Görümcemin masrafları

Yok bana sormadan vermez. Ama onunda henüz haberi yok. Onunla konuşmadan buraya yazdım. Yanlış bişey yapmamak için.

Bizim evliliğimizin ilk yıllarında beklenti çok oldu iki aileden de,hayır dedik,sözleşmiş değildik aslında durum kendiliğinden öyle gelişti. Sizin de artık el koyma zamanınız gelmiş bence kendi çekirdek ailenizi düşünmeniz lazım. Hayır diyeceksiniz yapacak bişe yok.

1 yıl bile olsa 10bin az para değil kim kime hibe eder bu devirde. Senin de 2 çocuğun var madem yıllık 10 bin verebiliyorsun kendi çocuklarına ayir. Herkes kendi doğurduğuna baksın.
Zaten çocuklarımı düşündüğüm için böyle bocalıyorum ya. Acaba haksız mıyım diye kötü hissettim de o yüzden konu açmıştım.

Camide kuran kursu hocası olacak. Kafam çok dalgın kusura bakmayın yanlış yazmışım
Estağfurullah .ya peki bu eğitim başka yerde olmuyor mu yasadiginiz yerde filan ? Yada illaki bu fiyata mı oluyor ki aslında diyanete filan arayıp sorsanız mi ki başka bir yerde vara mi eğitim yoksa somurmeye alismislar ya açıkçası fazladan mi soylediler diye düşündüm

Eşim biraz fazla yumuşak. Öyle olduğu için oluyor sanırım.

Arayıp sormadım çünkü bende başkasından duydum böyle düşündüklerini. Araştırmak lazım tabi.

Zaten çocuklarımı düşündüğüm için böyle bocalıyorum ya. Acaba haksız mıyım diye kötü hissettim de o yüzden konu açmıştım.

Bence hiç haksız değilsin. Birine düşünmeden 10bin verebilmem için aylık en az 20-30bin kazanıyor olmam lazım diye düşünüyorum. Konunu okurken gelirinizin oldukça yüksek olduğunu düşünmüştüm maaş kısmını okuyan kadar.

Madem durum yok o zaman devlet okuluna gitsin, devlet okuluna gidenler eşşek mi?
Siz darphane misiniz 2 çocuğum var demişsiniz üstelik masraflar niye size kaldı???
Estağfurullah. Özel okul değil zaten. 1 yıl sürecekmiş.

Eşim biraz fazla yumuşak. Öyle olduğu için oluyor sanırım.

Yumuşaksa yumuşaklığından faydalanıp siz borca sokun eşinizi ki ortada para kalmasın bence. Eşim kimseye para vermez ama girişimci bi tarafı var iş kurmak istiyordu sürekli iki ticari denemesi oldu başarısız oldu (ufak meblağlar kaybetti ama beni tedirgin etti) sonrasında tarıma girdi ilk yıl masraflar çok oldu bi gözüm korktu fazla para batıyor mu acaba ona diye hemen ev aldırdım ona,kredi ödesin çok para kalmasın hesabımızda diye,bu arada ikinci yıldan itibaren tarımdan da para kazanmaya başladık şimdi o kısmı da becerdi de ordan da kaybımız olmadı çok şükür.

Siz de yumuşak başlı olmayın yönlendirme yapın.

Çok iyi yapmışsınız. Bizde zaten ev alabilmek için birikim yapmaya çalışıyoruz.

Hiç bir özel üniversitede bir yıllık hafızlık eğitimi diye bir bölüm yok.
Muhtemelen yatılı bir Kuran Kursuna gidecek.
Masraflarla birlikte tutacaktır o miktar.
İlahiyat ön lisans desem,iki yıl sürüyor ve hafızlık eğitimi verilmiyor ilahiyatta.
Ayrıca her hafızlık okuyan da Kuran Kursuna öğretmen olamıyor.
Siz bu işin önünü,arkasını iyice araştırın.

Evet konuşmamız lazım zaten. Ama dediğim gibi bize kimse sormadığı için arayıp soramadım. Eşimle görüşmem lazım önce. Nasıl tepki versem diye karar veremedim. Kafam karışık.

Evet konuşmamız lazım zaten. Ama dediğim gibi bize kimse sormadığı için arayıp soramadım. Eşimle görüşmem lazım önce. Nasıl tepki versem diye karar veremedim. Kafam karışık.
Belli ki itidalli ve aklı başında birisiniz.
Ben eşinizle uygun bir şekilde konuşup, çözeceğinizi umuyorum.

Belli ki itidalli ve aklı başında birisiniz.
Ben eşinizle uygun bir şekilde konuşup, çözeceğinizi umuyorum.
Teşekkür ederim. Biz hep eşimle birlikte alırız kararları zaten. Bana sormadan vermez. Ama ilk duyduğumda bu kadar büyük bir emrivaki yapıldığı için sinirlendim. Bu sinirle eşimle konuşmak istemedim.

Bence ödemek zorunda değilsiniz o da ayağını yorganına göre uzatsın.Sonucta sizinde bir eviniz var masraflarıniz var

durumu yoksa özel okula gitmeyecek devlet okulu kazanacak, ona göre harcamasını yapacak.siz artık bağımsız bir ailesiniz, zaten fazlasıyla yapmışsınız yeter artık.gerekirse kötü gelin olun yoksa bunun sonu gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…