Gerçekten ruh hastası mıyım?

Psikolojik destek aldım aslında zamanında. Ya iyi bir doktora rastlamadım ya da bende pek işe yaramadı.

Ya cok hossun :) leoparli tayt giy gır gır yap o anlar zaten

Ya bisey demeden yanasmayi denesen ? Git sarıl öpüver. Yada duvar köşesine sıkıstır

Bir keresinde yatakta yanaşmaya çalışmış, bacağımı üstüne atmıştım. Nasıl kastıysam kendimi, bacağım balyoz etkisi oluşturdu. Seksle sonuçlanması beklenen bu ekstra cilveli hareket, eşimin kramp giren bacağını normale döndürme çabası ile sonlandı. Dur dur krem getireyim diye dolanıyordum evde.

Şu an çalışmıyorum iki ay sonra maddi olarak rahatlayacağım, çalışma hayatına döneceğim için. Asla tekrar ilaç kullanmam ama iyi bir terapist araştırabilirim.

Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Evet bunu sıkça düşünüyorum. Her ne kadar oğluma davranışımda bir gerginlik, sertlik olmasa da evdeki soğukluk onu etkiliyor olabilir. En nihayetinde kavga etmeseler de birbirlerine neredeyse yabancı iki ebeveyn ile yaşıyor çocuk.

Bu telkin mevzusunu zamanında araştırmış ve denemiştim. Lakin her konuda olduğu gibi istikrar sağlayamadım.

Aaa merhaba sevgili kendim.
Ben de zaman zaman bir manyak oldugumu dusunmuyor degilim.
Bizde de hep esim yapicidir, ben hep elestiren, sorgulayan, mukemmellik bekleyen ve yine ben uzuntumu ofkeyle ve canini yakacak seyler bulmakla belli eden.
Ayni yav ayni.
Bir tek cocuklarima belli ederim sevdigimi.
Kibirli bulunurum hem esim tarafindan hem her ortamda o cok gururludur denir benim icin.

Aslinda zayif gorunmekten korkmuyorum ama bir sekilde her duygumun sonu ofkeye cikiyor.
Cozum onerim yok.
Torpulenmek sart ama belki de hayatimizdaki insanlar pambıh gibi seker gibi tipler oldugundan simariklik mi yapabiliyoruz bilmiyorum ki iste.

Benim aile gecmisim berbatti ama.
Bunun etkisi var kabul ediyorum ama arkaasina siginiyormusum gibi de geliyor.
Yani ben de kelim ve ilacim yok.

Şu an çalışmıyorum iki ay sonra maddi olarak rahatlayacağım, çalışma hayatına döneceğim için. Asla tekrar ilaç kullanmam ama iyi bir terapist araştırabilirim.

İlaç uzun soluklu bir çözüm olmaz zaten sizin için, sorunun asıl kaynağını keşfedip üzerinden gelmeniz lazım. Ama ne olur bu süreci daha kolay atlatmak için doktorun da önerisiyle ilaç kullanabilirsiniz. Orası ayrı. Ama o da tabii ki sizin bileceğiniz şey. Umarım kısa sürede adım atarsınız, çünkü hayat hem size hem de eşinize çok zor olmuş.

Ruh eşim

Birkaç şey duydum bu hususta ama çok fazla bilgim yok. Bilginiz varsa kısacık özet geçer misiniz.
Ben kişisel sorunlarımızın alt yapısında çocukluk yaşantılarının ve bizi büyüten ebeveyn tutumlarının çok etkili olduğunu düşünüyorum.
PDR yüksek lisans eğitiminde öğrendiklerim de bu düşüncemi destekliyor.
Annenize ilişkin yazdıklarınız ve yoğun öfke duygusu içinde olmanız bende geçmişe yönelik bir zhinsel temizlik yapmanızın iyi olacağını düşündürdü.
Aile dizimi benim de yeni duyduğum ve araştırdığım bir konu.
Grup halinde uygulanıyor, rol dağılımı ve canlandırma yapılıyor. Geçmişte sizi olumsuz etkileyen durumlarla yüzleşiyorsunuz.
Eşiyle ciddi sorunlar yaşayan bir arkadaşım bu çalışmadan kişisel olarak çok fayda gördüğünü söyledi, benim de dikkatimi çeken bu oldu. Arkadaşım daha sakin ve iletişim becerileri güçlendi.
Evliliğinizdeki sorunlar akşamdan sabaha çözülmez elbette profesyonel yardım ve aile terapisi lazım.
Bununla birlikte önce kişisel sorunlarınıza yoğunlaşmanız daha doğru olur diye düşünüyorum. Sevgiyle kalın.

