Gizli Bütçe

Alışverişten sonra artan bozuk paraları biriktirmek çocukluğumdan gelen bir alışkanlıktır.
Hala devam ediyor bu bende
Çantamın gizli bi bölmesi var kalan bozukları oraya atarım
Arasıra bakarım damlaya damlaya göl olmuş
Eşime sonradan sölemiştim.Bu ay şukadar kenarda paramız var die
Hem şaşırdı hem hoşuna gitti kocacımın =))

Eşime güvenim sonsuz..zemuszemus
Söylenenlerin aksine inanılmaz bir biriktirme huyu var ve çok da tutumlu..
Tüm paramız onun üzerine.Şahsıma hiç bir şeyim yok..Kredi kartım bile:sinifsinif:
Çalışırken tüm maaşımı kuruşu kuruşuna eline verirdim,primimide keserdim mutlaka öyle verirdim.:1ninca:
O gidip o parayı yemezdi bir kısmını kullanır kalanını hesabımıza yatırırdı.
Şimdi çalışmıyorum.Aynı çalıştığım zamanki gibi tüm ihtiyaçlarımı karşılıyorum ama dengeleyerek.Bende müsrif değilimdir.Sağolsun haftada bir yardımcı kadınım bile gelir.:hulya:
Kendi ailemden gelirim hala mevcut.Hiç bir zaman sormadı ne kadar oldu paran yada bu ay ne yaptın paranı diye.Miktarıda bilmez bende söylemem.
Annecim de çalışan bir kadındı her kadının kıyısı köşesi dolu olmalı derdi..
Bunu neden kötü yorumluyorsunuz anlamıyorum..
Eşime maddi anlamda körü körüne hiç bağlanmadım,Allahda bağlanmayı nasip etmesin..:Saruboceq:

gizli bütçem yok... ama aileme ait yerlerden almış olduğum kira gelirlerimi ayrı bir hesapta tutuyorum... her ay faiziyle beraber birikiyor orada hiç dokunmuyorum...

Hayır yok...
Arabanın kredisi bitene kadar gizli bütçe oluşturabilecek bir bütçem de yok...
Hele bir şubat gelsin vira bismillah...

gizli bütçem yok... ama aileme ait yerlerden almış olduğum kira gelirlerimi ayrı bir hesapta tutuyorum... her ay faiziyle beraber birikiyor orada hiç dokunmuyorum...

Zaten konuda gizli yada aşikar demiştim
Sonuçta kendine ait bi bütçen var
Allah hayırlı harcamalar versin

Hayır yok...
Arabanın kredisi bitene kadar gizli bütçe oluşturabilecek bir bütçem de yok...
Hele bir şubat gelsin vira bismillah...

Şubata az kaldı ha gayret bacım azcık daha sabır

Zaten konuda gizli yada aşikar demiştim
Sonuçta kendine ait bi bütçen var
Allah hayırlı harcamalar versin

tekrar söyleyeyim kendi kazancıma ait gizli ya da aşikar ayrı bir bütçem yok...
üç - beş kuruş kenarda param olsun lazım olur... yok öyle... ne kazanıyorsam ortada.... bir şey lazım olursa da kocam orada... benim emeğim dışındaki gelirim de eşimi ilgilendirmediği için zaten ondan ayrı bir durum yok...
haa benim annemin vardı gizli bütçesi... hem de sağlam... altınla başladı... USD, MARK derken gayrimenkule çevirdi hepsini... kadının sadece kendi üzerine dört tane dairesi var şimdi...babasından kalanlar hariç :))))... tek gün çalışmışlığı yok ama isteğe bağlı emekli aynı zamanda...
yani iyi bir şey kötü bir şey değil... ama ben tasvip etmiyorum hiç bir zamanda etmeyeceğim....

Su an esim calisiyor, ben okuyorum.
Devletin verdigi harclikla geciniyorum.. neyim var neyim yok ortada..
Esiminde oyle, hersey ortak..
Fakat kenara atabildigimi atiyorumda, ufak ufak, buyuk rakamlar degilkaydirigubbakcemile3

Okul bu sene bitiyor ins. o zaman calisip bi kenara koymak istiyorum..
Boyle seyler yavas yavas olacak malesef...

Ama demisler, damlaya damlaya gol olur :dance:

eşim tüm maaşını getirirdi bazen arttı bazen hiç kalmadı arttırdığmz kullandık genelde arttırdık hesap yaparız artan parayıda bana verir bende ondan arttrdığımı arttrrm ama fazla beceremem para tutmayı hiç bilmem altın alırz yoksa hemen gidiyor eldekide . bi keresinde 750 tl getirdi bir ayda şaşırdm ne oldu dedim bundan sonra her ay 500 getirecem dedi ve yaptıda bana verme dedim bundan sonra sen yap bana getir bende saklayayım dedim öle yapıyoruz

Son düzenleme:
arkadaslar sahrud arkadasimi anlamadan elestirmeyin o eslerin durumuna tavrina gore gerekirse bayanin gizli para biriktirmesi gerektigini savunuyor ve tamamen katiliyorum ona.Su ornegi vereyim ne demek istedigimizi anlarsiniz;bizim bir komsumuz var kadin ev hanimi calismiyor yani bir birikim falan da yapmamis neyse kadin sigara kullaniyor eside kullaniyor adam kadina sigara aliyor falan ya da para veriyor kendi sigarasini alsin diye sonra adam sigarayi birakiyor ve takkkk kadina para vermeyi kesiyor,neymis efendim sigarayi birakmis kendisi kadinda icmeyecekmis.1 milyon bile birakmiyor giderken kadina zavalli kiz da apartmanda komsulardan aliyor yazik kimseye yuzu de kalmadi ben bazen aaa sana paket aldim falan deyip veriyorum ama kocasinin yaptigina bakin,demem o ki kizlar kendi parasi olsa ya da koseye 3-5 bisi atsaydi bu bayan bu duruma dusmezdi

