- 3 Nisan 2014
- 36.199
- 147.646
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ahahaha network anım aklıma geldi.
Kaban denemeye girdim,mankenin üstündeki modelin 36sini istiyorum dedim. 40 beden var 36 buralardadir 40i deneyin diyip elime atmıştı.
Üstat 44 beden vereydin,anamla beraber sığardık içine
6 yıl onceydi sanırım adL ye girmiştim
Vitrinde güzel bir bluz vardı fiyatıni sordum...aldığım cevap su; cok pahalı o alamazsin
Ben kadının terbiyesizliğine mi takılaýim , o cok pahalı dedigi bluz ne kadar olabilir lan diye dusunceme mi takilayimkadın 1.250 tl mı ne dedi
Tabi bu arada ben kadına bluzu soruyorum o yandaki elbiseyi sorduğumu sanıyor bu kadar da gerizekalineyse bluza baktım kesimi biraz bol geldi bıraktim gittim...
Yaşım da kucuktu ondan herhalde cazgırlik yapmadan cıktim...cikarken sadece alayci baktım bozuldu mal
Garibim 1000 lirayı nasıl abarttiysa...
Sıkıysa simdi ciksin karsıma biri böyle ...
Hayır bluz degil elbise fiyatı6 yıl önce 1250 tl bluz fiyati ve siz 1000 lirayı abarttı mi diyorsunuz? :)
Valla çok zengin olsaydım da değişmezdi durum. Benim için bugün bir kumaş parçasına vereceğim para olamaz o.
Markaya dökülen paralara oldum olası acırım.
Ne zorluklarla kazaniyoruz..
Tabi ki alıp alamayacagimizi söylemek onların haddi değil o başka konu..
Hayır bluz degil elbise fiyatı
O benim elbise sorduğumu sanmış...bluz 80 90 biseydi...
Bazen göz yanilması oluyor ...mankende dar olan daha bol olabiliyor...normalde asla marka takıntım yok tamamen zevkime uyup uymadığına bakarım ...bu 20 liralik bisey de olabilir 200 tl de olabilir...param varsa alirim yoksa biriktiririm alırım...tek kriterim beğenmekAklım çıktı :)
Hoş böyle bluz fiyati da var..
Ben vitrine bakıp bana uygun olup olmadığını anlıyorum bir magazanin zaten. Hiç girme zahmetinde bulunmam
Ben ne umursamaz tipim yaa.
Sizi gayet haklı buluyorum da ben böyle şeyler için sinir yapıp hayatta mağaza müdürüne falan bildirmem.
Günaydına Günaydın, içten bir gülüşe icten bir gülüş.
Hiç demese de demem neden demedi ay ne kadar yanlış diye düşünmem beklentisiz dolaşıyorum.
Yani gerçekten beni sallayıp sallamamalari hiç umrumda değil.
Hani çok hoş giyinsem bu yüzden etrafımda dönseler mutlu olmam.
Iyi giyinmedim diye beni görmezden gelseler yine hiç sallamam.
Bununla iliskilendirme bile yapmam.
Neden acaba?
aslında tam anlatamadım - işte olduğumdan üstünkörü yazdım- olay merhaba değil. Merhaba demeseler de umrumda olmaz negatif, ancak mesela kokoş süslü püslü bir kadına farkedilir derecede pozitif yaklaşıp bana da kibritçi kız muamelesi yapar gibi bakmaları -çantamdan ayakkabıma kadar inceleyip- çıkmamı ister gibi dudak bükmeleri çileden çıkarıyor. Bu sebeple şikayetlerde bulundum. Başka bir anda lüks marka bir çanta ve ayakkabı üzerimdeyken aynı mağazaya girdiğimde etrafımda pervane olmaları sebebiyle şikayet ettim hatta :) bu ikiyüzlülüğü kaldıramıyorum. Herkese eşit olunmalı.
