Gerçekten ruh hastası mıyım?

anlatımına bayıldım arkadasım

sende benım gibi mükemmelliyetçi bir yapın var ve o etrafındakileri biraz yoruyor ,

benım koca hiç böyle itiraf etmedi ama benımkının elinede bir mikrofon verseler neler anlatır kim bilir

Esasında başkalarına mevcut durumu anlatırken eşime eleştirel yaklaşmıuor oluşum, eşime has bir durum değil. Kendim her daim eleştirirken, bir başkasının eleştirmesine asla müsaade etmem. Sevdiğim insanları koruma içgüdüm çok fazla. Babamla ilgili zamanında çok sıkıntı yaşadığım halde biri "babanın da şu huyu çok kötü" dese, hemen savunmaya geçer iyi yönlerini anlatırdım. Eşime karşı da öyleyim. Asla bir başkasının kötü yönlerini söylemesine izin vermem. Bilmelerini de istemem. Bu yüzden annem tartışmamıza tanık olunca şaşırıp gelmek istedi bana.

Kendim ne kadar eleştirip yoruyorsam sevdiğim kişiyi, dışarıya karşı da bir o kadar korumacıyım.

Muhtemelen ailemin yaklaşımının büyük etkisi oldu. Lakin ben sevgi görmekten ziyade, eleştiri ve kendi kalıplarına zorla sığdırma baskısından bu hale gelmiş olabilirim. En önemlisi de elaleme verdikleri söz hakkından dolayı. Elaleme göre şekil aldık ve onlara karşı beni asla savunmazlardı vs. Dediğin gibi bu yaralar derin, kendime karşı bile konuşamıyorum bu yaşımda.

Eşim yumuşak karından vurmaya meyilli bir tip. Ben de öyleyim de onun yapması beni daha ketum hale getiriyor. Dolayısıyla ben ona kendimi açamıyorum. Sonrasında mutlaka karşıma çıkıyor bir şekilde.

Madem olumden ders almiyorsun, beni bu karakterle kimse cekmez diye dusun yalnizliktan korkarsin belki.
Su yazdiklarinin 3te 1 i esimde var. bosanmak icin gun sayiyorum bazen.
Illa ki iyi yonleriniz de cok, bu yuzden kestirip atamiyoruz, ama artik hayatimizin icine etmeyin lutfen.

Olsun en azından bazı konularda yalnız olmadığımı fark etmiş oldum. Ben de düzelmeye çabalıyorum işte, inşallah başarırım.

Tam konu açmaya gelmiştim ki bu başlığa rastladım. Karakterlerimiz ne kadar benziyor seninle. Ben sarılıp öpemeyişimi anneme bağlıyorum. Annem hiç sarılmaz öpmez çocukkenden beri. Ama deli gibi sevdiğini de biliyorum. Bazen eşime bakıyorum sarılıveresim geliyor ama hemen tutuyorum kendimi. Çünkü o kadar huysuz hareketleri oluyor ki, bir de ödül mü vereceğim sarılıp diyorum.

Benim eşim de çok dik. Her an kavgaya hazır. Bir de haksızken bile küserdi neyse ki onu hallettik artık küsmüyor. Ben istiyorum ki eşim öpsün sarılsın hep. O yapabilen bir insan değil dolayısıyla ben de intikam alırcasına uzak duruyorum.

Sorununa çözümüm yok. İnsan 7’sinde neyse 70’inde de odur diyorum. Böyle böyle gidecek hayatımız. Ben değişirsem kıymetim gider gibi geliyor saçma olsa da. Beni böyle tanımadı, değişirsem yalaka gibi görünürüm, ona muhtacım zanneder sanıyorum. Yapım bu yapacak bir şey yok. Ben katı o katı böyle diken üstü gidiyor işte evlilik. Ama sana bir şey diyeyim mi, bu katı duruşumuzun sebebi yine de kocalarımız. Okul yıllarımdaki sevgilim ağzımdan girer burnumdan çıkardı. İşte onu hep sarılır öperdim. Hiç diklenmezdim çünkü hep sen haklısın derdi. Bence bizim kocalar bizi idare etseler pamuk gibi kadınlar oluruz. Haketmeyene yapamıyoruz işte.

Ben yaptığı iyi şeylerde ya da bana karşı bir adım attığında eleştirel değilim yalnız. Ufacık bir jest yapsa dahi teşekkür ederim, asla eleştirmem. Ben daha çok yapmadığı şeylerle ilgili eleştiri sunuyorum. Ertelediği ya da. Hani eşim içinden gelerek benim için bir şey yapsa olumsuz tek kelam etmem. Sevincimi belli edemem sadece.

Mükemmel bir özeleştiri sizi tebrik ederim..
Bazı yerlerde kendimi gördüm bu da iyi geldi açıkcası.
Nitekim bana da "ya duygularını karşındakine belli et ya da bileklerini kes" deseler seçeneğim malumdur..
Ben bunu çocukluğumda yaşadıklarıma ve biraz da soğukkanlı karakterime bağlıyorum.

Bir çok insanın dövüneceği acıdan ağlayacağı durumları "tamam ya bu da geçer" diye tuhaf bir şekilde savuşturuyorum. Çoğu zaman içim tam tersini söyler...

Mecburi kürtajımda bile eşime ve aileme üzüntümü belli etmemeye çalışırken içimden "sen ne yapıyorsun saçmalamasana" diyordum. Narkozun etkisinde anıra anıra ağlarken anlaşıldı durumumun vehameti..
Bunu çok hassas ve şeffaf birisi anlayamaz. Zira ben zaten zaman zaman baya eleştiri alıyorum. Bu da bana o kişiye karşı öfke olarak geri dönüyor..

