- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
İlişkilerde karşımızdakine saygı duymayı belirli görünmez sınırlar olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Anne, baba, evlat olsa hatta aynı evde yaşasak dahi var bu sınırlar. Bunları ihlal edenler genellikle samimiyet zannediyor ama aslında özel alan ihlali oluyor.
Kırılmak yerine insanları olduğu gibi kabul etmek daha kolay. Herkes yerinde mutlu olsun en güzeli bu. Anneniz sizi çok seviyordur ama bu 30 gün boyunca 7/24 sizinle olmayı gerektirmez. Az beklenti çok mutluluk diyorum...
Aksi yorum yapanlar aynı şeyi siz annenize yapsanız annemi basımın ustune koyarım anneye oyle laf denir mi derdi. Ne yazık ki anne ve evlat olmak sadece sıfatlarla yasanıyor. Oysa anne evlat olmak yasanmıslıklarla ilgilidir.Annesi tarafından daha gitmeden kendi evim sandıgı evden kovulmak bu ilişkiyi anne kız ilişkisi yapmaktan cıkarır.
Bu durum bana da çok garip geldi.Koca da bana bir garip geldi
Sen ramazan seversin,hadi ananin evine denir mi ya?
Zaten yilda bir ay ramazan. İnsan hic mi esiyle iftar yapmak istemez,hic mi beraber sahura kalkalim demez.
Gerekceye bak sen ramazan seversin
He severim. Evimde otururken de sevebiliyorum oyle bir yetenegim var sukur demeliydiniz
Bir gun anneniz geleyim mi dediğinizde gelme der de anlarsınız o zaman ne diyelim.Madem herkes seçimlerini yasamayı hakediyor bencil işine gelince soyle işine gelmeyince böyle tarzındaki soylemlerınızı sıze iade edıyorum Polemiğe de girmek istemiyorum.Sevgilerevet aynen böyle derdim.
çünkü ben gencim. çünkü şimdi enerjim var, misafir de ağırlarım, uykusuz da kalırım, çocuklarıma da bakarım.
annem bana 25 yıl bakmış, ben onu 1 ay misafir ederim nedir yani?
(bizde herkesin aklı başında şükür, kimse kimseye 1 ay gitmez. )
ama 20-25 yıl çocuklarıma bakıp, her şeylerini yaptıktan sonra da uzun süreli çoluk çocuk bana gelsinler istemem.
bu bencillikteki insanları anlamıyorum. gerçekten kimse hak etmiyor mu ya hayatının seçimlerini yapmayı?
hadi bir yaşa kadar çoluk çocuk, iş güç, insan zaten sürüklenip gidiyor, tam yaşlılıkları başlamadan rahat edecekleri bir kaç senede mi istedikleri gibi olmasın?
annesinin isteği ile kızının isteği aynı olmak mi zorunda?
ayrıca kocamı karıştırma diyen konu sahibi o kadar ramazanı anlamlandırmak istiyorsa, anne-baba-çocuk ayırmadan, çocuğuna ramazan sofrası öğretsin evinde.
eşim anlayışlı demekle olmuyor. hangi geleneksel ramazanda kadın kocasını 1 ay ne yer ne içer diye düşünmeden, çocuğuna evde ramazan öğretmeden, çıkar annesine yerleşir?
işinize gelince geleneksel, anneanne bizi kabul etmiyor, kızını misafir görüyor, işinize gelince modern, kocam çok anlayışlı.
oldu canım.
annenize gitme sebebiniz neydi tam olarak anlamadim ben.Aliniyorum cunku benim hayat.anlayisim.bu.deil cok.yazik.herkes bencil olmus.benim de.kizim.var o.bana asla.zehir.etmez.birseyi.insallah doldurur evimi ilerde
belki çocuğunuz çok yaramazdır ve siz de çok müdahale etmiyorsanız. böyle söylemek zorunda da kalmış olabilir. var böyle tipler. çocuğuna yeterince hakim olmayan düşüncesiz insanlar. konuyu okuyunca burda anne direk hatalı gibi görünse de ben olayın tek taraflı olmadığını düşünüyorum. yoksa bir anne hele ki 30 yaşında genç bir kızının ramazanda evinde ona da yardımcı olmasını ister. ama demekki sizden ortak bir iş ve yardımlaşma göremiyor ki size rahatça ibadetimi yapmak istiyorum demiş.
yani demek istediğim herkes dönüp bir de kendine baksın. onu söyleyen anneniz dediğim gibi sizden geldiğinizde sizin ona yük olmayacağınızı bilse asla gelme demezdi diye düşünüyorum.
tabiki sizi tanımıyorum sadece olması gerekenleri sıraladım
Bu durum bana da çok garip geldi.
Kocam beni başından mı savıyor?
Diye düşünürdüm ben olsam.
Adam git diyor konu sahibi 30 gün üstelik Ramazan'da eşini yalnız bırakmayı normal görüyor.
Mesele ailemle iftar-sahur yapmaksa bayrama 1 hafta kala giderim,bayramı da geçirir dönerim.
Ne kadar farklı bakış açıları ve farklı eş-aile ilişkileri var.
KesinlikleBu durum bana da çok garip geldi.
Kocam beni başından mı savıyor?
Diye düşünürdüm ben olsam.
Adam git diyor konu sahibi 30 gün üstelik Ramazan'da eşini yalnız bırakmayı normal görüyor.
