Eğer tamam dersem çocuk istanbuldan buraya gelecek görüşmek için. Bayağı uzak bir yerdryim istanbul a. Bi yandan da sırf anne zoruyla okadar yol grlinir mi diyorum. Diğer yandan da hala kafama yatmıyor bu olay
Eğer buluşrusam heyacandan bayılırım diye korkuyorum.Annesi başının etini yiyorsa buluşulur,ne var bunda.Siz güzelce hazırlanın,özgüvenli olun.
Görümce kayınvalide el birliği ile kızı kalp hastası yaptılar.Ne de olsa kendileri beğendiler kızı ya herşeye burun soktular.Onu da yönetmek istedilerKayınvalide rahmetli oldu öyle arkadaşım esiyle kendi hayatını yaşamaya başladı.
Çok normal değil mi karısını anasına seçtiren yediği makarnayı da seçtirir.Arkadaşım da bu şekilde evlendi.Oglan tarafı oldukça zengin ,iyi eğitimli bir aileydi.Dagmat adayı da iyi bir üniversiteden mezun yüksek lisanslı mesleğini yapan işi gücü olan birisiydi.Kayinvalide adayı çok beğenmişti arkadaşımı....Damadımız annesi otur diyince oturan,şurada yeyemek yemeyin diyince yemeyen,bu makarnayı eve alın diyince de alan bir adam çıktı ...
İşte ondan konu sahibine anlatıyorum bunlari...Kayinvalidelerin çoğu zaten kişisel sınırlara uyma konusunda problem yaşıyorlar.Ogullariyla evlenen kızın giydigi kiyafetten aldığı tabağa herşeye karışmak istiyorlar.Bir de bu evliliğin gerçekleşmesinde söz sahibiyse vay kızın haline.Çok normal değil mi karısını anasına seçtiren yediği makarnayı da seçtirir.
Böyle bi aileye gelin gitmek istediğine emin misin?Temiz elletmemiş kız olayınıda düşündüm aslında. Bundan sebep mi bu kadar ısrar ediyorlar diye. köy işlerinden de anlarım . bi gelinleri onlara göre fazla eşitlikçi olduğu için ve de kaynanaların ıstediği gelin tarzında olmadığı için boşanmışlar. Bu yüzden de kendi köylerinden bir kız istiyor olabilirler.
İşte ondan konu sahibine anlatıyorum bunlari...Kayinvalidelerin çoğu zaten kişisel sınırlara uyma konusunda problem yaşıyorlar.Ogullariyla evlenen kızın giydigi kiyafetten aldığı tabağa herşeye karışmak istiyorlar.Bir de bu evliliğin gerçekleşmesinde söz sahibiyse vay kızın haline.
Tabiki de istemem. Ama çocuk belki farklı biridir diye düşünecek oluyorum o zamam farklıysa neden kendi etrafından kız arkadaş edinmemiş diye düşünüyorum. Kafam çok karıştıBöyle bi aileye gelin gitmek istediğine emin misin?
Sizce çocukta annesi gibi mi düşünüyordur ya. İntgram profilini inceledim hiç tutucu birine benzemiyor ama tabikide orda görülenle geröek hayat çok farklı. Yinede bir önizlenim oluyorKonu sahibinin yazdığı son mesaja göre ''fazla eşitlikçi ve kaynananın isteklerine uymadığı için'' boşanmış bir gelinleriYani açıkça söylemişler bence bazı isteklerini.
Kesinlikle uzak durmalı konu sahibi. Bir de önceki gelinlerini eşitlikçi diye boşamışlar(!)İşte ondan konu sahibine anlatıyorum bunlari...Kayinvalidelerin çoğu zaten kişisel sınırlara uyma konusunda problem yaşıyorlar.Ogullariyla evlenen kızın giydigi kiyafetten aldığı tabağa herşeye karışmak istiyorlar.Bir de bu evliliğin gerçekleşmesinde söz sahibiyse vay kızın haline.
Onların gözünde de gözü açılmamış kız ben oluyorum. Çocukta ailesi gibi düşünüyorsa asla böylr bir evlilik istememErkekler kizlarla gezip tozup eğleniyor. Evlenme zamanı geldiğinde ailesinin baskısı ile köyden veya küçük yerleşim yerinden gözü açılmamış bakire bir kızla görücü usulü evlendiriliyor. Aileler hem oğlanı eve bagliyorlar hem de elinin altında sözünü geçireceği bir gelin sahibi oluyorlar. Yorumlamak size kalmış.
