görümcemin hesabı bize kitlemesi.

Yok yok cikmaz mekanlar belli
Cikarsada neden zevk alindigi onemli kimi her hafta avmde yer ona restaurant cok gelir kimi ayda bir mezemden tatlima hizmetim olsun der.
Haklisin şu an tam da onu düşünüyordum. Biz yeni hasat mı olsun yaş üzüm mü olsun derken hesaplar alıp gidiyor tabi. Aman bidaha mi gelicez konuyu da sapote ettik ne biçim:/

Kardeşi kazaniyorda ona mı kazanıyor. Onunda evi barkı var. Ne demek kardeşimin kazancı be. Kardeşinin parası benim param de sende. Allah korusun eşine birşey olsa herseyde senin ve çocuklarının hakkı var. Sor bakalım devlet ona zırnık koklatirmi diye. Kanunen de dinende eve gelen parada senin de eşinin de hakkıdır. Aslında onlar karisamaz. Madem öyle kardeşine kariligi kendi yapsın, onlar artık dış kapının dış mandali. Dört duvar arasında ikiniz varsınız. O parada senin de hakkın var. Ay lafa bak dengesiz, şuursuz, açıkgöz.

yok görümce beni aradı davet etti bende eşime ablan aradı yemeğe davet ediyorlar ne yapalım dedim oda gidelim değişiklik olur dedi
bu arada suzi komşu kızı hakkında gelişme var mı
içim cız ediyor onu hatırladıkça
aradın mı sosyal hizmetleri

Bari yarısını ödeselermiş yaaa

Ay çok sinir oldum sizi hiç düşünemiyorum

Eşiniz de alçakgönüllüymüş kıyamam ya adamı sömürüyorlar insan evladına / kardeşine kıyamaz. Biz ailece yemeğe gittiğimizde abimle eşi de geliyorlar ve abim hesabı alıp elimi cebine attığı zaman annemler kıyameti koparır. O yüzden normal bir durum değil. Aile var, aile var işte...

Bir daha akrabada olsa kimseyle dışarıda yemeye çıkmayın.
Benimde bir kez arkadaşımla başıma gelmişti bu durum şok olmuştum.resmen topukladı kız hesap gelince, çıkışta elime sadaka verir gibi parayı tutuşturmaya çalıştı almadım.
Dahada kimseyle kalabalık yemeğe gitmem, evimde yemeğe davet edersem ederim, yada evine giderim yemeğe tanıdıklarımın.

Eşinizin yerinde olsam "Hepsini buradan çek" demek yerine "Evet kim ne yedi bakalım şimdi bizim yediklerimiz şunlar" diye kendi yediklerimizin karttan çekilmesini isterdim. Normalde davet edenler öder, her koşulda bu böyledir. Eşiniz centilmenlik etmiş diğerleri de buna sesini çıkarmayarak sanki yapması zorunluymuş gibi davranmış. Yapacak bir şey yok, eşiniz de atlamasın artık ola ki bir daha benzer bir durum olursa. Herkes kendi payını ödesin.

Bence hesabı sizin ödemeniz yanlış olmuş. Kim davet ettiyse o öder. Aksi ayıp olur yani nezaket kuralları dışında olur.

Bence biraz mesafe koyun görümcenizle aranıza. Tavrınızı belli edin

yerinizde olsam bir daha onların davet ettiği hiçbir yere gitmem de katılmam da. Öyle şey mi olur ya. Valla kendi kocamın öyle bir şey yaptığını düşündüm de gerçi biz nişanlıyken bunun arkadaşları da eşim iyi kazanıyor diye hesabı ona bırakırlardı her seferinde çok şükür ki evlenince düzeldi öyle huyları yok artık. Siz de dediğim gibi gitmeyin çağırdıkları yere.

Bence bunlar düşük tavirlar. Surat asmalar cevap vermemeler falan. Sizin aileniz davet edip ayni seyi yapmis olsalardi napardiniz? Enisteye ben ödemem sen öde mi diycektiniz? Huylarini öğrendiniz bi dahakine ona göre hareket edersiniz..

Sinir bozucu bi durum gerçekten ama belki o an o kadar paraları yoktu. Gerçi insan en azından yarısını ödemeyi teklif eder ya da sonradan esinizle konuşup oder belki bilemedim

az degil bu para, yazik alinteri var
bir daha dikkatli olursunuz olur biter
caninizi sikmayin, geri istemek de size yakismaz
geri isteyecek olan zaten öyle centilmenlik yapmasin
bu seferlik insanlik sizde kalsin, hatta hep sizde kalsin, sadece daha dikkatli olun ödememeniz gereken yerlerde esiniz kendini tutsun yeter

Sonuna kadar haklısın kusura bakma eşinde enayilik etmiş hem yemeğe davet et hemde hesabı başkası ödesin öyle saçmalık olmaz

Aynen bende bunu düşündüm.
Evde davet ver güzel bi yemek hazırla pastani al baklavani al cips kola oldu bitti.
Madem ödemeyeceksin ne diye eli darda insanları cagiriyorsun

Hata sizde.Hesabi niye siz istiyorsunuz?Birakin eniste varmis siz niye kart uzatıyorsunuz?Davet eden öder.Tamamen uyaniklik yapilan.Ben olsam asla odettirmezdim 500 tl ne demek ya.Oldu olan o gorumceni de ara söyle.Biz mi yemek daveti yaptik siz mi de.Aksamki tavriniz cok cirkindi de.Ben bunu sindiremem şahsen.Afedersin essek gibi calisiyorsam 500 tl yi oyle milletin kurnazligina hibe edemem ha elim cok aciktir o ayri ama davet eden onlar.Zaten esin illaki yine yarisini burdan al derdi eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…