Inanmiyorum cok uzuldum ben. S.carim onun en ozel gunune. Keske terketseydin o dugunu mune. Yaptiginin gorgusuzluk oldugunu soyleyip ayrilsaydin ordan.Beni de yazın sallamayanlar gurubuna, aksine hiç ilgilenmesinler, rahatça bakayım, beğendiğim birşey olursa alıp çıkayım.
Çifte standart kötü birşey, belki iş dünyasında giyim önemlidir, bir ihaleye girdiğinizde üzerinizdeki takım elbise gücünüzü gösteriyor olabilir ama bir mağazaya birkaç elbise bakmak için girdiğinizde ayakkabı markanıza kadar süzülmesi hoş değil, ben giyimin kişinin statüsünü gösterdiğini düşünmüyorum, insanları giyimleriyle değerlendirenler yanılır, babamın bir tanıdığı vardı, dış görüntüye bakmanın yanıltıcı olduğuna cuk oturan bir örnek, adamı dış görüntüsüyle değerlendirseniz evsiz sanarsınız ama adam trilyoner, başka bir arkadaşı da dışarıdan bakınca iş adamı görüntüsünde ama maddi imkanları asgari düzeyde birisi, dış görünüşün prim yaptığını bildiğinden en iyi mağazalardan tüm maaşını taksitlere yatırıp kaliteli takım elbiseler alırdı.
Evet belki iş dünyası giyime prim yaptırıyor ama ben şahsen çok yakınlarımın dışında, mahalledeki Ayşe teyzenin kızının düğünü için de şıkır şıkır giyinip gitmem, öte yandan çok yakınım olan insanlarında düğün derneğime mutlaka şatafatlı kıyafetlerle gelmesini beklemem, bir akrabam düğününe en yakın akrabalarımızı kıyafetleri yüzünden almamıştı, çok üzülmüştüm, onlar bizim akrabalarımız, insan aslını inkar etmemeli, köy insanıydı akrabalarımız, sırf hatır gönül uğruna tarladaki işlerini bırakıp gelmiş yaşlı insanlar, üstlerinde elbiseleri, pardesüleri vardı, efendim ne'ymiş düğün konseptine uygun giyinmemişler, azıcık özenmeleri lazımmış, en özel günü diye ses çıkaramadım ama içten içe sinirlenmiştim, böyle tavırlara da karşıyım, kim ne giyerse giyer, temiz olsun isterse yamalı olsun.
Aşırı çirkin tavırlar yabana da hatun beden istediğimde depoda var mı bilmiyorum kasaya sorun varsa bakarım demişti :)
Beni de yazın sallamayanlar gurubuna, aksine hiç ilgilenmesinler, rahatça bakayım, beğendiğim birşey olursa alıp çıkayım.
Çifte standart kötü birşey, belki iş dünyasında giyim önemlidir, bir ihaleye girdiğinizde üzerinizdeki takım elbise gücünüzü gösteriyor olabilir ama bir mağazaya birkaç elbise bakmak için girdiğinizde ayakkabı markanıza kadar süzülmesi hoş değil, ben giyimin kişinin statüsünü gösterdiğini düşünmüyorum, insanları giyimleriyle değerlendirenler yanılır, babamın bir tanıdığı vardı, dış görüntüye bakmanın yanıltıcı olduğuna cuk oturan bir örnek, adamı dış görüntüsüyle değerlendirseniz evsiz sanarsınız ama adam trilyoner, başka bir arkadaşı da dışarıdan bakınca iş adamı görüntüsünde ama maddi imkanları asgari düzeyde birisi, dış görünüşün prim yaptığını bildiğinden en iyi mağazalardan tüm maaşını taksitlere yatırıp kaliteli takım elbiseler alırdı.
