görümcemin hesabı bize kitlemesi.

Benim eşim de olsa aynen böyle yapar hepsini öderdi. Diğerlerinde var problem.doldurmayin kendinizi,eşinize de kizmayin o an öyle gelişmiş. Bundan sonra ona göre davranırsiniz.mesela böyle tiplerle geziye tatile pikniğe vs asla gidilmez

Masadaki herkes çakalliga yatmis resmen, eşinde ziplamasaydi sazan gibi...
Görümcen bir sey yapmamis , eşin kendi etmis kendi bulmus ama halinden de memnun sorun yok belliki sorun eden sadece sensin...

Evet bencede sacma, gorumcenin kizi atandiysa ve bir yemek duzenleniyorsa bu onlarin hesabi olmaliydi sizin degil...
Yada alman usulu herkes kendi yedigini verecekti...

O gibi durumda kimseden ses cikmiyorsa garsona dönüp kisi basi hesap isteseydiniz yada 400 kusur tlyi masadaki kisi sayisina bölüp hakkiniza duseni ödeyip ciksaydiniz mekandan...

Ama yine eşin ses cikarmiyor ki burada rahatsiz olan tek kisi sensin...

Peki eşiniz ödeme yaparken veya sonrasında kimsenin sesi çıkmadı mı niye hepsini odedin ya da niye sen verdin ne gerek vardı biz oderdik gibi?

geri istenmez artık, olan olmuş, iyi geçirmişler ama eşiniz baş suçlu. ödemeseydi kardeşim. kartta limit olmasaydı ne olacaktı? herkes üzerinde 480 lira ya da 480 lira limiti olan kart taşımıyor ki. 480 nedir, 10 kişi, adam başı 48 lira mı? ne yemeği bu böyle arkadaş... alkol falan da dahil oldu muhtemelen işin içine yoksa bu kadar çok gelmez bu hesap.

benim kutlama yemeğim olsa en fazla 6 kişiyi götürürüm, onlara da birer iskender yanına da kola falan, tamam maksimum 30 lira kişi başı olsun. Bu bile 180 lira yapıyor. ama 300 lira fazladan vermekten iyidir.

böyle yemeklerde insanları davet eden öder hesabı arkadaş, kişi başı ödenmesi ya da alman usülü bile ayıp olur. adı üzerinde, kutlama, yani birşey kutluyorsunuz orada. keyif için tamamen. bu akşam kutlama yemeğine davetlisiniz ama hesabı herkes yediği kadar ödeyecek, ona göre demek de çok komik.

davet, kutlama yemekleri dışarıda olmak zorunda değil ki. girsin davet eden mutfağa, elinden ne geliyorsa hazırlasın. ya da mangal falan gibi birşeyler, tatlısını da yapardı. sonra isterse bütün sülaleyi çağırsın, ne olacak.

Bu nasil bir sacmaliktir ya
Sanki sizin icin ise girmis sanki maasini getirip elinize sayacak
Nasil bir gorgusuzluktur bu allahim neler gorecez daha
Yerinizde olsam bir daha bu sahislarla muhatap olmam
Esinize de bir sey demeyin birakin odesin onunda icine oturmustur soyleyip de canini sıkmayin hem de kendi gorsun nasil insanlar olduklarini. Siz ne kadar soyleseniz bos bir musibet bin nasihatten iyidir.

Evliliğin ilk yıllarında eşim tarafı ile bir yerlere gittiğimizde tüm hesabı bize kilitliyorlardı. 1 oldu 2 oldu 3 oldu artık ölsem beraber birşey yapmam bir çay bile içmem... 4. olmayacak inş.

atandın bişeyini görmedik filan dersin aa oda yemeğe cıktık der sende lafını söylersin işte

Hadi hepsi tamam da, o hesap odenirken kimse de laf olsun diye bile demedi mi dur sen biz oderiz diye?
O nasil bir eniste? O nasil bir genislik?
Paran yoksa davet etme herkes senden mi biliyor disarda yemek yemeyi.

sanki ben yaşamışım gibi sinirlendim. Ben olsam eninde sonunda bu yedigim kazığı bu şahıslarla aynı ortamda olduğum bir gün ima ederdim.cok ayıp yapılan.bir daha bu cimri nezaketsizlerle aynı ortamda bulunmamaya çalışın.

Ben birine beş yüz liralık hesap odesem ağlarım sanırım. Param çok kıymetli benim. Kesin belli ederim yuzumle, hareketlerimle. İyi geçirmişler hakikaten. Bizim de başımıza çok geldi bu durumlar. 40 binimiz babamın uyuzlugu sebebiyle amcamlara yem oldu. Ama annem sindirdi yapacak bir şey yok. Siz sindirmeyin bunun devamı gelmesin

Yuuh rahatligin bu kadarina pesss esindede suc var hesabi isteyen oder demekki esin istemis ne gerek vardi davet eden istemiyosa otursaydi o da sen cok haklisin ben olsam bende sinir olurdum

Ayyy gıcık oldum deseydin ya yemeğe davet edensen neden hesabı biz ödüyoruz
Yada bi ara sen bunları aynen topla ye iç ama hesabı kartım yok mok hikayesine ona ödettir

çok sinir bozucu
ben olsam telefon açıp görümceye niye bizi davet edip parayı ödetiyorsunuz demezsem içimde kalır
kredi kartından çektirdik, ekstre gelince nakit olarak verin derdim
onlar terbiyesizliği ele almış zaten siz de onların anlayacağı dilden konuşun...
siz sinir olacağınıza onlar sinir olsun.
lütfen bunu yapın..

Çok sinir bozucu. Kullanıldığımı anladığım anda cömertliğimi rafa kaldırırım. Ben olsam şundan iki kişi çekin derdim.
Yada erken kalkıp kendi hesabımı öderdim.
Geri isteme ayıp olur.
Eşin cömertlik yapmış ezme onu

Bizde çoğu zaman gezmeye gitsek gorumcem elini cebine atmaz kolay kolay. Hatta memlekete gittiğimizde durmadan oraya gidelim buraya gidelim diye planlar yapiyordu. Bu sene kismetse bebeğimiz olacak bundan sonra zor malesef. Ben kendim geçim sıkıntısı yaşarken kimsenin masrafini cekemem. Birde anlamadigim biz mi cok aptaliz, iki erkek kardeşim var ben boyle birsey yapamam yani... Bence eşinizle duzgunce konusunnve bir daha boyle yuksek meblagli birseyi odemeyi kabul etmemeli yazik gunah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…