tamam bunu deneyecegim inşallah yine sorun çıkarmazlar34 sayfayi usenmedim okudum. Bir kere sende kocanda pisiriksiniz. Yapacağını soyleyeyin; maddi durumunu duzeltince evde sadece bulgur makarna olsun. Oğluna disari da yedir. Meyve sebzeyi de öyle. Al mesela bir kilo dışarıda oturun yesin. Eve alacagin zamanda az yap. Mesela köfte mi yapıyorsun. Atıyorum 10 tane yap. Eve gelince isterse karıştırsin. Sadece bulgur bulur. ;-)
dedim zatenAy evlerden uzak en nefret ettiğim insan tipi BENCİL olandır.. bide suçlu siz olursunuz ne olmuş yesin canım derler.. bunu diyenlerde genelde aynı zihniyette olurlar..
benim kp de bi yere gittiğimizde çok bakarsam bir şeye alalım mı filan der.. kaldıki sizinki çocukk..
yalnız eşinizi saymıyorum bile ama sizde de kabahat var.. bu durum çok sık yaşanıyor belliki ben olsam yemekte kesicem baba veya oğluma aldım son paramla ona kalsın derdim açık açık.. onun utanması yoksa ben de söylerdim.. gerçi böyleleri hem suçlu hem güçlü olur bi kaşık kavunu esirgedi olur ama böyle böyle belki ayakları kesilirdi..
veriyordu 10 20 bazen 200 500 hep ödeyecegiz diye alıp vermediler şimdi veriyor diyemem çünkü para 6 aydır bende duruyor kv beni hiç istemedi boşatacagım sizi herşeyi yapacagım burnıundan getirecegim derdi hep ama son 1,5 yıldır ses edemiyor çünkü onu da eşimide kovdum evden ama sinsiliğine devam ediyor yani amaç yıldırmak ve boşatmak bunu bi kçakere konuşurlarken duydum eşim de duydugundan beri tavırlı ama nihayet anne baba diye fazla ses edemiyor aynı apt taşınacagımız tam belli değil ama ben çok büyük tepki verdim ve eşim gurur yaptı
Haklısın ama görgü meselesi bu. Ben annemin,yani kendi büyüdüğüm evin içindeki yatak odasına dahi girmem mecbur kalmadıkça ki babam hayatta değil,annemi yakalayacağım bir pozisyon yok yada,dağınıklığının dedikodusunu da yapacak halim yok ama hoş değil. Kayınvalidemde de girmem,benim odamada kimse girmez. Kimseyi uyarmadım,kimse beni uyarmadı,zaten olması gereken bu. Kimi insan rahatsız olur. Ben kızım olmadan önce evim temiz olsun,düzenli olsun,yatağım toplu olsun diyen,bunlardan biri eksikse evime misafir gelsin istemeyen insandim. İsten çık koştur koştur iş yapardım biri gelecekse,içim öyle rahat olurdu yapım böyleydi,kendi huzurum için yapardım. Bu sebeple anlayabiliyorum girilmesini istemeyenleri. Hoş şu an en dağınık ev benim kasmıyorum ama alışmam zaman aldi,kolay değil yıllarin alışkanlığı ki yanlız yaşarkende böyleydim,kimse gelmeyecekse bile derli toplu olsun isterdim evim. Bence kayınvalideye özel değil,genel bir durum bu.Su k.valideye kraliçe elizabeth muamelesi yapanlara da hastayım. Yatak odama girdi, yatagimi daginik gördü, donumu gördü. Yaw bu kadar kasmaya ne gerek var. O da senin benim gibi bir insan.
eşime rest çek,iyorum ve 1 yıldır düzelmeler var çok şükür Allah bozmasın tek istegim oglumla ve kocamla huzurlu bir yuva ve kilo verip saglıgıma kavuşmakBu forumda gördüğüm en ilginç konulardan biri sizin konunuz konu sahibi. Ancak sizin yüzünüzden değil.
