Gerçekten ruh hastası mıyım?

Acikcasi bende cok asabiyim ... bazen ayarim yok kendimi kontrol ede biliyorum. Ama damarima bi basildimi .... meydanda birsey kalmiyor. Lütfen esinize olan sayginizda kusur etmeyin. Sevgi giderse dönerde saygi bi gittimi getirmesi cok zor ... bence destek alin. Bu sorunlarla yanliz bas etmenize gerek yok, ki zor. Benim sinirli oldugumu ailemden gelen birsey oldugunu düsünüyorum. Babam asla konusmazdi sacma sapan seylere dayak atardi.... eee ailede sorun hep böyle cözülüyorsa tabiki cocukta sorunlari ileride böyle cözmeye calisicak. Baska birsey bilmiyor cünkü. Siz en iyisi destek alin ...

Güldüm bu yoruma epey :) çok naif bir sitem olmuş. Özümde iyi bir insanım ama valla bak :)

Çok hoşsunuz.

Hassas bir insanım zaten. Çok çabuk kırılıyorum, çok çabuk gözlerim dolar ama ışık hızıyla ortamı terk ettiğimden kimsenin haberi olmuyor tabi.

Anladım.
Genel sebep mükemmeliyetçilik + hassaslık gibi. Genelde sert tepkiler; irade sorgulanması, duygu yoğunlukları, korkular sonucu çıkıyor. Ama eşinizde de bir baskınlık hali var ve bu sizi iyice tetikliyor, güç savaşı var belli ki. Hassas noktadan vurma eğilimi var demişsiniz mesela bu gardınızı iyice yükseltmeye sebep oluyordur.
Benim daha üst versiyonum gibi geldiniz ama dengeyi bulmak lazım.. Bir şekilde güzel bir anda gardları düşürüp konuşulması gerekiyor bu konuların.
Ben bazen çok düşündüğüm çözüm aradığım kendimi kastığım ama değiştirmeyi beceremediğim konularda bir bakıyorum çok yorulmuşum sıkılmışım ve pes ediyor daha kolay değişmeye başlıyorum, aman ya diyorum yeter sal gitsin.. Uzun da sürse zor da olsa oluyor arada. Profesyonel destek çözüm olmuyorsa artık ya bu gidişle ciddi bir durum yaşayacaksınız öyle ya da bir noktada kendinize verdiğiniz değişmeliyim telkinleri sonuç verecektir sanırım, dilerim :)

İşte eşim vazgeçti çabalamaktan ve adım atmaktan. Yoruldu bu hususta. Zaten mizacı öyle çok yumuşak değil. O da zaman zaman sert ve kırıcıdır benim gibi. O yüzden ilacım eşim olamıyor :)

Ben genelde kaybettikten sonra değişiyorum ve adım atıyorum. İnşallah bu sefer öyle olmaz.

İşte eşim vazgeçti çabalamaktan ve adım atmaktan. Yoruldu bu hususta. Zaten mizacı öyle çok yumuşak değil. O da zaman zaman sert ve kırıcıdır benim gibi. O yüzden ilacım eşim olamıyor :)

Benim eşiminde mizacı çok yumuşak değil aslında, damarı tuttumu öldüm ama galiba o damarı hiç tutturmadım, hala kredimiz var.
o zmn tavsiyem siz halinizi kabullenin aslında onu sevdiğinizi anlatın, asla yardım istemekten çekinmeyin desem?
o zmnda sırt çevirirmi, o zmnda sert mi kalır

çocuklar bizim yansımamız... çok doğru bir yoldasınız lütfen pes etmeyin.... eşinizden değişim konusunda destek isteyin hatta...
bağlanma sıkıntısı yaşıyorsunuz. kaçıngan bağlanma stilinesahipsiniz hatta... bunun için adem güneş çocukluk sırrı- tugba akbey inan - çocuklar anneleri büyütür- harwil hendrix hak ettiğiniz aşkı yaşayın- naomi aldort çocuğunuzla birlikte büyümek sema maraşlı- muhabbet olsun bülent gardiyanoğlu kadın olmayı hatırlamak kitaplarını başlangıç olarak okumanızı öneririm. kendinizle yüzleşmek zorlayıcı bir süreç olsa da değişim size huzuru getirecekse buna değerdiye düşünüyorum....

