Görümcemi doğursaydım cami avlusuna bırakırdım!

Görümce koymayacaksa ben koyayım ismi

Sonrasında bıze sormanız cok manıdar olmus.
Bence sız gorumceyı kafaya takmayın kım kı o en nıhayetınde ? demıssınızkı evladım olsa camı avluasuna bırakırdım o kadar kolaymı bak hamılesın lafın gelısı bıle olsa yazının ıcerıgındekı duzgun anlatısınızı bır nebze kırıyor baslgınız.

valla çok haklısınızz
bence mobilyaları görümcenizden almayın
herkese muhabbetini yapar gibi görünüyor

Kız bebek odası erkek bebeğe verilecek.
Bebeğin adını 7 yaşındaki kuzeni koyacak.
Daha neler duyacağız acaba

Benim eltim de bebeklerinin yatağını bilmem nesini isterseniz size veririm bundan sonra yepyeni kalacaklar o kadar da para verildi dedi üstelik ne hamileydim ne de çocuk düşündüğüm bir dönemdi.
Hiç de art niyet düşünmedim zorla getirip evime koyacak değil ya, ha istersem kullanırım da ihtiyacım yok çok şükür maddi durumum iyi ama komplekslerim yok nasıl başkasının kullandığını kullanırım gibi. Ki bu bebek takımları hepi topu birkaç sene kullanılıyor eskimeden kalıyor ortada normal mobilyalar gibi değil.
İyi ki görümce değilim diyorum böyle konuları okudukça kadının yatak odasına kadar girilmiş ne alakası varsa eşyayla,isimle.
Sigara konusunda haksız ama ne demek sizi çıkartıyor odadan kendisi çıksın, sessiz kalmayın.

ben görümceyim benim de görümcem var ama böyle bakmıyoruz dünyaya.iyi niyetliyiz bir birimize bir şey derken altından ne çıkacak diye beklemiyoruz.

yatak odası muhabbetinin altında ki mesaj şu, benim cinsel hayatım güzel hamile de kaldım o bebek istiyor ama cinsellik olmadığı için yapamıyor ve beni kıskanıyor.ay üstelik onun kızı var benim oğlum olacak ama lütfen yanlış anlamayın tüm iyi niyetimle söylüyorum bunları.

malum oğlanların pipileri altından,bozdurup bozdurup harcıyoruz

Yani anlam veremiyorum bende tamam çok kıskanç elti, görümce hikayesi gördük burda. Belki burda ki görümce de öyle ama yok eşya teklif etti bana, yok kendisinin kızı var ama kocasıyla sevişemediği için 2. çocuk yapamıyor falan diye konuya girince kusura bakmasın kimse ama ben burda fesatlığı sende bulurum.
Ya bir de hayata bakış çok önemli benim için eşyaymış,altınmış gündemimde olacak, beni sinir edecek mevzular değil. İnsanın biraz ufku geniş olmalı dünyada ki tek amaç, gaye bunlar olmamalı. Böyle olmazsa zaten kimse seni sinir etmek için altını, eşyayı konu yapmaz.

Burda alinganlik yapmisin falan denmis ama bence alinganlik degil insan isin icinde olmayinca gercekten anlamiyor benim gorumcemde ayni benim cocugum onun oz yegeni ve o kadar yapmacik seviyorki kendi 1 yasinda cocugu var ve inanin kv kizinin yaninda bebegimi sevemiyor kv bebisimi sevmeye calissa gorumcem hemen "anne benimki nasil bakiyor "deyip kv nin benim bebegimi sevmesini engelliyor bende halayim yegenimi mincik mincik severim icime sokasin gelir ve annemi asla severken bak benimki nasil bakiyor diye uyarmam canim sende catir catir konus gorumcene sigara iciyorsa abla ben cikamicam sen bi zahmet balkonda ic de odayi verirsem altin takmam diyorsa odayi zaten almam kiz odasi altinda takamicaksan aramizda lafimi olur takma zaten de coj agresif olmadan cevabini ver ve bence senin derdin mobilya vermek istemesi degil bunu teklif ederkenki tavri seni rahatsiz etmis bende yengemle cocuk esyalarini birbirimize veririz hicde gocunmayiz

En sevdigim erkek isimlerinden biri ; Sencer yada Elyesa

gorumcenizi siz tabi daha iyi tanirsiniz hani bazi insanlara yersiz yersiz konusuyo deriz oda ole bise bence yapisi buda olabilir.suan hormonlarla sizin sivri dilini algilamaniz baya yuksek.cok gozunuze batiyor. Belki kendi cocugunn ikinci plana atildiginida dusunebilir tek torun oyduysa.merak etmeyin siz kalbinizi temiz tutun.ayrica konu basliginiz hic iyi bir tabir olmamis karninizda evladiniz var degilmi kotu bir sey asla dusunmeyin iyi dusunnki bebeginiz sizden saf temiz duygulari yuklesin vucuduna. Sagliklica kucaginiza almaniz dilegiyle

odayı teklif etmesi normalde kötü bir surum olmazdı ama alaycı biir hareketi var sanırım o yüzden haklısın. yani ben çocuğuma kuzenlerinin eşyalarından kullanırım. zira doğduğu zaman inş anlarsın. eşyalar çok çabuk değişiyor. ve gereksiz masraf gibi geliyor.
ama çocuğun ilk de olsa iki de olsa onda olsa isim hakkı anne babanındır. bir ömür sesleniliecek yani. ha akraba öneri de bulunur ama anne-baba onaylarsa konulur.
saçmalamış. eşin de hak veriyor güzel. bence hiç umursama bile konuşsun dursun. sonra ben iyi niyetliyim ama gelin art niyetli olur

