- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Zaten her konuda destek oluyoruz. Ama bize soran olmadı verebilir misiniz diye. Bende emrivakilerden hiç hoşlanmam. Eşimle konuştuk o da benim gibi düşünüyor, ama ailesiyle konuşunca ne olur bilmiyorum.
Bencede cesaret gerekiyor, çok zor.Ok tşk benim eşim de çok hevesli ama ben uzak tutuyorum cesaretin yok tarım işlerine .bir de bizde babadan da bilinen bir iş değil...
O kadar alsa inanın konu bile açmaz öderdik.bukadar yarima 10000 uzeri aliyor sandim esinizi 4 5 bin nedsir bu zamanda. kesinlikle kabul ermwyin.
Böyle kendini bilmezler var herkesin evi ayrı bence böle bir şeyi kabul etmemelisinHayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
Bizim batı ile kültürlerimiz çok fazla çakışıyor. Batıya özeniyoruz ama olumlu yönlerinden ziyade olumsuz yönlerini almayı yeğeliyoruz. Olumsuzdan kastım, batı öyle özgür şöyle modern diyoruz. Mesela, gençlerin birçoğunda görüyorum; anne babam bana karışamaz ben onların tapulu malı değilim ama beni dünyaya getirdilerse bakmak zorundalar diye düşünüyor. Bana karışamaz ama ben okulumu bitirip, kendi ayaklarım üzerinde durana dek bakmak zorunda kafasındalar. Aksi bir şey söylediğinde gelişmiş batılı ülkeleri gösteriyorlar. Ee çocuğum senin o gösterdiğin batılı ülkelerde yaşıtların daha üniversiteye gitmeden, okul harçlarını en azından ailelerine destek amaçlı biriktirme peşindeler. Kaç tanesinin yurt parasını ailesi ödeyip, bir de cebine harçlığını koyuyor? Daha küçük yaşlarda sorumluluk alıp, ekonomik özgürlüğünü kazanıyor.Ne güzel yazmışsınız... bende yurtdışında okudum universiteyi, ailemin durumu da çok çok iyi değildi. Çalışma imkanlarını değerlendirmeye çalıştım ama son sömester haricinde olmadı maalesef, sınıf arkadaşlarımdan bazıları ise 15 yaşından beri hem okuyup hem çalışıyorlardı düşünün. Haliyle dünyaya bakış açıları bizden çok farklı oluyor. Türk toplumunda ise çocuklar evlense bile hala aileden beklenti içindeler, ya da aileler aynı şekilde. Konu sahibinin durumunda zaten kendileri bir sürü şeyden feragat edip hayatlarına devam ediyorlar. Kaldı ki 10 bin tl sadece kurs masrafı, harçlığı, yol parası, giyimi ekstraları en az bir 10 binde onlar tutar. Görümcesinin çalışması gerekiyor kesinlikle. Part time bir markette falan bile olabilir sonuçta. Gerçi benim anladığım rahatına düşkünmüş.(En sinir olduğum insan tipidir ayrıca. Rahatına düşkün ama çalışmayı sevmez, başkasından bekler sürekli.) Konu açıldığında en uygun şekilde mümkün olmadığını belirtin, yoksa çok üzülürsünüz. Kolaylıklar diliyorum...
Canım ilahiyat fakültesine falan mı gidecek bu kız? Kaç yaşında. Yıllık 10 bin tl yurt aidarı nedir yahuTam bilmiyorum ama yurtta kalacağı için çalışacağını sanmıyorum.
Ayyy devlet üniversitesi falan değil o zaman o. Cemaat tarzı bir yerde hoca olacak yani. Aman aman asla yollamayın.Hafızlık eğitimini bitirecek ve öğretmen olabilmesi için 1 yıl orda okuması gerekiyormuş.
HaklısınızHayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
Ya ben ilk yorumunu görmüştüm ironi yapıyor zannetmiştim meğer gerçek düşüncesiymiş yaTopuğuna sıktın sen bacımÖyle bir kaynanaya düşeceksin ki her gün buraya konu açacaksın belli oldu. Çok büyük büyük konuşmuş, bilip bilmeden insanlara hakaret etmiş yargıda bulunmuşsun. Allah yardımcın olsun diyemeyeceğim, bu kafayla sanmam olacağını.
Birde her zamanki gibi din alimi kesilmişlrrYaa bosversene. Bi cevap vereyim diye dyusundum ama cok gereksiz ya.
Bir evin bütcesinden destek isteniyorsa o evi gecindiren kari kocadan bi icazet istenir. Ama suan deveye hendek atlatmayi tercih ediyorum :)
Ah birde ben bilebilsemCanım ilahiyat fakültesine falan mı gidecek bu kız? Kaç yaşında. Yıllık 10 bin tl yurt aidarı nedir yahu
Yok diyanete bağlı olacak. Ondan eminim:)Ayyy devlet üniversitesi falan değil o zaman o. Cemaat tarzı bir yerde hoca olacak yani. Aman aman asla yollamayın.
Ooo sen olayı çok kaçırmışsınben kaçırdım mı? Hafız kim olacak eşin mi canım? Kocan mı?
Değil elbette. Eşim de şuan istemiyor ama mecbur kalırsak vermemiz gerekecek çünkü kp in ödeyecek durumu çok yok. 1 yıl kalacağı için ne yapsak diye düşünüyorum.eşiniz maaşıyla 2 çocuk bakıp ev geçindirip üzerine yıllık 10 bin tl ye başka bir çocuk okutabilecek kapasitede değil ki. 5 bin tl maaşla mümkün mü bunlar .
Bende şaşırıp kaldım okuyunca. Ne kötü gelinliğimiz nede edepsizliğimiz kalmadı herşeyi saydı. Ha bide cehennemlikmişiz.Birde her zamanki gibi din alimi kesilmişlrr
Bir babanın ilk görevi çoluğuna çocuğuna bakmak evdekilerin isteklerini yerine getirmektir
Hiç bir yerde önce görümcenize okutup evlendirin çocuğunuzun rızkından kısın yazmaz
Herkes işine geldiği gibi yontuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?