Gelme dedi

Belki başka bi sebebi vardır size söyleyemediği...
Hemen önyargılı olmayın.

Ben de siz oraya gidince annenizin çok yorulduğu hissine kapıldım.

kusura bakmayın ama çocuklu insanlar sürekli sanki anneanne babaannenin evine kafa dinlemeye gidiyor.

bizim ailede de var.
gelirler çocukla daha çok evin sahibi ilgilenir.
ee marketi pazarı yemeği temizliği.
hepsi ev sahibinin üstünde.

ramazan bide
insanın başı ağrır, hali olmaz. Belki tek olsan yemek bile yapmayıp bir çorba yetecek. Misafir olunca öyle mi?

ayrıca böyle orta yaşlardaki kadinlar( benim binada mesela) ramazanda cumaları toplanıp kuran günü yaparlar. Ayrıca her akşam teravih e gidip, gün içinde paylasilan hatim ve tesbihlerini yapıyorlar.
ve binamdaki teyzeler 2 ay öncesinden misafir alınmayacak diye anlaştılar çünkü biri aksayınca hepsi aksıyor.

Bana annenizden çok siz anlayissiz geldiniz kusura bakmayin

anneniz size dürüst davranmış, nedenleriyle anlatmış derdini. alınmayın bu kadar. ve 1 ay gerçekten çok uzun bir süre. ben misafirliğe gittiğimde 10 günden sonra ben sıkılıyorum,anneme sarıyorum. annem kızım için katlanıyor bana bir süre sonra. birde ramazanda misafir ağırlamak daha zor gelebilir. kendi için olsa 2 yumurta kırıp geçiştirecek belki ama siz çocukla gideceksiniz,mecburen yemek yapmak zorunda. doldurmayın kendinizi. annemizde olsa insanların isteklerine saygı duymak zorundayız, bunu kabullenirsek işler daha kolaylaşır bence.

anneniz kaç yaşında kadın.demek ki ramazan zorluyor ve bu yüzden hele hele küçük çocuklu misafir almak istemiyor.bunda anlamayacak ne var?sizi anlayış gösterip de 2.5 yaşında çocukla oruçlu kadının evine gitmemeniz lazım esas.kadın yatıcak, uzanıcak , uyuycak gün içinde, kendine yemeğini yapacak napsın çocuklu misafir peşinde mi koşsun bir de? ayrıca ne yazdığınız anlaşılmıyor düzenleyin metninizi.her yere nokta koymuşsunuz.

Cocugunuzdan oturu demıs herhalde

Ramazanda kendilerine peynir yumurta kırması da yapabilirler ama siz olunca detaylı yemek hazırlık yapması gerek. Yanlış anlama. Bri de gurbetteymişsin. yemekleri ben yaparım deseydin ne derdi ama çocuklar da varmış. Sessizlik de istemiş olabilir yanlış anlama. Ramazanın ayrı yeri var, herkes daha asabi de olabilir. Gitme sen de..

30 gunlugune.gidicem..yaramaz.olsa.ne.olmasa.ne.olur.ben onun.kiziyim.kizi....3 gun.olsa.ne.olur 30 gun.olsa.ne olur? Ben onum.yavrusuyum.ya

Sen yine Ramazan'da gelme demiş diye üzülüyorsun. Benim annem aynı evdeyiz, Ramazan'da sofraya bana tabak koymadı masaya.. Aramız iyi değildir, küs de olabiliriz çoğunlukla. Ama Ramazan'ın ilk gün, bir de evde toplam 3 kişiydik, bana tabak koymamıştı.. Ben de üzüldüm istenmediğimi düşünüp gitmedim sofraya. Üzüntüm yemeğin önüne geçiyor böyle durumlarda.

Fazla duygusal bakıyorsunuz.
İnsanların uslüp farkı var.
Ne olursa olsun 30 gün..
Üstelik Ramazan..
Anneniz olduğu için rahat şekilde demiştir.
Belki üzgündü belki sinirliydi.
Belki tam olarak bu cümleyi kurmadı da,siz kırıldığınız için öyle algıladınız.
Sizin çocuğunuz size yaramaz gelmeyebilir ama herkes çocuk kaldıramıyor.

Benim teyzem 51 yaşında sağlam dipdiri bir kadın.
Ama ben gitsem 2 günden fazlası beni boğuyor. Der.
Ama teyzemi biliyorum huyunu biliyorum.
Çok açık direkt pat söyler.
Kendi kızlarının çocukları için bile söyler yani.
Asla alınmam. Kendi düşüncesi der saygı duyarım.
Sever de beni ama kaldıramıyor işte.

Çokta fazla takılmayın yaşlı insanlar doymuşlar çoluk çocuğa derde kedere.

Bunun Türkçesi kızım ben uyuyacağım akşamda belki yemek yaparım belkide yapmam misafir çekemem
Sonrada oruç tutuyorum derler saçmalık
Kendi kızına böyle davranır imandan bahseder

Kadın Ramazan'ı yatarak geçirecek belki. Günler uzun. Yaşı da varsa evde çocukla, temizlik ve yemekle uğraşamam demek istemiştir. Son gidiş gelişlerinizi bir gözden geçitin. Kadına yük olmuşsunuz demek ki.