Ve gerçekten merhamet duygumu çocuklara ve hayvanlara karşı göstererek enerjimi o yöne aktararak rahatlıyorum sanki..
Ben de son zamanlarda psikolojik tedavi için araştırmaya başladım. Çünkü artık sadece bana değil yanımdakilere de zarar vermeye başladı.
Evde eşimle biraz yüksek tondan konuşsak oğlum bağırıp dikkat çekmeye çalışıyor.

Çok uzun yazmışım kusura bakmayın. Ne kadar dertliysem artık.
Nitekim yalnız değilsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum. Çözümü bulursan yazıverin sevabına..

Eşim de hep bir gün yalnız kalacaksın der. Muhtemeldir ki çocukluk travmalarının eseriyiz ama değişmek lazım, en azından yaşayabilecek ölçüde.

Tedavi olman gerekli. Bir rahatsızlık var ama ne olduğunu uzman bilir.

Gittim uzmana yıllarca, bir sürü teşhisim var halihazırda efem :)

Aha narsist de oldum çok şükür :)

Reddedilmek benim için yıkım olur zaten :) hiç reddedilmedim ama inanılmaz hırslanırdım muhtemelen. Belki dediğin gibidir, reddedilme korkusudur. Çünkü, nadiren adım attığımda aynı adımı görmezsem çok sinirleniyorum.

bence siz narsist bir insansınız ve ancak çocuğunuzun sizi zorlayan durumu sizin kibrinizi kırabiliyor.Eşinize çok üzüldüm 3 günlük dünya sizin gibi birisi ile imtihan halinde.

Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz yorumunuzla. Hemen tövbe edip, dumanlar içinde beliren ak sakallıya kibrimi teslim ettim. Eşim de yazık ne yapsın belki cenneti kazanır bana sabrederek. Herkesin imtihanı farklı işte. İmtihan dünyası.

Öl demek oğlumla tek yaşayım demek ne kadar ağır ve kırıcı cümleler 25yıllık evlilik hayatımda kullanmadım siz daha evliliğini in başındasınız belki gizli despresyondasınız ama sanırım duygusal olarak iyi değilsiniz eşinize acıdım bu şekilde devam etmeyin eşinizin size karşı
Sevgisi biter

Son zamanlarda Sevgimden pek emin değilim. Sevgim bittiği için mi, sürekli savaş halinde olduğumuz için mi emin değilim bilmiyorum. Bu yüzden ani karar vermekten kaçınıyorum...

bir süre savaşmamayı denesen:) en azından kendin için duygularını tartmak için.
ben senin bu hallerinin çocukluktan geldiğine inanıyorum yetiştirilme tarzın, baskı vs. bir şey olmalı.
temel güdünün sana acınmasını istemediğin olduğu kanısındayım.

bu kadar olmasada sizi anlayabiliyorum
Ben eşim sayesinde biraz yumuşadım
Bu dünyada bir tek eşime sarıldım, öpebildim, seni seviyorum dedim, ilgi gösterdim.
Anneme çok düşkünüm, eşimle tanıştıktan sonra anneme yaklaşabiliyorum
Benim en büyük ilacım, kavga anında onun beni çözmesi ve anlaması oldu.
Yani aynı sizin gibi yıktım söyledim can acıttım asla özür dilemedim, ve sustum öyle bir suskunlukki öldü zannedersiniz. Amaa sinirim geçtimi kedi gibi oldum, o zmn anladı, sarıldı, tüm acısıyla bana böyle dedin hiç mi sevmiyosun artık beni dedi, kavga sebebini anlatmam bile, kırıldığını anlattı, o geldikçe ben anladım, şimdi daha rahatım en azından adım atabiliyorum, oda bana kızmıyor bekliyor, bu konuda tek ilaç onun sizi anlaması ve aslında sevginize güvenmesi

Birde benim annem sever öperdi ilgiliydi ama baba konusunda sorunluyum ben ona bağlıyorum.

Birde oğlunuz bu halinizden etkilenmiş olabilir, bence profesyonel destek şart.

Beni yıllar içinde en çok rahatlatan şey gerçekten severek arastırarak okuyarak sevgiyi yaşamaya çalışmak oldu. Hayatta her yerde sevgiyi görebilmek oldu.

seni eşime çok ama çok benzeetim,
ailesinde ne gördyüse şuan evliliğnde de aynı,
yazdıkalrını aynen yazmayacağım her kelimesi aynı,
bi bayanın bu karakterde bi erkeğe katlanması çok daha zor,

ama eminm ki bi tedavisi vardır madem siz de rahatszsınız

Yazınızı okurken sanki kendimi gordum. Eşime hiç hakaretlerimi abartmıyorum ama herşeyi birebir yaşıyorum. Hatta bazen bebeğime de soğuk davranmaktan korkuyorum. Ailem bir kedim var onu hep kıskanır, kedin kadar sevilmiyoruz diye halbiki onlar için canımı veririm ama belli edemiyorum.
Neyse çözümünü bilmiyorum ama sebebi universite için yurtdışına çıktım ve insanlardan çok darbe yedim, parasız kaldım, evsiz kaldım, çalışma konusunda kullanildim...vs ve bunlar benim içimdeki insanî yönün bir kısmını öldürdü. Böyle olmayı sevmesemde olduğum kişi artık bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…