görgüsüzlük sinirden ölüyorum

tamam bunu deneyecegim inşallah yine sorun çıkarmazlar

dedim zaten

Bu forumda gördüğüm en ilginç konulardan biri sizin konunuz konu sahibi. Ancak sizin yüzünüzden değil.

1. Maddi durumdan ve mevcut gıdanın çeşidinden bağımsız olarak, izinsiz dolap açmak terbiyesizliktir.

2. Misafirken bir şey istiyorsanız rica edersiniz, kendiniz alamazsınız.

3. Kendi eviniz dışında her yerde misafirsiniz, aksi size tüm ev ahalisi tarafından adeta dikte edilmediği takdirde.

4. Yatak odası veya değil, ortak kullanımda olmayan odalara izinsiz girmek de terbiyesizliktir. Mesela kiler.

5. Size küçük bir çocuk için alındığı belirtilen bir şeye karşı, kendi nasibiniz olduğunu söylüyorsanız hem terbiyesiz, hem düşüncesizsiniz hem de kötü bir insansınız. Burada bazı üyeler bana böyle dense o eve bir daha girmem demiş mesela, zaten çocukların yiyeceklerine inatla göz dikiyorsanız o evlere girmeyiniz.

Maddi durumu hiçbir şekilde katmadım bile. Maddi durum da katıldığında olay resmen bazı muhafazakar kanallardaki ibretlik hikayeler kadar kötü bana göre.

Bir tane kavunu mu sorun yaptınız? diyen insanlar da gerçekten maddiyatçı anladığım kadarıyla. Demek kavun olunca sorun değil de, araba çalınınca sorun sadece. Demek ki siz terbiyesizlik üzerinden değil de maddi değer üzerinden hesap yapıyorsunuz.

Konu sahibi, konu sizin ilk anlattığınız hali ile bile yeterince açık. Mesela gözünde kavunu ortadan ikiye bölünmüş ve kaşıkla içerisine dalınmış hayal edebilenler düşünsünler, tamamı yenmese bile o kavunun kalanı yenir mi?

Kendinizi ezdirmeyin, asla o apartmana taşınmayın. Başka ucuz evler de vardır. Kimsenin söylediklerini umursamadan eşinize rest çekin, asalak insanlardan kurtulun.

Ya bu tarz düşünen kayinvalidelere oldum olası sinirim. Bosatcak ne yapicak koynunami alcak tövbe tövbe. Oğlu beğenmiş evlenmiş anasının kafasına uyar uymaz kime ne. Ya böyle kayinvalideleri gelinlerin hayatından bosama kararida çıksa ya. Aynı apartmanda terelelli olursun söyleyim çok zor. Sakın kabul etme bak kocan sana saygı duyan biri gibi saygısı kalmaz gider. Bu kv de amacina ulaşır çünkü senin delirmeni koca anlamaz kendi verdiği tavizi seninde verebileceğini düşünür aranızda bozulur. Aman diyim uzak dur.

herkesin aile düzeni ve terbiyesi adeti bir olmaz tabi ama bizde güzel şeylerden filan ve ya ne olursa olsun yumurta bile olsa yenisi alınmadan eskinin son kalanları tüketilmez çocuklara bırakılırdı.. şimdi her yer market fakat kimin canının kaçta ne isteyeceğini bilemeyeceğimiz için büyüklerimiz öyle düşünürdü..

Su k.valideye kraliçe elizabeth muamelesi yapanlara da hastayım. Yatak odama girdi, yatagimi daginik gördü, donumu gördü. Yaw bu kadar kasmaya ne gerek var. O da senin benim gibi bir insan.
Haklısın ama görgü meselesi bu. Ben annemin,yani kendi büyüdüğüm evin içindeki yatak odasına dahi girmem mecbur kalmadıkça ki babam hayatta değil,annemi yakalayacağım bir pozisyon yok yada,dağınıklığının dedikodusunu da yapacak halim yok ama hoş değil. Kayınvalidemde de girmem,benim odamada kimse girmez. Kimseyi uyarmadım,kimse beni uyarmadı,zaten olması gereken bu. Kimi insan rahatsız olur. Ben kızım olmadan önce evim temiz olsun,düzenli olsun,yatağım toplu olsun diyen,bunlardan biri eksikse evime misafir gelsin istemeyen insandim. İsten çık koştur koştur iş yapardım biri gelecekse,içim öyle rahat olurdu yapım böyleydi,kendi huzurum için yapardım. Bu sebeple anlayabiliyorum girilmesini istemeyenleri. Hoş şu an en dağınık ev benim kasmıyorum ama alışmam zaman aldi,kolay değil yıllarin alışkanlığı ki yanlız yaşarkende böyleydim,kimse gelmeyecekse bile derli toplu olsun isterdim evim. Bence kayınvalideye özel değil,genel bir durum bu.

eşime rest çek,iyorum ve 1 yıldır düzelmeler var çok şükür Allah bozmasın tek istegim oglumla ve kocamla huzurlu bir yuva ve kilo verip saglıgıma kavuşmak

+1
Konuyu değiştirdiğiniz için çok net amlayamamıştım ama şimdi vakıf oldum. Cimri olduğunuzu ya da esirgediğinizi düşünmüyorum kimse mutfağına çöreklenen birini istemez kaldı ki durumunuz da ortadaymış kıt kanaat geçiniyormuşssunuz.

