Gençliğim:(

Ayni seyleri yasadim, bos durmayi pek sevmiyorum
Evlenene kadar hayatimda belirli bir tempoda yasadim, sonrasinda evde durmak zor geldi
Hamilelik dönemlerinde zaten saglik problemi yasadim istesem de disari cikamadim, halim yoktu
Ama evde issiz kalmak kimileri icin iskenceye dönebiliyor
Ama sabretmekten baska care yok, oturarak yapilan seylere odaklanin, dizi izleyin, dil ögrenin gercekten yapilacak seyler kisitli ama baska bir sey de gelmiyor akla
Benim cocuklarimin arasinda üc yas var, 6 yildir evdeyim.
Kücük oglum krese yeni basladi ilk defa 4 saat boslugum oldu, alismaya calisiyorum ama bir hafta sonra kursa baslayacagim
sonra da egitim alip ise girmeyi hedefliyorum
Sabret bir zaman sonra düzene giriyor hersey, ben de bekledim zaten iki cocukla pek bas kasiyacak zamani kalmiyor insanin

Benim bu kadar kendime ayıracak vaktim olsa çıkıp sakin bir kafede kitap okur kahve içerdim.
İlgilendiğim bir alanla ilgili kütüphanede araştırma yapar notlar alırdım.
Fotoğraf çekmek için çevredeki sakin ormanlık alanları araştırır yürüyüş yapardım.
İnternet üzerinden öğrenilecek evde yapılacak çok fazla hobi alanı var hem. Cam/vazo boyama gibi.
Ya da dil öğrenmeye çalışırdım evde dışarıda.
Hayata renk katmak sizin elinizde tamamen.

El sanatları kurslarına gidin hem üretir mutlu olur hemde zamanınızı hoş bir şekilde degerlendirirsiniz

Benim bu kadar kendime ayıracak vaktim olsa çıkıp sakin bir kafede kitap okur kahve içerdim.
İlgilendiğim bir alanla ilgili kütüphanede araştırma yapar notlar alırdım.
Fotoğraf çekmek için çevredeki sakin ormanlık alanları araştırır yürüyüş yapardım.
İnternet üzerinden öğrenilecek evde yapılacak çok fazla hobi alanı var hem. Cam/vazo boyama gibi.
Ya da dil öğrenmeye çalışırdım evde dışarıda.
Hayata renk katmak sizin elinizde tamamen.
Bu dedikleriniz güzel ama herhun boş bir insan için herhun yapabilecek bişey degilki

Okula derken ilkokula bırakıyorsunuz herhalde çocuğu. Yani 6 yaşında desek 6 yıldır evdesiniz. Öyle bir yazmışsınız ki gören yeni evde oturmaya başladınız zanneder. Çocuğu kreşe verip çalışabilirdiniz ama yok ona da bir sebebiniz vardır kesin. Şimdi hamilesiniz çocuğa bakacak kimse yine olmadığı için bi 6 sene daha küçük okula başlayana kadar böyle devam edeceksiniz muhtemelen. Bütün önerilere kapatmışsınız kendinizi. Ona olmaz, bunu sevmem, şunu yapamam. Evde yapabileceğiniz aktiviteler sınırlı hiçbirini de beğenmemişsiniz. Az daha sabredin bebek doğunca boş vaktiniz kalmaz zaten ne diyelim.

Hadi ya hastanede hiç duymamistim napsam kime sorsam bursa hastaneye gidip mi sorsam ..yalnız işsizlik seviyeme bakarmisiniz😂
Benim bulunduğum ilçede belediyenin hamileler için plates hizmeti vardı. Sağlık ekibi eşliğinde grup olarak plates yapma imkanı.. belediyenizin sitesinde sağlık hizmetleri bölümünü inceleyin, yeterli bilgi yoksa ilgili müdürlüğe telefon açıp bilgi alabilirsiniz.
Bazı devlet hastanelerinde hamileler için özel aktiviteler oluyor. Kontrole gittiğinizde poliklinik sekreterine sorabilirsiniz.

Yok ya biseler işleyip etrafa dağıtmak falan bunlar benim için uygun değil
Hamile olmanız seçeneklerini daraltıyor, yapacak bir şey yok. Evden çalışabileceğiniz bir iş bulmak size en uygun çözüm ama ne iş bulabilirsiniz bilemem. Yeteneklerinizi, ilgi alanlarınızı bilmiyoruz sonuçta. Neredeyse 5 yıldır freelance çalışıyorum ama daha önce tam gün bir ofiste çalıştığın işle bağlantılı bir iş. İnternetten makale yazma, çeviri isleri gibi şeyler bulabilirsiniz belki ama çok komik ücretler veriyorlar, onu da bilmek lazım. Ya da home office çağrı merkezi elemanı olarak çalışıyordu bir arkadaşım, o bir seçenek. Ama çok stresli bir iş. Ya da yabancı dil öğrenin, geleceğe yatırım olur.

Back
X