Anlayisiniz icin tesekkur ederim. Ben de esime her turlu kefilim, gorumce olsun, anne-babasi olsun asla esimden yana tereddut yasamam, o ol derse gerisini sormam.
Bosanmak icin evlenilmiyor ki simdiden ya bosanirsalar kismini ben dusunmem acikcasi. Yengeme zaten abime guvendigim icin kefil olurum. Benim abim beni zor durumda birakmayacagina göre kefil olmamak gibi bi dusuncem olmaz benim. Benim abim benim herseyimİyi de yarın bir gün ayrılır boşanabilir aradaki ipler tamamen kopabilir. Cocuk varsa velayet uzerinden ciddi kavgalar yasanabilir. Gelin hanim da karşı tarafa sırf zarar vermek için dönmeyebilir. Abiye kefil olmuyor ki. Hiç bir ailevi bağının olmadığı, kendi suçu olmasa bile kardeşinden kaynaklı bir suç yüzünden arasındaki ilişki tamamen kopabilecek biri yarım milyon paraya kefil olmasını istiyor. Ben böyle birşeyi kendi ailem varken neden isteyeyim. Bu arada doktora 5 yıl. Master 2 yıl. Maliyetler de ona göre tabiki. Master da tüm arkadaşlar birbirine kefil olMusa bu da normal. Herkes birbirine karşılıklı kefil olmuş işte.
Ya inanin birisi ortaya 570 lafi atti hic donup de arkasini arastiran yok. Yok oyle birsey tovbe estagfurullah ya.
CanimsinBosanmak icin evlenilmiyor ki simdiden ya bosanirsalar kismini ben dusunmem acikcasi. Yengeme zaten abime guvendigim icin kefil olurum. Benim abim beni zor durumda birakmayacagina göre kefil olmamak gibi bi dusuncem olmaz benim. Benim abim benim herseyim
Hadi hayirli gunler
çünkü sen 1000 sayfadır bu konuda miktar belirtmediğin için şehir efsanesine döndü olay.
oldu,araştıralım.
hep başkalarından bekliyorsun
Ne oldu aynısını yapmaya gözün yemedi dimiyuh artik gercekten iyice abarttiniz. olayi bu kadar komplex hale getirdiniz neler neler dusunuyorsunuz.
İşiniz ne araştırın tabi.
Araştırmadan yorum mu yapılır biraz emek sarfediverseniz nolur.
kadın derdine çare bulamaz sonra.
Ya bakin gercekten karakterimde oyle kavgacilik, laf sokmacilik yok benim, ya sanaldan ya da yuz yuze farketmez, ama ilk defa bu konumda bu kadar cok uzerime gelindi, yani konu cok fazla sapti, ben kapatmaya calistikca da sapiyor. Kimseye de ozel olarak laf soylemiyorum ama birsey isterken 'ya bosanirlirsa' ya kadar dusunuyorsak ve de borcun uzerimize kalacagindan korkuyorsak gercekten bu kadari fazla kotumser bir bakis acisi olur. Yani acikcasi ben hic boyle bir ihtimal dusunmedim, dusunenlerin coklugunu da gorunce sasirdim.haydaa şimdi de körelmiş kalp mi olduk rosa? senin açtığın 10 konunun 9 tanesine boşan yazdık herhalde senin evliliğin o kadar sorunlu.. bunu biz biliyorsak görümcen haydi haydi biliyordur dedik..
Siz cok kirici bir uslup ile yaziyorsunuz. Tanimadiginiz, bilmediginiz insanlara sanaldan da olsa bu kadar yuklenmeyin.terbiyesiz görümce 165 bin dolara kefalet olmamış . yazık olsun görümceye.
görümcene kadar akraban yok mu onlara söyle diye bi kaç kez mesaj yazdım ama görmedi.
ilk kefil babası , sağ olsun baba olmuş kefil
ikinci kefil de yine kendi ailesinden olmalı . diyelim kabul etmediler, o zaman amca hala ya da teyzeye de terbiyesiz denir mi ki. onu merak ediyorum
Bayanlar merhaba uzun ama okuyun, dertlesecek kimsem yok buradan baska,
Ben ABD de yasiyorum, master yapiyorum. Master icin sadece iki gun derse gidiyorum ama bircok odevim, projem vs oluyor, bir de ingilizce, zaten egitim fakultesindeyim sayfalarca odev, proje yaz yaz bitmiyor. Esim de doktora yapiyor ama su an ders doneminde degil o yuzden bana gore daha rahat. Esim baska universitede, ben ders aldigim icin benim universitenin oldugu sehirdeyiz. O su an okula gitmiyor, evde calisiyor. Oncelikle size programimdan bahsedeyim:
-Master yapiyorum, okula iki kere gidiyorum ama hep yetistirmem gereken odevler oldugu icin surekli kutuphaneye gitmem gerekiyor, evde calisamiyorum cunku bebek var. Ayrica milletin iki yilda yaptigi masteri ben bir yilda bitirmeye calisiyorum, anlayin ne kadar cok yogunum.
