Görümcemin masrafları

Zaten her konuda destek oluyoruz. Ama bize soran olmadı verebilir misiniz diye. Bende emrivakilerden hiç hoşlanmam. Eşimle konuştuk o da benim gibi düşünüyor, ama ailesiyle konuşunca ne olur bilmiyorum.

Yok haklısın sen bence burada.
Tabi eşin bence iletişim kursun öbür tarafla sen söylersen kötü gelin olaiblirsin.

Böyle kendini bilmezler var herkesin evi ayrı bence böle bir şeyi kabul etmemelisin

Bizim batı ile kültürlerimiz çok fazla çakışıyor. Batıya özeniyoruz ama olumlu yönlerinden ziyade olumsuz yönlerini almayı yeğeliyoruz. Olumsuzdan kastım, batı öyle özgür şöyle modern diyoruz. Mesela, gençlerin birçoğunda görüyorum; anne babam bana karışamaz ben onların tapulu malı değilim ama beni dünyaya getirdilerse bakmak zorundalar diye düşünüyor. Bana karışamaz ama ben okulumu bitirip, kendi ayaklarım üzerinde durana dek bakmak zorunda kafasındalar. Aksi bir şey söylediğinde gelişmiş batılı ülkeleri gösteriyorlar. Ee çocuğum senin o gösterdiğin batılı ülkelerde yaşıtların daha üniversiteye gitmeden, okul harçlarını en azından ailelerine destek amaçlı biriktirme peşindeler. Kaç tanesinin yurt parasını ailesi ödeyip, bir de cebine harçlığını koyuyor? Daha küçük yaşlarda sorumluluk alıp, ekonomik özgürlüğünü kazanıyor.

Benim çocuklarım istedikleri gibi giyinebilir, istedikleri hayatı yaşayabilirler ama tam kapasite aile desteği ile konforlu bir yaşam maalesef imkân olsa da olmaz. Suyunu bir noktada muhakkak çıkaracaktır. Bana karışamazsın dediği noktada, karışmazsın diyebiliyorsan bağımsızlığını eline alacak yaşa gelmişsin demektir, derim.

Batılı ülkelerin bu kadar gelişmesindeki sebepte bu değil mi? Erken yaşta sorumluluk alan bireyler olarak yetişip, büyüyorlar. Bizde de var çalışıp, okul parasını çıkaran ama bu denli değil.

Haklısınız
Kp niz ödemek zorunda...
Madem hafızlık bitince hemen çalışmaya başlıyor, ödemesi şartıyla verin veeeceksenizde

eşiniz maaşıyla 2 çocuk bakıp ev geçindirip üzerine yıllık 10 bin tl ye başka bir çocuk okutabilecek kapasitede değil ki. 5 bin tl maaşla mümkün mü bunlar .

Yani aslında şu yapılan yorumlar içinde birkaç yorum var ona cevap yazmaya geldim de neyse dedim sabah sabah..

Yaşadığınız olayların benzerini evliliğimin ilk günü,hatta nişanlılığımdan beri yaşamış biri olarak tavsiyem vermeyin o parayı.Ben İstanbul gibi yerde diyanetin yatılı kursunda kaldım.Oraya bağış,burs fazla geldiği için cüzi miktarda para veriyorduk,yeri geldi veremedik,istemediler bile Allah razı olsun.
Kendim eğitimcilik yaptım o dönemde özellikle durumu kötü olan çocuklardan ücret almıyor,burs bile ayarlıyorduk.

Normalde Allah rızası için verilir,okusun ne güzel.Fakat burada aynı benim eşimin ailesinin kafa yapısı olan abisi yapar,yapacak,mecbur kafası var.Kabul edersiniz görümcenizin düğününü bile siz yaparsınız.

