- 14 Ağustos 2024
- 279
- 775
- 23
- 38
- Konu Sahibi zeynep90128
-
Konuşurken de pasif durmayın lütfen. Ne değişik tipler var. Ailesi alışmış edepsizliğine normal geliyor herhalde.Hiç görüşmüyorum ama bayramda seyranda bir araya geliniyor mecburen
Ve sizde sustunuz bu cesareti eşinizden aliyor kusura bakmayın benim annemi ağlatacaklar o düğünden gelinlikle annemi alıp çıkmayacağımBi de annemi ağlattı düğün günü daha ne yapsın
Evet bence de ama ben onu yenecegimi sanmıyorum cunku direk durup dururken saldıran laf sokan biriKonuşurken de pasif durmayın lütfen. Ne değişik tipler var. Ailesi alışmış edepsizliğine normal geliyor herhalde.
Anacım at falım sakızı ağzına gir basma şalvar eller belle
Efendim işitmedim bana bişey mi dedin diyor dalıyorsun
Esin tamam diyip gecistiriyorsa esinle hic kötü olmadan, direk kendin hall et gülümMerhaba iyi akşamlar arkadaşlar size kafama takılan bi konuyu danışmak istiyorum ben 1 yıllık evliyim ve çok fena bir görümcem var bize ilk tanışmaya geldiğinde bana çok sert davrandı direk laf sokarak ve azarlayarak konuşuyordu benle sadece benle değil diğer eltime de aynı şekilde davranıyor söyle ki o alismis o 10 senelik gelin ve umursamıyor ama bu davranışları benim çok zoruma gidiyor hatta düğünde ortalığı karıştırdı annemi ağlattı ve aynı şekilde fırsatını buldukça beni ve diğer eltimi ezmeye laf sokmaya devam ediyor kendisi 12 saatlik mesafede olmasına rağmen beni telefonda arayıp rahatsız etmeye devam etti ben de telefonlarını açmama kararı aldım ama yakında eşimin ailesine gidecez yine aynı davranışlara maruz kalıp üzülmek istemiyorum çünkü çok güzel moralimi bozuyor eşime anlatıyorum tamam diyip gecistiriyor bişey diyemiyor sizce nasıl bir yol izlemem gerekli benden daha tecrübeli evliler bu durumla nasıl baş edersiniz benim yerimde olsanız
Görmezden duymazdan gel bak nasil çıldırır.Söyledigi hicbirseyi duymuyormus gibi davran.Ben öyle yapıyorum mecburi aynı ortama denk gelince.Baskalari ile sohbet ediyorum.En iyisi valla kafa rahat ama mesala benim kayınvalidem kayinbabam uzakta ben onları ziyarete gidince o da gelir büyük ihtimal yine aynı tavırlarına devam ederse ne yapayım ben de görüşmüyorum eşim bişey demiyor
Burdaki herkes cevap ver demis ama cevap vermek tartışmaya girmek benim tarzım değil çünkü boyle yapmak beni daha strese sokuyor benim için senin yaptığın davranış daha mantikli geliyorGörmezden duymazdan gel bak nasil çıldırır.Söyledigi hicbirseyi duymuyormus gibi davran.Ben öyle yapıyorum mecburi aynı ortama denk gelince.Baskalari ile sohbet ediyorum.
Bana da gormezden duymazdan gelmek daha mantıklı geliyor çünkü cevap versem belki de onun istediği tartışma kavga oturma oluşturup beni kötü yapmakEsin tamam diyip gecistiriyorsa esinle hic kötü olmadan, direk kendin hall et gülümamaci belkide bu aranizi bozmak..
Mesafeni koru merhaba merhaba ortamda takma tinlama cevap verme gül gec.
Sana özel yapsaydi haddini bildir dicektim ama eltine de yapiyormus. Agresif yada depresif bir insan bastan asagi negatiflik akiyor kendisinden.. mutsuz insanlar öyledir.
Tamamen kendisiyle bir problemi var ve davranis olarak yansitiyor.
En güzel sey görmezden gelmek yok saymak.
