gereksiz yılbaşı kavgası.. evli bayanlar bakabilir mi lütfen..

Öf ya nefret ediyorum bu muhabbetlerden böyle zorlama organizasyonlardan bana da diyorki benimki aslında hem seninkilere hem benimkilere gidip sonra da bişiler yapalım e yapalım da biri anadolu yakasında biri avrupa yakasın da yılbaşı günü o trafikde git-gel onunla mı uğraşıcam ya bende bakarız konuşuruz dedim kapadım konuyu hiç olur olmaz bişey demedim şimdi böle böle desen inada binecek bence yapabildiğin kadar bu tip konuları tatlı dille başka tarafa çekerek hallet doğruları söyleyen dokuz köyden kovuluyor.

kesinlikle o dediğini yapar ve gider kendi ailemle kutlardım.

bu şekilde bir dayatma hiç hoş değil.

biliyorum eşlerin bilindik cevapları.bir gün dedimki annenmi benmi ?? annem tabiki dedi yani biz abartıyoruz hakikaten.çünkü bencede önce benim annem eşine güzelce anlat.diğer konulardada onun ailesini sen ondan çok düşün yani öyle yap işte eşin o zaman seni onlardan daha çok sever,korur,sensiz yapamaz...çok şükür bizde düzeldi herşey.dün annesi geldi kalacak bizde.eşim diyorki niye kalıyorki allah allah

hahah bende de aynı sorun vardı 3 sene bana d.günü süprizi yapacaklar annesine götürdü beni öldüm süprizin güzelliğinden sabır yarabbim

Ayy akıllılar zaten gelinler olarak kayınvalidelerimizi sevmiyoruz bide özel günleri onlarla geçirmek durumunda kalıyoruz. kocalarımızda biliyor ki sevmiyoruz yani az mantıklı olun demi insan doğum gününde mutlu olmak ister böyle mi mutlu etcen Ah ah

Ya bu taktiği bende düşünmüyo değilim. İki günde bir kayınvalidemde yemek yiyoruz hatta bazen üst üste bi kaç gün gittiğimizde oluyor. sıkılıyorum istemiyorum daha yeni evliyim evimde yemek yapıp kocamı ben yedirmek istiyorum. Neyse diyorum acaba sürekli ben mi adım atsam bugün annenlere gidelim diye sık sık ısrar ediyim belki o bıkar sık sık gitmekten ama ondan da korkuyorum benim de istediğimi düşünüp hiç orda çıkmazsak ya ayyy üf

biz evlendik Batmana geldik ne bayramlarda ne yılbaşında vs ailelerle olamıyoruz, ama ben yerimi yaptım konusunu açtım bizim tanışma yıl dönümümüz de yılbaşı olduğu için genellikle baş başa kutlamaya karar verdik, ama her senede baş başa olmaz dedik, bi sene sizinkilerle bi sene bizimkilerle bi sene iki aileylede birlikte bi sene arkadaşlarla şeklinde plan yaparız dedik, bide şu önemli eşler birbiriyle konuşup plan yapacak yaa eşim gelipte bana ailem gelicek ya da ailen gelsin diyemez 1 ay öncesinde ne yapalım diye konuşulur sonra insanlara bu tebliğ edilir, öyle olduğunda darılmıyolarda bizim planımız var diyosun belki surat asılıyo ama ikinci güne sarkmıyo, sen plan yapmazsan aileler o boşluğu dolduruyo doğa boşluk kabul etmiyo

hehe bende çare oldu umarım sendede olur. ama hergün gitme

en mantıklısı sizin onlara gitmeniz saat 7 gibi gidin kayınvalidenize orada oturun 9 gibide sabah senın işe gideceğini bahane edin ve kalkın o yaştaki insanlar akşam 12ye kadar uyanık kalabılıyorlar mı hem.. sonra evınızde keyfınıze bakın..

ama eşinin orada yatıya bile kalmak istemesi bir sorun bence:S

arkadaşım derdi o günde onları da bir görelim sonra çıkarız değil ki. sadece kv, kp değil ki. tüm kardeşleri toplamak. illa ki saat 2 ye kadar oturulcak. ki normalde 12 de kalkan insanlar, o gün hayda hayda oturcaklar. benim için bu günü kutlamak hayli saçma, zaten kutlamayız biz. ben sadece hani yeni yıldır beraber sayarız saniyeleri. bu yani. her halde maskeli balo var da ben gitmiyor değilim. gelseler de yemek yenir, tv izlenir. gülünür eğlenilir diyor.

canım yöntemin güzelmiş. ama pek bu durumda eşin senin ailene gittiğiniz zaman ne yapıyor. aynı şekilde davranmıyor mu. ben böyle yapsam eşim de aynısını yapar. benim ailemle daha sık görüşsek hemen der ki ama seninkileri de daha yeni gördük. bunu nasıl ayarlamak lazım.

