gereksiz yılbaşı kavgası.. evli bayanlar bakabilir mi lütfen..

Canim inan seni cok iyi anliyorum bizimde 2. Yilbasimiz ah bu aileler yokmu bizimkilerde şimdiden hazirlik yapiyor amaçları farkli bir planimiz varsa engellemek. Bende aynen senin gibi sen ailene bn aileme demeyi düşünüyorum ama biz böyle olsun diyemi ewlendik. 11 aylik ewliyim ancak bu kadar sogutulur ewlilikten.

Ben anne olsam gelinim ertesi gün çalışıyo olsa ona gitmez mis gibi sofra kurar çağırırım onları. Eşin annemler gelsin derken senin aileni de katıyo mu? Hani ailelerimiz ogün bizimle olsun gibi? Yoksa bi'onun ailesi mi yalnız kalırmış?

Ben çevremden şunu gördüm erkekler evlenince bi'havalara giriyo ve şu oluşuyo beyinlerinde "bakın anam babam ben koca adam oldum evim var, işimdeyim gücümdeyim, bize gelin bi'onurlanayım." Çünkü nedense kendi aileleri gelince oturuşları bile değişiyo adamlarınBizim komşunun oğlu var ailesi onlara oturmaya, yemeğe gitti mi etrafa buralar hep benim der gibi nasıl gururla bakıyo

Eşinin ille de bizim evde kutlansın denmesi belki de buyüzden. Açıkcası ben de isterim iki tarafta gelsin güzel bi'sofra kurayım ağırlayayım (ama özel günlerde değil.)ancak eşin afedersin totosunu kaldırmadan oturup sohbet ederken senin gelin olarak ortada fır döneceğini unutuyo. Yani onlara yılbaşı sana yorulacağın extra bi'gün daha olacağını hesaba katmıyo.

Ve ayrıca eşine de ki sen "ailenle" yılbaşı geçirmek istiyosun ama ben de bi'sefer de olsa "çekirdek ailemle başbaşa vakit geçirmek istiyorum" de aile diyerek kasdettiğin şeyin eşin ve sen olduğunu da alt yazı geç zira anlamayacaktır.

çalışma hayatınız ne koşulda bilmiyorum ama bence 31 aralık gecesi mesaiye kalın, en azından oyle soyleyın.. sonra biraz oyalanıp hoop eve.. kimsede kırılmaz nasıl olsa mesaıde dıye, nasıl olsa suan yorgun dıye ve nasıl olsa sabah iş var diye..aileler kırılmadan eşinizle yeni yıla bırlıkte gırersınız, o mesaıye kaldım dedıgınız saatlerde sürpriz hazırlamakla gecebılır.. yalana karsıyım ama bazen ınsanları kırmamak adına soylemek gerekiyor, ama kocaya değil tabiki..

Eşinize misafir ağırlamanın, yılbaşı yemeği vermenin öyle yalapşap yapılacak bir şey olmadığını, büyükleri çağırıp sonra da kağıt tabaklarda çerez yediremeyeceğinizi, bunun bir saygısızlık olacağını, yemek verecekseniz adabıyla vermek isteyeceğinizi anlatın. Zamanınız olsaydı elbette yapardınız, ama olmadığına göre bu plan yapılamaz

Ama eşinizin isteğini ve birilerinin sizin bu kadar yoğun çalıştığınız bir günde evinize gelebilecek olmasını saygısızca buldum açıkçası. O gün eşinize düşen sizi olabildiğince az yormaktır. Ama siz de "süperkadın"ı oynuyorsunuz galiba değil mi? Sıfır şikayet, her şeye yetişmeye çalışan vs vs... Yapmayın, bakın siz kendinizi korumazsanız, en yakınınızdaki bile korumaz ne yazık ki... Çalıştığınızı, yorulduğunuzu, sık sık misafir ağırlayamayacağınızı, evinizde dinlenmek istediğinizi, bu isteklerinizin onun, bunun, şunun ailesiyle ilgisi olmadığını kabul edecek bir zahmet...

