Gelme dedi

30 günlük misafirlik ne? bazen burda okuduğum şeyler şaka mı diye üst üste okuyorum.

ramazan zor geçmez mi, oruç tutanlar daha iyi bilirler ama yemek telaşı vs 30 gün bir evde kendi kendine olmak var misafir olması var. yani hayatınızda hiç mi reddedilmediniz bu ne anlamadım bayramda falan gitmeyerek de yine kendinizi cezalandırırsınız. büyütmeyin ilk düşüncesizliği siz yapmışsınız.

Annem lohusaligimda.bile 20 gun durdu..cocuguma.bakma mi??? Cocuk.yalvarir oyun.die.benim.dizim.var der
İşte resmen çoluk çocuk çekemem kafasında biri. Benim de yeğenim var şuan gurbetteyim her gün video,resim istiyorum az ağlasa ben de ağlıyorum ama 2 saat tepinsek abla alsana çok yoruldum diyorum ama kendi çocuğum olsa bunu diyemem. Kimse annesi kadar sahiplenmez bir çocuğu.

Bunla ilgili olmasada anne nin laflaryla ılgılı bir konu actım masallah insanlar anne ne derse haklı o neyaparsa sus yalsılars bsey deme sen yardım et diyor iyide anne sni bile bile kırıyorsa cozumu olur mu ? Kırılan kalp iyilesirmi cok ayıp etmis cidden sakın gelme nedir ya

Annem lohusaligimda.bile 20 gun durdu..cocuguma.bakma mi??? Cocuk.yalvarir oyun.die.benim.dizim.var der
20 gün az bir süre mi? Benim annem ikinci doğumuma hiç gelmedi, kayınvalidem bir hafta durdu gitti. Anneme hiç alınmadım ben gelmediği için. Ayrıca tavrını, tarzını a çok bildiğiniz annenize 1 ay gitmeye gerek yok aslinda.

Ben sizin gibi düşünmedim benim annem üç aylarda başlar ramazanda arttırır hatim guruplari olur oraya gider bir hatimi de tv den takip eder bir tane de kendisi okur . Annem gelme demez ama geri kaldığı olur kendini daha çok sıkıp yetişmeye çalışır tabi bir iki gün geri kalmışsa . Ben oraya gidersem telafi edemez çünkü ben oraya gidince o da benimle ilgilenmek vakit geçirmek ister . Bence alinacaginiz öyle büyük bi durum yok ben annem kadar ibadet etmiyorum diye annemin ibadet etme isteğinden de alınganlık cikarmamaliyim diye düşünüyorum .neticede nedenini de söylemiş sadece gelme dese ben de bozulurum ama açıklamış . Açıkçası ben de kendi hayatımda netimdir yani şöyle soyliyim şuan hamileyim teyzem aradı sen doğum yapınca geliriz vs diye heycanla aradı ben de ona gelmeyin ben biraz kendimi toparliyim bebeğim toparlansin kırkını çıkaralım sonra gelin birlikte vakit geçirelim dedim yoksa o halde evdeki kalabalıkla bunalirim vs vs diye acikladim. Yani ben sevdiklerime içimden geleni soyleyemeyeceksem kimseye söyleyemem zaten . Ayrıca net olmak inanın her zaman huzur verir

İleri yaştaki insanlar için Ramazan daha zor geçebiliyor. Ben özellikle gitmem Ramazan’da çocuğumla. Kadıncağız kendiyle, ibadet ederek vakit geçirmek istiyordur. Bence gönül koyacak bir şey yok. Çocuğunuz küçük, haliyle tüm aile ilgi gösteriyor olmak gerekecek.

Selam sıkma canını biraz ayıp etmiş anneniz...acaba nerde yaşıyor ki anneniz ibadettini tam yapamıyor siz varken

Ya düşünüyorumda ben anneme Ramazan'da 1 ay gelcem desem mırın kırın eder. Bende o kadar uzun bir süre gideceğim demem.
Ayrıca ilk doğumumda annem doğumumun 5. günü geldi akşama kadar durdu o gün geri gitti. Üstelik kayınvalidemde yoktu gelmedi yani tamamen yalnız kaldım. İkinci doğumuma ilk gün geldi 1 gece kaldı gitti. Yine kayınvalidem gelmedi yani dobra geldi

Ben eşinin sözüne takıdım sen ramazanı seversin annene git demesi ne ? Bu durumda annenin ne dediğine değil ne demek istediğini anlamak gerekir

Hay agzina saglik .

