Gelme dedi

Bu konuda gurbet türkiye içi yalnız, 500 km. Arabayla 5 saat uçakla 45 dakika.

Evet o.kadar kirginim.ki ve o bunun farkinda degil.bir.anne.nasil.der bunu..ben.namaz.kilarken sirtina mi.cikicam
Cocugu kastetmis bence. Kafam kaldirmiyor,huzurum kacar da iceriyor gibi. Uzulmeyin. Biraz fazla durust olmus veya lakayt. Siz de annesiniz. Sagliginiz yerindeyse istediginiz yere gitme ozgurlugunuz var. Bir de oyle dusunun.

Oradan bakılınca amaç komiklik gibi mi duruyor? Hem eşinin fikrinin, hem o noktaların saçmalığını vurguladım, kendimce.
Fark eder mi yurt içi yurt dışı sonuçta uzak ha diyince gidilemiyor maalesef
Canım laf anlatamazsın ilk sayfadan beri takmışlar 30 gün, 500 km vs. Vs.
Çocunun da çocukları misafirmiş.
Çocukları büyüsün torunlarına bakmayacaklarmış..
Bunların diyenlerin ya çocuğu yok ya da çok ufak.
Çocuğu olmayanların çocuğu olsun.
Küçük olanların da bi büyüsünde bakalım evlatları bunlara gelmek isteyecekler mi torunlarını gösterecekler mi ??
Şimdi dem geleceğin muhabesini yapıyorlar çocukları da olsa fazla kalamazllarmıs
Şimdi bunlar batıya Avrupa’ya özeniyorlar diyeceğim ama
Onların köpeklerini atmıyorlar dışarıya..nasıl sahipleniyorlar.
Çoluk çocuk torun hepbirlikteler aynı evde nasıl da memnunlar adamlar.
Hiç özel günleri bitmiyor ama hep ailecek çok yaşlı olanlarda başlarından atmıyor kızını oğlunu kafam kaldırmıyor adam gibi bi crismist yaşatmadınız diye

Bende oyle.diorum.iste.bayramda da.yalniz.kalsin
Bak güzel kardeşim; beni anlamaya çalış.

Allah hepimize uzun ömür ve sıralı ölüm versin.

Aksi bir durum olmazsa annenin cenazesi başında ağlarken bu cümle senin son pişmanlığın olabilir. Ve son pişmanlik çok ağır bir bedeldir.

Annen seni kırmış olabilir. Yeter ki sen onu kırma. Sakın ola anneni öfke ile intikam almak için yalnız bırakma. Pişman olan sen olursun..

Vicdanazabının ne olduğunu biliyor musun? Allah bildirmesin. Hele ki konu annense .

O sana olan vefa borcunu ödedi. Sıra sende.

Ayrıca çocuklu bir insanın 30 günlüğüne bir yere kalmaya gitmesi ev halkı her kim olursa olsun rahatsızlık verebilir. Senin çocuğun mutlaka sakindir, sessizdir. Ama unutma ki sadece sana öyle geliyordur. Senin cocugunun aglamasi sana melodi gibi gelebilir. Ama herkesin tahammülü yoktur buna.

Herkes kendi çocuğunu cekebilir.

Annenizden beklentiyi azaltın. Ona daha verici olmaya bakın. Bunu onun için olmasa bile kendi vicdanınız için yapin.

Benim tavsiyem bu yönde.

Hay ağzına eline sağlık valla ne güzel dedin kafa dinlemek rahat ibadet yapmak falan kızı bekarken yapmıyormuş demekki anneler evlenince rahat ibadet yapacakmış tövbe estağfurullah yaa valla diyen kaynana olsa ay gitmeyin sizde oğlunı gelinini yük görmüş boşver mesafe candır gibi gibi konuşurlardı konu anne olunca hep haklı

Biz de pek anlaşamıyoruz ama yine de gel der herhalde ya şaşırdım , gittiğinizde çok mu zorluyosunuz onu çocuklar çok mu yaramaz ya da yardım etmiyo musunuz ev işlerine filan

