canımm Allah yardımcın olsun, eminim çok heyecanlı ve zor bir süreç ama inşallah hepsini aşacağız. önce sen aşacaksın arkandan geliyoruz:) o embriyo oluşacak inşallahhh. hadi bize güzel haberler ver. opudan sonra hemen işe gidecek olmana çok üzüldüm inşallah hemen toparlarsın. ben bu genart hikayesini açayım biraz daha isterseniz. şimdi biz bunu öğrendik hikayemiz bu konunun baş tarafında yazıyor 11 yumurtadan hiç biri döllenmedi o sırada sorunumuzun bu olduğunu bilmiyorsuk yalnızca sperm sayı düşüklüğü ve hız problemi var sanıyorduk. eşimin abisinde de bu problem olduğu için ve tüp bebekle kızları olduğu için bir şekilde normal hayatımıza dönüp umursamamaya çalışıp tüp bebek denedik. asıl kabus ondan sonra başladı. neyse döllenme olmadı Antalya tüp bebek merkezine gittik ve sorun orda ortaya çıktı. genarta yönlendirdiler bizi. daha önce bu vakalarda orda çözüm bulunduğu söylenerek. ankara genarta gittik. genel tetkikler vs derken %100 akrozomsuz çıktı zaten az çok biliyorduk. ancak daha önce bir takım yöntemlerle başarı sağladıklarını söylediler. ben hiç hsg filmi çektirmemiştim. orda onu çektirdik beni hazırlşayıp içeri aldığında doktorum daha sperm sonuçları çıkmamışken yani tam olarak %100 olup olmadığı bilinmiyorken bana bu hastalarından bahsetti. bak %100 globo olan bir hastamız var 3 yaşında yaramaz bir oğlu var şimdi geldi yine yapıyoruz tüp bebek diye. neyse biz hsg yi çektirdik sperm sonucunu beklerdik ve öğrendik işte %100 olduğunu. neyse döndük evimize bir kay sonra kendimizi toparlayınca gelicez tüp bebeğe dedik. aradan tam 1 ay geçti doktoru aradım ve izin problemi nedeniyle tüp bebeği biraz ertelemek istediğimizi ancak kesin orda yaptıracağımızı bu bekleme sürecinde merkeze gidip gitmememiz gerektiğini sordum. dr benim kim olduğumu unutmuştu ve bu hsg filmi hikayesini hatırlamıyordu zaten bir kere görüştük ve telefonda bana bizim durumumuzda olan bir hastalarının 3 yaşında bir oğlu oldupunu ve şu anda da hamile olduğunu söyledi. inandım çünkü bir insan farkında olmadan iki farklı yerde aynı yalanı söyleyemez üstelik bu kladar destekli de söyleyemez. 1 ay önce gittiğimizde tüp bebekle yeniden yapıyoruz demişti bir ay sonra aradığımda ise tüp bebekle yeniden şimdi hamile dedi. inşallahhh inşallahhhh doğrudur ve 3 yıl önceden böyle bir başarı sağlanmıştır da hepimizin yüzü güler. umutlu olalaım, hadi canım güzel haber ver bize inşallah bütün yumurtaların döllensin inşallahhhhh...
Maşallah hem sana hem yumurtalarına, Allah embriyologlara başarı lütfetsin, kuzucuğun böyle çoook güçlü bir şekilde gelsin. Ben de inanıyorum olacağına tüm kalbimle dua ediyorum. Bu arada ben yazmayı eklemeyi beceremiyorum, tüm arkadaşlarıma yazmış oluyorum burdan kusura bakmayın cevap vermemiş gibi olmasın:) hep birlikte bu mücadeleyi başarıp 2. 3. Düşüneceğiz inşallahhhh. Rabbim ol dedikten sonra engel olacak olan yok, rabbim ol desin inşallahh.... Haberdar et ne olur, merkezinden ve doktorundan Allah razı olsun.canım bence doğrudur laf olsun diye söylediğini sanmıyorum. doğru olduğuna inanmak istiyorum. bugün yumurta toplandı sabah 8'de. Şu an çok şükür hiçbir şeyim yok ve işteyim. Sadece bir an önce yarın olsun da sonucu öğreneyim istiyorum. Mucizevi şekilde 27 yumurtam toplanmış kızlar. Geçen sefer (4 ay önce) 13 yumurta toplanıp 11'i işleme tabi tutulmuştu. Hiçbiri döllenmemişti ama olsun ben bu sefer umutluyum 27 yumurtadan elbet birileri mücadele edecek diye düşünüyorumUmarım yarın da güzel haberler veririm size. İnşallah bir gün burda aynı forumda 2. bebeklerimizi konuşuyor oluruz...
