Gene vurdu çocuksuzluk 😞

Daha yeni evlisin takma kafana takıntı yaptıkça dahada gecikiyor benimde öyle olmuştu cevremdende duydum

Bu konuda psikolojik olarak rahat olmanız en önemlisi.
Bir şey yapıyor musunuz rahatlatma adına?
Psikolog musunuz? Ve ya bu konuda bir bilginiz var mi? Cok ihtiyacım var benim de rahatlamaya cok buyuk sorunlar yok,rahim filmi cekildim,tüpler acik esimin ufak bi morfoloji sorunu var o da onemli degil. Tüp bebege karar verdik . Ama simdi de onun stresine girdim aglama krizine falan girdigim de oldu daha evel.

Merhaba doktorum ( yani bir iki ayim kaldı olucam :))
Ben yoga ile ilgileniyorum yıllardır ve inanın ya tamam olmazsa olmaz rahatlığına eren kimi gördü isem çocuğu oldu (tedavi vs alan )
Bu yüzden dedim rahatlama aşırı önemli diye .
Stresli iken de olabilir neden olmasın ama rahatlayarak işi bence 10 kat kolaylastiruyorsunuz .

doğru soyluyorsunuz
gecenlerde annemle yolda yururken bir konu oldu kendi kendime sesli bi sekilde hey allahim sen niye bana hic yürü ya kulum demiyosun acaba dedim
arkamdan annemden gelen cevapla sarsildim
evde bos bos otururken sana vahiyle para yollayacak hali yok ya dedi
isteklerimiz icin once bizim dogru cabayi vermemiz gerekiyor

Masallah. Sizin gibi doktorlara ihtiyacımız var. Boyle fikirleri olan. Kadin dogumcum bana yürüyüş önermişti daha evel, pco luyum ama hafif siddette,zayıfım,kürdan gibi hatta,duzenli adet görüyorum . Sigaraya karşı ama,bir bahane değil ama insan arkasina saklaniyorr sanki.diyette vermisti karbonhidrati cok düşük bir diyet. Hatta esime keciboynuzu kürü önerdi. Ya dedim doktorlar nasil bitki önerir ki. Pilatesde duygusal rahatlama sagliyormus galiba. Gitsemmi acaba ya
O rahatliga ermek istiyorummmmmm

Ha ha neden önermesin keçiboynuzu zararsız ama o doktor belki başka faydalarını biliyordur.
Pcos için yürüyüş standart tedavi gibi bir şey herkese öneriliyor . Ama zaten zayıfmışsınız çok etkili olmayabilir sizde . Sigara kullanıyor musunuz anlayamadım ama kullanıyorsanız bırakın zaten en geç hamile kalınca biracaksiniz farz eşinki siizn hamilelik biraz erken başladı:)
Karbonhidratsız diyetleri yeni yeni duyuyorum ben bu tarz çocuk olayında, etkili olabilir bir çok hastalıkta etkili olduğu söyleniyor genelde hocalarım tarafında .
Son olarak plates muhteşem bir şey bence kesin gidin , yoga ve meditasyonda yapabilirsiniz .
Ege r dini bir inancınız varsa onu güçlendiren şeyler yapılabilir şu süreçte .
Hepsi rahatlatır sizi .
Bu arada teşekkür ederim

Herşeyin vakti,zamani vardır elbet
Ne kadar kafana takma,üzülme desekte boş
O yüzden sen duani et,elinden geleni yap gerisi takdiri ilahi canım
Seni çok iyi anlıyorum benimde olmadı 4 sene
Her hamile haberi her bebek paylasimlari içime ateş gibi düştü 2. Tüp bebek denememde hamile kalabildim
4 sene yada 2 sene başkalarına az gelir ama çektiğin acıyı sen bilirsin
Rabbim zamanı gelince güldürür yüzünü merak etme
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın

Kendini bu kadar üzecek bir durum değil, kafana takıp pskolojini bozarsan ailen de bozulur, çocuk her zaman güzel bir şey değil, Allah verir veya vermez her zaman şükretmek lazım.

Rica ederim asıl ben teşekkür ederim,degerli bilgilerinizi paylaştığınız icin. Sigarayi iciyorum,gecenlerde bıraktım 1 hafta içmedim geri basladim. Tekrar birakcam yakin arkadaşımı. Ama.ne arkadas (!)

