- Konu Sahibi elasrcerten
-
Nufus icin tc gerekmiyor, anne baba adı ve kutugu yeterli. Becerememek degil, bu işler okumayla kulturlu olmayl gorup gecirmekle olsa keske, dilekce verilip hukuki surec basladıktan sonra eşini sevgilisini ailesini kendini vs oldurenleri duymadınız mı ?
Bırak sallamayı ben de bankada çalışıyorum.
Bankada çalışan biri kişi kimlik numarasını bildiği birinin evli olup olmadığını çok rahat öğrenebilir nüfusa sordurtma filan işin fantazisine kaçmışsın.
Daha iyi hikayelerde görüşmek üzere.
Belki de bu konuya dikkat cekmek icin uydurulmus bir konu olabilir mi?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Okumadınız heralde, kimlik numarasını biliyor olsaydım kimlikte yazan EVLİ ifadesinide gorurdum, aptal degilim. Anne adı baba adı ve kutugu ile ogrendim yazdım en az 10 kere. Ayrıca ilk 3 ay suphelenicek bir durumu yoktu bekar bir insandan daha rahattı, suphelendigim gunun ertesı gunu hemen ogrendim.
Fantezi olarak bulduysanız fikrinizi istemiyorum.
Kutugunu nerden bildin canim ben dogma buyume istanbulluyum
Kutugum artvin borcka marak koyu imkani yok yani
Kimlik numarasını bilmiyorsan kütüğünü nereden biliyorsun madem adamın evli olup olmadığını öğrenmek istiyorsun 10 saniyede öğreneceğine alengirli işlere giriyorsun.
Bu nasıl bir uslup? Konu sahibi değilim, yinede yazma gereği hissettim. Ayrıca keşke hemen atlamadan bi okusaydınız konuyu, arkadaş ta zaten kimlik no su mevcut değilmiş.
ahh şu laf yok mu benim kocam yapmaz nedir ya bu nasıl bir güvenmedir sizi dövdüğünde biri bunu videoya çeksin gizlice ayarlayın bişi ettği tehtitlerin sesni kaydedn elnzde kanıtla gidin poliseOncelikle hepinize mrb ve hayırlı ramazanlar, bu aralar yuva yıkan genc kızlar konusu cok fazla iken açmak istemezdim ama artık çaresizim ve benimki biraz daha farklı..simdiden bana akıl verenlere cok tesekurler
Ben 24 yaşında bir bankacıyım..Mayıs 2013'te birisiyle tanıştım, 3 ay boyunca herşey yolunda gitti,inanın cennette gibiydim, agzımdan cıkan her soz o dakika oluyordu, hergun cicekler, basımdan asagı gul yaprakları, kahvaltılar, aksam yemekleri evlilik hayalleri, gelecek planları ile dolu bir iliski, daha 2.ayda annesinin evine aksam yemegine davet etti..Ama benim icimde hemen suphe olustu bir erkegin bunları yapması cok cok fazla geldi, nufusta calısan bir arkadasımda istersen bir bakalım dedi, ve tabiki EVLİ, 2 tane erkek cocugu, birisi 3 yasında, digeride o zaman daha 4 aylık bebek..
Aynı gun is cıkısı icin yemege gitmek icin sozlestik, gidip oturduk ve anında konuyu actım, ben asla o cocukların gunahına giremem onların rızkını yiyemem, sakın bir daha beni arama adımı agzına bile alma dedim ve kalktım, restoranın onunde taksi beklerken beni kolumdan tuttugu gibi bindirdi arabasına, yarım saat kesintisiz dövdü, tehdit etti, bensiz ictigin suyu bile haram ederim,senide çevrenide yakarım diye ve tabiki çok korktum benim cevremde kimsem yok annem ve kız kardesimle sessiz sakin bir hayatımız var, neyse yatıştırıp tamam ayrılmıyoruz dedim, bu olaydan sonra birkac kez kavga cıkartarak ayrılmayı deneyim ve 1 yıl icinde en az 5 kez dayak yedim, daha sonra polise gittim, polis elinde kanıt olmadan birsey yapamayız bacım, onun karısı senden sikayetci olmalı dedi, kendin bulaşmışsın dedi yolladı, en son anneme anlattım, annemle karısını aradık care kalmayınca, birlik olup sikayet edelim o da bilsin diye, karısıda bize kufretti, benim kocam yapmaz dedi hakaretler etti kapattı..
Ben bu adam yuzunden ne evden cıkabiliyorum, ne arkadaslarımla oturup bir bardak cay icebiliyorum, ne olursunuz bir akıl verin ben herseyi denedim kurtulamadım sonu hep DAYAK ! Ben artık evlenip yuva kurmak istiyorum, bu hayvanlada bu niyetle gorusmustum, belam oldu..Hayatım zehir oldu.
Tabi tabi kendi elinin altındaki kimlik paylaşım sisteminden 5 saniyede öğrenmek yerine nüfusa gitmek daha mantıklı.
Siz hikayeleri seversiniz aynen devam.
Hangi siteymis o butun tc vatandaslarının kimlik bilgisini ortaya doken ? Bir bilgim yok benim mesela.
yalnız sadece anne baba ve kütüğü bilmekle oluyorsa millet yandı vallahi.. cilt no ,seri no vs gerekmiyormu ..Kutugunu nerden bildin canim ben dogma buyume istanbulluyum
Kutugum artvin borcka marak koyu imkani yok yani kutuk numarasinu cilt numarasini bilmen lazim onu bilirsen zaten kimligine bakman lazim tc kimlik numarasini sorgula sitesine bakarsan ne demek istedigimi anlarsin ana nasil bir seydirki adamin nufus bilgilerini arastiracaksin benim polis arkadasim var gbtsini arastirmak aklima gelmez yani
Puhahahahah hangi site mi ? ne sitesi arkadaşım
Bankaların nüfus ve vatandaşlık işlerinin kimlik paylaşım sistemini kullandığını bilmeyen bir bankacı görmek beni epey şaşırttı.
Arkadasım TC KİMLİK NUMARASI BENDE YOKTU diyorum, bundan ne anlıyorsun? Ayrıca 6 aylık bankacıyım.
Kuzum aslında burda anlatmak istemiyorum ama ben bu olayın bir benzerine canlı canlı en yakın arkadaşımda şahit oldum. Anlatsam bu konuya değil direk bana fake dersiniz o derece :) İnan yaşayan insan bilir bunu ön yargılı olmamak lazım. konu doğrudur yalandır o kısmı bilmem ama bundan daha beterleride yaşanıyor ülkemizde..
yalnız sadece anne baba ve kütüğü bilmekle oluyorsa millet yandı vallahi.. cilt no ,seri no vs gerekmiyormu ..
neyse canım kardeşim fazla debelenme istersen.
Daha bankanın ilk günü o sistemin nasıl çalıştığını öğretiyorlar.sen 6 ayda öğrenemediysen hapı yutmuşsun demektir.
Yoksa işlem yapmaya gelen birinin dolandırıcı olup olmadığını nasıl anlayacaksın :):):):):):)
kaldı ki senin daha haberin bile yokmuş hangi site diye bana soruyorsun
tc numarasını bilmiyorum diyorum daha baska nasıl soyleyim
bende öyle tahmin etmiştim. yoksa o kadar kolay olsa dolandırıcılara gün doğardı..Gerekiyor canım cilt no sıra no bi dünya şey soruyolarsadece ana baba kütükle olurmu hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?