- 28 Ağustos 2016
- 1.438
- 2.359
- 133
sözde Allah'la kul arasına kimse giremez ama maşallah icraata gelince herkesin kendini bir peygamber ilan etmediği kalıyor çünkü.Sorma herkesler din alimi
Senin başın açık kıldığın namaz kabul değil diyenleri ayarsızları bile gördüm
Bu konuda gurbet türkiye içi yalnız, 500 km. Arabayla 5 saat uçakla 45 dakika.Ya 30 gün 30 gün 30 gün kadın gurbetteyim diyor yılda bir kere gidebiliniyor gurbetteyken anne bu anne ben annemle aynı şehirde oturduğum halde ki 2 ablam daha aynı şekilde iki gün uğramayalım annem arar nerdesiniz görünmüyorsunuz diye yük olmaz evlat sizin evladınız size yük gelecek demekki bu anlaşılmış oldu benim görümcem Almanya da yılda bir kez gelebiliyorlar 30 günlüğüne kaynanam yollarını gözlüyor ki evde 2 bekar oğlu var birisi 54 birisi 45 yaşında görümcemin ise 5 çocuğu var ikisi ilkokula gidiyor diğerleri lise ünv. Yük gelmiyor kadına ne tuhafsınız gerçekten
Fark eder mi yurt içi yurt dışı sonuçta uzak ha diyince gidilemiyor maalesefBu konuda gurbet türkiye içi yalnız, 500 km. Arabayla 5 saat uçakla 45 dakika.
Bence fark eder. 500 km mesafedeki insan yurtdışındakinin aksine senede 1 kez gelmez. 30 gün keyfi misafirlik ancak 40 yılda bir birbirine gidebilen aileler için uygun diye düşünüyorum.Fark eder mi yurt içi yurt dışı sonuçta uzak ha diyince gidilemiyor maalesef
Cocugu kastetmis bence. Kafam kaldirmiyor,huzurum kacar da iceriyor gibi. Uzulmeyin. Biraz fazla durust olmus veya lakayt. Siz de annesiniz. Sagliginiz yerindeyse istediginiz yere gitme ozgurlugunuz var. Bir de oyle dusunun.Evet o.kadar kirginim.ki ve o bunun farkinda degil.bir.anne.nasil.der bunu..ben.namaz.kilarken sirtina mi.cikicam
Oradan bakılınca amaç komiklik gibi mi duruyor? Hem eşinin fikrinin, hem o noktaların saçmalığını vurguladım, kendimce.
Canım laf anlatamazsın ilk sayfadan beri takmışlar 30 gün, 500 km vs. Vs.Fark eder mi yurt içi yurt dışı sonuçta uzak ha diyince gidilemiyor maalesef
Bak güzel kardeşim; beni anlamaya çalış.Bende oyle.diorum.iste.bayramda da.yalniz.kalsin
Hay ağzına eline sağlık valla ne güzel dedin kafa dinlemek rahat ibadet yapmak falan kızı bekarken yapmıyormuş demekki anneler evlenince rahat ibadet yapacakmış tövbe estağfurullah yaa valla diyen kaynana olsa ay gitmeyin sizde oğlunı gelinini yük görmüş boşver mesafe candır gibi gibi konuşurlardı konu anne olunca hep haklıCanım laf anlatamazsın ilk sayfadan beri takmışlar 30 gün, 500 km vs. Vs.
Çocunun da çocukları misafirmiş.
Çocukları büyüsün torunlarına bakmayacaklarmış..
Bunların diyenlerin ya çocuğu yok ya da çok ufak.
Çocuğu olmayanların çocuğu olsun.
Küçük olanların da bi büyüsünde bakalım evlatları bunlara gelmek isteyecekler mi torunlarını gösterecekler mi ??
Şimdi dem geleceğin muhabesini yapıyorlar çocukları da olsa fazla kalamazllarmıs
Şimdi bunlar batıya Avrupa’ya özeniyorlar diyeceğim ama
Onların köpeklerini atmıyorlar dışarıya..nasıl sahipleniyorlar.
Çoluk çocuk torun hepbirlikteler aynı evde nasıl da memnunlar adamlar.
Hiç özel günleri bitmiyor ama hep ailecek çok yaşlı olanlarda başlarından atmıyor kızını oğlunu kafam kaldırmıyor adam gibi bi crismist yaşatmadınız diye
Canım laf anlatamazsın ilk sayfadan beri takmışlar 30 gün, 500 km vs. Vs.
Küçük olanların da bi büyüsünde bakalım evlatları bunlara gelmek isteyecekler mi torunlarını gösterecekler mi ??
Şimdi dem geleceğin muhabesini yapıyorlar çocukları da olsa fazla kalamazllarmıs
Hiç özel günleri bitmiyor ama hep ailecek çok yaşlı olanlarda başlarından atmıyor kızını oğlunu kafam kaldırmıyor adam gibi bi crismist yaşatmadınız diye
Aynen canımHay ağzına eline sağlık valla ne güzel dedin kafa dinlemek rahat ibadet yapmak falan kızı bekarken yapmıyormuş demekki anneler evlenince rahat ibadet yapacakmış tövbe estağfurullah yaa valla diyen kaynana olsa ay gitmeyin sizde oğlunı gelinini yük görmüş boşver mesafe candır gibi gibi konuşurlardı konu anne olunca hep haklı
Aynen canım
Bir de burada eşiyle geçinemeyen bayanlara akıl veriyorlar.boşan annenin evine git çocuklarını al da diye..
