- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Neden nestleyi boykot ediyosun?aynen- bende boykot ediyorum. ama artik okadar markayi boykot ediyorumki yakinda mecbur marsa tasincam. simdide nestle firmasina takdim. gecen ay tüm mutfakta ne varsa ayikladim, evsizler kurumuna götürdüm ve artik Nestle firmasindan birsey almiyorum. bakalim nisanlim nezaman sabote edicek.
Neden nestleyi boykot ediyosun?
Bunun gibi bir suru marka var zaten.. garnier mesela.. ya da bazi markalar kakao yapiminda cocuk isci calistiriyo vs vs. Yani marketlere ya da magazalarda gordugumuz urunlerin cogunda cocuk iscilerin emegi var. Hangi birini boykot edeceksin? Hepsinin altinda bi pislik var illaNestlenin igrenc su Politikasi yüyünden. belki Trde haberlerde cikmadi ama adamlar Afrikada ve diger 3. dünya ülkelerinde brajlari ve dogal su pinarlarini kapmislar. bize sisesini 1,40 euroya satiyorlar... afrikada insanlar kendi su kaynaklarindan faydalanamiyor ve susuzlukdan ölüyorlar. Google versen kesin cikar skandallar
Bunun gibi bir suru marka var zaten.. garnier mesela.. ya da bazi markalar kakao yapiminda cocuk isci calistiriyo vs vs. Yani marketlere ya da magazalarda gordugumuz urunlerin cogunda cocuk iscilerin emegi var. Hangi birini boykot edeceksin? Hepsinin altinda bi pislik var illa
Oyle gercekten Allah sonumuzu hayretsinöyle gercekdende. artik edebildigimi ediyorum- ama sonu yok bunun. birgün alicam cantami atacam kendimi issiz bir adaya. ne kiyafet derdi, ne para derdi, ne siyaset... oh rahatlik. gercekdende kafa yordukca insan kafayi yiyor. saglikli beslenmek bile artik mümkün degil. nerden antibiyotiksiz et alabailirim diye kafa patlatiyorum. yahu ben unide bukadar arastirma yapmamisdim. bildigin suyun icine bile hormon katiyorlar... su icmek bile artik sagliga zarar. neyse konuyu iyice dagitdim:)
Bir iki yoruma denk geldim, nedense bir ''iki yırtık pırtık pis kıyafeti üstüme atıp çıkıyorum'' demişsin gibi bir algı oluşturmuş... Anlayamadım gitti.
Benim inandığım insanın kendine yakışanı ve rahat ettiğini giymesinin onun en güzel tarzı olduğudur. Şıklık sadece abiyeyle olmuyor, spor şık dediğimiz bir kavram da var. Kaldı ki moda kime ve neye göre? Stilist ve modacıların bu senenin modası bu dediği şeyi üstümüze yapıştırıp koca sene dolaşalım mı yani? İnsan kendine yakışanı giydiğinde güzeldir zaten. Önce aynada gördüğün insana güzel görüneceksin, gerisi teferruat.
Burada konu pis, yırtık, eski, kirli şeyler giymek olsa - ki bunu bilinçli yapan tanıdığım var- diyeceğim ki tamam, o kadar da demedik. Ama senin konunda garip bir şey görmedim ben. Misal kot pantolon altına taşlı babet giymekten, sandalet giymekten bahsetmişsin. Bu ne, paspal giyinmek mi? Gayette spor şık'a çalan bir giyim tarzı... Geçen arkadaşım bir mağazadan beyaz t-shirt almış, altına kot, altına taşlı sandalet. Klasik bir çanta ve gözlükle o kadar güzel ve rahat olmuştu ki, gerçekten çok güzel geliyordu gözüme. Bence ya biz hepten anormaliz , ya da bir yerde hatalar var Nomu :))
Aynen. Sosyal statün arttıkça masrafların da artıyor. Yoksa giremiyorsun o "sınıfa " . Acımasız ama gerçek .100000% katiliyorum. durum aynen bu. iyimi kötümü bilmiyorum ama ben ise giderken mecbur Markaya dikkat ediyorum. is arkadaslarim Audi R6 araba, kollarinda Cartier, Rolex Saat...en ucuzu bir Escada elbise- bu durumda ben gidip Zara elbise giyemem.
Temiz tertipli ve ortamına göre uygunsa benim de gözüme çarpmaz giyinlenlerMerhaba hanımlar.
