Görümcemin masrafları

Sadecebirisiyim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2018
3.106
9.722
123
37
Hayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
Güncelleme: konuştular aylık aidatı 250 tl civarındaymış. Yorumlarınız için teşekkür ederim ❤

Son düzenleme:
Siz çalışıyor musunuz? Asgari ücretin biraz üzerinde bir maaşla anca kendinizi gecindirirsiniz zaten. Siz şimdi ses cikarmazsaniz başka zaman baska bir şey çıkar. Paranızı bir yere bağlayın ve veremeyeceginizi söyleyin. Kimsenin lüksünü karşılamak zorunda değilsiniz. Eğitim bile olsa zorunda değilsiniz.

bunun sonu yokkı bır yerde dur demek gerekıyor
evlat olarak tabıkı yardım edılır alınır verılır ama
durumda fazla fazla harcayacak yer yokken ıkı kucuk cocukta varken ben olsam kusura bakmayın durumumuz oldugunda yapıyoruz bılıyorsunuz ama suan buna durumumuz yok derdım ya da esım derdı

16 yaşından bu yana çalışıp, okuyan biri olarak (babamı erken kaybettim) söylüyorum: Görümce kendi imkanlarına göre okumalı veya kendi masraflarını kendisi karşılamaya çalışmalı. Yok öyle baskalarin üstünden geçinip keyif sürmek. Hani zengin olursunuz neyise, ama böyle olmaz. Kötü gelin olun dur deyin. Ayrica laf taşıyan insanları sevmem

Yıllık 10 bin ise özel okul bu. Özelde okumasın madem durum yok. Hem size de yazık. Kendinizi mi gecindireceksiniz onu mu okutacaksiniz.

İstanbul’da eğitim alması zorunlu mu? Eğitimin her türlü desteklenmesi lazım ama koşullar elverdiği ölçüde. Siz de kabul etmeyin derim. Size danışmadan bir karar aldılar madem, sonrasını da düşünmüşlerdir. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama asgari ücretin biraz yukarısı geçim için yeterli dahi değil. Üstelik iki çocuğunuz varmış.

Asgarî ücretin biraz üzeri maaşla, 4 kişi geçinip görümcenizin 20 milyarlık okul masrafını nasıl ödeyebilirsiniz ki zaten? Eşinizin ailesinin yaptığı tam olarak bencillik. Eşinizle konuşun bence, görümceniz çalışıp masraflarını çıkarsın bir zahmet.

Benim görümcede istedi biz yollamadık çünkü tek okulla bitmiyor evi aylık harçlığı mutfak masrafı gezme tozması var bu işin kendi kendine küstü bir sene daha sıktı kendini 4 yıllık kazandı devlet okulu olduğu halde aylık 2 bine yakın para yiyiyor ama helali hoş olsun ona ses etmem çünkü emek vererek kazandı okulu yok öyle abimin parasıyla özel ünide fink atayım o emeğini koysun ortaya sizde yaparsınız bişeyler

Valla dershanelerde öğretmenlik yaptığım için biliyorum açıkçası su sistemle devlet üniversitesi kazanmak hiç zor bı iş değil .Puanlar da yerlerde malum kontenjanlar ha bire arttığı ve için .Böyle bir zamanda devlet üniversitesi kazanamayacak bir insan , o okulu da zamanında bitiremez diye düşünüyorum .
Valla gecen oğluma birşeyler bakayım dedim kıytırık bı tişört bile 20-30 TL .iki küçük çocuk var birde.
Ben eşle iletişim konusunda başarılı değilim o konuda fikir veremem:)) ama sakince konuşun yada kayninizls aranız iyiyse o konuşsun abisiyle abi bende yardım edemem sende diye .

Böyle rahat insanları görünce acaba bizde mi bi sorun var harçlık bile isteyemiyoruz bekar abimizden diyorum ya ne kadar rahat başkalarının sırtından geçinebiliyorlar anlamıyorum.okul için harçlığını falan tabiki verebilirsinizde kalkıp başlı başına okutmak ne demek?durumu neyse ona göre okul seçilmeli yani.eşiniz planlarınız olduğunu söylesin siz söylerseniz kötü olursunuz cimri olursunuz.

Ben de asgari ücretin biraz üstünde bir gelirle bu yazdıklarınızı nasıl kotardığınızı anlayamadım.
Karı-koca çalışıyoruz,ortalamanın üzerinde kazanıyoruz,ev kendimizin,çocuk tek,
buna rağmen kardeşimi,eşimin kardeşini
veya oğlumu özel üniversitede okutamam.
Sadece okul ücreti ile bitmiyor o işler.
Özel üniversitede okuyan gençlerin her şeyi marka,çoğunun altında araba.
Bizim onlarla aşık atacak durumumuz yok.
Olsa bile saçıp savuracak,kolay kazanılan,
fazladan paramız yok
Oğlumuz bu sene sınava girecek,
'devleti kazanamazsan seneye tekrar hazırlanırsın' diyoruz ki bizde babaanne destek olur.
Eşinizin ailesi pek bir rahat.

allah askina biraz hakkinizi almayi bilin.istanbul gibi bi yerde ayda 8 bin civari alsa esiniz anca yardim edebilirsiniz.siz zaten 4 kisisiniz niye herseyi sizden bekliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…