Görümcemin masrafları

Bu nasıl yorum aklım şaştı. Ne demek gorumcenin de hakkı olan para? Nereden hakkı oluyormuş? Evli adamın önceliği colugu çocuğu ailesinin geleceğidir. Adamin parasinin uzerinde karısından, çocuklarindan daha fazla hakkı yok kimsenin.

Benim eşim hem çalışmış hem okumuş. Evlenirken esimin ailesi bana corap bile almadi, istemem de zaten. Evimizdeki hiçbir eşyayı da eşimin annesi, babasi veya görümcem almadı. Düğün takısini filanda demissin biyerde, dugun takisi dedigin sey zaten iade ediliyor. Gorumcelerimin hepsi bizden önce evlenmisti, eşim hepsine takısini takmış. Bize takılan takı borcumuz değil dolayısıyla. Herkes sizin gibi gecinmiyor.

Teşekkür ederim. Rabbim hepimizin evladını korusun, kötülükleri uzak tutsun ❤

Tabii ki hatalarımız oluyordur. Kreşten dolayı bazen cıvıttığı oluyor, bazen hassaslaşabiliyor ama dengeyi korumaya çalışıyoruz. Bunlar özel durumundan kaynaklı olmuyor genelde arkadaşlarından görüyor ve bize yansıtıyor. Taklit ediyor.

Devlet okulundan ben de bu sebepten korkuyorum. Özel de olsa, devlette olsa elbette birçok şeyle karşılaşacak ama 30-40 kişilik sınıf, biri bir şey söylese 20'si belki o bir kişinin peşine takılacak.

Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ne mahrum bırakıyoruz, ne de her istediğine koşuyoruz. Eve geldiğinde yapması gerekenlerle ilgili sorumluluk veriyoruz. Şuan bunların bilincinde. Üstünü kendi çıkarıp, giyinebiliyor. Eşofman altı giymekte zorlansa da protezden dolayı müdahale etmiyorum teşvik ediyorum. Oyuncaklarını akşamdan dağınık bırakdıysa, okuldan gelince toplatıyorum. Temizlik yapacaksam koltuğa kaldırıyor, temizliyor eski yerine oyuncakları bırakıyorum ki sorumluluğunu bilsin. Kardeşinin dağınıklığını toplatmıyorum asla, kendi oyuncakları belli zaten onları topluyor. Tek görevi bunlar.

Nadiren de olsa bir şey söylediğim zaman ayağım acıyor diyor ama üşengeçlik biliyorum çünkü hoplayıp, zıplıyor. İyi o halde hadi uzan dinlen protezini çıkarayım krem sürelim diyorum, hemen off pofff dediğim şeyi yapıyor

Çocuk çok enteresan bir şey. Elbette sizinkinin de cıvıttığı dönemler olacak oluyor, direk değil yavaş yavaş alıştırmaya kalkın öyle durumlarda. Bazen ağlayacak, kıyameti koparacak ama öğreniyor zamanla.

Gercekten cildirmamak elde degil ya nasil sizden istiyorlar bu parayi utanma yok mu bunlarda sizin rizkiniz o para...kendi paralari yoksa okumasin gorumce masrafi nedir ya...

Hadi ya. Gaybı Allah tan başkası bilemezken siz bilmeye mi başladınız? Herkes din alimi kesildi başımıza

Olayi sadece hafizlikla sinirlamadim yanis anlasilmasin. Orda dusuncemde etkili olan abinin onu okutmasini hak dusunce goren bir yapi vardi. Genel aile yapisina bakarak soyedim.

Biz 600 kira veriyoruz. O yüzden şanslıyım galiba.

Evet kiranız uygunmuş.
Umarım ev sahibi de olursunuz..
Ama bence 10 bin tl ücreti karşılamayın.
Şu anki bütçenizle harçlık verilebilir, bir ihtiyacı olursa (kitap,giysi..vb) karşılanabilir.

Son düzenleme:
Evet kiranız uygunmuş.
Umarım ev sahibi de olursunuz..
Ama bence 10 bin tl ücreti karşılamayın.
Şu anki bütçenizle harçlık verilebilir, bir ihtiyacı olursa (kitap,giysi..vb) karşılanabilir.
İnşAllah ya diğer konularda zaten elimizden geleni yapıyoruz.

Reactions: 000
Ay be konudan bi haber görümce kelimesini görünce dayanamadim yine yazicam. Bi laf vardir görümce görmeyim ömrümce. Varligi yoklugu dert valla. O diyemiyor mu acaba abim evli barkli kendi masraflari vardir diye. Hay Allahim ya

Evlerden uzak...

eşinizle konuşun ama suçlar gibi değil, kardeşin istanbula gelirse destek olmamız gerekecek mi ne kadar gerekecek, nasıl düzenleyelim vs gibi konuşun. serinkanlı olun, kavgaya gürültüye izin vermeyin. eşinizin ailesinin yaptğı hiç normal değil. bir bireyin eğitiminden ana babası sorumludur abisi kardeşi değil. gönlünüzden koptuğu kadar elbette yardım etmeniz şık olur. ama siz 4-5 bin kazanırken nasıl olacak bilemedim. benim kazancım 4binin eşimin kazancı 12 binin üzerinde, böyle bir emrivaki bana yapılsa ben çok sinirlenirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…