Genel bir dert işin içinden çıkamadık

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
selamlar arkadaşlar , kardeşimle konuştuk . Hayatından şikayetçi . Biraz olaylar üst üste geldi . Eşi yurtdışına çalışmağa gitmişti bir aylığına oda evde çalışıyor çocuk ev işi vs neyse gelmiş eşi memnuniyetsizlik var adamda . Ev nıye pis vs diye söylenmiş halbuki kardeşim bahar temizliği yaptı çocuklar desen cabası. Evi boyatsak demiş kocası da şimdi deme bana yapamam edemem oda kime dicem demiş başka adammk var . Yaptıgım seyleri de görmüyor dıyo çok üzülüyor . Bende genel olarak erkekler böyle . Deseki eline şaglık nıye yordun kendını vs demıyo üstüne begenmıyor . Sen dışarda çalışıyorsan bende evde çalışıyor um dıyor kardeşim ve haklı üzüldüm . Bunalıma girmiş oda ben gibi . Zengin bir eşim olsaydı keşke dıyo . Düğünler var bu ara gelinlerin arabası var birine demiş araba dolu alamam demiş ki araba dolu degıldı diğeri almış ama cokk acele ettrmış üç dört çocuk hazırlıyo. Düğün çıkışı beş on dk beklermiş çocuklarını topladığı ıcın gelin bağırmış çağırmış bişeyde diyemedim dedi dessm bırakıp gidecek. Eşi yoktu düğünde mecbur onlara söyledi ama Allah kimseye muhtaç etmesin . Nıye bağırıyor ki edepsız zaten oyleydı hep öyle kalacak gibi . Biliyo cocukları var küçükler onları toplayana kadar ancak . Böyle seyler olunca da Zengin insanlar hem bu dünyada hem öteki dünyada rahat yaşıyorlar dıyor . Allah merhametli orda affede e cennete giderler gene rahat hayat . Biz küçükkende fakırdık şimdi de parasızlık cekıyoruz dıyo . ( benım de durumum pek iyi degıl bir maaş var okadar eşimin ev araba vs yok) valla erkılendım açıkcası . Düşünüyorum öyle mı olur biz zorlanıyoruz başkaları zengin hayat yaşıyor öteki dunyadada Allah affeder cennete . Bir tanıdık var kendı ailesi de zengindi gene zengin aileye gitti . Böyle seylere görünce insan etkılenıyor . Ona da üzüldüm bunalıma girmiş biraz teselli de veremedim . HAYAT BÖYLE Mİ , çalışan kazanır evet ama bilmıyorum bazısı doğuştan rahat bazısı degıl

Kardeşiniz evde eşi yurt dışında çalışıyo ? 4 çocuk mu var Allah bağıslasın ama neden ? Maddi imkanın zaten kısıtlıykrn.İnsan biraz da kendi elinde herşey...eşi yurt dışında yeteri para kazanıyodur heralde ? Tek çocuk olsaydı çok daha rahat ederdi.İşe gidebilir,kendi mutfak harçlığını vs çıkarsa yeterli gelir krediyle bir daire bile alabilirdi.Sadece aileden veya eşden beklemek hata.Erken evlilik belkide evden kaçıp rahat edeyim gibi düşündü kardeşiniz bana öyle geldi.
Eşi de böyle memnun değilse acaba başka kadın olayı olabilirmi ?

Hayır bir aylık bi işti döndü

ya ben bişey anlamadım. yalnız gelin çok edepsizmiş ve 4 çocuk aslında en som boya badana diyodunuz:) Bizim durumunuz iyi ama benim uyuz kocamda boyacı turmuyo e bahar temizliği uapcam bende kendim boyucam artık

Hayır erken degıl daha doğrusu kaçmadı normal evlendı 22 yaşında . Başka kadın Yok . Normal koca memnun olmuyor onun temizliginden vs üzülüyor kardeşim de . Eline sağlık iyi ettin bile dese yetecek gönlü hoş olacak ama bu erkekler anlamıyorlar kadın ı rahatlatmayı Gönüller'i yapsalar belli keşke zengin olsaydım da demıcek yetinecek. Eşi Çalışkan biti çok çalışır para biriktiri evleri var başka ilde bide dükkanları var ama çocuk çok olduğu ıcın ancak yetıyor. Düğün e gitmek için yardım istedi gelin hanımlar burun kıvırdı soyle de böyle de bilmem ne . Allah muhtaç etmesin evet edepsız bir gelin var bizde karşısındaki büyük mi küçük mi demez bağırır öyle bazen cevap verse kadın farklı şekilde kocasına dicek tartışma cıkacak Allah kimseye öyle gelin vermesin AMİNNNNN

ya ben bişey anlamadım. yalnız gelin çok edepsizmiş ve 4 çocuk aslında en som boya badana diyodunuz:) Bizim durumunuz iyi ama benim uyuz kocamda boyacı turmuyo e bahar temizliği uapcam bende kendim boyucam artık
Aslında anlatmak istediğim şuydu kocann begenmemsi eline sağlık bile dememesi . Çok çalışıyor adam . Bı yere gitmek istese kardeşim bana deme su an deme işim var falan . Oda gelin hanıma dedi oda bağırdı beklendiği ıcın beş dk edepsiz kadın Allah öylesine mal mülk vermesin amin. Halbuki kocasınn kız kardeşi cocukları var görüyor sagolsun hep biz idare ederiz onu öyle çirkef . Ordan çıktı konu . Kardeşim zengin olsaydık bunlar olmazdı . Böyle insanlar hem bu dünyada rahat yaşıyorlar hem öteki dünyada cennete güdecekler orda da rahat edecekler . Biz burda da cekıyorzu orda da ne olur bilinmez dedi .

