Gerçekten ruh hastası mıyım?

birinin yardıma ihtiyacı olduğunda onu sevip sevmediğine göre o yardımı yapıp yapmadığına karar veriyorsan haklı bir düşünce olabilir.
Tanımadığım insanlar böyle bir ayrıma dahil değil ama hayatımdaki kişilerde, evet sevgime bakarım ve talep edilmesine ihtiyaç duymadan yaparım elimden geleni.
Zaten talep etmek, belli etmekle alakalı sıkıntılarımız olduğu için kimseye o cümleleri kurdurmam ben.

Yardım isterken çok zorlanıyorum ki genelde istemem zaten. Minnetten kastım bu aslında. Benim için kıstas, mecburiyettir. Hiç kimseden mecbur olmadığı bir şey isteyemiyorum. Mecbur olduğunu yapmadığında da aşırı sinirleniyorum.

Sarılmak, sevgi göstermek beni muhtaç yapmaz evet ama sanırım içten içe "sevgi beklediğim için sevgi gösteriyorum" hissi oluşuyor. Emin olmamakla birlikte bu da beni engelliyor olabilir.

Eşim rahat bir insandır. Yumurta kapıya sıkışmadan hiçbir şeyi ciddiye almaz. Lakin bu, kendi payına düşen sorumlulukları ile alakalı bir durum. Oğlumuz ile ilgili ise tam tersine obsesiflik boyutunda takıntılı ve kaygılı bir insan. Ben de oğlumla ilgili her detayı fazlaca düşündüğüm için, bu anlamda bir müdahaleye tahammül edemiyorum. En çok karşı karşıya geldiğimiz husus bu.

Onun dışında eşimin üslubu biraz kabadır. Bazen saygısızlık boyutunda kabalaşır. Benim sivri dilimi meydana çıkaran bir tetikleyici bu da. Zaman zaman beni doğru olmayan bir şeye ikna etmeye uğraşır ki, o anlarda katil olma potansiyelim mevcut.

kocanı seviyormusun?
çeneni tutmak onu yaralamaktan daha mı zor? üstelik sonunda sende zarardasın. kazandığın hiçbir şey olmadan hemde.

Son zamanlarda Sevgimden pek emin değilim. Sevgim bittiği için mi, sürekli savaş halinde olduğumuz için mi emin değilim bilmiyorum. Bu yüzden ani karar vermekten kaçınıyorum...

Bu iletinizde temel 3 sorunu kendiniz söylemişsiniz.
İlki, çocuğunuz hakkında sorumluluk ya da ebeveynlik paylaşımı.
Burada tek yapabileceğiniz şey, ortak karar almaktır.
Birbirinizin fikirlerine saygı duymak ve en önemlinin çocuğunuzun lehine olan her şeyde birleşmeyi teklif etmelisiniz.
İkincisi eşinizin üslup sorunu.
Bu erkeğe has bir şey değil, kaba saba insanlardan oldum olası hoşlanmam ben de ama bunu dile getirmekten başka çareniz yok.
Çünkü 3 madde sizin sivri dilinizi tetikleyen şey, eşinizin davranış ve söylemleri ise; bunu konuşmaya mecbursunuz.
O da değiştirmeye en azından dikkat etmeye mecbur.
Ben tüm konuyu şöyle bir düşündüğümde sizde sevgi eksikliği falan görmedim aksine kendinize oldukça eleştirel yaklaşırken, eşinize daha seçici ve iyi tanımlama yaptığınızı gördüm.
Bunun altında yatan şey nedir?
Farketmeden bir empoze mi söz konusu yoksa kavgalarda söylenen sözler mi bilinçaltınızda kendinizi bu evliliğin celladı gibi görmenize mi sebep oluyor?