canım bu bebekler zaten normal yolla değil tüp bebek ve piezzo elektirik yöntemiyle olmuş. globo da normal yolla gebelik imkansız bir şey diye hepimize söylediler. Kaan Aydos sadece genartın testlerine güveniyormuş hatta biz gittiğimizde kaan aydosun bir hastasıyla tanıştık orda. onların durumu azospermdi. örnek verdiler sperm çıkarsa donrurulacaktı ama olmamıştı sanırım. normal bir gebelik değil yani tüp bebekle elde etmişler. bu arada sen ankaradaysan bize göre daha kolay ulaşırsın, Sertaç beyle konuşmaya gidebilir misin acaba bakalım bu vakadan bahsedecek mi sana da. inşallah ümitli olmak istiyorum ben embriyo oluşuyor dedin ya o bile çok büyük bir mutluluk gerçekten. kaçıncı günde transfer edildi embriyoların canım kaç yumurtadan kaç taneydi? dondurabildin mi? kalsiyum iyonofor kullanıldı dimi. genart piezzo elektirik kullanıyormuş. biz çok kararsızız ankara uzak bize izin problmemimiz var ne zaman yaptırırız bilmiyorum. bizlerin ilk denemesi total ff olunca insanların çok kolay atlattığı embriyo oluşum sürecini bile çok zor atlatıyoruz. inşallah hepimizin olacak... bugün gypsy84 den güzel haberler alıcaz. inşallahhhh...İnşallah bugün hayirli haberlerini aliriz genarttaki hamilelik ve doğan bebek benide çok unutlandirdi ama kaan aydosun bu hamileleik ve dogan bebekten haberi olması lazim tüp bebek yaptirmaya oraya yönlendiriyor diye biliyordum inş yanlis biliyorumdur bizim embriyo oluştu arkadaşlar embriyo olususabiliyo bakin örnek var burada canli bide gpsy nin hamilelik haberini alip hamilede kalamin olduğunu gorecez inşallahbizim durumumuzda duamiz sseninle canim
aminnnn canım, çok sağol bilgi verdiğin için, 3 embriyo da iyi bir başarı. Daha önce olduğuna göre yine olacak, inşallah...Maalesef ben adiyamanda yasiyirum biliyorum tüp bebek dişinda gebelik sansi olmadigini ben tüp bebekten haberi vardır diye düşünmüştüm ben 3 defa demedim Canim birincisi genartla capraz olan anatoliadaydi 21 yumurtadan 2 tane embriyo oluştu 3 güntransferi yapildi ssonuç negatif bize sadece kalsiyum iyonofor yapildi piazzo elektrik yapilmadi daha sonra adanada başkent hastanesinde denedik ordada 29 yumurtamsı oluştu 3 embriyo oluştu yine 3. gün tek embriyo transferi yapildi kalan iki embriyo donduruldu olumsuz sonuçtan 1 adet sonra tekrar dondurulmuslaru denedim bunların biriside çözüldüğünde canlanmadi tek embriyo transfer edildi ve sonuç yine negatif benimde tek korkum embriyo olusacakmi oluyordu ama içimde hep bi umut olacak diyor allahim isteyen herkese versin bize de arkadaştan hayirli haber bekliyoruz...
yok biz gidemedik Kaan Aydosa , randevu istedik ankara da olduğumuz tarihte kabul etmedi sekreteri 1 ay sonraya randevu verdi bi daha da gitmedik ne yapıcaz bilmiyorum henüz. ama neden gypsy84ten haber yok ki bizi unuttu demekki...İnşallah sizdemi kaan aydosa gidiyorsunuz
gypsy84 merak ediyoruz nerdesin???