Evlendik eşimin ailesinin bir kuruşu nasip olmadı,ne maddi ne manevi.15 gün sonra görümcemi yolladılar kursun açılmasına da daha var ama üçümüz balayı yapalım diye düşündüler herhalde.Biz düğün borcundan tatili bırak,hafta sonu dışarı çıksak açılır mıyız derdindeyiz.Ailem düğün sonrası gelen ufak tefek paraları bile yolladı,halimizi bilip.
Görümcem elinde bir listeyle geldi,abii bunlar alınacak.Gittik kartta kalan son sınırı bitirdik,yetmedi benim ailemin gönderdiği parayı harcadık,kimse neyle aldınız,nasıl geçiniyorsunuz diye sormadı.
Nasıl bir hayat bakışı anlamıyorum,oğullar yapmak zorunda,gelinler bakmak zorunda,bir teşekkür bile edilmesin,sabır taşın çatlayıp yapmıyorum de gelsin beddualar.
Adamlar utanmasa emzirdikleri sütün parasını isteyecekler.

Neyse kendi derdimden sizinki unuttum kusura bakmayın :)
İmkanınız olsa okutun anlaşamasanız bile,sizin evinizin hayrı olur derdim.
İmkanınız yokken,kendinizin çocukların ihtiyacı varken,kıymet bilmeyen,mecbur tutan bu kafalara bir şey yapmayın,zaten yaptığınız zorunluluk yapmadığınız kötü evlatlık olacak.
Aileyle açık net kendi durumunuzu anlatın,o sorumluluğu alacak imkanımız yok diyin,görümcelik hakkı filan açılırsa dinen erkeğin iaşesini karşılamakla yükümlü olduğu ilk insanların eşi ve çocukları olduğunu anlatın.
Kursa imkanlarını bildirsinler burs falan bulunur,arada sizde harçlık verir,hafta sonu bir gezmeye götürüp yedirir içirir,gönlünüzden gelirse bir pijama,esarp falan alırsınız tamam bence.
İnanın sonra o çocuk sizin çocuğunuz oluyor hatta yukarıda bir şahıs yazmış çocuğun kreşe gitmesin,görümceni okut diye;işte böyle evladından kısıp yedirmek mecburiyetinde olduğun biri oluyor.

Ben bu işe kendi altınlarımı bozup yarı peşinatla araba borcuna girmekle son verdim.Madem üç kuruşun hesabını yapacağım,en azından bir borca gireyim de hem olmayan para istenmez hem ev alamasamda ileriye dönük bir sermayem olsun dedim.Araba yada küçük yatırımlı bir borca girin ki bankadaki paranıza,maaşınıza güvenmesin kimse.

Allah kolaylık versin diyorum..

Ya ben ilk yorumunu görmüştüm ironi yapıyor zannetmiştim meğer gerçek düşüncesiymiş ya
Hani şakaysa çok komik ciddiyse hiç değil durumu

Yaa bosversene. Bi cevap vereyim diye dyusundum ama cok gereksiz ya.
Bir evin bütcesinden destek isteniyorsa o evi gecindiren kari kocadan bi icazet istenir. Ama suan deveye hendek atlatmayi tercih ediyorum :)
Birde her zamanki gibi din alimi kesilmişlrr
Bir babanın ilk görevi çoluğuna çocuğuna bakmak evdekilerin isteklerini yerine getirmektir
Hiç bir yerde önce görümcenize okutup evlendirin çocuğunuzun rızkından kısın yazmaz
Herkes işine geldiği gibi yontuyor

eşiniz maaşıyla 2 çocuk bakıp ev geçindirip üzerine yıllık 10 bin tl ye başka bir çocuk okutabilecek kapasitede değil ki. 5 bin tl maaşla mümkün mü bunlar .
Değil elbette. Eşim de şuan istemiyor ama mecbur kalırsak vermemiz gerekecek çünkü kp in ödeyecek durumu çok yok. 1 yıl kalacağı için ne yapsak diye düşünüyorum.

Bende şaşırıp kaldım okuyunca. Ne kötü gelinliğimiz nede edepsizliğimiz kalmadı herşeyi saydı. Ha bide cehennemlikmişiz.
İnsanlara ne kolay valla ya. Burda deşifre olmamak için herşeyi yazamadığımız için böyle suçlayabilecekletini sanıyorlar.

verip kötü olacağınıza vermeden kötü olun . ne demek abisi öder. Alıştırmayın görev haline gelir. Benimkilerde hep bizden beklediler çok yaptık çok verdik . Ama yinede kızları kadar değer görmedik inanın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…