Mesele ailemle iftar-sahur yapmaksa bayrama 1 hafta kala giderim,bayramı da geçirir dönerim.
Ne kadar farklı bakış açıları ve farklı eş-aile ilişkileri var.
Bir gun anneniz geleyim mi dediğinizde gelme der de anlarsınız o zaman ne diyelim.Madem herkes seçimlerini yasamayı hakediyor bencil işine gelince soyle işine gelmeyince böyle tarzındaki soylemlerınızı sıze iade edıyorum Polemiğe de girmek istemiyorum.Sevgiler
Ortada bir program yok gelme beni rahatsız edersin diyen bir anne var. Sapla samanı ayırın lutfeneğer gelmemi istemiyorsa, başka şekilde hayal ettiyse söylesin kesinlikle ki söyler. o benim annem. aramızda uluslararası diplomasi yok.
gelme, ramazanı farklı programladım der, iyi madem bayramda denk getiririz inşallah derim.
ilk doğumumu yaptım yanımda 3 gün kaldı, 7. gün arkadaşları ile tatile gitti. gideyim mi dedi, git dedim.
kaç kere program yapacaklar sanki 10 kişiyi denk getirip?
her seferinde fedakar olmalarını beklemek bana acımasızlık geliyor. şunun şurasında 5-6 yıla sağlık problemleri çıkmaya başlayacak..
sonrası yaşlılık olacak. hiç mi hayatlarını yaşamasınlar?
Sen benim.esim.ne is yapar.biliomusun konusuosun.ya.belki.goreve gidio.benim.esim.savas pilotu.bilip.bilmeden neyi atiosun.sen kafadan ..benim.cocuguma.neyi.ogrettigimi.ne biliosun ne tuhaf insanlar ya.herkes.burda.birbirinin.hakkina.girioevet aynen böyle derdim.
çünkü ben gencim. çünkü şimdi enerjim var, misafir de ağırlarım, uykusuz da kalırım, çocuklarıma da bakarım.
annem bana 25 yıl bakmış, ben onu 1 ay misafir ederim nedir yani?
(bizde herkesin aklı başında şükür, kimse kimseye 1 ay gitmez. )
ama 20-25 yıl çocuklarıma bakıp, her şeylerini yaptıktan sonra da uzun süreli çoluk çocuk bana gelsinler istemem.
bu bencillikteki insanları anlamıyorum. gerçekten kimse hak etmiyor mu ya hayatının seçimlerini yapmayı?
hadi bir yaşa kadar çoluk çocuk, iş güç, insan zaten sürüklenip gidiyor, tam yaşlılıkları başlamadan rahat edecekleri bir kaç senede mi istedikleri gibi olmasın?
annesinin isteği ile kızının isteği aynı olmak mi zorunda?
ayrıca kocamı karıştırma diyen konu sahibi o kadar ramazanı anlamlandırmak istiyorsa, anne-baba-çocuk ayırmadan, çocuğuna ramazan sofrası öğretsin evinde.
eşim anlayışlı demekle olmuyor. hangi geleneksel ramazanda kadın kocasını 1 ay ne yer ne içer diye düşünmeden, çocuğuna evde ramazan öğretmeden, çıkar annesine yerleşir?
işinize gelince geleneksel, anneanne bizi kabul etmiyor, kızını misafir görüyor, işinize gelince modern, kocam çok anlayışlı.
oldu canım.
Sen benim.esim.ne is yapar.biliomusun konusuosun.ya.belki.goreve gidio.benim.esim.savas pilotu.bilip.bilmeden neyi atiosun.sen kafadan ..benim.cocuguma.neyi.ogrettigimi.ne biliosun ne tuhaf insanlar ya.herkes.burda.birbirinin.hakkina.girio
pffff evet her şey tamam program yapmadı diye olmadı zaten:Ortada bir program yok gelme beni rahatsız edersin diyen bir anne var. Sapla samanı ayırın lutfen
Savas.pilotu.diorum ??? Neyin kafasi bueşiniz savaş pilotu değil. asker veya polis veya gemi kaptanı falan da değil.
ve siz bunları biliyorsunuz zaten.
mevcut durumunuz neyse ona göre cevap verin madem demagoji yapacağınıza.
yada cevap vermeyin.
olmayan şeylerin duygu sömürüsünü yapmaya çalışmaktan iyidir.
Hayır değil.Mesele de zaten özbeöz kızını herhangi bir akrabayla bir tutmak da değil mi ?
Bazı hastaların kafası kaldırmayabılıyor artık çocuk sesini.Babam 70 yaşında torunlarını çok sevıyo ama biraz ses olsun başı dayanmıyor.Kırıcı davranmış anneniz ama üzülmeyin.Yaşlandıkça çocuk gibi oluolar.Lutfen.bir yol.gosterin.evimde.atolye yapiyorum cocuklara.ramazanda 1 ay ara vericem.gurbetteyim kimsem.yok.lojmandayim.esim.annene git.sen ramazani.seversin.dedi..bende.oyle.planliyordm.kizim.var 3.5 yasinda.birde.onunla iyi gelecekti.bana...annemle.konusurken bana sakin bana.gelme.ramazanda rahatca ibadetimi.yapicam dedi..ibadet anlayisi.bu.mu? Cok.kirildim..el.olsa diyemezsin.bayramda gitmicem.dedim.esime.sen bilirsin dedi.beni.demekki yuk.goruyor. yaniliyormuyum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?