Görümcemin masrafları

Zaten çocuklarımı düşündüğüm için böyle bocalıyorum ya. Acaba haksız mıyım diye kötü hissettim de o yüzden konu açmıştım.
Vallahi açık açık durumumuz belli vermek isteriz ama vermeyiz okadar paramız yok iki çocuk zar zor geçiniyoruz deyin. Verip de taş mı yiyeceksiniz.

Amin Allah razı olsun. Sizde çok çekmişsiniz kendimi bıraktım size üzüldüm
Yukarıdaki üye anlamamakta ısrar etti ama siz anlarsınız. Zaten elimizden geleni yıllardır yapıyoruz. Çeyizini bile abileri yapacak diye düşünüyorlar. Benimde abilerim var ve evlenirken sadece halı büyük battaniye tarzı şey alabildiler. Sormadım bile bu nasıl abilik diye çünkü kendi aileleri var.
Harçlıkta falan değilim artık inanın. Ama bin TL yi küçümser gibi öder ne olacak demeleri sinirlerimi bozdu.

Vallahi açık açık durumumuz belli vermek isteriz ama vermeyiz okadar paramız yok iki çocuk zar zor geçiniyoruz deyin. Verip de taş mı yiyeceksiniz.
aman kötü olmayım diye lütfen çocuklarınızın rızkını görümcenize vermeyin eşiniz demezse siz diyin
Eşimle konuştum o da benim gibi düşünüyor aslında ama daha kv konuşmadıkları için rahat olamıyorum.

Büyük ihtimalle haberim var zannetti. Konuşma o şekildeydi çünkü. Bende bozuntuya vermedim.
Kayın valide hesabı yapmış abisi öder diy
Eşimle konuştum o da benim gibi düşünüyor aslında ama daha kv konuşmadıkları için rahat olamıyorum.
eşiniz de sizin gibi düşünüyorsa sıkıntı yok sorarlarsa veremeyiz dersiniz olur biter bundan sonrada istemezler

Eşinizin ailesine oturmaya gidin bir gün,kv ye sorun ee görümce ne yapacak bu sene,okul masraflarını nasıl halledeceksiniz? diye.Zaten bir bozulur orada,abileri karşılar derse eşiniz desin biz nasıl ödeyelim,iki küçük çocuğum var diye.Sizde aynı şekilde tepkinizi sakince dile getirin,rızanız olmadığı bilinsin,belki gurur falan yapıp isteyemezler.Ben kesinlikle baştan konuşulmalı diye düşünüyorum.Yoksa bir cinnet geçirmeden kimse size fikrinizi sormayı düşünemiyor :)
Ve de bence kesinlikle yakın zamanda bir borca girin yada onlara gireceğiz deyin,sizden ümidi kessinler :)

Off ben okurken bıktım kene gibi yapışan erkek ailelerinden Allah sizlere sabır versin. Ne münasebet kardeşim görümceyi yaparken bana mı sordular afedersiniz eşek gibi anası babası ödeyecek. Çocuklarımın rızkını niye ona buna yedireyim? Söz konusu çocuğumun rızkı yenmesiyse geri kalanın canı cehennemedir.

Yok ya haşa Allah mı bunlar da kimin cehennemlik olduğunu tespit ediyolarmis. Bunları diyene anında şirkçi damgası yapistiracaksin herkese de diyeceksin

Benim kardeşim benim çocuğumdan daha öncelikli değildir. Kaldı ki eşimin kardeşi hiç değil. Hafızlık hayat memat meselesi mi? Anası babası da hayattayken neden konu sahibinin eşi karşılayacakmış?
Ayrıca çocuk eğitiminden bi habersiniz. Çocuk 1 sene kreşe gitmezse onun için kayıptır. Anası babası dururken görünceye para yatıracağız ve bu yüzden çocuğum okul öncesi eğitiminden geri kalacak. Yok yaa

Kendisi de part time olarak çalışsın, yok diye bişey yok herkes 3-5 yardım etsin göndersin bir şeyler. Anası babası abisi sonuçta.
Burs alsın geri ödemeli veya bir sene daha hazırlanıp devlete gitsin.
Anada babada para yok özel okul lükse bak.
Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider .. neyse

Konuyu çok güzel özetlemişsiniz. Biz maalesef batı toplumunun işimize gelen yönlerini cımbızlayıp alıyoruz. Almanyadaki ev arkadaşım makine mühendisliği okurken çalışıyordu, sınıf arkadaşı olan sevgilisi de spor mağazasında stand görevlisiydi mesela.bireyselleşmek adına gençler ipleri ve hayatının sorumluluğunu ele alıyorlar. Bu durum benim çok hoşuma gidiyor. Ayrıca bu şekilde olan insanlarda ego durumu daha az yaşanıyor gördüğüm kadarı ile. Anne babanın parasıyla bir dediği iki edilmeyen kişilerde ise inanılmaz bir ego ve en ufak sorunda depresyon gözleniyor. Herşeyden bir şikayet. Oğlum henüz 1 yaşında, ben bilgisayar mühendisiyim eşim doktor. Maddi anlamda iyi sayılırız ama bu koşullarda bile çocuğumu özel okula göndermek istemiyorum. Her istediğini almakta istemiyorum. Hayatta herşeyin emek sonucu olduğunu bilsin, elindekilere şükretsin, başarmanın hazzını yaşayarak öğrensin istiyorum. Eşimin güzel bir lafı vardır mesela; çocuğunu seven çocuğuna acımaz diye. Evladım canımdan öte ama ileride hayatı daha acı şekilde öğrenmesindense biraz zorluk görerek büyümesinin daha mantıklı olduğunu düşünenlerdenim bende.