Ne kadar doğru bir tespit! Kesinlikle katılıyorum. Gencen sene yılbaşında (Ilk yılbaşımızdı) bıze esımın aılesı gelmıstı. Ben de bu yüzden kendı kardeslerımı de davet etmıstım. Ancak gerçekten cok yoruldum. Ve aşırı yorulduğumu da her halımden bellı ettım. Bır kac gun boyunca hıcbıseye el surmedım perısanım cok fecı yorgunum diyerek. Am esımle basbasayken herseyını hıc sıkayet etmeden yaparım. Bu sene esım kendısı geldı dedı kı bu yılbaşı basbasa kalalım hatta dışarıda bır yere gıdelım. Sen de yorulmazsın. Öbür türlü sana işkence oluyor diye :)

deseydim kabul edebilirdi bence. ama ben de inada bindirdim, her yıl beraber planlayacaklar alışkanlık olacak diye korktum. bide hakkım yok mu yalnız kalmaya bunu görmek istedim.

yani siz bu konuda sonuna kadar haklısınız..neden böyle mantıklı kadınların bahtına genellikle mantıksız düşünen erkekler düşüyor anlamıyorum..doğanın kanunu mu acaba..sonuna kadar size katılıyorum..konuşmayın bence...tavrınızı devam ettirin..

yılbaşı gibi saçma bi adet yüzünden kavga etmek ne kadar gereksiz ne çok abartılır bu yılbaşları

o zmn kocana deki
tmm aileni ve kendi ailemi çagıracam
sabah işe gidecegim için sen bana hem servislerde hem yemekte hemde bulaşıkta yardım edeceksin
ertesi gün ben işe gittigimde evi süpür sil
istedigin herkesi çagıracam de
bırak ailesini kimseyi çagırmaz

evliliğin en zor muhabbetleri bu olsa gerek bide nedense evlenmeden önce hiç kimse ailesiyle kutlamak için bu kadar uğraş vermiyor.. bizde kutlamıyoruz o yüzden kafam rahat bu konuda sizin tavrınız doğru bencede başbaşa kalın baştan nasıl alışırsa öyle gider..

hehe bende çare oldu umarım sendede olur. ama hergün gitme

Ay bilemedim valla zaten bana fırsat vermiyo ki eşim tahmin ediyorum artık bi gün gitmediysek ertesi gün kesin ordayız sormuyorum bile nereye gidiyoruz diye oraya gitcez çünkü :) bari oraya gideceğimizi anlayınca yarın annenlere gidelim diye ben söyleyim bi söz vardıya tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakıcaksın diye bari kendime yontayım da eşimin gözünde artı puan kazanayım

Valla ya evlenmeden önce herkes dışarda kutlama arkadaşlarıyla kutlama sevgilisiyle kutlama peşinde evlenince aileyle kutlama nerden çıktı İnşallah bizimki öyle olmaz hiç bişey konuşmadık ama sonuçta ertesi gün tatil olcak evde daha güzel bi gece geçirmeyi çok isterim :)

Bizde aynı sorunu bayramda yaşadık hatta kavga ettik bayağı bir. Evliliğimizin ilk kavgası. Aynı şehirde yaşamamıza rağmen bayramda annelerine gitmemizi orada kalmamızı istedi. Resmen şok oldum bir önceki bayramda tatili başbaşa geçirmiştik kendi bile istememişti annesine gitmeyi o zaman nişanlıydık tabi. Dedimki gideriz ilk gün akşama doğru babanda olur evde otururuz sonra evimize geliriz ne gerek var kalmaya.
Annesi başladı aramaya ilk gün sabahtan hastayım demelere. Neyse en sonunda benim dediğim oldu. Aynı şehrin içindeyiz kalmaya ne gerek var? Ne kadar saçma.
Ben senin yerinde olsam asla kabul etmem. Çalışıyorsun yorulacaksın ne gerek var? Yılbaşı olunca ne oluyor sanki? Şimdide benim önümde kayınvalidenin bana gelmek isteyen komşuları var. Birkaç kez söyledi. Hı hı deyip geçtim davet etmedim. En son gelemediler dedi bende kısmet değilmiş dedim kestirdim attım. Ailemin ardından tonla dedikodu yapan kötü laf konuşan insanları evimde istemediğimide eşimede söyledim. Asla geri adım atma derim. Nasıl alışırlarsa öyle gidiyor.

çok tşk ederim. ya benim derdim yorulmak vs. değil. yaparım. onlar benim de ailem. sadece onlar yalnız mı kalacak tavrı beni çileden çıkardı. herkesin kendi evi barkı. banane kim kimle napar. ayrıca onun da derdi kutlama değil, ne kutlaması napacağız ki sanki dedim. yok yemek yeriz hep beraber sohbet vs. diyo. derdi kutlama olsa kızmam, kutlama zaten kalabalık güzel olur. ama dert onları yalnız mı bırakacağım. bu bana biraz büyük bir sorun gibi geldi.bayramlarda diyordu ama hak veriyodum, adettir falan diye. ama bu lafı bana her sene kullanmayacağından emin olamadım. yalnız mı bırakacağız dediği insanlar da evli barklı olmasa hak veririm. bu ne şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…