Gerçekten ruh hastası mıyım?

Baktım baktım "ben böyleyim" kısmını seçebildim :)) ama haklısınız yazmak daha kolay deneyeceğim bunu.

Ben de çok minnoş bir insanken 2 senede çirkef oldum bence ikimizinde sebebi ÇOCUK tahammulumuzu sabrımızı bitirdiler zor çocukların böyle bir etkisi var malesef ins onlar büyüdükçe biz de sakinlesiriz

Çocuk elbette tüm sabrı ve tahammülü tüketiyor. Am dünyada zor çocuğa sahip olan tek kadın ben değilim. Engelli çocuğu oln anneler ne yapsın. Onlardan daha mı zor sanki yaşadıklarımız.

Çocuk elbette tüm sabrı ve tahammülü tüketiyor. Am dünyada zor çocuğa sahip olan tek kadın ben değilim. Engelli çocuğu oln anneler ne yapsın. Onlardan daha mı zor sanki yaşadıklarımız.
Her insan bir değil ki ayrıca engelli çocuğu olan anneler daha merhametli oluyor düşünsene çocuğun hasta olduğu zaman dünyanın en iyi annesine dönüşmüyor musun

Biraz daha gerçekçi düşün :)
Başka şehir yok. Ama evinde değişiklik yapabilirsin.
Bana evdeki fazlalıklar yük olur mesela.
Az az az en az eşya kullanmaya ve bulundurmaya çalışırım.
Çocukların dağınıkları rahatsız etmez ama evin düzenli olması beni sakinleştirir.
Bu durum çekmecelerin içi için bile geçerli maalesef. O yüzden az eşya zaten...
Bir de serinlik beni sakinleştirir.
Evde yazın daimi klima yada cam açıktır. Biraz sıcaklık bile çok yoruyor ve geriyor.
Ortam değişikliklerinden ne sana iyi gelir?

Merhametini biraz kendine kullanmayı denedin mi? Yık artık şu duvarını, bunun acısı senden çıkıyor diyip, eşine sarılmayı? Yada yanına gidip sokulmayı? Kendin için?

Bence günümüz teknolojisi ile alakalı nasıl diyeceksiniz sosyal medya televizyonlar vs de etkili eşiyle yapmacık 2 fotoğraf aşkım seni seviyorumlar ay bugün de burdayım ay bu gün bunu yedik şakır şakır fotoğraflar herkese duygularını millete gösterme çabası bu adam benim yoksa cısss.. tv de ise şaha şahalı evlilik teklifleri hep zengin hayatları gösterilip onlara özendirildiğimiz için bu tip kişileri gördüğümüzde bu kadın o adamı sevmiyor elini tuttuğunu görmedim 1 kere fotoğraf atmamış ay kocasına aşkım dememiş karım beni beğenmiyor mu kocam beni sevmiyor mu düşüncesi alıyo neden gösterişe alışkınız ya bu 1.. ikincisi bende kısmen senin gibiyim bu kadar değilim fevri hareketler konusunda. Bende çabuk kızıyordum sinirleniyordum saman alevi yanıp sönen ama İnan faydası olmuyor olayı önce inceleyip sonradan taşı gediğe oturtunca daha eğlenceliymiş meğer ama bunu kendini frenleyerek düşünerek yapıp aşman gerekir

Aynıyım bu hususta. Evimde çok az eşya var kalabalık yoruyor beni. Aynı şekilde düzen seviyorum, ev her daim toplu ve düzenli. Sıcaktan nefret ederim zaten yaz aylarında iyice hayattan bezmiş oluyorum. Kış ayları favorim :)

Esasında zarar gören ben oluyorum zaten. Oradan bakınca vah vah yazık eşine ne kadar çok çekiyor diye düşünüyor insanlar ki bu çok normal. Ancak davranışlarım yüzünden sevgisizlikle sınanan ben oluyorum. İstememe rağmen sevgi gösteremiyorum. Ki sarılmak, güzel sözler duymak ihtiyacım elbette. Göstermediğim gibi, bir süre sonra göremiyorum da haliyle.

Yok ben başka hayatlarla çok ilgilenen bir insan değilim. İnsanlar göre şekillendirmem ilişkimi. Sorun benim sevgimi ve ilişkimi başkalarına değil, sevdiklerime kanıtlamıyor oluşum zaten. Daha çok aile içi bir durum.

Ayni bu bize yazdiklariniz gibi esinizi karsiniza alip konussaniz. Kendi hatalarinizi soylemeniz isteyipte soyleyemediklerinizi belirtseniz aranizda hic sorun yasanmaz inanin.