Demek ki rahatsiz oluyor kadin
Ramazanda evde yatili misafir olsa sorun olur
Cesit cesit yemek hazirlamak zorunda hisseder belki kendisini. Belki gec saate kadar uyumak ister. Ama sizde cocuk da var. Kadin uyuyamaz,istedigi gibi davranamaz. Bence de ramazanda gitmeyin kimsenin evine herkes rahat etsin

Benim aklıma şu geldi. Yurtdışından geliyorsunuz her zaman gelmeye imkanınız olmuyorsa belki rahat rahat gezmek, yiyip içmek istiyordur anneniz sizinle. Ramazanda rahatça eğlenemezsiniz başka zaman daha keyifli olur ziyaretiniz diye düşünmüştür. Oruçluyken insanın canı konuşmak bile istemiyor bazen.

Ama 30 gün misafirlik zor denmesine de şaşırdım. Yabancı insan değil ki bu gittiği ev anasının babasının kardeşlerinin evi. Kayınvalide uzun kaldığında damadın ya da gelinin gerilmesiyle aynı şey değil yani. Kızının yanında rahat rahat uzanır ya da şunu da sen yapsana diye rahatlıkla iş buyurur insan.

Kendi annemin evine 1 haftalığına gidince 3 günden sonra biletimi nasıl erkene alırım da dönerim hesapları yapan ben, 30 güne şaşırarak okuyorum :)

Birincisi: Siz nasıl kendi evinizden uzakta o kadar uzun kalabiliyorsunuz?

İkincisi: Anaç olmamakla suçlamışsınız annenizi, hayır onun adı “birey” olmak. Kızı da olsa, öz kardeşi de olsa insan 30 gün birini evinde istemeyebilir, hem de yatılı.

Üçüncüsü zaten doğumunuzda bile 20 gün kalmış, sizdeki bu aşırı muhabbet isteği neden? Neden annenizi böyle kabul etmek size zor geliyor?

Dördüncüsü ama çok düşük bir ihtimal: Annenizin kulağına eşinizle ilgili bir şeyler gitmiş olabilir mi ve sizin eşinizi yalnız bırakmamanızı istiyor olabilir mi? Bir arkadaşım anlattı geçenlerde, beraber görev yaptığı adamın 2 telefonu varmış, birini işyerinde bırakıyormuş. Gece görevdeyken habire başka kadınlarla yazışıp konuşuyormuş. Haftasonu eşiyle çocukları memlekete yollamış. Konuştuğu kadının birini de evine davet etmiş. Bu arada adamın profil fotosunu gördüm, çocuklarıyla. Eee dedim öbür kadın bunu bekar mı sanıyor. Yooo dedi arkadaşım, kadın da evliymiş zaten.

Son kısmın sizinle alakası yok, adamın niyeti bozuksa 30 gün değil 3 saat de yeter ona tabi.

Misafir ağırlamakta bir ibadettir hele oruçluya iftar yaptırmak insanlık zaman geçtikçe daha çok bencilleşiyor tek başıma namaz kılıp Kuran okumaktansa bunları kızımla yapmak beni daha çok mutlu ederdi

Ben anneyi haklı bulanlardanım. Ramazanda sahura kadar uyumayacak sonra istediği zamanda kalkıp kuran okuyacak ibadetini edip tekrar dinlenecek iftara bir çorba salata yapacak belki. Ee çocukla gidiyorsunuz erken kalkacak çocuk kadın yatıyım dese yatamıycak kalkıyım dese kalkamıycak. Haklı yani ben sizi bencil buldum. Rahat ediyim diye gidiyorsunuz sanırım ramazanda. Ben anneme eziyet olur diye asla gitmedim ramazanda iftar bile hazırlatmam. Herkes kendi evinde yesin zaten zorlanıyorsun derim. Camisine gider kuran okuyup rahatça namazını kılar kadın.
2.çocuğu doğurduğum yıl eşim de anneme gidelim sen rahat edersin biraz ramazanda dedi. İtiraz etmedim ne yalan söyleyim işime gelirdi. Kayınvalide de aynı anneniz gibi istemedi. Halim olmuyor oğlum ramazandan sonra gelin, çocuklarla rahat ilgilenemem falan reddetti. Ben de haklı buldum kadını

Yahu kadın zaten sizi buyutup evlendirmis bide torunun torbanin ziriltisinimi ceksin surekli üstelik ramazanda! herkes keyfine rahatina baksin ya 55 yaşında kadınmış o yaşta ki insanlar genellikle huzur sakinlik kafa dinlemek istiyor anneniz sonuna kadar haklı.

Insanların çoğu ibadeti namaz-oruç-Kuran'dan ibaret sanıyor.
Halbuki iftar sofrası hazırlamak bile ibadet.
Evinizde daha güzel vakit geçirirsiniz inşallah.

30 gün gerçekten uzun bir süre. Kızı olabilirsiniz yine de uzun. Kadının gelmenizi istememesi suç değil. Söyleyiş tarzı yazdığınız gibiyse kırıcı olmuş sadece.

Küçük çocuk olduğu için demiştir bence kafası götürmeyebilir oruçken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…