Bitti zaten, bitmediyse de bitmek üzere. Bittabi tek taraflı değil hiçbir hata ama eşimden bağımsız benim biraz törpülenmem gerekiyor.

Sakin ve düz yaşamak için neye ihtiyacın var?
Hangi durumda birine karşı adım hesapsız adım atmak zor gelmez?
bir şekilde bir yerden başlayacak olsan, yanında güvende hissettiğin kim olur?

Ben naif olursam asla sırt çevirmez, merhametlidir dayanamaz. Ama güç savaşına mola vermediğimiz için bu olamıyor.

sen ne kadar ruh hastası isen bende o kadar ruh hastasıyım bırak Kibariye'nin annesine dönüşmeyi ben Kinkong'a dönüşüyorum.Sadece yapınız soguk. Sizde kendinizde temelden bir değişim yapın eşinize karşı daha sevecen daha ılımlı olmanı tavsiye ederim tek sıkıntı bu görünüyor.

Teşekkür ederim önerileriniz için. Şu sıralar oğlumla kitap okumak pek mümkün olmuyor ama en azından deneyeceğim.

Ben genelde kaybettikten sonra değişiyorum ve adım atıyorum. İnşallah bu sefer öyle olmaz.

Eşinizle birlikte gardları düşürüp adım atmalısınız, ikiniz de zorlamalı ve bir restleşme anı olduğunda ikinizde birbirinizin çabaladığınızı bilmeli, o anı çok uzatmamalısınız. Daha önce eşiniz bu konularda çabalamış belli ki bence hazır hissettiğiniz anda bu durumu açıkça konuşun onunla. Hatta arka planda nasıl adım atmanız gerektiğine dair ufak bir psikolog desteği alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Sakin ve düz yaşamak için neye ihtiyacın var?
Hangi durumda birine karşı adım hesapsız adım atmak zor gelmez?
bir şekilde bir yerden başlayacak olsan, yanında güvende hissettiğin kim olur?

Sakin ve düz yaşamak için sanırım başka bir şehirde mümkünse yalnız, yeniden başlamaya ihtiyacım var. Tabi bu, çok ütopik bir istek. Birine karşı hesapsız yaklaşımım da o kişinin bana çok ihtiyacı olduğu anda mümkün olabiliyor. Merhamet duygum, duvarı yıkıyor bir şekilde.

Ben naif olursam asla sırt çevirmez, merhametlidir dayanamaz. Ama güç savaşına mola vermediğimiz için bu olamıyor.

başkası için demem ama bunu söylediğiniz insan eşiniz, bir kez deneseniz, burda sizi hiç tanmadan sizi anlayan, iki türlüsünü de yaşamış taş kesmiş ama kedi gibi yumuşak olabilen biri yazıyor. Sadece bir kez ben böyleyim sen benim bu yönlerimi tamamlıyor beni yumuşatıyor, bana iyi geliyorsun seni tüm sertliğime rağmen seviyorum en kızdığım anlarda bile seviyorum deseniz.

Bu yazdıklarınızı diyebilsem sorun kalmaz ki zaten. Adam erir gider :) acaba öldüm mü diye kontrol eder kendini. Ve hatta içime bir şey mi kaçtı diye felak nas okuyup üfler :)

Ben de çok minnoş bir insanken 2 senede çirkef oldum bence ikimizinde sebebi ÇOCUK tahammulumuzu sabrımızı bitirdiler zor çocukların böyle bir etkisi var malesef ins onlar büyüdükçe biz de sakinlesiriz

Bu yazdıklarınızı diyebilsem sorun kalmaz ki zaten. Adam erir gider :) acaba öldüm mü diye kontrol eder kendini. Ve hatta içime bir şey mi kaçtı diye felak nas okuyup üfler :)

O zaman yazın
Ben hala yüzüne söyleyemem ama msj benim kurtarıcım oluyor, biz ayrı şehirlerde yasıyoruz msjlaşmak tuhaf olmuyor
Profesyonel destek le belki biraz cesaretlenebilirsiniz
Hadi be barı bir cümlesini seçin söyleyin
Bunları hissettiğinizi biliyorum yani öyledir dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…