Benim de 4.5 yaşında ve 9 aylık iki kızım var. Büyük olanı 2 yaşında sosyalleşmesi için kreşe verdik. Fiziksel engelli olduğu ve küçük olduğu için ben özel bir okulun kreşini tercih ettim. Hala o okulda devam ediyoruz. Çünkü öğretmeni ve arkadaşlarına çok düşkün. Arkadaşları özel durumuna adapte yadırgamıyorlar. Normal okul çağına geldiği zaman ne yapacağım konusunda kararsızım henüz. Devlete mi göndermeli yoksa özel okulla mı devam etmeliyiz emin değilim. Özel durumundan dolayı herhangi bir hassasiyet göstermiyor ve bu durumu bize veya başkasına karşı kullanmasına olanak sağlayacak tavırlarda bulunmuyoruz. 2 yaşına dek yürüyemediği ve çoğunlukla ev ortamında olduğu için eğitici oyuncaklar aldık hep. Parkta kendi başına oynayamadığı için evde güvenle oynayabileceği kaydırak, salıncak, sallanan ve isteğe göre çıkartılıp tekerlekle sürülebilen at, havuz ve içini doldurmak için top aldık. Bir de bebek arabasında artık sıkıldığı için uzaktan kumandalı akülü araba aldık, dışarı çıkartıp gezdiriyorduk mutlu oluyordu. Direksiyonu istediği tarafa çevirebildiği için sanırım bir şeylerin kendi kontrolünde olması hoşuna gidiyordu. İstediği her şeyi yapmıyoruz. İstediği bir oyuncağı 3-4 ay geçtikten sonra bazen alıyoruz. Markete giderken iki-üç tl veriyorum ve parasının yeteceği kadar bir şey alabileceğini söylüyorum. Protez kullanıyor ve bacağını çalıştırabilmesi için ilk protezi takıldığında üç tekerlekli, daha sonra üç yaşında dört tekerlekli bisiklet aldık. Bu yazda bir scooter aldık. Çok şeyi var ama doyumsuz değil. Her şeyi her zaman kullanmasına müsaade etmiyoruz. Depoya indiriyor gerek duydukça çıkarıyoruz. Bisikleti dışarıdaysa akülü arabayı da çıkarmıyoruz. Küçüğü zaten yavrum kıyafetlerin bazısı geri kalan her şey ablasından geçiniyor.

Sorun da orda zaten. Ev için taksite gircez eğer kabul edilirse. Biliyorlar diye biliyorum ben.
Dediğiniz gibi söyleyebilirim aslında. Aramız iyi olmasa derdim ama şuan eşimin konuşmasını beklemeliyim. Ama yine de güzel öneri eşime de bi sorayım böyle mi yapsam diye

Yok ya ben bu kadar sert değilim :)
Yardımcı olmada veya harçlık vermede de değilim aslında ama 1 yıl boyunca her ay bin tl bana göre fazla.

Zaten bekar olduğu için bu konulara çok uzak. Bakalım evlendikten sonra nasıl konular açacak

Siz çok çok iyi bir annesiniz dilerim rabbim yavrularınıza sağlıklı,upuzun ömürler nasip etsin... kızınızın özel durumunu düşünerek ve devlet okullarının fiziksel imkanlarına bakarak özel okulda devam etmeyi düşünebilirsiniz bence. Çünkü bu kızınızın konforu için bir nevi ihtiyaç, günün büyük kısmını orada geçirecek. Maalesef gelişmişlik seviyemiz devlet okullarında ve çoğu kamusal alanlarda fiziksel engeli olan insanlarımızı düşünmemiz gerektiğini kavrayabilecek seviyede değil. Evladınıza yaklaşım şeklinizden dolayı elindekinin kıymetini bilen ve doyumsuz olmayacak bir çocuk diye düşündüm. Sizi de ayrıca çok takdir ettim. Hepimiz evlatlarımıza en iyisini vermeye çalışıyoruz ama bazen onların iyiliği için hayır dememiz gerektiğininde farkına varamıyoruz. Dengeyi yakalamışsız anladığım kadarı ile. Umarım bende şımartmadan ama aynı zamanda mahrum bırakmadan büyütebilirim ufaklığı.

Yok diyanete bağlı olacak. Ondan eminim:)
Peki araştırdınız mı iyice. Yani İmam Hatip bitirenler alınıyor mesela KPSS ile. İlahiyat bitirenler ya da iki yolluk bitirenler de alınıyor Kur’an Kursu hocası ve imam olarak. Ama ben açıkçası bir yıllık eğitim sonrası resmî bir memur olarak çalışabilir mi emin olamadım

Çok tatlısınız ya ne kadar şanslılar sizin kadar bilinçli anneleri olduğu için. Gözümün önüne mutlu ve gülen gözlerle annelerine bakan çocuklar geldi.

Bi konuşabilsem iyi olacak ama hala aramadılar. Haberim olduğunu bilmedikleri için bende aramadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…