- 6 Kasım 2011
- 7.499
- 26.121
- 748
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Yok bana sormadan vermez. Ama onunda henüz haberi yok. Onunla konuşmadan buraya yazdım. Yanlış bişey yapmamak için.
Zaten çocuklarımı düşündüğüm için böyle bocalıyorum ya. Acaba haksız mıyım diye kötü hissettim de o yüzden konu açmıştım.1 yıl bile olsa 10bin az para değil kim kime hibe eder bu devirde. Senin de 2 çocuğun var madem yıllık 10 bin verebiliyorsun kendi çocuklarına ayir. Herkes kendi doğurduğuna baksın.
Estağfurullah .ya peki bu eğitim başka yerde olmuyor mu yasadiginiz yerde filan ? Yada illaki bu fiyata mı oluyor ki aslında diyanete filan arayıp sorsanız mi ki başka bir yerde vara mi eğitim yoksa somurmeye alismislar ya açıkçası fazladan mi soylediler diye düşündümCamide kuran kursu hocası olacak. Kafam çok dalgın kusura bakmayın yanlış yazmışım
Eşim biraz fazla yumuşak. Öyle olduğu için oluyor sanırım.Bizim evliliğimizin ilk yıllarında beklenti çok oldu iki aileden de,hayır dedik,sözleşmiş değildik aslında durum kendiliğinden öyle gelişti. Sizin de artık el koyma zamanınız gelmiş bence kendi çekirdek ailenizi düşünmeniz lazım. Hayır diyeceksiniz yapacak bişe yok.
Arayıp sormadım çünkü bende başkasından duydum böyle düşündüklerini. Araştırmak lazım tabi.Estağfurullah .ya peki bu eğitim başka yerde olmuyor mu yasadiginiz yerde filan ? Yada illaki bu fiyata mı oluyor ki aslında diyanete filan arayıp sorsanız mi ki başka bir yerde vara mi eğitim yoksa somurmeye alismislar ya açıkçası fazladan mi soylediler diye düşündüm
Zaten çocuklarımı düşündüğüm için böyle bocalıyorum ya. Acaba haksız mıyım diye kötü hissettim de o yüzden konu açmıştım.
Estağfurullah. Özel okul değil zaten. 1 yıl sürecekmiş.Madem durum yok o zaman devlet okuluna gitsin, devlet okuluna gidenler eşşek mi?
Siz darphane misiniz 2 çocuğum var demişsiniz üstelik masraflar niye size kaldı???
Eşim biraz fazla yumuşak. Öyle olduğu için oluyor sanırım.
Çok iyi yapmışsınız. Bizde zaten ev alabilmek için birikim yapmaya çalışıyoruz.Yumuşaksa yumuşaklığından faydalanıp siz borca sokun eşinizi ki ortada para kalmasın bence. Eşim kimseye para vermez ama girişimci bi tarafı var iş kurmak istiyordu sürekli iki ticari denemesi oldu başarısız oldu (ufak meblağlar kaybetti ama beni tedirgin etti) sonrasında tarıma girdi ilk yıl masraflar çok oldu bi gözüm korktu fazla para batıyor mu acaba ona diye hemen ev aldırdım ona,kredi ödesin çok para kalmasın hesabımızda diye,bu arada ikinci yıldan itibaren tarımdan da para kazanmaya başladık şimdi o kısmı da becerdi de ordan da kaybımız olmadı çok şükür.
Siz de yumuşak başlı olmayın yönlendirme yapın.
Yalnız bir şeyi düzeltmek istiyorum. Asgari ücretin biraz üstü değil 4 5 bin. 2 katından bile fazla.Yeni olan bi olay değil yıllar içinde yaptıklarımız. 4 5 bin civarı alıyoruz.
Kusura bakmayın sonra düzelttim zaten.Yalnız bir şeyi düzeltmek istiyorum. Asgari ücretin biraz üstü değil 4 5 bin. 2 katından bile fazla.
Evet konuşmamız lazım zaten. Ama dediğim gibi bize kimse sormadığı için arayıp soramadım. Eşimle görüşmem lazım önce. Nasıl tepki versem diye karar veremedim. Kafam karışık.Hiç bir özel üniversitede bir yıllık hafızlık eğitimi diye bir bölüm yok.
Muhtemelen yatılı bir Kuran Kursuna gidecek.
Masraflarla birlikte tutacaktır o miktar.
İlahiyat ön lisans desem,iki yıl sürüyor ve hafızlık eğitimi verilmiyor ilahiyatta.
Ayrıca her hafızlık okuyan da Kuran Kursuna öğretmen olamıyor.
Siz bu işin önünü,arkasını iyice araştırın.
Belli ki itidalli ve aklı başında birisiniz.Evet konuşmamız lazım zaten. Ama dediğim gibi bize kimse sormadığı için arayıp soramadım. Eşimle görüşmem lazım önce. Nasıl tepki versem diye karar veremedim. Kafam karışık.
Teşekkür ederim. Biz hep eşimle birlikte alırız kararları zaten. Bana sormadan vermez. Ama ilk duyduğumda bu kadar büyük bir emrivaki yapıldığı için sinirlendim. Bu sinirle eşimle konuşmak istemedim.Belli ki itidalli ve aklı başında birisiniz.
Ben eşinizle uygun bir şekilde konuşup, çözeceğinizi umuyorum.
Bence ödemek zorunda değilsiniz o da ayağını yorganına göre uzatsın.Sonucta sizinde bir eviniz var masraflarıniz varHayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?