- 10 Ekim 2014
- 32.982
- 148.658
- 798
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Siz tam da osunuz,bir insanın eğitim hayatını kendi kötü itisken kıskanç tavrınızla mahvediyorsunız
Sizin dügününüzü eşyalarınızı kim aldı kocalarınızın ailesi
O görümcenin de hakkı olan paralarla
Onlar da size eşya almak altın takmak istemediler ama mecburlardı yaptılar
Şimdi de azıcık az yiyin siz yapın
Teşekkür ederim. Rabbim hepimizin evladını korusun, kötülükleri uzak tutsun ❤Siz çok çok iyi bir annesinizdilerim rabbim yavrularınıza sağlıklı,upuzun ömürler nasip etsin... kızınızın özel durumunu düşünerek ve devlet okullarının fiziksel imkanlarına bakarak özel okulda devam etmeyi düşünebilirsiniz bence. Çünkü bu kızınızın konforu için bir nevi ihtiyaç, günün büyük kısmını orada geçirecek. Maalesef gelişmişlik seviyemiz devlet okullarında ve çoğu kamusal alanlarda fiziksel engeli olan insanlarımızı düşünmemiz gerektiğini kavrayabilecek seviyede değil. Evladınıza yaklaşım şeklinizden dolayı elindekinin kıymetini bilen ve doyumsuz olmayacak bir çocuk diye düşündüm. Sizi de ayrıca çok takdir ettim. Hepimiz evlatlarımıza en iyisini vermeye çalışıyoruz ama bazen onların iyiliği için hayır dememiz gerektiğininde farkına varamıyoruz. Dengeyi yakalamışsız anladığım kadarı ile. Umarım bende şımartmadan ama aynı zamanda mahrum bırakmadan büyütebilirim ufaklığı.
Hadi ya. Gaybı Allah tan başkası bilemezken siz bilmeye mi başladınız? Herkes din alimi kesildi başımızaHa evlendi anasını bacısını atsın köşeye
Değişin bu kafaları artık cehennem yeriniz
Aynı sizin modelden bizde de bitane var Allah’a havale ettik bizden bol bol yedi içti düğününü yaptırdı eşyasını aldırdı sonra vay anan baban bacın oldu
Valla mümkün değilse oturacak evindeDeğil elbette. Eşim de şuan istemiyor ama mecbur kalırsak vermemiz gerekecek çünkü kp in ödeyecek durumu çok yok. 1 yıl kalacağı için ne yapsak diye düşünüyorum.
Olayi sadece hafizlikla sinirlamadim yanis anlasilmasin. Orda dusuncemde etkili olan abinin onu okutmasini hak dusunce goren bir yapi vardi. Genel aile yapisina bakarak soyedim.Benim ablamda hafız, ben de 9 sene önce yarı yarıya hafızlık eğitimi aldım. Ablam çalışıyor, beni görseniz hayatta bir dönem hafızlık eğitimi aldığıma inanmazsınız. Bizim sülalenin genelinde çocuğa din eğitimi verilir ama şöyle ol, böyle ol diye baskı kurulmaz. Hafız olan bir sürü eski tanıdığım var. Görüyorum sosyal medyada çoğu çalışıyor. Özellikle bir tanesi hukuk okuyor. Yani hafızlık okuyor diye çalışmasına engel yok ki.
Biz 600 kira veriyoruz. O yüzden şanslıyım galiba.
İnşAllah yaEvet kiranız uygunmuş.
Umarım ev sahibi de olursunuz..
Ama bence 10 bin tl ücreti karşılamayın.
Şu anki bütçenizle harçlık verilebilir, bir ihtiyacı olursa (kitap,giysi..vb) karşılanabilir.
Daha konuşamadık ama bi gelişme olursa yazarımKonuşursanız sonucu yazın merak ettik :)
İnşAllah yadiğer konularda zaten elimizden geleni yapıyoruz.
Ay be konudan bi haber görümce kelimesini görünce dayanamadim yine yazicam. Bi laf vardir görümce görmeyim ömrümce. Varligi yoklugu dert valla. O diyemiyor mu acaba abim evli barkli kendi masraflari vardir diye. Hay Allahim yaHayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
Konuştular:)Konuşursanız sonucu yazın merak ettik :)
Evlerden uzak...Siz tam da osunuz,bir insanın eğitim hayatını kendi kötü itisken kıskanç tavrınızla mahvediyorsunız
Sizin dügününüzü eşyalarınızı kim aldı kocalarınızın ailesi
O görümcenin de hakkı olan paralarla
Onlar da size eşya almak altın takmak istemediler ama mecburlardı yaptılar
Şimdi de azıcık az yiyin siz yapın
Bence cok soylemıssındır gelıne.. o da asmıs mesafeyı.. ıyı yapmıs. Cok fenasınjzALlah herkese gönlünün ekmeğini verir bayanlar ne ekerseniz onu biçersiniz
Geline laf söylemem Allah’a havale ederim
Ben sadece yapmayın diyorum gelin olmak kötü olmak değildir Allah var bi de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?