Gerçekten ruh hastası mıyım?

Tıpkısının aynısı bir kuzenim var. Saatlerce ayni odada otursak ben konuşmadan konuşmaz . Ben konuşmayı severim halbuki. Sorulara kısa net cevaplar verir. Sevgisini belli etmez ama kızgınlığını belli eder. Neye ve kime kızdığını anlayamayız. Herkese böyle olmasa “acaba bende mi problem var” diye sorguluyor insan . İdare edelim, görmezden gelelim, özünde iyidir, ne yapalım oda böyle vs telkinler artık sarmıyor. Velakin nereye kadar çekilir ki böyle bir sevimsizlik. Zamanımı onunla fazlaca geçirmemeyi tercih ediyorum . Eşinizde zamanla bu şekilde düşünebilir. Etrafını hadi boşver diyeceğim , ne düşünürse düşünsünler (onlarda seni zamanla boşverebilir ) ama eşine karşı boşa atma derim.
Bu zamanda kimse kimsenin Nemrut suratını çekmek istemiyor İnan. Hayat zaten zor ve sorumluluklar yeterince ağır. Evimde ve yakın çevremde beni mutsuz edecek insanlardan uzak duruyorum artık.

Bence sen insan sevmiyorsun. Aynısını eşim için de söylerim ben. O da insan sevmiyor :) sevgisini gösterebildiği tek kişi benim çocuklarımız haricinde. Ailesiyle bayramdan bayrama öpüşür sarılırlar.

Kayınvalidem çocukları için canını verir mesela ama çocukken hiç öpüp sevmemiş. Eşim hep dile getirir bunu kayınvalidem de o zamanlar öyleydi, bebekken çok öptük siz hatırlamıyorsunuz der :)

Belki bunun da etkisi vardır bilemiyorum. Ama mesela dışarı çıkarız garsonla konuşur sert sert, alışverişe çıkarız kasiyerle sert konuşur. Asla kırıcı, kaba değil ama bana göre nazik de değil.

Dediginiz gibi sanal dunya, rahat yazdim bende. Ofke duymuyorum artik eski mevzu baya. Birebir degildir tabi ama cok benziyor tarzlariniz. Sonucu soyleyeyim ben size eger hareketlerinize ceki duzen vermezseniz yalniz kalabilirsiniz. Insanlar size tahammul etmekten sıkılabilirler. Simdi kocanizi cok umursamiyorsunuz belki ama ya ileride cocugunuz da daha "normal" bir anne ihtiyacinda olursa?

Idrakyollariiltihabi kendinizi çok güzel ifade eden akıllı bir kadınsınız
peki çocukluğunuzdan beri böylemiydiniz acaba sonradan mı oldunuz
atıyorum sevdiğiniz bir insanı uzun süre görmeyip gördüğünüzde özleyip sarılma ihtiyacı hissetmez misiniz?

bir arkadaş yazmış yukarda dokunmatiğim :) diye hoşuma gitti o söz bende öyleyimdir
benim kardeşim de hiç mi hiç sevmez mesela
ama sevdiğini değer verdiğini hareketlerinden bakışlarından bana kıyamamasından herşeyinden anlarım :)
sakin bir kızdır da ben çok sinirliyimdir mesela