1. Maddi durumdan ve mevcut gıdanın çeşidinden bağımsız olarak, izinsiz dolap açmak terbiyesizliktir.
2. Misafirken bir şey istiyorsanız rica edersiniz, kendiniz alamazsınız.
3. Kendi eviniz dışında her yerde misafirsiniz, aksi size tüm ev ahalisi tarafından adeta dikte edilmediği takdirde.
4. Yatak odası veya değil, ortak kullanımda olmayan odalara izinsiz girmek de terbiyesizliktir. Mesela kiler.
5. Size küçük bir çocuk için alındığı belirtilen bir şeye karşı, kendi nasibiniz olduğunu söylüyorsanız hem terbiyesiz, hem düşüncesiz hem de kötü bir insansınız. Burada bazı üyeler bana böyle dense o eve bir daha girmem demiş mesela, zaten çocukların yiyeceklerine inatla göz dikiyorsanız o evlere girmeyiniz.
Maddi durumu hiçbir şekilde katmadım bile. Maddi durum da katıldığında olay resmen bazı muhafazakar kanallardaki ibretlik hikayeler kadar kötü bana göre.
Bir tane kavunu mu sorun yaptınız? diyen insanlar da gerçekten maddiyatçı anladığım kadarıyla. Demek kavun olunca sorun değil de, araba çalınınca sorun sadece. Demek ki siz terbiyesizlik üzerinden değil de maddi değer üzerinden hesap yapıyorsunuz.
Konu sahibi, konu sizin ilk anlattığınız hali ile bile yeterince açık. Mesela gözünde kavunu ortadan ikiye bölünmüş ve kaşıkla içerisine dalınmış hayal edebilenler düşünsünler, tamamı yenmese bile o kavunun kalanı yenir mi?
Kendinizi ezdirmeyin, asla o apartmana taşınmayın. Başka ucuz evler de vardır. Kimsenin söylediklerini umursamadan eşinize rest çekin, asalak insanlardan kurtulun.
Bu forumda gördüğüm en ilginç konulardan biri sizin konunuz konu sahibi. Ancak sizin yüzünüzden değil.
1. Maddi durumdan ve mevcut gıdanın çeşidinden bağımsız olarak, izinsiz dolap açmak terbiyesizliktir.
2. Misafirken bir şey istiyorsanız rica edersiniz, kendiniz alamazsınız.
3. Kendi eviniz dışında her yerde misafirsiniz, aksi size tüm ev ahalisi tarafından adeta dikte edilmediği takdirde.
4. Yatak odası veya değil, ortak kullanımda olmayan odalara izinsiz girmek de terbiyesizliktir. Mesela kiler.
5. Size küçük bir çocuk için alındığı belirtilen bir şeye karşı, kendi nasibiniz olduğunu söylüyorsanız hem terbiyesiz, hem düşüncesiz hem de kötü bir insansınız. Burada bazı üyeler bana böyle dense o eve bir daha girmem demiş mesela, zaten çocukların yiyeceklerine inatla göz dikiyorsanız o evlere girmeyiniz.
Maddi durumu hiçbir şekilde katmadım bile. Maddi durum da katıldığında olay resmen bazı muhafazakar kanallardaki ibretlik hikayeler kadar kötü bana göre.
Bir tane kavunu mu sorun yaptınız? diyen insanlar da gerçekten maddiyatçı anladığım kadarıyla. Demek kavun olunca sorun değil de, araba çalınınca sorun sadece. Demek ki siz terbiyesizlik üzerinden değil de maddi değer üzerinden hesap yapıyorsunuz.
Konu sahibi, konu sizin ilk anlattığınız hali ile bile yeterince açık. Mesela gözünde kavunu ortadan ikiye bölünmüş ve kaşıkla içerisine dalınmış hayal edebilenler düşünsünler, tamamı yenmese bile o kavunun kalanı yenir mi?