Burdan isim önerisi isteyecek kadar öneriye açıksın ama orada durumu idare edememişsin -tabi görümceye laf sokma çabası da olabilir ikinciye sen koyarsın gibi anlamsız bir cümleyle cevap vermek- bilemedim görümcende sen de bir tuhaf geldiniz. Bildiğim tek şey sigara içecekse odadan onun çıkması lazım sen hamilesin diye değil o da bu işin genel kuralı budur. Sigara içen gider balkonda ya da sigara içilebilir olan odada içer diyelim odada sigaradan rahatsız olan 4 kişi var 4 kişi de mi çıkacaktı ha yani sigara içiyorsan sonuçlarına da katlanacaksın görümce... Diğer konular biraz anlamsız geldi bir de ilkini kucağına alıp, çocuk büyütmek ne demek anlamadan 2. yi ağzınıza almayın isterseniz.

Amin sağol. Allah kimseyi mahrum bırakmasın.
Evet malesef bu sorunları aile içi herkes biliyor. Yilarca saklamış ama en son pes eti eltim ve açıkladı (herkesin içinde kocası bagrirdi küfür ederdi)bir ağlama krizinde. (Kocası da bir kaç kere kapının önüne koydu ne yazık ki)
Eltim kilolu, şöyle ki eşini 20 25 kilo geçiyor. Kocası doğumdan sonra kilo vermesi için spor salonuna bile yazdırdı ama kadın tinlamiyor. Kocası fazla misafirligi sevmez buna rağmen çağırır.annesine gidip kalmasi zaten en büyük etken bence. 3gün kendi evindeyse 1 hafta annesinde kalıyor. Adam iyice soğudu..
Bana karşı da tavrı burdan kaynaklanıyor. Eşim herkesin önünde gelir sarılır aşkım tatlim vs vs. Eltim de bunları gördüğü duyduğu an “aman çocuğunuz olmasa da olur diyor siz iyi olun” diyor. Ben onca tedaviden geçtim. Kaybın var ne yaşadığımı bizat gördü. Bu lafı ağzına geldiği zaman pat diye söylüyor bukadarla da kalmıyor. Ben daha lohusayken, bu ay bizde denedik olmadı! demesi mi ,hastaneye gidip yumurta takibi yaptırması mi saçma sapan şeyler. Ve kadın eşin ikinci çocuğu bagra bagra istemediğini hata ne yazık ki bu olmasaydı keşke dediğini kaç kere duyduk..
Benim derdim daha büyük demesi. İkinci çocuk evliliğimi kurtarır demesi ?!?! Be kadın etraftan okadar tavsiye fikir geliyor ,önce bir onları uygula kilo ver eşinin gözüne gir, bir evinin hanımı ol kır dizini otur

Yaşça büyüğüm eltimden. Asla onun durumu için birşey demedim diyemem de ona, yaşayan bilir.. Aynı şekilde keşke oda benim durumuma saygı gösterip boş konuşup kalp kırmasa .. Mesafeyi koydum elimden gelen bu.

Başlığa çok güldüm:))

Her Görümcenin lafı batıyor. Bizim ailede bi beşikte 7 çocuk büyüdü. eşya paylaşmak eskiyi layık görmek değil. Çünkü bebek işlerinde her şey kısa süreli ve eskimeden işlevini yitirmiş oluyor.

Ama sizi de anlıyorum ilk bebişiniz heves ediyorsunuz. Siz de haklısınız yani bence.

D DuyguUtcu konuyla alakasız ama tebrik ediyorum seni. hayırlı olsun hamileliğin. diğer konularından hatırlıyorum seni. mümkün olduğunca dikkate alma. rahat bir hamilelik geçirmeye çalış

Çok abartilip üzülmeye gerek şeyler değil. Ama evet sinir bozucu.
7 yıllık yatağı size vermek isteyip,sıra kendi çocuğuna gelince "ooo ben suralardan buralardan alırdım" demesi rahatsız eden nokta benim açımdan.
Kızımın ameliyatını yaptiracagimiz zaman herkes doktor önerisi falan veriyordu.
Biri "Yapın Diyarbakır'da buranın şartları da iyi" dedi.
Sonra konuşma uzadıkça,kendi çocuğunun bademcik ameliyatı için kalkip Ankara' ya gittiğini söyledi.
İbne oğlu ibne 6 saatlik kafatası ameliyatı için ne de kolay Diyarbakır diyorsun oysa.

Ne cirkin bir baslik ?!? Acaba gorumce sizin hakkinizda ne dusunuyor birde ona gidip sormak lazim. Ya dogurdugunuz cocuk ileride hayirsiz falan olursa onu da cami avlusuna birakmayi dusunur musunuz?

Küçücük çocugun isim koydugunuda ilk defa duydum. Ben kayınpedere bile koydurmadım. Naciye veya Fatma koyalım dediler(biri vefat etmis kardesinin birisi b.anne adı). Hic cekinmedim vallahi sizin 4. Cocugunuz kız olursa koyarsınız bu benim çocugum ve ben koyacagım dedim.
Kimsede dönup sesini çıkartamadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…