Uzun zamandır farkında olduğum bir durum var ben kendimde ya da başkalarında görünüme çok önem vermiyorum.
Rahat hissetmek benim için çok daha önemlidir.
Beğenilme arzusu pek duymuyorum.
Biri beni yeter ki beğensin rahatlik önemsiz, cok güzel olmalıyım gibi kaygılarım yok.
Yanımdaki yakınım için elalem ne diyecek diye de düşünmem.
Örneğin kayinvalidemle bir gün dışarı çikacaktik. Nomu ayakkabı ile rahat edemiyorum terlikle gelsem utanır misin benden diye sordu. Mal mal baktım suratına. Şaka mi? Utanılacak şey mi bu neyle rahatsan onu giy anne dedim. O çok şaşırdı. Ama x utanıyor terlik giymeme izin vermiyor dedi. Kızından bahsediyor. Ona da kızdım elalemin ne düşündüğü annenin rahatindan daha mı önemli dedim.
Herkes düğünler için uzak biri bile olsa ne giycem derdine düşer mumkunse alışverişe çıkar..
Ben pek de şık olmayan bir şeyi oldururum kendimce. Rahatsam tamam. Sallamam yani.
Hep böyleydim ayrıca.
Hayatımda hiç bir dönem görünüm için telaş yaptığımı hatırlamıyorum.
Çevremde pek çok kişi saygınlık için giyimin şart olduğunu savunuyor.
Bir insanın sadece kişiliğine saygı duyarım. Konustukca hayran olurum.Ne giydiklerini pek incelemem bile.
Yani bilmiyorum çok mu garibim sizce?
Peki nedir kendine özen gerçekten merak ediyorum fikrinizi , ben şahsen güzel şeyler giydiğimde iyi hissederim ama sadece kıyafetten ibaret olmamalı insanÇünkü maalesef ortadoğu toplumu sığ bir toplum. Heleki kadınları .
Kendilerini en çok onlar meta haline getiriyorlar farkında değiller. Elbise dediğimiz şey kumaş parçası . Nasi bir insana o kumaş parçasına göre değer biçilir?
Nasi o kumaş parçası insanın kendine özenini ortaya çıkarır . ? Kendine özen güzel şeylerle bedenini örtmek midir ?
Bende gerçekten anlam veremiyorum
Peki nedir kendine özen gerçekten merak ediyorum fikrinizi , ben şahsen güzel şeyler giydiğimde iyi hissederim ama sadece kıyafetten ibaret olmamalı insan
Aynen oyle, cok haklisiniz.Aynen. Sosyal statün arttıkça masrafların da artıyor. Yoksa giremiyorsun o "sınıfa " . Acımasız ama gerçek .
En basiti çanta almak için mağazaya giriyorum . Hemen görevli çantama bakıyor. Oradan anlamaya çalışıyor tarzımı, kazancımı. Ayakkabı almaya gidiyorsun aynı. Herşey para olmuş vesselam. Kimse artık iç güzelliğe bakmıyor . Varsa paran olursun paşam!
Ben de yaşadım bu tarz bir şeyi. Mağazaya girmek ye istememiştim . Hep tercih ettiğim bir yer dir halbuki. Ama o an çok spordum. İlgilenmediler ya. Ne üzüldüm . Çıktım, eşim dinleniyordu ilerde . Böyle böyle dedim . Bi sinirlendi . Gel bakim dedi. Girdik mağazaya , nasıl davrandı görevliye. Görevli nasıl ilgilendi. Bazen kızmak ta işe yarıyorAynen oyle, cok haklisiniz.
Ramazan ayinda oylesine disari ciktim tisort kot ve spor ayakkabi var ustumde, kalburüstü sayilabilecek bir magazaya girdim ve inanir misiniz kimse olmamasina ragmen ilgilenmediler resmen. Satis personelleri islerinin bu olmasina ragmen bu sekildeyken icinde bulundugumuz cevreyi varın siz dusunun.
Aynen oyle, cok haklisiniz.
Ramazan ayinda oylesine disari ciktim tisort kot ve spor ayakkabi var ustumde, kalburüstü sayilabilecek bir magazaya girdim ve inanir misiniz kimse olmamasina ragmen ilgilenmediler resmen. Satis personelleri islerinin bu olmasina ragmen bu sekildeyken icinde bulundugumuz cevreyi varın siz dusunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?