Giyim, görünüm sizce çok önemli mi?

bana da hatun beden istediğimde depoda var mı bilmiyorum kasaya sorun varsa bakarım demişti :)

6 yıl önce 1250 tl bluz fiyati ve siz 1000 lirayı abarttı mi diyorsunuz? :)

Valla çok zengin olsaydım da değişmezdi durum. Benim için bugün bir kumaş parçasına vereceğim para olamaz o.

Markaya dökülen paralara oldum olası acırım.
Ne zorluklarla kazaniyoruz..

Tabi ki alıp alamayacagimizi söylemek onların haddi değil o başka konu..

Hayır bluz degil elbise fiyatı
O benim elbise sorduğumu sanmış...bluz 80 90 biseydi...

Aklım çıktı :)
Hoş böyle bluz fiyati da var..
Ben vitrine bakıp bana uygun olup olmadığını anlıyorum bir magazanin zaten. Hiç girme zahmetinde bulunmam
Bazen göz yanilması oluyor ...mankende dar olan daha bol olabiliyor...normalde asla marka takıntım yok tamamen zevkime uyup uymadığına bakarım ...bu 20 liralik bisey de olabilir 200 tl de olabilir...param varsa alirim yoksa biriktiririm alırım...tek kriterim beğenmek

Herkes ne isterse onu giysin. Temiz olsun, ütülü olsun, azıcık uyumlu olsun, ortama uygun olsun yeter.

Yetkililere sesleniyorum bütün tuvalet terlikleri ve türev modelli terlikler toplatılıp yakılmalı

Şık ve rahat güzel giysilerde var bende çalışırken rahat olmayan şeyler giymem ama aldıklarımı şeçerek güzel rahat giysiler alırım

Beni de yazın sallamayanlar gurubuna, aksine hiç ilgilenmesinler, rahatça bakayım, beğendiğim birşey olursa alıp çıkayım.

Çifte standart kötü birşey, belki iş dünyasında giyim önemlidir, bir ihaleye girdiğinizde üzerinizdeki takım elbise gücünüzü gösteriyor olabilir ama bir mağazaya birkaç elbise bakmak için girdiğinizde ayakkabı markanıza kadar süzülmesi hoş değil, ben giyimin kişinin statüsünü gösterdiğini düşünmüyorum, insanları giyimleriyle değerlendirenler yanılır, babamın bir tanıdığı vardı, dış görüntüye bakmanın yanıltıcı olduğuna cuk oturan bir örnek, adamı dış görüntüsüyle değerlendirseniz evsiz sanarsınız ama adam trilyoner, başka bir arkadaşı da dışarıdan bakınca iş adamı görüntüsünde ama maddi imkanları asgari düzeyde birisi, dış görünüşün prim yaptığını bildiğinden en iyi mağazalardan tüm maaşını taksitlere yatırıp kaliteli takım elbiseler alırdı.

Evet belki iş dünyası giyime prim yaptırıyor ama ben şahsen çok yakınlarımın dışında, mahalledeki Ayşe teyzenin kızının düğünü için de şıkır şıkır giyinip gitmem, öte yandan çok yakınım olan insanlarında düğün derneğime mutlaka şatafatlı kıyafetlerle gelmesini beklemem, bir akrabam düğününe en yakın akrabalarımızı kıyafetleri yüzünden almamıştı, çok üzülmüştüm, onlar bizim akrabalarımız, insan aslını inkar etmemeli, köy insanıydı akrabalarımız, sırf hatır gönül uğruna tarladaki işlerini bırakıp gelmiş yaşlı insanlar, üstlerinde elbiseleri, pardesüleri vardı, efendim ne'ymiş düğün konseptine uygun giyinmemişler, azıcık özenmeleri lazımmış, en özel günü diye ses çıkaramadım ama içten içe sinirlenmiştim, böyle tavırlara da karşıyım, kim ne giyerse giyer, temiz olsun isterse yamalı olsun.

Inanmiyorum cok uzuldum ben. S.carim onun en ozel gunune. Keske terketseydin o dugunu mune. Yaptiginin gorgusuzluk oldugunu soyleyip ayrilsaydin ordan.
Hatta ben olsam gider muzisyenden mikrofonu alir, herseyi anlatir oyle giderdim.

bana da hatun beden istediğimde depoda var mı bilmiyorum kasaya sorun varsa bakarım demişti :)
Aşırı çirkin tavırlar ya
Bir sonraki gidişimde özenerek iyi markalar giyinip gitmiştim
Bu kaban harika oldu,beğendiniz mi sizin için getirtebilirim bu tam sizlik falan demisti

Bu yılın sonunda mezuniyetim olacak okuldaki kızlar daha geçen yıldan konuşuyorlardı ne giyeceklerini.
Mecburen elbise giyinicem de ayakkabı işini düşünüyorum.Yaz kış her zaman her yerde spor ayakkabı giyen biri olarak.

Terbiyesizler!
Çok sinirlendim o düğün sahiplerine.
Insanlik mi bu şimdi?

Böyle tiplerin statüsü ne olursa olsun gözümde zerre değeri yoktur işte.

Trilyonluk kumaş parçası çirkin kalplerini örtemez neye yarar..

Inanmiyorum cok uzuldum ben. S.carim onun en ozel gunune. Keske terketseydin o dugunu mune. Yaptiginin gorgusuzluk oldugunu soyleyip ayrilsaydin ordan.
Hatta ben olsam gider muzisyenden mikrofonu alir, herseyi anlatir oyle giderdim.
Ah ah yapmak vardı da ama arada babam olunca kapadım çenemi yoksa ben o düğünü talan etmeyi bilirdim, rahmetli babama dua etsin, onun hatrına sustum.