İşte sorun burda bence...
Bende öyleyim her işi ben yaparım biri söylese de söylemese de..
Evdeki erkek işlerini bile bekarken yaparım ki hâlâ öyle...
Herşeyde mantık ararım,mantıklı açıklaması olması gerek herşeyin...
İnsanların yerine düşünüp konuştuğum bile oluyor...
Dışımda öyle bir kabuğum var ki sert,öfkeli dik başlı herşeyi en iyi ben bilirim edası...
Ama çok derinlerimiz bu değil sanki...

Oluruna bırakmayı becerebilsek yönetmekten vazgeçebilsek belkide mutlu olacağız..?

Ben de ilk teklifim de hadi oynasalim demistim ayy bi gülme geldi aklima gelince

Ama iste ilk teklifler zor oluyo sonda sırın yırtıliyo gel bak bir sey yapmıcam seklin de evriliyosun

Özenme pıtırcık Çiftlere :) herkes her kalıba giremiyor. Kendi yolunu bul...
eşinin de kırgınlıkları var, e bir noktada evlisiniz, her yakınlaşmanızda onun da gururunu zorlayan bir nokta var... ne kadar daha devam edebilir ki?
daha kendinizce gösterin sevdiğinizi.

Ben öyle kırmızı iç çamaşırı hazırlanıp falan kendimi sunamam mesela.
Başkasının hoşuna gidebilir ama bu bana garip hissettirir.
Onun yerine kucağına yatarım. Yemek masasında otururken bazen arkasından boynuna sarılırım, öperim.
Genelde hep kaçamak, uzun sürmeyecek anları tercih ediyorum bende. Çünkü uzun uzadıya ne yapacağımı şaşırıyorum :) bir de yapmacık kaçıyor, uymuyor bana. O ilk harekete geçiren an sanırım kıramadıgınız, gurur yaptığınız
Arada izleyin eşinizi. Güzel yanlarını, birlikte mutlu olduğunuz anları düşünün. Belki yardımı olur.

Idrakyollariiltihabi iyi bir terapist bulup kendini affetme çalışması yaptirman bence...
Ben 2 hafta önce tesadüfen bu sorunlarla çalışan bir güzel insanla karşılaştım, ilk sorduğu anlat bana ne oluyor dedi... ölüyorum kimse farkında değil demiştim anlattım anlattim adam kendini affetmek ister misin dedi evet dedim ....geçmişime kendime ,anneme, babama ,bana istismar yapan insana vs acidan ağlarken terapi bitiminde nasılsın dediğinde mutluktan ağlarken buldum kendimi hayatımda yaptığım en iyi şey bu oldu geçmişi affetme .

Bundan sonra motivasyon kaynağı oğlunuz olsun mesela.
Onun huzurlu bir yetişkin olması için temeli şimdiden atılmalı değil mi?

Belki bu şekilde istikrarlı olursunuz.

bir kavgada eşime "öl inşallah da oğlumla mutlu olalım" dedim.
ofke kontrolu sorununuz olabilir mi?
Cunku insan icinden karsisindakine bir suru laf sayar ama agzindan cikmadan evvel filtreleyerek soylemesi gerektigini bilir.
Sevginizi gosteremiyorsaniz sizin cocuklugunuzda muhakkak bazi sorunlar olmus demektir, anne babanizi cocuklugunuzu, diger kardeslerinizle size davranislarini falan dusunun. Muhakkak bulursunuz bir seyler.

Kendinizi ifade etmeyi ogrenin. Nasili bir nevi nefis terbiyesi yapmak. Cunku psikolog yolunu kapatmissiniz. Ofkenizi yenmeye calismaniz gerek. Kirilinca bu davranisin cok yanlis ve kirici demek, kendimizi sozlerle ifade etmek o kadar zor degil inanin. Sizin sectiginiz yikici-kirici ifade etme şekliyle hayatiniz kolaylasmaz, zorlasir.

Ayrica sirf bizim annemiz, babamiz, eşimiz ya da cocugumuz olduklari icin kimseye kotu davranmaya hakkimiz yok. Onlar bizim tapulu malimiz degil. Hele ki yetiskin bireyler terk ederek uzaklasir, cocuklar ruhsal olarak bizden kopar uzaklasir. "Ben de boyleyim, ne yapayim" gibi dusunemeyiz.

Şu an zamanım olmadığından tüm yorumları okuyamadım
Anlatma şeklinize bayıldım bu arada
Benzer yanlarımız çok .
Salın kendinizi biraz amannn boşver moduna geçin
Ben ölümlü dünya diye düşünüp aştım bazı şeyleri.
Öfke kısmını özellikle.
An'ın tadını çıkarmak iyi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…