Kendinizi ezdirmeyin, asla o apartmana taşınmayın. Başka ucuz evler de vardır. Kimsenin söylediklerini umursamadan eşinize rest çekin, asalak insanlardan kurtulun.
inşallah olmaz ev sahibi vermez çünkü tüm kartlarımı oynadım bu konudaYa bu tarz düşünen kayinvalidelere oldum olası sinirim. Bosatcak ne yapicak koynunami alcak tövbe tövbe. Oğlu beğenmiş evlenmiş anasının kafasına uyar uymaz kime ne. Ya böyle kayinvalideleri gelinlerin hayatından bosama kararida çıksa ya. Aynı apartmanda terelelli olursun söyleyim çok zor. Sakın kabul etme bak kocan sana saygı duyan biri gibi saygısı kalmaz gider. Bu kv de amacina ulaşır çünkü senin delirmeni koca anlamaz kendi verdiği tavizi seninde verebileceğini düşünür aranızda bozulur. Aman diyim uzak dur.
dedim zaten
Allah razı olsun inanı şıkışmış gibiyim 7 yıldır herşeyi denedim terbiyemi ve edbimi bozmadan ama olmadı eşimde tavır koydu yıllarca küs durdum ama nafile iş araıyorum kiralar uçtu iş verenlerin çogu çok acımasız hayat çok pahalı ve zor buraya yazılan tavsiyelerin hepsini denedim hepsini ne yapacagımı artık bilmiyorum
iş arıyorum hep böyle değiliz eşimin eli sıkıştı 1 aydır oglumuza aç durup istediğini alıyoruz zaten+1
Konuyu değiştirdiğiniz için çok net amlayamamıştım ama şimdi vakıf oldum. Cimri olduğunuzu ya da esirgediğinizi düşünmüyorum kimse mutfağına çöreklenen birini istemez kaldı ki durumunuz da ortadaymış kıt kanaat geçiniyormuşssunuz.
Acilen çalışmanızı tavsiye ediyorum asgari ücret bile çok rahatlatır sizi. Çocuğuma kavun yediremesem ikinciyi alacak param olmasa kendimi çok kötü hissederdim şahsen.
ansızın oldu canımdaha öncede yazdım direk dış kapıdan girip mutfaga geçti bende yemek hazırlıyordum kp der dolabı açtı bir tabak ve bıçak alıp bende yardım edeyim dedi ben yemegin yanına dograyacak sandım neyse yani defalarca yazdıma arkamı döndğümde iş işten geçmişti zatendemeniz yeterli değil işte adam mutfaktayken işi gücü bırakıp onun peşinde bir şey almaması için dolanıp ben keserim ben yaparım baba sen geç otur mutfak zaten küçük falan diyceksinz sürekli diyin ki anlasın...
dün kayınpeder gelir gelmez mutfaga geçti, buzdolabı açtı (en sevmediğim şey ) .
B,i tane kavun almıştım oglum istedi diye çok seviyor sıcakta gittim aldım geldim .
Ogluma dogaramak için dolaba koymuştum. Akşam eşimle oglum yer diye ama kp der koca kavunu aldı.
Bende yardım edEyim dedi zannettim ki dograyacak inanın 10 dk da 4 5 kiloluk kavunu tek başına yedi. Bide demezmi nasip bu kızım diye bende ogluma almıştım dedim.