-Bir yasinda cok aktif bir kizim var hic durmak nedir, uyku nedir bilmez, surekli ayakta, surekli beni cekistiriyor, onunla ilgilenmem lazim.
-Esim evde oldugu icin klasik bir turk erkegi gibi her sabah kahvalti bekliyor, bir de kahvaltida oyle peynir zeytin yemez her gun mutlaka en az bir cesit (sucuklu yumurta, tost, menemen, kizartma gibi) bulunmali, yoksa sofrada hicbir sey yok diye soyleniyor, birsey de yemiyor. Annem olsa sunu hazirlardi, bunu hazirlardi vs muhabbeti de hic bitmez.
-Esim yine haliyle evde oldugu icin yine yemek bekliyor, kahvaltiyi hazirlarken onu da yetistirirsem ne ala. Yemek bir cesit olsa soylenmez sagolsun(!) ama pilav vs olsun ister.
-Camasir isi bende, ABD de camasirhaneler disarda oluyor, bazen bebek uyurken, bazen de bir kolumda camasir sepeti bir kolumda bebek camasirhaneye gidiyorum. Esim titiz oldugundan surekli kiyafet degistirir, bebegin zaten gunde 3 kez degisiyor nerdeyse, o yuzden camasirhaneye git-gel, o camasirlari al, ser, topla, katla vs bir suru yogunluk.
-Alis veris olayi var bir de. ABD de TR gibi kose basinda bakkal yok ki. Sagolsun esime liste verince soylenmeden gidiyor bari. Bazen de beraber gidiyoruz bebek gezsin diye.(en buyuk sosyal aktivitemiz)
-Temizlik de var, vaktim yok diye onu da oyle organize ettim ki, banyo yaptiktan sonra yerleri siliyorum, elimi yikarken lavaboyu ovaliyorum, temizlik robotu aldim, baska is yaparken calistiriyorum vs. idare ediyorum.
Annem ve kaynanam bebege bakmaya gelmediler, bu zaten basli basina beni derin yaralayan upuzun olay. Bebegim 4 aylik idi okula basladigimda, esim hep krese vermek istedi ama gonlum el vermedi. Gerekirse derslerim dusuk olsun tamam ama vermeyelim dedim. Bakiciya da vermem. Lutfen cevap yazarken bu konuda tavsiye vermeyin, cunku bu sene asla veremem, bu konuda son kararim bu.(bircok sebep var) Esim sagolsun bebege cok iyi bakiyor, cok iyi ilgileniyor, oyunlar oynar, besler, konusur, altini temizler, ustunu degistirir, gercekten super sagolsun. Ben cok yogun oldugum icin cok duzensizim, bazen kahvalti hazirlayamiyorum, yemek hazirlayamiyorum, esim surekli ne yiyecegim diye soyleniyor, vaktim yok diyorum idare et diyorum, kendin hazirla diyorum, disardan aliyoruz vs idare ediyoruz ama esimin dir diri iki dk bitmiyor. Her kahvalti sofrasinda dir dir dir, yok plansizmisim, yok duzensizmisim, yok 3 te yiyormusuz, yok iste annesi olsa neler hazirlarmis, annesi omru boyunca bir defa bile kahvaltisiz birakmamis, kahvalti hazirlamadigimda yedigim dir dirin zaten haddi hesabi yok. Cocuk deseniz o kadar vaktimi aliyor ki, ne kahvalti hazirlatiyor, ne yemek surekli pacalarimi cekistiriyor mutfakta iken, on dk lik isi bir saate cikariyor. Uyku zaten hayatimda hic yok. Yemin ederim ortalama 3-4 saat gunluk. Sabaha karsi uyuyorum, kizim da uyaniyor, kalkamiyorum, esim kalkip bakiyor ama milyon dir dir ile bakiyor. Yok ne bicim anneymisim, cocuk uyaniyormus hala yatiyormusum vs vs bitmiyor dirdiri. Halbuki biliyor sabah 6-7 de uyudugumu. Sen bakiver ne olursun, cok uykusuzum, sabah uyudum diyorum, gece uyu sabah dersine calis diyor, gunduz de bir yigin yogunlugum var, biliyor. Gun boyu vaktim olmuyor ki cocuktan, cocukla zaten bir kelime calisilmiyor. Tamam sabah kalkip cocuga bakiyor ama onun harici gun boyu uyuyor. Gece ben ders calisirken film izliyor. Gecen gun tam iki gun hic uyumadim, haliyle aksam 11 gibi cok uykum geldi, esime yalvardim cocuga bak da uyuyayim diye, hic isi dersi de yok ha, cocugu surekli basima saliyor, kizim da agzima burnuma parmagini sokuyor uyurken. Ben de kizimi cikardim babasinin yanina, kapiyi da kilitledim uyudum. Sabah 5 gibi kalktim aman Allah im yemedigim laf kalmadi 6 saat uyudum diye, tum gece cocuga bakmis, tum gece uykusuz kalmis, ben nasil anneymisim vs vs vs.