Ve bence çok haklısınız, taviz vermeyin ama konuşmaya başladığınızda bunları eşinize anlatın. Öyle hayal dünyalarında yaşamasın. Yoksa siz daha çok yorulursunuz...

Karşınıza alıp konuşmanız illa taviz verdiğiniz anlamına gelmez bence.
Kuralları sizin belirlemeniz şartıyla tabi.
"Geçen sene senin ailene gittik. bu sene;
ya benim aileme gidicez,
ya baş başa kalıcaz,
yada (bu tamamen sizin keyfinize kalmış verilebilen taviz en fazla şuanda bu olmalı) hem senin ailen hemde benim ailem bize gelsin dersiniz.?
Yani ben olsam böyle yaparım. Sonuçta her yıl eşinizin ailesine gitmek zorunda değilsiniz.
Ben aynı evde bu kadar uzun konuşmadan duramam ne demek küsmek konuşmamak derim çünkü inanılmaz sabırsızım her şey olacağına varsın isterim hemen ve vardırırım genelde de .
Seçenekleri siz onun önüne koymayı denemelisiniz diye düşünüyorum.Zaten 4 gün hala konuşmuyor olmanızdan dolayı üzgündür ve sizin seçenekleriniz arasında eşinizin ailesine gitmek olmaması hala ne kadar kararlı olduğunuzu gösterebilir .
Evde baş başa olmanız fikrine yaklaştırmak için belki birazda kandırmak lazım "ama o gece ikimiz için özel planım var..." gibi.
Hadi geçen sene gitmemiş olsanız ailesiyle geçirmek istemesi daha normal gelecek ama evliyken yıl başında baş başa kalma fikri bana çok daha güzel geliyor. Bunu gelenek haline getirmeden dur demeniz gerekiyor diye düşünüyorum çünkü bu senede oraya gitmeniz 2015ede orada gireceğiniz ihtimalini yükseltiyor. Sonuçta perşembenin gelişi çarşambadan belli olur...
Hiç bilmiyorum eşinizin ve sizin karakterinizi ama benim yapacağım bu olurdu. Ama nolursa olsun konuşmamak çok kötü bir durum insan özler en azından (
Sabırlar ve güç diliyorum

sürekli tüm kavgalarımız onun ailesi yüzünden. haftada 3 gün yanlarında istiyorlar. ben de 6gün çalışıyorum. gidince yorgun oluyorum surat asmış oluyorum, gitmiyorum gelmedi oluyorum. bıktım..

Canım sorun bence sonraki gün işe gidecek olman değil, eşinde bunu farkettiği için sana tavır almış olmalı.

Sonuçta bu insanlar eşinin ailesi elbette onlara karşı vazifelerinizi yerine getirmelisiniz ama sürekli tek taraflı fedakarlık olursa bunalırsın.

Bence bu tip durumlarda eşinin ailesini öne sürme, keşke sadece "Sonraki gün işe gideceğim, bu yorgunluk benim için fazla olur." deseydin.

Haftada üçgün sürekli başka birilerinin evinde olmak çok sıkıcı olmalı, kim olursa olsun.

Bence bu yılbaşında eşinin ailesini davet et, sonrada yorgunluğunu paylaş eşinle ve genel bir konuşma yapın.

Evliliğe alışmak gerçekten zaman alıyor ...

Eften püfften durumlar..
Yahu şu yılbaşları kutlanmasa nolcak ?
Ailesi yalnız olsa nolcak?(tüm sene yalnız kalırlar falan hurafesinemi inanıyo acaba eşiniz) =)
Yılbaşlarına yalnız giriyoruz hatta gecen yeni senenin ilk gününe uyuyarak girdim havaifişek seslerine sıçradım noluyooo layyhnnn savaş mı çıktı diye

Senin annen yalnız mı girsin? eeee benim ailem yalnız mı girsin ? de sonra sonuçlarını yaz bakalım duruma göre.