Evet belki iş dünyası giyime prim yaptırıyor ama ben şahsen çok yakınlarımın dışında, mahalledeki Ayşe teyzenin kızının düğünü için de şıkır şıkır giyinip gitmem, öte yandan çok yakınım olan insanlarında düğün derneğime mutlaka şatafatlı kıyafetlerle gelmesini beklemem, bir akrabam düğününe en yakın akrabalarımızı kıyafetleri yüzünden almamıştı, çok üzülmüştüm, onlar bizim akrabalarımız, insan aslını inkar etmemeli, köy insanıydı akrabalarımız, sırf hatır gönül uğruna tarladaki işlerini bırakıp gelmiş yaşlı insanlar, üstlerinde elbiseleri, pardesüleri vardı, efendim ne'ymiş düğün konseptine uygun giyinmemişler, azıcık özenmeleri lazımmış, en özel günü diye ses çıkaramadım ama içten içe sinirlenmiştim, böyle tavırlara da karşıyım, kim ne giyerse giyer, temiz olsun isterse yamalı olsun.
Ah ah yapmak vardı da ama arada babam olunca kapadım çenemi yoksa ben o düğünü talan etmeyi bilirdim, rahmetli babama dua etsin, onun hatrına sustum.Inanmiyorum cok uzuldum ben. S.carim onun en ozel gunune. Keske terketseydin o dugunu mune. Yaptiginin gorgusuzluk oldugunu soyleyip ayrilsaydin ordan.
Hatta ben olsam gider muzisyenden mikrofonu alir, herseyi anlatir oyle giderdim.
Bu yılın sonunda mezuniyetim olacak
Bu yılın sonunda mezuniyetim olacak okuldaki kızlar daha geçen yıldan konuşuyorlardı ne giyeceklerini.
Mecburen elbise giyinicem de ayakkabı işini düşünüyorum.Yaz kış her zaman her yerde spor ayakkabı giyen biri olarak.
Mezuniyetimi hatırladım.
Bütün arkadaşlarım ne giycem derdine düşüp aa öyle olmaz diye bana da baskı yapmışlardı.
Maddi durumu sıkışık olduğu halde babasını borca sokup istediği elbiseyi aldirmisti biri.
Bir arkadaşım ben sana elbise vereyim demişti vermişti de güya geceye uygun oldum. Gram rahat ve mutlu hissetmedim sanki o ben değildim. Ayağım rahatsız ayrı vücudum rahatsız ayrı.
Bir sürü para verdiğim yemekten bile tat alamamistim.
Ne akıl ama?!
Valla simdiki aklım olsa giyerim en rahat sporlarımı giderim.
Ortamdan da anca tat alırım.
Yemisim şıklıgını.
Gülüm düğüne kabul edilmeyen akrabalarım maddi imkan olarak o görgüsüz hanım kızımızı ceplerinden defalarca çıkarırlar aslında , o hanım kızımızda maddi imkanları eşi sayesinde gördü ne yapacağını şaşırdı, güngörmüşlük, görgülü olmak doğuştan gelme bir meziyettir bence, sonradan olunmuyor, örnek bizim hanım kız :)Terbiyesizler!
Çok sinirlendim o düğün sahiplerine.
Insanlik mi bu şimdi?
Böyle tiplerin statüsü ne olursa olsun gözümde zerre değeri yoktur işte.
Trilyonluk kumaş parçası çirkin kalplerini örtemez neye yarar..
...bir akrabam düğününe en yakın akrabalarımızı kıyafetleri yüzünden almamıştı, çok üzülmüştüm, onlar bizim akrabalarımız, insan aslını inkar etmemeli, köy insanıydı akrabalarımız, sırf hatır gönül uğruna tarladaki işlerini bırakıp gelmiş yaşlı insanlar, üstlerinde elbiseleri, pardesüleri vardı, efendim ne'ymiş düğün konseptine uygun giyinmemişler, azıcık özenmeleri lazımmış, en özel günü diye ses çıkaramadım ama içten içe sinirlenmiştim, böyle tavırlara da karşıyım, kim ne giyerse giyer, temiz olsun isterse yamalı olsun.
Bu yılın sonunda mezuniyetim olacak okuldaki kızlar daha geçen yıldan konuşuyorlardı ne giyeceklerini.
Mecburen elbise giyinicem de ayakkabı işini düşünüyorum.Yaz kış her zaman her yerde spor ayakkabı giyen biri olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?