Bu onu delirtcek biraz ama hak ediyor
Gercekten etkili oluyor.Çünkü bu tarz insanlar başka bir dilden anlamıyor.Tartismaya girerseniz üste çıkar iftira atar mazlumu oynar.Cevreye de kötü tanıtmaya çalışır sizi.Muhatap almamak en güzel yol.Bir süre sonra insanlar onun ne yaptığını ve sizin duruşunuzu görünce anlıyorlar her şeyi.Burdaki herkes cevap ver demis ama cevap vermek tartışmaya girmek benim tarzım değil çünkü boyle yapmak beni daha strese sokuyor benim için senin yaptığın davranış daha mantikli geliyor
Evet hem de o her şeyi söylese sorun olmuyor eşim umursamıyor ben belki kavga etmeye kalksam onların evinde ana babasının evinde büyük ihtimalle suçlu ben olmucam sonuçta ben gelinim onlarin gözünde beni tutucaklarini da sanmıyorumGercekten etkili oluyor.Çünkü bu tarz insanlar başka bir dilden anlamıyor.Tartismaya girerseniz üste çıkar iftira atar mazlumu oynar.Cevreye de kötü tanıtmaya çalışır sizi.Muhatap almamak en güzel yol.Bir süre sonra insanlar onun ne yaptığını ve sizin duruşunuzu görünce anlıyorlar her şeyi.
Suçlu ben olmucamEvet hem de o her şeyi söylese sorun olmuyor eşim umursamıyor ben belki kavga etmeye kalksam onların evinde ana babasının evinde büyük ihtimalle suçlu ben olmucam sonuçta ben gelinim onlarin gözünde beni tutucaklarini da sanmıyorum
Suçlu ben olacagim
Evet hem de o her şeyi söylese sorun olmuyor eşim umursamıyor ben belki kavga etmeye kalksam onların evinde ana babasının evinde büyük ihtimalle suçlu ben olmucam sonuçta ben gelinim onlarin gözünde beni tutucaklarini da sanmıyorum
İyi gelin olsan da bu tip insanlar asla kıymet bilmezler çünkü canlı örnek eltim var o kadar saçını süpürge etmiş bunlara hala gevur gibiler ona karşı kadın hem kendi evinin işini hem kaynanaya kaynataya hizmet etmekten çocuğunu düşürmüş düşün ve bu durum hiç birinin umrunda değil sadece gelini gördükleri pozisyon hizmetçiEvet kesinlikle.Ben de öyle oldum.Kv ve kp nin yanında bana laf sokuyordu.Kızlarına hic bir şey söylemiyorlardi.Ben mesafe koyunca soğuk gelin oldum.Karsilik versem kavgacı saygisiz gelin olacaktım.Onların gozunde zaten hicbir zaman iyi gelin mertebesine ulasamadim.Ve bu umrumda degil.Benim insanlarla ilişkilerimde kendimi koruma yöntemim mesafedir.Oğlak burcuyum.Herkesle aramda mutlaka mesafe vardır.Çok duzeylidir ilişkilerim.Kendi ailemle bile.Herkese de tavsiye ederim sınır çizmeyi.
Evet işte o dengeyi sağlamak maharet ister ki ben kendime çok güvenmiyorum anı öfkelenen biriyim birden durumun kavgaya dönüşmesini istemiyorum onların evindeAy nefret ediyorum şöyle insanlardan ya . Bende de var böyle sorunlar . Artık tavrımı koydum . Kayınvalidem zaten ayrı bir dünya . Sanki herşeyi onlar biliyor biz bir b*K bilmiyoruz. Sen evinde mutluysan kocanla bırak huzurunu kaçırmalarına izin verme. Sessizlik bazen çok iyi oluyor ama bazende cevap vermek lazım ki bir daha yapmaya cesaret edemesinler .
Maalesef çok ataerkil bir toplumda yaşıyoruz.Gelin=hizmetçi.Benim çevremde de çok.Gelin evin paspası olmus.Gorumcesi diyor ki elde ne gelinler var bizimki bir ise yaramaz.Agzina kurekle vurmalik tam.Cok az gördüm gelininin kıymetini bilen Allah razı olsun diyen.Yeni nesilde gelinler hakkını aramaya basladi.Çok az değişmeye başladı bu durum. Ataerkil aileler çok rahatsız bu durumdan.Aslinda çok basit evlatlarının evliliğine eşlerine saygi duyacaksın.Onlar da zaten normal insan ise sana büyük olarak saygı sevgi duyacaklar ama nerdeeee.İlla ki gelinle sürtüşme yaşanacak.İyi gelin olsan da bu tip insanlar asla kıymet bilmezler çünkü canlı örnek eltim var o kadar saçını süpürge etmiş bunlara hala gevur gibiler ona karşı kadın hem kendi evinin işini hem kaynanaya kaynataya hizmet etmekten çocuğunu düşürmüş düşün ve bu durum hiç birinin umrunda değil sadece gelini gördükleri pozisyon hizmetçi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?