Eften püfften durumlar..
Yahu şu yılbaşları kutlanmasa nolcak ?
heeeh benim kafada biri dahahayatımıza ne getireceği,ne götüreceği belli olmayan bir yılın kutlamasını yapıyoruz,breh breh,her gelen yıl beni yaşlandırıyor yaaa neyi kutlayacam!!!

Ah bu erkekler habersiz misafir çağırmalarımı dersin özel günlerde birilerini çıkıntı gibi çıkartmalarını mı dersin bayramlarda aman önce benim ailem hep benim ailem demeseni mi dersin saymaya kalkarsanız ohoooooo bende geçtim o yollardan hepsine evet dedim tamam dedim amaaaaa aması var tabi önce demediğimi bırakmadım eşim tamam arıyorum gelmesinler dediğinde hayır aramayacaksın gelecekler diye kızdığım çok oldu misafir gelince de (eşimin ailesi akrabaları ve benim ailem akrabalarım ) hiç bişey olmamış güler yüz hizmet :/ tabi eşim benden başka kimseye sürat asmıyorsun die şikayet ediyodu " bende benim sorunum senininle başkalarıyla değil senin bana saygın yoksa sana nasıl gülsün yüzüm kusura bakma der susardım " ama asla küsmeyin küsmeye alıştırırsanız herzaman küsmeyle yapılır işler sizin açınızdanda eşinizin açısından da... Kızın bağırın sizi nasıl anlıyosa öyle ifade edin kendinizi ama asla inatlaşmanın küsmeyin ileri zamanlar için daha zor olur...

Eşinizin tavrına pek anlam veremedim doğrusu zaten geçen yıl ailesi ile berabermiş...
Bu yılda baş başa bir yılbaşı geçirmelisiniz hem zaten o gün çalışacakmışsınız
Bence konuşun anlatın derdinizi çalışan biri olarak sizi anlaması lazım '' Yılbaşında yalnız olalım zaten işten geleceğim yorgun argın en kısa zamanda daha uygun bir günde aileleri akşam yemeğine çağırmayı teklif edin''

çok tşk ederim yorumunuz için. ikisi de gelsin teklifini o yaptı. ama sırf seninkiler gelsin kabul edeyim diye benimkileri çağırmak yok dedim. baştan teklifini böyle yapsan kabul ederdim ama şuan kimseyi istemiyorum dedim. zaten benim ailem zaten yaşadığım şehirde değil şuan sadece 2 kişi var. ve genel olarak kutlama olayını saçma bulurum. aynen ben bunun alışkanlık haline gelmesinden korktuğum için hayır dedim. yalnız kalmayı bana her sene bahane etmeyeceği ne malum değil mi?

tespitiniz doğru aslında. ama konu şöyle ki onlar kardeş olarak bizden çok fazlalar ve benim ailemden sadece 1 ev var burda. haliyle benimkiler yalnız kalın, alışın diye diye pek gelmezler bana. biz gideriz genelde iş çıkışı. ama onlar her gün beraber olmak istiyorlar. haliyle sıkılıyorum. karşındakileri sevsen bile bir yerden sonra bunalıyosun. evine gittiğim kişi sonraki gün bana geliyor mesela. ister istemez misafire her zaman kapımız açık ama katlanılmıyor. telefonla her gün görüşürüm. ama herkesin düzeni ayrı. bunu anlatamıyorum. evim dağınık oluyor-yabancı değiller sorun etme- yemeğim olmuyor-yaparsın birşeyler sorun etme- geç oluyor-eve gidince uyursun sorun etme işler yarına kalsın- böyle böyle kendimi oyuncak gibi görüyorum.ve ister istemez tavır alıyorum.