Yorucu, ve evet zor kadınsın.
Eşine açık olmak konusunda rahat değilsin,
Yardım çokça aldın, bu konuda almak istemiyorsun yada işe yarayacağına umudun yok.
Geriye kendin çözmen kalıyor. Aşamadığın şey benliğin mi?
Gurur mu? Yapmacık mı geliyor mesela tv izlerken eşinin kucağına başını koymak? Yada içinden mi gelmiyor?

Ruh hastası filan değilsiniz de, bence eşiniz bir nebze haklı olabilir kinci haliniz sinirli haliniz nasıl yansıyorsa demek ki. O başka bir şekilde daha ağır bir dille ifade etmiş ama psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğu kesin. Siz değişirseniz dünya değişir.

'Aile dizimi' konusunu araştırır mısınız?

Ya cok hossun :) leoparli tayt giy gır gır yap o anlar zaten

Ya bisey demeden yanasmayi denesen ? Git sarıl öpüver. Yada duvar köşesine sıkıstır

Anne konusu çok karışık. Severim kendisini ama öfkem de var birçok konuda. Bitmek bilmiyor o öfke.

Öfkenizin ana kaynağını bulmanız lazım. İçinizdeki öfke öyle bir hal almış ki tüm hayatınızı etkiliyor. küçüklüğünüzde bir yetişkine gösterdiğiniz sevgiden dolayı aldığınız bir tepki içinize kapanmanıza neden olmuş olabilir mi? Ya da sevginizi gösterip de karşılık bulamadığınız?

Psikolog önermeyin demişsiniz,etki görmedim demişsiniz ama bence kendinize uygun birini bulamamışsınız. İyi bir psikoterapist (psikolog değil psikoterapist) bulsanız aslında çok fayda sağlarsınız. Bence bir düşünün.

Aslında bazen içimden geliyor hatta özeniyorum pıtırcık çiftlere :) gururun dozu biraz fazla bende. Eşimin beni kırmasını ya da söylediği kötü sözleri unutup yaklaşırsam gurursuzluk yapmış, kendimi yok saymış gibi hissediyorum. Affetme özelliğim pek yok. He affetmiyorum da sürekli bunları düşünüp hayatı zindan mı ediyorum, hayır. Çoğunlukla unutuyor ve yok sayıyorum. Önemsemiyorum kötü olayları. Ancak o anlarda hissettiğimi unutamıyorum.

Yani çocuğunuz yaramaz değilmiş, gergin, huzursuz ve mutsuzmuş.

Çocuğunuz sizin küçülmüş haliniz.
Henüz kendisini kontrol etmeyi bilmediği için davranışları aşırı.

Siz yetişkin olduğunuz için, çocuğunuz benzeri davranışları baskılamaya çalışıyorsunuz.

Eşinize beddua edecek kadar çıldırmanız -haklı sebepleriniz olsa bile- aile ortamındaki gerilim, mutsuz bireylerden yayılan kötü elektrik vs çocuğunuzun gidişatını olumsuz etkilemiş.

Önceliğiniz çocuğunuzun ve sizin huzurlu olmak olmalı. Mutluluk peşinden gelir.

Dr lar sadece destektir, çare yine kendinizde.

Bugüne kadar her ne yaşadıysanız unutun ve kendinizi, eşinizi, ailenizi affedin her şey için.

Çocuğunuza karşı olan olumlu ve güzel her davranışı, herkese uygulayın. Oğlunuzu öpünce peşinden eşinizi de öpün, içinizden gelmese de yapın, zamanla alışacaksınız.
Oğlunuzla güldüğünüz, eğlendiğiniz aktiviteleri çoğaltın.
Herkese sarılın, öfkenizi değil sevginizi çoğaltın.

Kinci olabilirsiniz, affetmeyin ama unutun. Unutursanız hafiflersiniz.

Size olumlu katkı sağlayacak şeylere odaklanın, olumsuzluklardan uzak durmaya çalışın.

Yatarken, kalkarken, herhangi bir işle meşgul olurken kendinize olumlu telkinlerde bulunun. "Mutluyum, huzurluyum, sinirli değilim, gergin değilim, sarılmayı seviyorum, gülmeyi seviyorum vb"

Zamanla bu sözleri beyniniz otomatik komut olarak algılayıp sizi bu hislere yönlendirecek.

Ben test ettim, onayladım. Gerçekten etkili oluyor.

Bir dönem sadece uyku hapıyla uyuyabilen bir insanken, bu olumlu telkin metoduyla başı yastığa daha değmeden uyuyan insana dönüştüm.

Idrakyollariiltihabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…