şu ana kadar gizli yada aşikar bir birikim yapamadım
aslında tutumlu biriyimdir eşimde sorumluluk sahibidir. biz birikimimizi beraber yapmış gibi olduk ev yaptırdık.şimdi onun borcunu ödüyoruz.
inşallah ev borcu bittikten sonra az da olsa birikim yapmayı düşünüyorum.hatta bireysel emeklilik yaptırmayı düşünüyorum kendim için

Teşekkür ederim adaer
Sürekli üstüne basa basa söyledim
Adamların cebinden yürütüp saklayın demiyorum
Ama bazı kadınlar buna mecbur kalıyorsa bunun sorumlusu kocalarıdır
Ortak olsun ayrı olsun ama mutlaka olsun dedim
Bu devirde insanların kendine biraz yatırım yapması gerek
Hastalık var ölüm var işsizlik var ortada kalakalmayın
Kıyıda köşede bişeyler bulunsun dedim
Bazı arkadaşların bi taşlamadığı kaldı
Umarım bigün beni anlamak zorunda kalmazlar

nasıl eşimin benden gizli birikim yapmasını istemezsem
bende ondan gizli yapmam herşeyimizn ortak olması taraftarıyım
para biriktirelim diye ortaya koyarım fikrimi....

dün bu konuşuldu evde
herkes atılması gerek kenara dedi bence cıxx değil....
ortak hesap gibi bişey olabilir:)

henüz yok birkimim. ama eşim kenara para atar. biriktirri. ne kadar var diye hiç sormam. eve de sürekli para bırakır. kresi kartı yada yüklü ödeme varsa onlar için her gün para koyar çekmecede birikir onlar günü gelince alır öder. pek ilgilenmem. onun dışında cüzdanıma da sürekli o bakar. sık sık para koyar. şimdiye kadar para sıkıntım olmadı. inşallah da olmaz.
bir de ben para işini hiç sevmem. belki o yüzden asla karışmam eve giren çıkaan kalan bütçeye.

ben şu an çalışmuyorum kenarımda da birikimim yok ama eşim hiç parasız bırakmaz beni. Bir kere param bitti dememişimdir. Hep cüzdanıma bakar az kalmışsa üstüne ekler. Zaten onun kredi kartındna haftalık alırız ihtiyacı maaşı alınca kredi kartını öder kalanı maaş yatan hesabın bırakır lazım oldukça çeker. Yani nakit almadığı için parayı hesaba yattığından ihtiyacımız kadar çekiyoruz. Ama ne kadar birikmişi var parasını ne yapıyor bilirim bilmemizde gerekir. Bende verdiği paralardan biraz biraz koyuyorum kenarıma akmasa da damlar yanii.. Köşemde bulunsun. Ama eşimin haberi vardır. Bu zamanda bence ortak hesap olmalı eşler nekadar birikimi olduğunu ne kadar harcağını eşine söylemeli. Mağdur bırakmamalı..

Kesinlikle ama kesinlikle bir kadının köşede birikimi olmalı evet.
Gizli olmasına gerek yok, açık seçik de olabilir ama olmalı.
Hayatta başımıza ne geleceğini asla bilemeyiz.

Ben boşanırken 5 kuruş param yoktu, ne nafaka ne eşya ne para hiçbir şey almadım bir bavulum hariç.
Her şeye sıfırdan başladım, sürüm sürüm süründüm senelerce, halen kuyruğumu toparlayabilmiş değilim.
Ama onca sene biraz biriktirmiş olsaydım zorlanmazdım bu kadar.

O yüzden bunu bilir bunu söylerim, gizli açık fark etmez ama mutlaka birikim yapın elinizden geldiğince.

Arkadaşlar gizli bütçe değil de şöyle birşey var benim dedem de pek para biriktirmezmiş zamanında o yüzden anneannem ne yapsam diye düşünmüş bakmış ki dedem borçlarına sadık o yüzden hep dedemi kooperatiflere sokmuş. Böylece de ev sahibi olmuşlar. Yoksa biz hiçbirşey sahibi olamazdık bütün parayı yerdik der anneannem hep.

Son düzenleme:
hımm güzel konu açmışsınız :)) bakın bayanlar ben öğretmenim. eşimde doktor. bence kesinlikle ama kesinlikle bir bayanın köşede birikimi, bütçesi olmalı. iyi günü var kötü günü var. bu devirde kimseye güven olmaz :)) sizin köşede kötü günler için size ait olan 5-10 kuruş olsun derim ben sengözlerimebaksanab

Annemin bi arkadaşı karı koca memurlar
Birikimi kocanın adına yapmışlar çünkü iyi giden güven veren bi evlilikleri var
2 Hafta önce kaza geçirdiler adamın durumu ağır yoğun bakımda
Kadınsa ayakta tedavi gördü eşinin başında
Tabi herşey parayla oluyor ama kadın eşiyle yaptığı bankada ki birikime ulaşamıyor
Çünkü eşinin imzası gerek
Arabayı satmak istedi dolandırıcıya kaptırdı
Şimdi dosttan arkadaştan borç toplamaya çalışıyor
ışte bunu anlatmaya çalışıyordum
Hayatta hiçbişeyin garantisi yok
Eşiniz çok güvenilir olabilir. Hayat müşterek olabilir
Ama birinize bişey olduğunda diğeri ortada kalıyor

Anlatmak istediğimin ikinci örneğide budur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…