Kafa dinlemek isteyen insan için 3.5 yaşındaki çocuğu 1 ay misafir etmek kolay mı? Torun morun tamam, ama kadının planı varmış. İbadetini edecek. Gidersiniz 3-5 gün kalır dönersiniz. İşin cılkını çıkarmaya ne gerek var... Bu onu kötü anne, kötü anneanne yapmaz. Burada anneler kendi çocuklarıyla bile bunalımlara girerken bir başkası niye dayanmak zorunda olsun? Biraz düşünceli olun.

Bu kadar alıngan olmaya gerek yok, siz onun kızısınız o yüzden mesafe koymadan direk söylemiş. Ramazan kolay olmuyor, oruç, yemek faslı, çocuğunuzda var. O zamanı daha sakin geçirmek istiyor olabilir. Anneannem de ramazanda yatılı misafir almazdı, sahurdan sonra yatmaz sabah namazına kadar dua eder, namazdan sonra da yatar öğlene kadar uyurdu, ramazan çok özel bir zamandı onun için, gücünün yettiği her saatte kuran okur dua ederdi. Ramazanın ilk iftarına giderdik ailece ve bayramın ilk günü gidilirdi, kimse de gönül koymazdı, yaşını başını almış kadın, insan ağırlaması beklenmezdi. Ben çocuktum o zaman anneannemde 55 60 yaşlarındaydı sanırım, daha kaç ramazan göreceğim, içimden geldiği gibi ibadet etmek istiyorum derdi, annem de teyzem de hiç kırılmadılar buna. Gayet normal bir durumdu bizim için

İstemediğin yere de zorla girmek günah :) Tabi işin şakası. Belki oraya gidince annesi daha çok kalbini kıracak.
Tabi ki kadın zaten direk gelme diyerek belli etmiş istemedigini.. gitse neler yapar ? Zaten o örnegi şu anlamda söyledim ibadetimi güzelce yapacagım deyipte kızını istememesi, kalbini kırması adına söyledim .. bi yerden kazanayım derken diger yandan free veriyor ..

Evet ben de kırılırım böyle söylese. Ama ben ramazanda evimden çıkmak istemem. Ne işim var ya üstelik çocukla. Kocamla iftarını sahurumu yaparım miss. Artı zaruri sebep yok iken evlilikte 30 günlük ayrılık neden? Benim eşim bana git 30 gün kal dese ben istenmediğimi düşünürüm ve normal karşılamam.

Belki cocuk falan war, oruc tutcak zorlanir diye mi soledi acaba.

Bence dusunmeden konusmustur o anlik birseydir, cagirir yine sizi, anne ooo ole dusunmeyin

Esimden eminim.mevzu.esim.deil

annenizin tavrını hoş bulmasam da anlayabiliyorum. yeğenlerimi çok severim mutlu etmeye çalışırım ama bende 2 günden fazla kalmasınlar çıldırabilirim. annenizinki de bu hesap olabilir. ve annenizden beklentiniz fazla galiba beklentiyi düşürmelisiniz.doğum sonrası 20 gün kalmış bunu bile az buluyorsunuz şaşırdım açıkçası.

Ben bekarken ramazanda annemden kaçacak yer arardım bee :) benim annem dünyanın en iyi annesidir her konuda bize karşı fedakardır şuan evliyim ve ramazanda oda der pek gelip gitmeyin sitresli oluyorum kalp kırarsam ettiğim ibadetin anlamı kalmaz diye oda sigara içtiği için sitresli oluyo napalım bizde mi küselim. Anneleri de anlamak lazım bazen onlarında hassasiyet istediği zaman dilimleri olabiliyor

Konu sahibi annesini zor durumda bırakmış ama. İnsanlara 1 ay çocukla Ramazan'da oraya geliyorum demek, o kişiyi zor durumda bırakmaktır. Kadın tamam dese ayrı dert, hayır dese ayrı dert. İnsan kendine açıkça "gelme" dedirtinceye kadar zorlamamalı. O kadar kırılgan olan, biraz da karşı tarafı düşünür zaten, bence. Konu sahibi annesini düşünmezken iyi, ama açıkça "gelme, ibadet edeceğim " diye söyleyen mi kötü... 1 ay nedir yav...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…