İşte bunlar hep baştan düşünülecekti. Şimdi hem kendi gelirin yokken maddi durumu kötü olan adamla evlenip hem de yetemeyeceğini bile bile dört çocuk yaparsan sonra isyan etmenin bir faydası yok. Ve zenginler de cennete gider niye gitmesin? Sonuçta herkese zenginlik havadan inmiyor. Çalışıp çabalıyoruz öyle oluyor.
Evde oturmasın gitsin çalışsın madem. Hem eşinin şikayet edecek bir şeyi kalmaz çünkü ev işini zaten yapamaz doğru düzgün hem de parası olur. Ama tabi dört çocuk var diyecek. Orada da başa dönüyoruz işte. O okul zamanı yatarken ya da koca hayali kurarken lise sınavları üniversite sınavları için çırpınan insanlar şimdi zengin ya da zengin olmasa da iyi maaşları var. Çalışmışlar da olmuş. Bir de öbür dünyalarına göz dikmesin bence.

Tamam gelin görümce olayı,olur ya öyle çok şey yapmayın kk bu konularla dolu :)
Eee Allah kardeşinizin gözünü doyursun madem mal mülk evlat tamam gerisi can sağlığı
Erkekler biraz öküz oluyor benimkide demez ben hiç takılmam.Öküzüm benim diye severim azcık relax olmak gerek sanki :)

Sunu soruyorum bazı insanların bu dünyada da rahat zengin yaşıyorlar öteki dünyada da cennete gidecekler . Kimisi baba evinde de rahat zenginler koca evinde de öyle

evlenmek istemedi öyle hayaller kurmadı . Okumak istedi annem göndermedi hoca olmak istiyordu ama annem istemedi işe girdi çakıştı sonra evlendi . Cocukları küçük çalışamaz

Sunu soruyorum bazı insanların bu dünyada da rahat zengin yaşıyorlar öteki dünyada da cennete gidecekler . Kimisi baba evinde de rahat zenginler koca evinde de öyle
Evet aynen öyle olacak. Çünkü insanlar çoğu zaman kendi hatalarıyla zor hayatlar yaşıyorlar. Bunun için iyi seçimler yapmış insanlar öbür dünyada cezalandırılsın mı?

Kimse dügüne götürmeye muhtaç değil. Beklenti içinde olmayın.

Dört çocuğu varmış. Eğitimiyle çok ilgilensin. Iyi bir meslek sahibi olsun çocuklar. Yoksa onlarda anne babasının kaderini yaşayacak.

evlenmek istemedi öyle hayaller kurmadı . Okumak istedi annem göndermedi hoca olmak istiyordu ama annem istemedi işe girdi çakıştı sonra evlendi . Cocukları küçük çalışamaz
Okumak isteyen kaçar gider yine okur. Çalışmak isteyen verir çocukları bakıcıya çalışır. Hatta okumak istese bir çocuğu ayağında sallar birini emzirirken internetten online ders alır. İsteyen insan her şeyi yapar. Yapmıyorsa, çözüm bulmuyorsa çekmeye devam eder. Ne yazık ki bu böyle.

Kimin nereye gideceğini Allah bilir.Şimdi Allah birazda Kalbe göre verir derler,düşünceniz pek normal gözükmüyor.Bu bir kanser hastasının Allahım neden ben demesi gibi birşey.Bencillik,narsist de olabilir.Niye yani bir başkası hasta olsa acı çekmeyecekmi? Bence kardeşiniz biraz ülkelerinden kaçarken feribotlarda can verenleri düşünsün,açlıktan ölenleri,iki kuruşa şükür edenleri...

Haklsıznız evet ama İnan'ın bi
z biz iyi davranırız o kadına alttan alırız çünkü bizim ailede söz abimin herkese bir anlamda o el atıyo ihtyacı olunca . Durumu iyi onun . Karışı da anneme karşı bile bazen laf söylüyor ki annem ne zorluklarla baktı bizi İnsan utanır demez sahip çıkar o öyle degıl annem abimden rahat bısey isteyemez genelde çünkü gelin herşeyi olmasına her istediğini almasına rağmen kendı ailesine dahi verir ama bize sıragelince istemez çok sinir bir kadın ama omunda evlatları var oda görecek gününü anneme yaptığı bıle yeter ona . Kardeşm bunaldı iyice sanırım küçüktü evlendıgınde bilemezdi böyle olacak . Kocası kötü degıl namazlı Çalışkan çocuklarına bakar ilgilenir ama işte ev işi beğenmez veya pikniğe gitmek istemez zorla gider giderse çocuk çok olduğu ıcın para sıkıntısı olur falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…