre yaşamak istiyor,ben de gayet normal buluyorum bu durumu.
Kendisini meşgul etsin,mutlu olsun gerisi mühim değil modundayım.
Ben de anneme ve babama göre değil daha çok kendi iş yaşamıma,oğluma ve eşime göre planlıyorum hayatımı.
Bu da doğal çünkü eşim ve oğlumla yaşıyorum ve çalışıyorum.
Bilmiyorum ben mi çok realistim?
Yoksa konu sahibi ve bazı arkadaşlar çok mu duygusal bakıyorlar olaya?
Henüz karar veremedim.

eğer gelmemi istemiyorsa, başka şekilde hayal ettiyse söylesin kesinlikle ki söyler. o benim annem. aramızda uluslararası diplomasi yok.
gelme, ramazanı farklı programladım der, iyi madem bayramda denk getiririz inşallah derim.

ilk doğumumu yaptım yanımda 3 gün kaldı, 7. gün arkadaşları ile tatile gitti. gideyim mi dedi, git dedim.
kaç kere program yapacaklar sanki 10 kişiyi denk getirip?
her seferinde fedakar olmalarını beklemek bana acımasızlık geliyor. şunun şurasında 5-6 yıla sağlık problemleri çıkmaya başlayacak..
sonrası yaşlılık olacak. hiç mi hayatlarını yaşamasınlar?

Ortada bir program yok gelme beni rahatsız edersin diyen bir anne var. Sapla samanı ayırın lutfen

Sen benim.esim.ne is yapar.biliomusun konusuosun.ya.belki.goreve gidio.benim.esim.savas pilotu.bilip.bilmeden neyi atiosun.sen kafadan ..benim.cocuguma.neyi.ogrettigimi.ne biliosun ne tuhaf insanlar ya.herkes.burda.birbirinin.hakkina.girio

Sen benim.esim.ne is yapar.biliomusun konusuosun.ya.belki.goreve gidio.benim.esim.savas pilotu.bilip.bilmeden neyi atiosun.sen kafadan ..benim.cocuguma.neyi.ogrettigimi.ne biliosun ne tuhaf insanlar ya.herkes.burda.birbirinin.hakkina.girio

eşiniz savaş pilotu değil. asker veya polis veya gemi kaptanı falan da değil.
ve siz bunları biliyorsunuz zaten.
mevcut durumunuz neyse ona göre cevap verin madem demagoji yapacağınıza.
yada cevap vermeyin.
olmayan şeylerin duygu sömürüsünü yapmaya çalışmaktan iyidir.

Ortada bir program yok gelme beni rahatsız edersin diyen bir anne var. Sapla samanı ayırın lutfen
pffff evet her şey tamam program yapmadı diye olmadı zaten:
kadın ramazanını programlamış. illa program kalabalık mi olmalı? evdeyken program yapamaz mısın?
kadın ramazanda yatıya kızını torununu 1 AY istemiyor.
siz çok isterseniz kendi çocuklarınızı, torunlarınızı her ramazan ağırlarsınız. ama bunu yapmadı diye annelerinize anne gibi degil diyip trip atmamalısınız.
yada atın. kendinizi mutsuz edersiniz, annelerinizi darlar, onları sıkboğaz edersiniz. sizi bu zamanlara getiren insana gerçekten harika bir teşekkür olur

Savas.pilotu.diorum ??? Neyin kafasi bu

Mesele de zaten özbeöz kızını herhangi bir akrabayla bir tutmak da değil mi ?
Hayır değil.
Mesele düşüncesizlik ederek bir inaanın evinde 30 gün çocuğuyla kalmak. İnsanın belli bi yaştan sonra kafası kaldırmıyor,istediği gibi yatıp kalkmak istiyor,ben annesine hak verdim. Düşüncesizlik eden kızı.

Bazı hastaların kafası kaldırmayabılıyor artık çocuk sesini.Babam 70 yaşında torunlarını çok sevıyo ama biraz ses olsun başı dayanmıyor.Kırıcı davranmış anneniz ama üzülmeyin.Yaşlandıkça çocuk gibi oluolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…