Evet hanımlar.. cok daha öncedende acmistim konu burada. Biz 2 yillik evliyiz ve ilk günden beri bebek istiyoruz. Ama henuz nasip olmadı. Arada böyle vuruyor bana icimi dökecek yer arıyorum. Insallah bir gün bizede isteyen herkesede rabbim evlat sahibi olmayi nasip eder.. internette herkes bebekleriyle paylasimlar yapiyorlar veya ozellikle bu aralar cok fazla hamile haberi aliyorum. Asla kiskanmak değil hatta o bebeklerini paylasanlari gülerek izliyorum simdi bizimde olsaydi keske bi tane böyle evimizde diyorum sonra bi iç cekiyorum.. bilmiyorum bu ne zamana kadar boyle insallah en yakin zamanda rabbim duasi kabul olmus kul sevinci yasatir bizede.. 2 ay once asilama denedik bu arada nasip olmadi 2 aydir tedaviye ara verdim onumuzdeki ay bidaha bismillah diycez insallah. Bi iç dökmek istedim dedigim gibi arada bana geliyor böyle sıkıntı.. okudugunuz icin tesekkur ederim
[/QU
Tüp bebek tedavisinden Sonra uzun bir süre başka sebeplerden çok büyük üzüntü yaşadım hatta üzüntüden gözlerim karardı ayakta duramadığım zamanlar oldu o anda dedim kendi kendime şimdi hamile olsaydım zaten sağlıklı bir hamilelik geçiremezdim bu yüzden Allahım en iyisini biliyor ve vakti geldiğinde olacağına inanıyorumAyni his banada geliyor. Insan en cok istedigi biseyle sinanmasi ne kötu.. anaç bi yapim vardir her zaman kardeslerime veya baska cocuga. Ama iste nasip deyip susmak geliyor elimizden
Gerçekten bu sekilde mi düşünüyorsunuz? Olmayanda bin hayır mı vardır sahiden? Belki bu beni teselli edicek bir cümle olabilir. Ben de o yolu gozleyenlerdenimAllah hayırlı evlatlar versin.
Ama unutmayın ki olanda 1 hayır.
Olmayanda bin hayır vardır.
Rabbim hayırlı zamanda hayırlı bir evlat nasip eylesin size inşallah. 2 yıl uzun bir zaman değil aslında. Ben ilk bebeğimi kaybettim henüz 8 haftalıktı 6. Haftada gelişimi durmuştu. Çok gözyaşları döktüm halbuki o benim imtihanımdı yüz akıyla çıkmam gereken sizin duygularınızı bu yüzden anlayabiliyorum. En önemlisi huzurlu rahat olmaya çalışın zira stres her şeyin başı
Gerçekten böyle.Gerçekten bu sekilde mi düşünüyorsunuz? Olmayanda bin hayır mı vardır sahiden? Belki bu beni teselli edicek bir cümle olabilir. Ben de o yolu gozleyenlerdenim
Gerçekten böyle.
Mesela üniversite kazanıp giden bir arkadaşım gençlik ateşi ile bir adamla birlikte oldu. Adam eroin bağımlısı , issiz güçsüz ,sabıkalı (öz amcasını bıçakla yaralamaktan) bir adamdı.
Kız sonrasında ayrılmak istedi. Ama adam musallat oldu. Üniversitenin 1.sınıfını bile bitiremeden evine döndü .
Ama adam vazgecmedi.
Evinin adresini buldu. Sokaklarda bağırıp çağırdı.
Kızın babasına girdikleri ilişkiyi anlatan bir mektup yazdı.
Kızın babası perişan oldu. Kızı o adamdan kurtarmak için adam yeribi yurdunu terk etti.
Kız sonra güzel bir evlilik yaptı. Ama babasi jle eskisi gibi olamadı hic.
Başka bir konu mesela; bir komşumuzun çocuğu. Askerden dökerken bir kızla dönüyor. Seviyormuş evlenecekmiş. Kız da öz halasinin kızı.. Ama iş güç yok. Anne temizlik yapıp para kazanıyor. Anne babasının evine getiriyor kızi. Onlara baktırıyor.
Kız da temizliklere gidiyor. Ama adam elindeki parayi alıyor. Kız zaten 2 ya da 3 sene sonrasinda baba evine geri döndü. E halasının kızi olduğu için büyükler arasına husumet girdi.
Evlat değil düşman. Para istiyor. Verilmezse anne baba tanımıyor. Saldırıyor.
Hırsızlık yapıyor. Rezalet çıkarıyor.
Babasi kendini öldürmek istiyor adam. Bu kadar utanmaya dayanamıyor. Perişan.
Annesi ise keske bu çocuk hic olmasaydı diyor.
Bu kadar örnek yeterli.
Ilk örnekte üniversite kazanmak 1 hayırken... hiç kazanamamıs olmasını tercih ediyoruz.
2.örnekte bir evlat sahibi olmak 1 hayır iken
.aslında uzun vadede hayırsız olduğunu görüyoruz.
Yani evlat sahibi olmak 1 hayır
Olmamak belki de bin hayır.
Allah hayırsız evlat verip de kimseyi perişan etmesin.
özel hastanede mi tedavi goruyorsunuz?Canim evet cok zor ama birde hic bir sorun olmayip beklemek.. en azindan bi sorun olsa ona yönelirsin care ararsin. Boylesi daha zor gibi geliyor bana. Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasn
katiliyorum size insan bir seyi isterken ne istedigini bilmeli nasil olursa olsun bir evladim olsun demek gibi bir sey bana gorede sadece hayirlisi demekNe kadar üzücü bir hikayeler bunlar, yazik ya. En cok ta o baba. Nasil perişan olmus
Ama ben söyle birsey soylicem,yanlis anlasilma olmasın amacım din konusmak degil,hayirlisi olsun demek evliya olma duasidir. Biz bizim icin neyin hayirli oldugunu bilemeyiz,bize hayatı zindan edicek,üzecek kotu bir evlat belki bizim icin hayırlıdır. Bunu biiz asla bilemeyiz.
Sizin örnekte bu aileler,bu sekilde dua etmis olabilir. Hayirlisi hayirlisi diye. Ve görüldüğü uzere hayırlısı durumuna katlanamamışlar.
Eger dualarinda net isteselerdi belki boyle olmazdı. Hayirlisina herkes katlanamaz çünkü bence,ben hic oyle dua etmem.
Hani evren cekim yasası gibi düşünecek olursakta en mantıklısı ne istedigini,duanda net sekilde söylemekkatiliyorum size insan bir seyi isterken ne istedigini bilmeli nasil olursa olsun bir evladim olsun demek gibi bir sey bana gorede sadece hayirlisi demek
vatanina milletine kendisine anasina babasina hayirli olacak iyi insan olmayi nasip edecek bir evlat dilemeli insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?