Dun gece kutuphanedeydim, sabaha dogru geldim kizim yine uyandi, saatlerce onunla oynadim uykusuz halimle, sonra 9 a dogru uyumusum, esim kalkip cocuga bakmis ama ne bakma yani, yine cocugu surekli basima saliyor bilerek, haliyle yine kalktim 1 gibi, kendisi bir yatti 5 te zor kaldirdim. Kahvalti sofrasi hazirladim, oturdu yine basladi dir dir dir dir dir, uyuyormusum da cocuga bakmiyormusum da, dun gece yemeksiz kalmis da (pizza vardi dolapta, kutuphaneye giderken cikar da ye dedim, onu yemis ama yine de soyleniyor) 20 saattir acmis da, aksama dogru bogazina ilk defa yemek giriyormus da vs vs vs.
Arkadaslar biktim, yemin ederim B I K T I M. Dir dir dir dir dir bitmiyor. Kendisi cok istiyor master yapmami, bu konuda sonuna kadar da destek oluyor yalan yok, istedigim zaman cocugu birakip kutuphaneye gidebiliyorum. Benim icin kendi universitesinden ayrildi. Alisverise hep gider, camasirhaneye git dedigimde gider, copu atar, yeri geldiginde, evi toplayip, bulasik makinesini bosaltiyor, temizlige yardim ediyor. Ama milyon dir dir ile yapiyor hepsini, hem de hergun hergun hergun....Milyonlarca kez tesekkur ediyorum, gonlunu ediyorum, iltifat ediyorum, hediyeler bile aliyorum. Ben okuyorum diye kahvalti, yemek yuzu gormuyor duzenli tamam ama yani milyonlarca dir dir dir dir dir yaparak destek olunmaz ki. Nankor de degilim ki yaptiklarina karsi. Ya dayanamiyorum artik dir dirina, bu sabah bastim bagrisi. Yetti bitti dir diri, dayanamiyorum ya.
bayanlar merhaba,
Daha once de bahsetmistim, esim bir erkege gore Cok fazla konusuyor, Oyle Ki hic susmaz, dayanilmaz bir cenesi var. Cok fazla dirdirci, Iki dk sessiz oturamayiz, havadan Sudan herseyden konusur, dinleyeyim eyvallah tamam da hic susmuyor ki. Bir yere gidelim on saatlik yolun on saati de konusur, uyuya am bile. Bir de Cok fena dirdiri var, ne yaparsam ne edersem yaranamam, illa Ki dirdirini yapar. Kavga ederken dayanilmaz bir Hak aliyor, saatlerceeeeeeee konusuyor, bagiriyor, Ayni seyleri milyonlarcaaaaaa kez soyluyor. Sadece ve sadece sussun diye tamam diyorum, bir Daha olmaz diyorum, ozurdilerim diyorum hala ve hala susmuyor susmuyor susmuyor. Inanin dayanamiyorum. Az once arabadayiz bir yere gidiyoruz, Yine basladi Ben sana o elbiseyi giyme dedim giydin, Ben sana gitmeyelim dedin gittik, Ben istemedim Sen yaptin, hep Senin istediklerin oluyor vs vs bagira bagira konusuyor. Bir yasinda kizim arkada agliyor Onu susturuyorum, Yine bagiriyor, Yine Yine Yine Ayni seyleri milyonlarcaaaaaa kez soyluyor. Anladim diyorum susmuyor, ozur diliyorum susmuyor, Iki dk susmuyor. Tam bir Saat sustum, dinledim, alttan aldim susmuyor. Yapanlar, iftira lar atiyor. Ben de artik arabanin onune kafami abartmiyorum belki de yuz kere falan vurdum bagira bagira ANLADIMMMMMM dedim. Bebegim korkusundan agladi surekli arkada. Arabayi durdur diye bagirdim, aldim bebegimi uzaklastim. Bir Saat Sonra surekli mesaj atti. Arabayi bize ver dedim. Arabayi aldim bebegimle, kendisini yolda biraktim. Bebegimle yarim Saat surdum, Simdi cektim bir kenara agliyorum. Bebegim uyuyor. Burasi ABD, Ben master yapiyorum, Bu dirdiri bitmeyen Adam da doktora yapiyor. Gidecek, siginacak yer de Yok. Kafam morarmis vurmaktan, agriyor. Deli degilim, ama inanin kafami yuz kere bagira bagira vurmasam susmazdi. Dayanamiyorum artik. Haberlerde karsisinin dirdirina cinnet getiren kocalar gorurdum, Ben de Bu adamin dirdirina cinnet getiriyorum. Yazik gunah bebegime, Boyle bir ortamda bulunmasini buyumesini hic istemezdim.