Torunuma bakmam diyenlerdenim.
Çocuğum var.
22 ve 16 yaşındalar. Küçük değiller.
Avrupa mı dediniz? Arkadaşım bir İngiliz’le evli. Öyle vıcık vıcık değiller onlar.
Annelik kölelik değildir.
Zor bir durum yoksa 30 günlük misafirlik olmaz.
Kızım rahat edecek diye hem de ortada önemli bir şey yokken ben planımı iptal etmem. Çok istiyorsa bir haftalığına gelir.
Zaten ömrümün çoğunu çocuklarıma harcamışım bırakında birazda kendime harcayayım.
Sizden alıntı yaptım ama sadece torun lafınıza cevap vermek için. Diğer ifadelerim genele cevaptır.

Aynen canım
Bir de burada eşiyle geçinemeyen bayanlara akıl veriyorlar.boşan annenin evine git çocuklarını al da diye..
Sonra buraya gelip 30 gün müü oooo çok ama misafir o kadar kalmaz kalamaz diyorlar

[QUOTE="burbuk, post: 59182944,
Torunuma bakmam diyenlerdenim.
Çocuğum var.
22 ve 16 yaşındalar. Küçük değiller.
Avrupa mı dediniz? Arkadaşım bir İngiliz’le evli. Öyle vıcık vıcık değiller onlar.
Annelik kölelik değildir.
Zor bir durum yoksa 30 günlük misafirlik olmaz.
Kızım rahat edecek diye hem de ortada önemli bir şey yokken ben planımı iptal etmem. Çok istiyorsa bir haftalığına gelir.
Zaten ömrümün çoğunu çocuklarıma harcamışım bırakında birazda kendime harcayayım.
Sizden alıntı yaptım ama sadece torun lafınıza cevap vermek için. Diğer ifadelerim genele cevaptır.

Bnden çokça yaş büyüksünüz belli.
2 kızım var büyüğü ilkokula yeni başladı hayat benim için yeni başladı biliyorum daha önümle çocuklarım için yapacağım fedakarlık edeceğim çok şeylerim var.
Ama bunu fedakarlıklarımı kölelige hiç benzetmedim.
Annelik kölelikse efendilerinizi doğurduğunuz için pişmanmısınız peki

Canım beni kastediyorsan alıntılayabilirsin. Sizden farklı görüşler daha avrupai hayat tarzları da var. Tek ve mutlak doğru yoktur bu hayatta. “Laf anlatamazsın” gibi nezaketten uzak sözler de kullanma lütfen, yakışmamış.

Evet birlikte mutlu sofralar kurabilirsiniz
hiç süphesiz. Ama 30 gün değil de 10 gün olursa sizin için daha iyi olur. Anneniz için de. Buna inanin

Kbkmyın lütfen size kasıtlı olmadı aslında sizin msjınıza denk geldi sadece.

Ilk cümlenizi ben yazacaktim ama üşendim. Ever ben gencim.. evet annemin benimüzerimde sonsuz hakkı var. Allah sıralı ölüm versin. Ben onun cenazesi başında ağlarken büyük acıma,son pişmanlik ile vicdab azabı eşlik etmesin diye gerekirse başımda taşırım. O beni kırsın , kesmek isterse de benim boynum kıldan ince.. yeterki kesmek ona zor gelmesin. Çünkü 9 ay taşıdı beni. Çünkü hep çok zor doğduğumu anlatır. Çünkü menenjitten hasar almadan kurtulmam için üstü başı benim kusmuklarımla dolu olduğu halde kollarında hastane hastane bir başına çare aradı . Benim için.

Bu sadece tek 1 örnek. Herkesin annesi de bu kadar mücadelecidir. Şimdi ben mi onu taşımaya üşeneyim.

Herkea annesinden beklenti içinde. Yok torununa bakmıyor,yok torunu ile oynamıyor, yok beni evinde kabul etmiyor.

30 sene durdum evinde. Gayet kabul etti.

Annelerin kıymetini bilelim. Kendimizi vicdan azabi ile cezalandırmayalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…