Evet tesekkur ederim allah razi olsun ne guzel yazmissiniz. Bi kez asilama oldu yorulmaktan degil suan vucudum dinlensin diye 2 ay ara verdim tedaviye. Doktor son bi asilama hakkin kaldi dedi onuda obur ay yapicaz olmazsa tup bebege gecilcek

Rabbim tez vakitte sana, bana ve isteyen herkese hayırlı bir evlat nasip etsin. Kimseyi böyle imtihan etmesin

Hayat insanim karsisina ne cikarir bilmiyoruz iste. Karar sizin tabiki ama bence maddi gucunuz yerinizdeyse ve hazir hissediyosaniz korunmayin. Siz insallah boyle bi sorunla karsilasmazsiniz . Allah dusmanimin basina bile vermesin. Beklemek oldumu diye beklemek cok zor

Evet tesekkur ederim allah razi olsun ne guzel yazmissiniz. Bi kez asilama oldu yorulmaktan degil suan vucudum dinlensin diye 2 ay ara verdim tedaviye. Doktor son bi asilama hakkin kaldi dedi onuda obur ay yapicaz olmazsa tup bebege gecilcek
Aklini karıştırmak istemem ama 3 4 defa asilama oldugunda sans daha cok yukseliyormus,hani tabiki doktorun,doktorunun tecrübesi ve bilgisi de önemli ama bunu sorabilirsin gittiğinde . Son bir aşılama hakkin kaldi demesi bana garip geldi.Ben de istemedim 1 kez oldum aşılama simdi tüp bebege geçiyoruz

Sizi cok iyi anliyorum. Evet rabbim isini bilir. Ben hic bi zaman hüngür hüngür aglayip isyan etmedim allaha hep tevekkul ettim. Vakti zamani degilmis demekki dedim. Ama icim aglamiyomuydu tabiki icimde cigliklar kopuyor. Bunca emege buca cabaya ragmen negatif haberi almak..

Benimde aynı olmadı bi türlü bi kac ay sonra 4 sene bitecek evleneli.. 3 kere aşılama yaptırdım ilkinde tuttu ne olduğu belli olmadan dustu ikincisinde hiç tutmadı ucuncusude tuttu üç aylıkken kalbi durdu daha yeni kürtaj oldum aldılar zor bi durum insan çok etkileniyor her acıdan kötü

Merhaba,sizin yorumlarınızı begenerek takip ediyorum ve boyle bir hikayeniz oldugunu bilmiyordum. Yani tup bebek ve arkasından dogal yollarla hamile kaldığınızı. Bizlere umut oluyorsunuz. Tup bebek surecinde antidepresan türü sakinlestirici rahatlatici yan etkisi az biseler kullandiniz mi ?

Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin. Bütün cevapları okumadım ama herhangi bir sağlık sorununuz yoksa Ovulasyon testiyle yumurtlama günlerinizi takip etseniz belki sadece yumurtlama günlerinizi kaçırdığınız için olmuyordur çocuğunuz. Biz de 2 yıllık evliyiz okulum var diye çocuk düşünmedik 8 aydır korunmuyoruz ama hala bizimde olmadı geçen sene 1 düşük yaptım doktora gidiyorum doktorlar bişey hok diyor hafif polikistik over var diyorlar bu ay adet olursam hormon tahlili yaptırcam doktorlar yumurtlama günlerine hep 11 ile 18 günler arası değerlendirin diyor ya aslında her kadının yumurtlaması çok farklı dönemlerde oluyor bende artık Ovulasyon la takip etmeye başladım yumurtlama dönemlerimi her ay heyecanla bekleyip hayal kırıklığına uğramak çok zor sizi çok iyi anlıyorum

Eminim çok zordur empati yapamıyorum ama tahmin edebiliyorum. 1ay öylesine deneyelim dedik biz de yumurtlama günüme bile dikkat etmeden ama onda bile o kadar umutlandım ki stres oldum sabırsızlıkla bekledim. Adet olunca üzüldüm neden olmadı vs. Halbuki o kadar planlı değildi. O psikoloji bambaşkaymış. Bir kaç ay sonra planlıyoruz inşallah Allah nasip ederse. Allah en kısa zaman da size de nasip etsin. Umudunuzu kaybetmeyin ve en en önemlisi stres yapmamak elde değil ama yine de düşünmemeye çalışmak lazım. Hemşrieyim kadın doğumda çalıştım öyle çok vardı ki 5 yıl 15 yıl olmayıp tüp bebekle olan ve doğumdan sonra kendiliğinden hamile kalan yeniden. Çünkü vücuttan o stres gitti artık. Dua edin umutlu olun. sevgiler

Çok teşekkür ederim. Tüp bebek sonrası doğal yollarla hamile kalan çok insan varmış, ben de bu durumu yaşayınca duymaya başladım. İnşallah siz de kısa zamanda yaşayıp görürsünüz. Antidepresan kullanmadım ben ne gebelikte ne sonrasında, o yüzden o konu hakkında hiç bilgim yok. Doktorunuza danıştınız mı? Ne için kullanmak istiyorsunuz, stres yapmamak için mi?

Ay hadi hayırlısı olsun, güzel haberleri bir an önce alın inşallah. Ara vermekle iyi yapmışsınız, şansınızı arttırır, doktor da söylemiştir zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…