Arkadaslar sonunda bu da basima geldi.
Dun esim uyurken oglen 12 gibi kizimi aldim disari ciktim, aksama kadar kizimla gezdik eglendik. Esime bir gun onceden sen de gel demistim, gelmem siz gidin dedi. Donus yolunda da alisveris merkesinde durduk esime babalar gunu hediyesi aldik. Ben yolda esimi aradim, iftara ancak yetisecegiz dolaptaki hazir yemegi cikarir misin dedim. Bir de ne olur yanina bir makarna yap dedim, hayir dedi, disarda yiyin dedi, cok yorgunuz eve gelecegiz dedim. Eger birsey hazirlamazsan ben gelince hazirlayacagim dedim. Tamam dedi konu kapandi. Eve geldik kizimla surat bin karis, ben neseli neseli gunumuzu anlatiyorum, surekli bana agir agir laf sokuyor falan. Cocugu hic sevmiyor, ilgilenmiyor o arada. Hediyesini verdik, hic orali olmuyor. Sakince ne oluyor, neden boyle davraniyorsun dedim, yok birsey diyor. Gece bir de arkadaslar gelecek yatili dedi, benim o gunlerde isim var daha sonra gelsinler dedim, demez olaydim geziyorken isimi yapmiyormusum da arkadas gelince mi aklima geliyormus, hayir diyemezmis, erteleyemezmis. Ne oluyor ya sana bugun boyle nefret ediyorum su sekilde davranislarindan dedim, elindeki telefonu firlatti, kalkti tepindi, bagirdi cagirdi, kapilari carpti. Kizim diger odada uyuyordu, kizimi uyandi, agladi.
Bu sabah da ben uyuyorum, kizim uyanmis, geldi yanima kalk cocuga bak dedi. Uykulu uykulu tamam dedim. Bir daha dedi tamam cocugu birak dedim. Uykuluyum yani tamam kalkacagim, birden nasil kalkayim. Kalk diye bagirdi cagirdi, sinirlendi birden yumruguyla bacagima sertce bir vurdu, neye ugradigimi bilemedim, kizim yanimdaydi, yine korktu, yerinde hopladi garibim. Bu yine kapilari carparak cikti gitti.
Baya zoruma gitti bu durum, Bacagim morarmis, agriyor da. Kizimin yaninda beni dovuyor artik. Ilk defa geliyor bu basima. Ben bu adamdan iyice nefret etmeye basladigimi hissediyorum. Ama bir turlu anlamiyorum, neden boyle davraniyor, neden vuruyor? Vuracak ne yaptim ki? Cok zoruma gidiyor, mubarek gun.