Acilen çalışmanızı tavsiye ediyorum asgari ücret bile çok rahatlatır sizi. Çocuğuma kavun yediremesem ikinciyi alacak param olmasa kendimi çok kötü hissederdim şahsen.

inşallah olmaz ev sahibi vermez çünkü tüm kartlarımı oynadım bu konuda

demeniz yeterli değil işte adam mutfaktayken işi gücü bırakıp onun peşinde bir şey almaması için dolanıp ben keserim ben yaparım baba sen geç otur mutfak zaten küçük falan diyceksinz sürekli diyin ki anlasın...

Sen yine cabalamaya devam et, hayirlisiyla bir is cikar insallah karsina.
Ama kendini de hirpalama bu kadar. Sabirla atlatman gereken bir durumdasin simdi. E dünya hayati derler buna zaten illa ki zor durumda da kalacagiz.
Insan hic anlamadan pat diye düser bazen olur. Ben de yiyecek birsey bulamadigim zaman olmustu ögrenciyken. Bir hafta öncesinde elimde dünya kadar para varken düsmüstüm o duruma.
Hayirlisiyla belini dogrultacaksin.
Umutsuzluga düsme hic, gecici bir durum oldugunu hatirlat hep kendine.

iş arıyorum hep böyle değiliz eşimin eli sıkıştı 1 aydır oglumuza aç durup istediğini alıyoruz zaten

ansızın oldu canımdaha öncede yazdım direk dış kapıdan girip mutfaga geçti bende yemek hazırlıyordum kp der dolabı açtı bir tabak ve bıçak alıp bende yardım edeyim dedi ben yemegin yanına dograyacak sandım neyse yani defalarca yazdıma arkamı döndğümde iş işten geçmişti zaten

Canım kiyamam sana bide uzun uzun açıklama yazmışsın yazmadan öncede anlaşılıyordu zaten ama işte kimileri ayrıntı olmadan anlamıyor. Allah sana sabır versin kolaylık versin.

Yerden göğe kadar haklısınız.
Bende ne olur canım gidip bir tane daha alsaydınız, 10 liranın hesabımı yapılır diyenleri anlamıyorum.
Her şeyden önce 10 Lira herkes için aynı değerde değildir.
Kimine göre çerez parasıdır kimine göre ise 2 günlük cep harçlığı.
Vakti zamanında şirketten nakit olarak verilen günlük 5 Lira yemek paralarını biriktirip ev geçindiren şimdi ise Elhamdülillah düşünmeden mendil satan bir çocuğa 5 Lira 10 Lira verebilen biri olarak yazıyorum.
Şükür ki Rabbım yokluğu da gösterdi varlığı da, halden anlıyoruz.
Birde koca kavun tek başına yenilmez diyenler ben ağzıma kavun sürmem ama eşim güzelini buldu mu bir kavunu tek başına yiyebilir. Tabi yarım saat içinde değilde bir kaç saatte çerez gibi.
Bu arada kendisinden başka kimseyi düşünmeyen bencil insanlardan hiç haz etmem.

Allah razı olsun

iş arıyorum hep böyle değiliz eşimin eli sıkıştı 1 aydır oglumuza aç durup istediğini alıyoruz zaten

Olur öyle zamanlar. Annemler de ben bebekken bana balık alıp kendileri yemezlermiş öyle yokmuş ellerinde. Ama sonradan herşeyleri oldu. Allah büyük.

Canım kiyamam sana bide uzun uzun açıklama yazmışsın yazmadan öncede anlaşılıyordu zaten ama işte kimileri ayrıntı olmadan anlamıyor. Allah sana sabır versin kolaylık versin.
ALLAH razı olsun acaba anlatmakta sıkıntımı çekiyorum diye uzun uzun yazdım

Olur öyle zamanlar. Annemler de ben bebekken bana balık alıp kendileri yemezlermiş öyle yokmuş ellerinde. Ama sonradan herşeyleri oldu. Allah büyük.
AYNEN ben çok aç kaldım evlendikten sonra babevinde de çok rahat büyümüştüm çok zorlandım o yüzden benim ailem eşimi eşimin ailesi beni istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…