Benim için önemli. Giyim alışverişinden ve kıyafet planlamaktan keyif alırım. Yerine göre giyinmeye dikkat ederim. İnsanların yerine, yaşına hatta kilosuna göre giyinmemesi ben rahatsız eder. Tabii ki kimseyi uyarmam, bu tamamen benim göz zevkimle alakalı. Ayrıca düğüne özensiz gidenler gibi, cenazeye aşınmış kotla veya kolsuz mini elbiseyle gelenleri de hoş karşılamam.
Güzel ve tarz giyinen insanları takdir ederim, tanıyorsam iltifat ederim. Arkadaşlarımı giyim konusunda teşvik ederim, onlar da benimle alışverişe çıkmayı severler. Bazen kalıplarını kırmaları çok zor oluyor. İnsanlar üniforma gibi tek tip giyinince kendilerini daha rahat hissediyorlar sanırım. Farklı modeller denemek için biraz cesarete ihtiyaçları oluyor.

Gülüm düğüne kabul edilmeyen akrabalarım maddi imkan olarak o görgüsüz hanım kızımızı ceplerinden defalarca çıkarırlar aslında , o hanım kızımızda maddi imkanları eşi sayesinde gördü ne yapacağını şaşırdı, güngörmüşlük, görgülü olmak doğuştan gelme bir meziyettir bence, sonradan olunmuyor, örnek bizim hanım kız :)

Maalesef benim sülalede böyle sonradan görmeler var, bazı hallerine gülüyorum artık, rahmetli babam nurlar içinde yatsın, güzel yetiştirmiş beni diyorum, adam sırf nerede nasıl davranacağımı öğreneyim, genç bir kadın nasıl davranmalı öğreneyim diye adabı muaşeret kitabı almıştı :) ciddiyim, hergün oku bunları derdi, çatal bıçak tutmayı bil, nerede nasıl davranacağını, oturup kalkmasını öğren derdi, ben biraz erkek çocuğu gibiydim, hala da öyleyim ama sayesinde en azından görgülü davranmayı öğrendiğimi düşünüyorum.

İşim gereği iyi giyinmek zorundayım, klasik resmi giyim (bankacıyım) takılıyorum haftanın 5 günü mecbur. Haftasonu elbise, Jean falan giyerim, çünkü genelde ya alışverişe ya yürüyüşe falan gidiyoruz. Düğün vs için de ekstra özenmem çünkü zaten benim her şeyimi özenerek alıyorum. Özenmek derken nasıl desem saatlerce düşünmem ama tarzım vardır, beğendiklerimi alırım ve kendime yakışanı bilirim, kombin için epey kafa patlatırım :)

Ben bunun kişilik meselesi olduğunu düşünüyorum, yani özenme ya da özenmeme dediğimiz kişinin içinde var, içinden geliyor bence. Yani beni kimse zorlamıyor mesela, zorlasa inadına yapmam gibi geliyor özenmem yani. Ben kendimi iyi hissettiğim için özeniyorum.

Ama dış görünüşe göre önem verildiği doğru. Ben avm ye gidip alışveriş yapmadığım için genellikle internetten aldığım için bu tarz tavırlara maruz kalmıyorum. Mağazalardan alışveriş yapmayı da hiç sevmem, yaparsam da kimsenin ilgilenmediği rahat bakabileceğim yerleri tercih ederim. Mağazadan beden soruyorsunuz kesinkes yok deniliyor her seferinde mesela, belki var belki yok ama hiç bakmadan bile direkt yok o tek kaldı cevabını alıyorsunuz.

Bu içten gelen bir şey. Giyimimi, saçımı yani o gün kendimi beğenmiyorsam tüm gün kendimi kötü hissediyorum. Ya da o gün saçlarımı yıkayamadıysam kirliyse (çok nadir olur) yerimden bile kalkasım gelmiyor. Her zaman aklımda kombinim vardır kıyafet alırken zorlanmam, sevdiğim için kendiliğinden gelişiyor. Elim direkt güzel kıyafetlere kombinlere gidiyor zaten. Ama ablamı görseniz alakası yoktur. Çok tatlı çok muhabettir ama ne kilosunu takar, ne giyimini. Herhalde her girdiği ortamda bakımsız giyiminin özensiz olması ile ilgili eleştiri almıştır ama yine de umrunda değil. o böyle mutlu :) mutluysanız sorun yok bence. Tabii temiz olmak şartıyla.

Bu nasıl terbiyesizliktir , nasıl ayıptır ya gerçekten yazık o insanlara üzüldüm İnsanlar durumu olmayabilir, günlük hayatında o şekilde giyinmiyordur vs...neden gidip o saçma düğün içi 2 saatliğine elbise alsın ya da olmadığı biri gibi olmaya kassın ki, çok sinir oldum düğün sahibine

Temiz ve ütülü olduktan sonra her türlü kıyafet olur bence. Ama iş yaşamı başka, bir sunum için bir toplantı için plaza tarzı yerlerde dikkat edilmesi gerek her ne kadar fikir yada proje pazarlansa da o esnada bi nevi kendinizi de o pazarlamanın parçası yapmak zorundasınız. Mesela göz yorucu kolye bileklik de şıklık göstergesi olamaz böyle durumlarda. Sadelik, göz yormamak ve temiz görünmek kafi.

Ben olsam bir kot, bir tişört ile giderdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…