Sonra buraya gelip 30 gün müü oooo çok ama misafir o kadar kalmaz kalamaz diyorlar
Canım beni kastediyorsan alıntılayabilirsin. Sizden farklı görüşler daha avrupai hayat tarzları da var. Tek ve mutlak doğru yoktur bu hayatta. “Laf anlatamazsın” gibi nezaketten uzak sözler de kullanma lütfen, yakışmamış.Canım laf anlatamazsın ilk sayfadan beri takmışlar 30 gün, 500 km vs. Vs.
[QUOTE="burbuk, post: 59182944,
Torunuma bakmam diyenlerdenim.
Çocuğum var.
22 ve 16 yaşındalar. Küçük değiller.
Avrupa mı dediniz? Arkadaşım bir İngiliz’le evli. Öyle vıcık vıcık değiller onlar.
Annelik kölelik değildir.
Zor bir durum yoksa 30 günlük misafirlik olmaz.
Kızım rahat edecek diye hem de ortada önemli bir şey yokken ben planımı iptal etmem. Çok istiyorsa bir haftalığına gelir.
Zaten ömrümün çoğunu çocuklarıma harcamışım bırakında birazda kendime harcayayım.
Sizden alıntı yaptım ama sadece torun lafınıza cevap vermek için. Diğer ifadelerim genele cevaptır.
Bnden çokça yaş büyüksünüz belli.
2 kızım var büyüğü ilkokula yeni başladı hayat benim için yeni başladı biliyorum daha önümle çocuklarım için yapacağım fedakarlık edeceğim çok şeylerim var.
Ama bunu fedakarlıklarımı kölelige hiç benzetmedim.
Annelik kölelikse efendilerinizi doğurduğunuz için pişmanmısınız peki
Evet birlikte mutlu sofralar kurabilirsinizBir anlayan cikmis.sonunda..ben ne yemek.istedim.ne.kendimi.ona kitlemek..ben belki.birlikte kuran tutariz sahur soframiz tatli olur..daha kac ramazan goruceZ esimde anlayisli iken birlikte olalim.istedim..ama goruorum ki herkes cok.baska.yorumlamis...yazik cok yazk.bir evlat anaya yük dmekkki..
Kbkmyın lütfen size kasıtlı olmadı aslında sizin msjınıza denk geldi sadece.Canım beni kastediyorsan alıntılayabilirsin. Sizden farklı görüşler daha avrupai hayat tarzları da var. Tek ve mutlak doğru yoktur bu hayatta. “Laf anlatamazsın” gibi nezaketten uzak sözler de kullanma lütfen, yakışmamış.
Ilk cümlenizi ben yazacaktim ama üşendim. Ever ben gencim.. evet annemin benimüzerimde sonsuz hakkı var. Allah sıralı ölüm versin. Ben onun cenazesi başında ağlarken büyük acıma,son pişmanlik ile vicdab azabı eşlik etmesin diye gerekirse başımda taşırım. O beni kırsın , kesmek isterse de benim boynum kıldan ince.. yeterki kesmek ona zor gelmesin. Çünkü 9 ay taşıdı beni. Çünkü hep çok zor doğduğumu anlatır. Çünkü menenjitten hasar almadan kurtulmam için üstü başı benim kusmuklarımla dolu olduğu halde kollarında hastane hastane bir başına çare aradı . Benim için.evet aynen böyle derdim.
çünkü ben gencim. çünkü şimdi enerjim var, misafir de ağırlarım, uykusuz da kalırım, çocuklarıma da bakarım.
annem bana 25 yıl bakmış, ben onu 1 ay misafir ederim nedir yani?
(bizde herkesin aklı başında şükür, kimse kimseye 1 ay gitmez. )
ama 20-25 yıl çocuklarıma bakıp, her şeylerini yaptıktan sonra da uzun süreli çoluk çocuk bana gelsinler istemem.
bu bencillikteki insanları anlamıyorum. gerçekten kimse hak etmiyor mu ya hayatının seçimlerini yapmayı?
hadi bir yaşa kadar çoluk çocuk, iş güç, insan zaten sürüklenip gidiyor, tam yaşlılıkları başlamadan rahat edecekleri bir kaç senede mi istedikleri gibi olmasın?
annesinin isteği ile kızının isteği aynı olmak mi zorunda?
ayrıca kocamı karıştırma diyen konu sahibi o kadar ramazanı anlamlandırmak istiyorsa, anne-baba-çocuk ayırmadan, çocuğuna ramazan sofrası öğretsin evinde.
eşim anlayışlı demekle olmuyor. hangi geleneksel ramazanda kadın kocasını 1 ay ne yer ne içer diye düşünmeden, çocuğuna evde ramazan öğretmeden, çıkar annesine yerleşir?
işinize gelince geleneksel, anneanne bizi kabul etmiyor, kızını misafir görüyor, işinize gelince modern, kocam çok anlayışlı.
oldu canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?