eğer çocukluğunuzda da böyleydiyseniz huy meselesi biraz da

İlk yazdıklarınız dışında diğer mesajları okumadım, sizi de tanımıyorum tabi ki, ama bana bu sert mizacınız bir tür savunma mekanizması gibi geldi. Karşınızdaki insanlara onlara değer verdiğinizi hissettirmekten kaçınıyorsunuz sanki. Böylece daha kıymete bindiğinize dair bir algınız var olabilir. Bu tamamen yanlış bir düşünce değil aslında, ama sevgi ve şefkati de hakettiğini düşündüğünüz insanlara dozunda da olsa vermeniz gerekiyor. Gerçekten seviyorsanız bunu göstermekten korkmamalısınız bence. Bir de size yapılmasını istemeyeceğiniz davranışları göstermeyi, işitmek istemeyeceğiniz sözleri söylemeyi kesmelisiniz (bunu ben de yapıyorum ne yazık ki). Olumlu duygularınızı bastırırken olumsuz duygu düşüncelerinizi özgürce ifade etmeniz çevrenizdekileri incitir, boğar ve iter. Bunu aklınızda tuttuğunuzda davranışlarınızı kontrol altına almanız kolaylaşabilir. Ve tabi ki ilişkinizin çözümü duyduğunuz sevgiyi göstermekten korkmamak. Zaten gerçekten sevdiğiniz insanları psikolojik şiddetle baskı altında tutarak ezik bir duruma düşürmeyi siz de istemezsiniz sanıyorum.

Canık aynı şeyler bendede var. İşin ehline rukye yaptır bende aşık musallat cin çıktı ve anlattığın kadarıyla sendede olabilir

Gittim uzmana yıllarca, bir sürü teşhisim var halihazırda efem :)

Aha narsist de oldum çok şükür :)

Sarilip öpme vs sevmiyorum bende sorunlumuyum acaba .Bitek kucuk ogluma sarilip opmekten hoslaniyorum .
Hele büyük gelir sarilir öp diye tutturur istemiyorum ne yapiym.

Kocasıyla sevişen insanin kocasina sarılıp öpmekle bı sorunu olucagini düşünmüyorum. Geçmişte üzmüş kırmış ve listeden onu da silmissin. Ben de fiziken yakın değilim kimseye çünkü ailemle ilgili güvensizliklerim var. Ama henüz sevgilim güvenimi çok şükür sarsmadigi için sevgi doluyum ona.
Çocuğunun babası ve yuvanizin bireyi. Boşanmayi istemiyorsan o sevgiyi ona vermelisin. Vücudun buz tutmus ona ama her yara iyileşir. Senin o ettiğin laflar çok ağır, şuan aileme guvenmeme sebebim o lafları duymuş olmam.

Eşiniz değil de sanki ben konuşmuşum.%90 a yakın aynı şikayetlerim.

İnsanı yanındakinin-eşi olda bile- sürekli herşeyi biliyor olması aşırı yoruyor.Bazdn diyorum gerçekten mükemmel mi oturuyorum gözlemleyip eksikliklerini bulup mükemmel değilsin diyorum.

Eşinize yapmayın bunu.Keşke benim eşim de yapmasa.

Dünkü konundan sonra merak edip konularına baktım ve benzer o kadar çok şeye tanık oldum ki kendimle ilgili.Kirildigim anda öfke saçıp bağırıp çağırıp beddua edip hakaret edip hakliyken haksız durumuna düşmeyi eşimle çok fazla yaşıyorum istiyorum ki ben söylemeden beni anlasın kırmasin ama bu olmayınca cirkeflesiyorum ve belli bı sure sonra bunlara duyarlı olan eşim tepki vermemeye başladı ve senden soguyorum diyor haklı olarak ben olsam da benden sogurum ben neyi idrak ettim biliyormusun annem babam tarafından baskılanmış babam sinirlenince bağırıp çağıran öfke kontrolü olmayan hep haklı olan taraf ve babama özellikle evlendikten sonra bu tavırlarına tahammül edemiyorum ve kendime hep soruyorum bu kadar babana kizarken neden sinirlenince ona benziyorsun diye cevabı yok sinirlenince hakim olayım kendime istiyorum yok yok yok olmuyor susmak en güzel cevap sus günlerce diyorum yapamıyorum yaa nedenini bulursan banada yardımcı ol idrak?senin konunda kendi sıkıntımı anlattım kusura bakma sanki senin durumunda annen baban arasındaki diyologa bağlı olduğunu düşündüm sende bı düşün istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…