Nedense benim aklıma da annenle ilişkin nasıl diye geldi...
Annemi severim, o da beni sever. Bugün olduğum kişi olmam da emeği çok fazla.
Aynı şekilde olmak istemediğim kişi olmamda da emeği çok fazla.
Annem asla sarılarak, öperek, dokunarak sevmedi. Uzaktan sevdi sanırım, buna da emin değilim çünkü sevgisini göstermedi.
Ona göre ihtiyaçlarımızı karşılamak yeterliydi. Ona sarılıp öpmek istesek, beni sarılıp öpeceginize odanızı toplayın(?) da bana iyilik olsun falan derdi.
Bayramdan bayrama çocuklarını öpen bir anne hayal et...
Bu suyun dibi bende çok karanlık. 31 yaşında, insanın hala canı yanar mı, yanıyor. Onun yaptığının aksine çocuklarıma çok sık söylüyorum sevdiğimi. Sürekli sarılıyorum. Özlüyorum. Ve canımın acısı artıyor çünkü bunu yapmadan, uAk durmaya çalışmak bunu planlamak falan çok zor. Demekki içinde yokmuş annemin. Yada sevmemiş.

Her neyse.
Zor beğenen, duygularını ifade etmeyi zayıflık zanneden, kırgınlıklarını karşıdaki insani aşağılayarak geçiştirmeye çalışan, duygularım hakkında konuşmaktan nefret eden falan biriyim.
Eşim, aslında ailesi ile benzer süreçlerden geçmiş, ama doğru olanın bu olmadığına karar vermiş, olabildiğine açık yurekli, sevmekten utanmayan, zayıflıklarını normalleştiren, kendini kapatmaktan ziyade açarak çözen, kavga uzatmayan, susmayı bilen biri..
Şimdi iki benzer süreçten böylesine iki farklı sonuç...
benim terapim bu anlamda o oldu.
Karşımda benzer süreçten geçip sonucu farklı olan,
Hayatını yaşarken yüklerinden kurtulmuş, kendini de cevresini de mutlu etmesini bilen bir adam var.
Zaman zaman Ben özümün kötü olduğunu da düşünüyorum... çünkü bazı seyler onda çok doğal ve akışkan iken bende o kadar yapay ki.

Sanırım kelin ilacı oldu :) bilmiyorum basıl değişirsin. Bilmiyorum sebebi annen yada her neyse nasıl üstesinden gelirsin.
Sadece tek başına olmuyor.
İşin kötüsü yardım da isteyemezsin, dilin varmaz gibi geliyor :) Benim de öyle de...
Tek atımlık kursunun var.
Eşinden yana kullan. Açık açık konuş. Hatalarının altında ezilerek değil. Yaranı sarmaya yardım etsin. Kaşımaya, kanatmaya, üstüne bşr şeyler dökmeye ihtiyacın yok.
Yanında olabilecek biriyse, dürüstlüğünü takdir edip seni anlayabilecek biriyse tabi...

Ben de aynı sizin gibiyimdir. Karakter mi bilmiyorum ama aynı evin içinde gidip anneme sarılsam , annem şaşırır vayy sen bize sarılır mıydın diye. Eski sevgilime karşı da oyleydim , hiç opmez sarilmazdim. Hatta bazen elimi bile tutmuyorsun dediği olurdu. Şimdi ayrıldık bitti, doya doya sarılıp opemeden gitti elimden diye, içimde kaldı resmen.

Özür dileme olayına gelince ben de hiç beceremem. Karşındaki insanı üzdüm diye oturur hüngür hüngür ağlarim ama gidip de diyemem ağzımdan çıkmaz o sözler. Keşke bana bakıp , içimi görse anlasa karşıdaki derim.

Kalbim her zaman çok kırılgan olmasına rağmen, hep ben çok güçlü biriyim diye gözükmeye çalıştım. Hatta yakın bir erkek arkadaşım , bır kere gözümden yaş geldiğini görünce ' vayy sen ağlar mıydın ya' demişti. Ne zaman ağlayacak olsam hep kimsenin goremeyecegi yerlere giderim,uzuldugum bir olay olsa aglamamak için karşımdakine öfke kusarım. Karşıya dediğim şeyler aslında beni daha çok yaralar , bir de oturur dediklerime üzülür ağlarım.