ama acayip gerildim çocugun çikolatasını da yemiş acayip görgüsüzler ve bıktım gelmeyin desende anlamıyorlar
SONRA İÇERİ GEÇİNCE Bİ KAŞIK KAVUNU YEDİM Kİ SORMAYIN DEDİ
eşimde nerede yedin baba benimde epeydir canım istiyordu sargoz almış gerçi ya dedi
kp der burda yedim dedi
eşim suspus oldu rengi falan değişti çünkü taa sabahtan istemişti işten gelirken denk gelmez sen çıkacaksın al diye
kayınlarımda geçen yıl çocuga yaptıgım pastayı yemişlerdi ben dışardayken
eşime dedim ooo baban da çok güzel yedi tek hamlede dedim e
şimin de morali bozuldu ama savunacak ya yesin ne olacak dedi sırf tartışmayayım diye uzatmadım ama ben nasıl böyle bir aileye düştüm bilmiyorum Allah ım inşallah aynı apt a taşınma işi iptal olur ve uzaga taşınırız ve inşallah benden uzak dururlar
ASLA CİMRİ YEMEK SAKINAN BİRİ DEĞİLİMDİR AMA BÖYLE OLUNCA SİNİRİM BOZULUYOR
EDİT :Yanlış anlaşıldıgım ,kalbim sorgulandıgı için konumu düzeltmem gerekti 7 yıldır devam eden bir sorun bu yani tek kavun değil kp derim 52 yaşında çalışabilecek durumda cebinde parası olan saglıklı bir adam ama sadece kendi yer
Buraya öneri de almak için yazmadım adı üstünde bdv sadece derdimi anlatmak için yazdım çünkü yanımda kimsem yok
her seferinde susturuldum neymiş kp der oglunun evine gelmeyecekmiymiş ama kendileri her fırsatta kop kv yi yererler (bunu forumdakiler için demiyorum )
o kadar doldum ki yazmak istedim sadece
oglum 3 yaşında canı kavun çekti bende akşam üstü çıkıp son parama kavun aldım geldim o arada kp geldi ve tek başına yedi dolabımı açıp
ve ogluma dünden beri kavun alamayacagımı anlatmaya çalışıyorum çünkü son paramı dün harcadım eşim de de sadece 1 haftalık dolmuş parası var ne diyebilirim
bakın insanız yokluk da varlık da bizim için bugün olur yarın olmaz eşim haftalık sistemiyle çalışiyor haftalık 400 tl önceden de 200 tl miz vardı kira fatura ve pazara borca gitti ne yapabilirim
buraya sıkıntımı paylaşacak kimse olmadığı için yazdım sorun kavun değil 7 yıldır o kadar çektim ki bu insanlardan arkamda duran kimsem yok işim yok 3 yaşında bir çocuk ne yapabilirim o kadar üstüme gelinip günahım alındı ki tutmaya çalıştıgım gözyaşım aktı sonunda yaşamadan bilemezsiniz ALLAH kimseye kötü şeyler yaşatmasın zaten
Allah razı olsunSen yine cabalamaya devam et, hayirlisiyla bir is cikar insallah karsina.
Ama kendini de hirpalama bu kadar. Sabirla atlatman gereken bir durumdasin simdi. E dünya hayati derler buna zaten illa ki zor durumda da kalacagiz.
Insan hic anlamadan pat diye düser bazen olur. Ben de yiyecek birsey bulamadigim zaman olmustu ögrenciyken. Bir hafta öncesinde elimde dünya kadar para varken düsmüstüm o duruma.
Hayirlisiyla belini dogrultacaksin.
Umutsuzluga düsme hic, gecici bir durum oldugunu hatirlat hep kendine.
iş arıyorum hep böyle değiliz eşimin eli sıkıştı 1 aydır oglumuza aç durup istediğini alıyoruz zaten
ALLAH razı olsun acaba anlatmakta sıkıntımı çekiyorum diye uzun uzun yazdımCanım kiyamam sana bide uzun uzun açıklama yazmışsın yazmadan öncede anlaşılıyordu zaten ama işte kimileri ayrıntı olmadan anlamıyor. Allah sana sabır versin kolaylık versin.
inşallah olmaz ev sahibi vermez çünkü tüm kartlarımı oynadım bu konuda
AYNEN ben çok aç kaldım evlendikten sonra babevinde de çok rahat büyümüştüm çok zorlandım o yüzden benim ailem eşimi eşimin ailesi beni istemiyorOlur öyle zamanlar. Annemler de ben bebekken bana balık alıp kendileri yemezlermiş öyle yokmuş ellerinde. Ama sonradan herşeyleri oldu. Allah büyük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?