- 28 Kasım 2018
- 3.106
- 9.722
- 123
- 37
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Başınız sağolsun. Belki de bildiğimi düşünmüştür.16 yaşından bu yana çalışıp, okuyan biri olarak (babamı erken kaybettim) söylüyorum: Görümce kendi imkanlarına göre okumalı veya kendi masraflarını kendisi karşılamaya çalışmalı. Yok öyle baskalarin üstünden geçinip keyif sürmek. Hani zengin olursunuz neyise, ama böyle olmaz. Kötü gelin olun dur deyin. Ayrica laf taşıyan insanları sevmem
Hafızlık eğitimini bitirecek ve öğretmen olabilmesi için 1 yıl orda okuması gerekiyormuş.Yıllık 10 bin ise özel okul bu. Özelde okumasın madem durum yok. Hem size de yazık. Kendinizi mi gecindireceksiniz onu mu okutacaksiniz.
Ay maşallah oğlunuz o kadar büyük mü ya ..ben daha küçük diye düşünmüştüm ..İnşallah istediği yeri kazanırBen de asgari ücretin biraz üstünde bir gelirle bu yazdıklarınızı nasıl kotardığınızı anlayamadım.
Karı-koca çalışıyoruz,ortalamanın üzerinde kazanıyoruz,ev kendimizin,çocuk tek,
buna rağmen kardeşimi,eşimin kardeşini
veya oğlumu özel üniversitede okutamam.
Sadece okul ücreti ile bitmiyor o işler.
Özel üniversitede okuyan gençlerin her şeyi marka,çoğunun altında araba.
Bizim onlarla aşık atacak durumumuz yok.
Olsa bile saçıp savuracak,kolay kazanılan,
fazladan paramız yok
Oğlumuz bu sene sınava girecek,
'devleti kazanamazsan seneye tekrar hazırlanırsın' diyoruz ki bizde babaanne destek olur.
Eşinizin ailesi pek bir rahat.
Bence siz konuyu açmayın kayınvalidelere, onlar açarsa yardım edemeyeceğinizi söylersiniz. Ama eşiniz sizden habersiz kabul edecek gibiyse, önceden onunla konuşun ve asla böyle bir yükün altına giremeyeceğinizi söyleyin. Geliriniz bunu karşılamaya yetmez çünkü, çocuklarınızla siz zorluk çekersiniz.Tek tek cevap yazamadım kusura bakmayın. Hafızalığını bitirdikten sonra 1 yıl orda okuması gerekiyormuş öğretmen olabilmesi için. Kv lerle konuşup sormadım. Mecburi mi bilmiyorum. Çünkü bize sormadılar. Eşim 4 bin civarı maaş alıyor.
Ilk okurken heralde 10 bin ustu en az maaslari var diyordum 4,5 bin ancak size yeter yaa kaldiki cocuklarnz varmis onlarin gelecegi ne olcakHayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
Camide kuran kursu hocası olacak. Kafam çok dalgın kusura bakmayın yanlış yazmışımSadecebirisiyim hafızlık eğitimi ne oluyor ? Yani lise mi.universite mi ?univetsiteyse acaba formasyon mu diyeceğim öğretmenlik için ama onu da neredeyse her şehir aciyo ve 2200 filan yıllık .
Yok lise mezunuysa nasıl öğretmen oluyor o zaman yollarımızı curuttuk ona yanarım
Yeni olan bi olay değil yıllar içinde yaptıklarımız. 4 5 bin civarı alıyoruz.Asgari ücretin biraz üstü 2250 olur hadi 2500 olsun
Zaten 4 kişi geçinip Kv ye tadilat yaptırıp buzdolabı vs almak lüks değil mi
Görünce ne okuyacak bir de cidden bu parayı isteseniz de veremezsiniz sanki
Haklısınız. 1 yıl dedikleri için kafam karışıyor. Toplam 10 bin yani. Tabi ekstra masrafta çıkacak, onuda birleşip karşılamamız gerekecek.Senelik 10 bin ve diger masraflari odemek için 4 bin maaş çoook az 2 çocuklu bir aile için....
Benim colugum çocuğum yok eşim 4 binden çok daha fazla kazanıyor o parayi vermek bizi etkilemez ama yinede kimseye (sağlık söz konusu degilse) yıllık 10 bin yedirmem. Okuyacaksa okusun devlet okulunda ya da hem çalışsın hem okusun umurumda olmaz.
Eşimin ailesinin de eksiği gedigi hiç bitmez asla herseye koşturmuyorum eşimi.
Yok bana sormadan vermez. Ama onunda henüz haberi yok. Onunla konuşmadan buraya yazdım. Yanlış bişey yapmamak için.Eşinizin tavrı çok önemli bence bu durumda o vermeye niyetlenir mi? Size sormadan verir mi?Sadecebirisiyim
Haklısınız. 1 yıl dedikleri için kafam karışıyor. Toplam 10 bin yani. Tabi ekstra masrafta çıkacak, onuda birleşip karşılamamız gerekecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?