Ben neden böyleyim yıllardır çözemedim, ama sorsan dışardan hiçbir şeye uzulmeyen, taş kalpli, kimseyi sevmeyen biriyim. Aslında içimde ne fırtınalar kopuyor, ne kadar çok seviyorum kimse bilmiyor. Gosteremiyorum , düzeltmeyi denedim olmadı. Dışarıya güçlü görünme çabası icerisindeyim galiba, bir olay karşısında yıkılsam bile tepki vermem, sadece karsiya ofke kusarim. Kendimle baş başa kalınca salya sümük ağlarım kalbim kırıldı diye. Oysa olay anında karşındakine desene ben sana kırıldım diye , öfke kusup sonra kendi kendime, hep kırıldım hem de onu kırdım diye ağlamaya ne gerek var. Ama yok böyleyim işte.

Size pek yardımcı olmadı, resmen kendimi anlattım ama kusura bakmayın. Çok dert yandığım bir durum kendi açımdan.. Düzeltmeyi denedim ama pek duzeltemedim ben, umarım siz başarırsiniz.

Benim de size benzer eski bir sevgilim oldu ve ayrıldım. Beni gercekten cok severdi bundan adım gibi emindim ama sürekli bir şikayet, yaptığım hiçbir seyi begenmemeler, eleştiriler.... Mesela bi gün kurabiye yapmıştım gidip onun icin özel kurabiye kalıbı arayıp almıştım, tüm gün uğraşmıştım ve bana ne dedi biliyor musunuz? Neden kurabiyeye elimle şekil vermemisim neden kalip kullanıp kolaya kacmisim? Ben tüm gün onun icin bu lafları duymak için uğraşmamıştım tek istediğim onu mutlu etmekti. Yani sürekli eleştiriyorsaniz ve hiçbir şey beğenmiyorsaniz bu karşı taraf için çok kırıcı gercekten. Ki o kişi de memnuniyetsiz olduğunu asla kabu etmezdi.

Ayrılırken ona aynen şunları demiştim " ben mükemmel olamam, mükemmel olmak da istemiyorum ben sadece kendim olmak istiyorum ama bu sana asla yeterli olamayacak..."

O kadar korkunc bir durum ki bu yani eşinizin neler hissettiğini anlayabiliyorum insanı içten bitiriyor, ne yapsan eksik olacağını biliyorsun bir süre sonra da içinden hiçbir şey yapasın gelmiyor hele siz sevginizi de göstermiyormuşsunuz. Peki o adam neden sizinle aynı evde mutsuz olsun ki?

Eşinizin çağrısına kulak verin ve yeniden destek almaya başlayın. Önceden psikojik tedaviden fayda gormedim diyorsanız başka bir psikoloğa gidin ama lütfen gidin zira karakteriniz çok zor ve karşıdaki insanları çok üzüyor.

Son olarak bence sürekli eleştirme ve memnuniyetsiz olmak dışında sizin sevgi algınız da yanlış olabilir. Kimisi kıskançlığı sevgi zanneder mesela ya da bağırış cağırış bazı insanlar için normaldir çünkü bunlar çocukluğumuzda n gelir. Belki de siz sevgiyi zayıflık olarak görüyorsunuz, ancak sevmenin güçsüzlük olmadığını anlamanız lazım yoksa hic mutlu olamazsınız hayat boyu ve kimseyi mutlu edemezsiniz. Ki bu da yine ancak terapi yoluyla düzeltilebilir

Son düzenleme:
Ben de size benzerim diyebilirim. Fakat benim dueum da eşim hariç kimseye sevgimi pek gösteremeyişim. Bilemıyorum sebebinş. Annem içten içe kücüklüğğmden beri sinir olur bana. Bu ne biçim kız cocugu derdi hatırlarım.Yöyle olmadığını bilsem de yalakalık gibi geliyor amiyane tabirle. Değil tabiki sevgi bellie tmrk sarılmak öpmek yalakalık olur mu olmaz. Ama yapamıyorum. Anneme de hiç sarılmam. Ama sorsan bütğn organlarımk alabilir yanı sorun değil:) fakat bu büyük bir sorun
Çünkü herkes sevildiğini hissetmek ister. İnsanlar bi sğre sonra uzaklaşıyor.