Bayanlar merhaba,
Ben istanbulda buyudum, hem cok cekingen idim hem de muhafazakar sayilabilecek bir cevrede buyudum. (ailem orta halli bir aile). Universitede de asiri muhafazakar bir sinifimiz ve de arkadaslarim oldu, inanin siniftaki erkeklerle bile 4 yil boyunca muhatap olma sayim bir elin parmaklarini gecmez, bu durumdan sikayetci de degilim, cunku kiz arkadaslarimla cok guzel vakit gecirdik. Yani hayatimda hic platonik bir askim bile olmadi. Sonra mezun oldum esim olacak kisi cikti karsima. Ben tabi cekingenlikten, safliktan, bosluktan hemen onun ilgisine kandim. O kadar talibim oldu ama hicbiri ile asla gorusmedim. Sonradan tabi isteme, nisan, soz, kavga, dovus vs ite kaka esim kisisiyle evlenip ABD ye geldim. Kendisinin iyi yanlari olsa da bizim uyumsuzluk hat safhada. Bazen bakiyorum iyi iste, ilgili, sorumluluk sahibi biri, kimin mukemmel kocasi var ki diyorum. Bazen de kendi kendime uzuluyorum keske icimden gele gele sevecegim, sevilecegim biriyle evlense imisim mukemmel olmasa da olurmus diyorum. Tabi is isten gecti. Gonlumde, aklimda zaten hic kimse yok. Ama esimle uyumumuz sifir sifir sifir. Tek ortak noktamiz kizimiz ve de akademik hayatimiz. (kendisi beni ite kaka akademik hayata soktu.) Icimden gelerek aldigim hediyeleri bile giymez, kullanmaz, begenmez. Cirkin oldugundan degil zevklerimiz uyusmadigindan.
5. yilim evlilikte, esimle yapmak isteyip de yapamadiklarim, gitmek isteyip de gidemediklerim, soylemek isteyip de soyleyemediklerim icimde kaliyor. Bazen dusunuyorum acaba kafa dengim baska biri olsaydi esim, bunlari yapar miydik beraber, suralara gider miydik, su sozleri soyleyip de guler miydik beraber, sunlari alsam giyer miydi, su cumleleri icimden geldigi gibi soyleyebilir miydim diyorum. Sahi olabilir miydi boyle birsey? Var midir benim ruh esim, kafa dengim biri? Yoksa halihazirdaki kaderim en iyisi mi?
CanimsinDunya hep senin gibi iyi niyetliler ile dolsun tassin. Ya bosanirlarsa diye dusunecek kadar korelmis kalplerimiz demek ki, Allah basiret versin ne diyeyim.
Canim 10 kisiye sorsan bunu 8 i bosanmayi dusunur zaten . Sen fazla iyi niyetlisin o zaman . Ben de acikca yazayim ben de hayatta kefil olmazdim anlattigin konudaYa bakin gercekten karakterimde oyle kavgacilik, laf sokmacilik yok benim, ya sanaldan ya da yuz yuze farketmez, ama ilk defa bu konumda bu kadar cok uzerime gelindi, yani konu cok fazla sapti, ben kapatmaya calistikca da sapiyor. Kimseye de ozel olarak laf soylemiyorum ama birsey isterken 'ya bosanirlirsa' ya kadar dusunuyorsak ve de borcun uzerimize kalacagindan korkuyorsak gercekten bu kadari fazla kotumser bir bakis acisi olur. Yani acikcasi ben hic boyle bir ihtimal dusunmedim, dusunenlerin coklugunu da gorunce sasirdim.
Estagfurullah ne demek gozum yemedi mi? Ben sadece bu kadar ayrintiya inecek kadar dusunme sekline sasirdim dogrusu.Ne oldu aynısını yapmaya gözün yemedi dimiama millet sana 500 milyar kefil olsun ne güzel. Madem güvensin istiyorsun önce sen kendine güvendir. Maddi durumun da iyimiş git görümcene 500 milyarlık arsa al da sözlerinin sallama olmadığına inanalım ve niyetinin ciddi olduğu belli olsun. Ama bana kefil olmuyor terbiyesiz demen seni haklı yapmaz canıms
Illa kavga edebilmek icin samimiyetle paylastigim eski mesajlarimi karistirip dokecek bir insansin ve de gelmis evet kalbimiz koreldi diyorsun ne denir ki. Yaptigin hos bir davranis mi?Kocan seni dovuyor gerisini de yazmiyim. Evet bizim kalbimiz koreldi haklisin.
Mesajlarini bana ozel yazmadin ki dokeyim? Isteyen herkes bakabilir. Burada gorumcenin kefilligine karsi evliligin biter mi acaba sorularina karsilik kalbiniz korelmis diyorsun. Halbuki esinle tamamen zit oldugunu, anlasamadigini, cok konusup kafani sisirdigini, acaba baskasiyla evlensen mutlu olur musunu, kocanin sana siddetini yazmissin. Ne diyelim? Pis gorumce.Illa kavga edebilmek icin samimiyetle paylastigim eski mesajlarimi karistirip dokecek bir insansin ve de gelmis evet kalbimiz koreldi diyorsun ne denir ki. Yaptigin hos bir davranis mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?