allahım sana şükürler olsuuunn. Rabbim nazarlardan korusun, maşallahhhh. Sana yemin ederim canım içimdeki sevinci anlatamam. Açıkçası yazmayınca umudumu yitirmiştim. Çoook şükür Allah razı olsun yazdığın için, içimize su serptiğin için. O olmaz diyen doktorlar da görsünler nasıl oluyor, nasıl çifter çifter doğuruyoruz. Demekki bu işin yöntemi var, demekki vakti var. Bu moralle tutturacaksın hepsini hatta dondurulmuş embriyoların da olacak inşallah, dualarımızı ediyoruz kimselere çaktırmayalım sevincimizi burdaki hepimiz tek tek alalım o melekleri kucağımıza. Tekrar maşallahhhh:)))
benim henüz belli değil canım, ama İstanbul tüp bebeği de düşünürüm artık. ankara genart var bir de aklımda. orasını gitmek ve kalmak biraz kolay olduğu için istiyorum İstanbul bizi bu anlamda zorlar şimdilik kalacak yerimiz yok çünkü. ama ekim kasım olur heralde ve sen o zaman hamile olarak dua edeceksin bize, inşallahhh:)Sağolun kızlar. Sizden de inşallah aynı haberleri bekliyorum en kısa zamanda. İstanbul tüp bebek merkezinde yaptırıyotum bu arada. İlki de ordaydı. Gelişmelerden haberdar ederim tabi ki. Siz ne zaman başlıyosunuz tüp bebeğe?
CANIM YAZDIKLARINI OKUYUNCA GÖZ YAŞLARIMI TUTAMADIM. ÇOK MUTLU OLDUM. İNAN SENDEN OLUMSUZ BİŞEY DUYCAM DİYE SİTEYE GİRMEYE KORKUYORDUM. KENDİM YAŞAMIŞ KADAR MUTLU OLDUM. ALLAHIM TAMAMINA ERDİRSİN İNŞALLAH. KIZLAR BURDAN DUA EDELİM BİRBİRİMİZE .azra çok mucizevi gelişmeler oldu. o kadar yoğun bi telefon trafiği yaşadım ki bugün ancak paylaşmaya fırsat buldum sizinle. 27 tane yumurtanın 19 tanesi işleme tabii tutulmuş. Diğerleri olgun değilmiş. 19 yumurtadan mucizevi şekilde 10 tanesi döllenmiş. şimdi elimizde 10 tane embriyo var. hala inanamıyorum. Doktorlar embriyologlar herkes şaşırdı. Spermde değişiklik olup olmadığını sordum. hiçbir değişiklik yokmuş, hepsi akrozomsuz, %100 globozoo. Kızlar o kadar mutluyum ki nazar değecek diye korkuyorum. Şİmdi sıra sizde. Dualarım sizinle. Umarım bundan sonraki aşamaları da sorunsuz atlatırız. Erken sevinmek de istemiyorum hayal kırıklığı olmasın diye. Ama sanırım en zor aşamayı atlattık. Transfer perşembe günü. Dualarınızı eksik etmeyin, sakın ama sakın umudunuzu yitirmeyin. kalsiyum iyonoforla embriyo oluşuyor...
Haklısın Dua edelim canım, siz ne yaptınız ameliyat oldunuz mu?CANIM YAZDIKLARINI OKUYUNCA GÖZ YAŞLARIMI TUTAMADIM. ÇOK MUTLU OLDUM. İNAN SENDEN OLUMSUZ BİŞEY DUYCAM DİYE SİTEYE GİRMEYE KORKUYORDUM. KENDİM YAŞAMIŞ KADAR MUTLU OLDUM. ALLAHIM TAMAMINA ERDİRSİN İNŞALLAH. KIZLAR BURDAN DUA EDELİM BİRBİRİMİZE .
Canım ya valla Allah senden razı olsun inşallah sağlıkla hamile haberini alacağız son 10 gün:)) İnan bunu çok merak ediyordum kaliteli oluyor mu diye ama bu aşamada kafanı bulandırmanın hiç bir anlamı olmadığı için sormadım. Çok şükür bizler de anne olacağız:) diğer embriyolarını ne yaptınız dondurnuz mu acaba?kızlar bugün transferi yaptırdık. umutla bekliyoruz. aldığım bilgilerin içinde en önemlisi globozoosperm de olsa döllendikten sonra embriyo kalitesinin normallerle hiçbir farkı yokmuş. en çok ondan korkuyordum. içiniz rahat olsun. döllenme aşamasını atlatırsak şansımız diğer tüp bebek yaptıranlarla aynı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?