Ruh hastası falan degilsiniz yapıniz boyle bence sizin; insanlara karsi mesafelisiniz buna esiniz de dahil.Cocugunuz korunmaya muhtac sizden bir parca oldugu icin onu, el gibi goremiyorsunuz ama esiniz bu duruma fazlasiyla kirilmis bir degisiklik yapın fiziksel temas kurun esinizle.Makas alın, saciyla oynayın vs.

Yapı olarak sizinle aynıyım neredeyse, aileme sevdiklerime karşı hep bir duvar örerim hepsini severim bir an olsun aklımdan çıkmazlar ama öyle arayıp sormam mesela değer verdiğimi hissettirmem, eşimle normal basit bir konuyu bile çirkefe bağlayarak tartisma havasında konuşurum sakinligim yoktur ve sürekli kabarıp duran bir öfkeye sahibimdir, bu durumun esimi ciddi anlamda yıprattığını gördüm ve ufak ufak kendimi frenlemeye başladım tam başarılı olmis değilim hatta daha kat edeceğim çok yolum var ama en azından deniyorum. Bunun kaynağını da çok iyi biliyorum, küçüklükten beri aile içi kavgalar gürültülerle büyüdüm değer görmek ve sevmek sevilmek hissetirilmedi bana hiç, sevgi sözcükleri havada uçuşmaz hep bağrış çağrış sesleri yankılanırdı evde. Tamamen ailemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum geçmişe olan öfkem ve kinim beni bu hale getirdi, uzunca zaman karakterime yerleşmiş ruhuma işlemiş bir duygu bir davranış biçim var ve bunu üzerimden söküp atmam kolay olmuyor. Sizinkinin de öyle olduğunu düşünüyorum geçmişten gelen bir öfke olabilir. Bunu kendimiz yeneceğiz yoksa etrafımızdaki herkes bilhassa eşimiz yok olup gidecek yalnızlığa mahkum olacağız.

Üzgünüm ama rahatsızlığınızın adı narsizim tedavisi çok zor olan ama imkansız değil lütfen tedavi olun en önemlisi kendi kusurlarınızla meşgul olun ve daha da önemlisi hoşgörü kazanın çünkü ben de bi narsistle evliyim. Ve inanın çok zor

Zor kadınsın idrak
Ama geç değil bunları yapabilirsin
Eşin senin en yakının
Ondan çocuk bile yaptın, uzak durmana neden olan nedir?
Ufaktan başla, sen sarılsan, sen öpsen acaba karşılığında olumsuz tepki ile mi karşılaşmaktan korkuyorsun?
Çocuklar ve hayvanlara sevgiyle yaklaşınca geri çevrilmeyeceğini bildiğinden rahatsındır belki.
Kendini zorlasan da eşine biraz daha özen göstermelisin.
Kim sürekli eleştirilmek ister ki?
Sen bence bunu biraz düşün
Düzelmeyecek bir şey yok, hadi sevgi kelebeği gibi gezme etrafta ama eşin bu ya senin sevgine ilgine ihtiyacı olan biri. En azından gardını ona karşı indirmelisin biraz.

Ay bu yorumunuza koptum sabah sabah :)

bence siz narsist bir insansınız ve ancak çocuğunuzun sizi zorlayan durumu sizin kibrinizi kırabiliyor.Eşinize çok üzüldüm 3 günlük dünya sizin gibi birisi ile imtihan halinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…