evimde internet olmadığı için yazamamıştım. tüm yorumları okudum. herkese çok tşk ederim bayağı rahatladım. dün gece konuştuk,kavgaya döndü yine. ama sonunda anlaştık. ikimiz de ortak karar alamadan bir program yapmayacağız diye. sonuçta 1 ay öncesinden gereksiz bir konu yüzünden (ki öyle kutlanan bir gün değil bizim için normalde) birbirimizi çok kırdık diye. umarım uyar bu söylediklerine. ne yapmam gerekiyor tam olarak bilmiyorum ama sanıırm düzene girene kadar sabretmem lazım....:26::26:

Durumu bir şekilde düzeltmeniz iyi olmuş değmez gerçekten kavga etmeye. Daha da bir ay var bence başbaşa kutlayın yani. Ben evlendim ilk 3 sene hep kaynanamlara gittim ama öyle sus pus oturduk, onların izledikleri şeyleri izlemek zorunda kaldık tombala oynayalım dedim 2 turda sıkıldılar hiçbirşey anlamadan evime dönüyordum artık bir gün önceden gidiyoruz kutluyoruz hediyelerini veriyoruz kendi evimizde beraber geçiriyoruz benim ailem zaten şehir dışında hiç gelme fırsatı olmadı bende gidemedim çalışıyorum. Bir gün önceden hazırladım hep yemeklerimi işten gidince sıcakları yaptım tamam işte. Bir kere arkadaşlarla eğlenmeye dışarı çıkmıştık onlarda illa gelin demediler hatta mutlu oldular güze vakit geçirdik diye.

daha önce bu konuda sesi çıkmayan kayınvalidem,geçtiğimiz sene yılbaşında onları çağırmamışız diye surat yapmıştı ve baktık baktık çağırırmısınız diye ama çağıran eden olmadı diye de laf sokmuştune şekilde geçirmeyi hayal ediyorduysa.....sanki çok önemli birşey sonra...çok kızmıştım...o geldi aklıma....çağırmamışız işte,niye çağırmadınız diye birşey olabilirmi allah aşkına

Ben bu olayı yılbaşı programı sorunu gibi görmüyorum. Bu eşinin tamamen otorite kurma isteği ile ilgili. Evlilik beraber yürümektir, beraber kararlar almaktır, kontrolü hep elde tutmak değil. Şimdilik olayı çözmeniz güzel ama yine de size tavsiyem sınırlarınızı koruyun ve asla taviz vermeyin. Çünkü taviz her zaman yeni bir tavizi doğuruyor maalesef. Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor. Genelde herşeye katlanmak zorunda olan maalesef kadın oluyor. Gelin olarak görüldüğünde de kimse ne senin çalıştığına ne de yorulduğuna bakar. Oğulları ertesi gün çalışsa öyle görülmez ama.
O üzülecek, aman bunu kırmayım diye üzülen taraf hep siz olursanız, bu hep böyle gider. Taviz hep sizden beklenir. kimse de size madalya takmaz. Birilerinin sizin hayatınızı yönlendirmesine müsade etmeyin. Korkmayın yılbaşını beraber evde geçirdiniz diye bu evliliği bitirmez, ama siz yılbaşını evde beraber geçiriseniz eşinize şunu anlatmış olursunuz: biz de artık bir aile olduk, bizim de artık kendimize göre bir düzenimiz ve bir yaşamımız var. Eşiniz artık kendi ailesinden çıktığını ve sizinle bir yaşam kurduğunu öğrenmeli. Bencillik edip sadece kendi isteklerini ve kendi ailesini düşünmemeli.
Evet kimse ailesinden kopmaz. Elbette aileler de ziyaret edilecek ama her şeyin biz dozu olmalı. Aile ziyaretleri sizin başbaşa geçirdiğiniz zamandan daha fazlasını tutuyorsa bunda bir sorun var demektir, evli olduğunu kabullenmeli artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…