Sizce çocukta annesi gibi mi düşünüyordur ya. İntgram profilini inceledim hiç tutucu birine benzemiyor ama tabikide orda görülenle geröek hayat çok farklı. Yinede bir önizlenim oluyor
Karışmasın kafan adam da ailesinin zihniyetinde hayatım. Haa içimde kalmasın diyorsan görüş ve özellikle bu soruyu sor. Sana çok geçerli bi sebep sunarsa ki zannetmiyorum düşünürsün o zaman. Ama büyük ihtimal kadınları eylenecek ve evlenecek kızlar diye ayıran, ana kuzusu, dünyayı gezmiş ama hala zihniyetini değiştirememiş bi adamdır. Sakın mesleği konumu seni cezbetmesin, adam böyle biriyse sen kv ile de evlenmiş olacaksın unutma.Tabiki de istemem. Ama çocuk belki farklı biridir diye düşünecek oluyorum o zamam farklıysa neden kendi etrafından kız arkadaş edinmemiş diye düşünüyorum. Kafam çok karıştı
Boşanmalarında ki tek neden bu mu bilmiyorum ama çocuğun teyzesi anlatmıştı bana bi kaç yıl önce. Gelin ev işini yemeği temizliği falan eşiyle dönüşümlü yapmak istiyotmuş.ki gelin de yorucu bir işte çalışıyordu istemesi çok normal. Bende yapması gerek ikisininde drmiştim. Öylr şry mi olur falan drmişti teyzesi. yeni nesil bu konularda daha anlayayışlı diyede düşünüyorum . belki bu öocuk öylr drğildir. O kadar dünya görmüş hala taşdevri kafasında değildir herhalde .Kesinlikle uzak durmalı konu sahibi. Bir de önceki gelinlerini eşitlikçi diye boşamışlar(!)
Belli değil mi zaten bi bit yeniği olduğu. Adam doktor ülke ülke geziyor onca çevresi var ama anasının bulduğu kızla görüşecekmiş. Daha nasıl geleceği öngörebilirsin ki işte her şey ortada.
Teşekkürler vallahi böyle mesajlar beni çok rahatlatıyorGörüşmezseniz ''acaba bir şans verse miydim'' diye üzülecek gibi duruyorsunuz o yüzden bence görüşün.Ama bazı konularda net olun derim.İlk konuşmada hemen evlilik konuşulmaz ama hoşlansanız bile bence ileride ''keşke bunun sözünü vermeseydim'' diyeceğiniz şeyler söylemeyin.Bir önceki mesajınıza bakınca çünkü bir şeyleri belli etmişler.Sırf onlara iyi görünmek için olduğunuzdan farklı biri gibi davranmayın.Kafanızda ne belirlediyseniz ne istiyorsanız yüzüne söyleyin.Birbirinizden hoşlanırsanız zaten devam edersiniz,hoşlanmazsanız da herkes kendi yoluna der devam edersiniz hayatınıza.
Bir de önceki mesajlarınızda da gözüme çarptı,bu kadar heyecan yapmayın ya da ''ya beğenmezse'' diye düşünmeyin.Beğenmezse beğenmesin,onun beğenisine mi muhtaçsınız sanki ? Kendinize güvenin,sadece bu kişi için söylemiyorum.Okuduğu bölüm,kazandığı para,nereleri gezdiği vs. insanı iyi ya da kötü yapmıyor.
Boşanmalarında ki tek neden bu mu bilmiyorum ama çocuğun teyzesi anlatmıştı bana bi kaç yıl önce. Gelin ev işini yemeği temizliği falan eşiyle dönüşümlü yapmak istiyotmuş.ki gelin de yorucu bir işte çalışıyordu istemesi çok normal. Bende yapması gerek ikisininde drmiştim. Öylr şry mi olur falan drmişti teyzesi. yeni nesil bu konularda daha anlayayışlı diyede düşünüyorum . belki bu öocuk öylr drğildir. O kadar dünya görmüş hala taşdevri kafasında değildir herhalde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?