Gorumcemin yaptigi terbiyesizlik

Canim sen baya ilgilendin benim konuyla :) Masterda kardesim ve arkadasim oldu, doktorada kardesime bir belge vermemisler, ben de en yakinim diye sordum ona sormaz olaydim. Neyse sonra yine kardesim ve babam oldular sagolsunlar, hallettik kardesimin belge isini.

Cidden yani falandan filandan isteseydim verirdi falan demis. Onlardan neden istememis anlamadim.

şehir efsanesi o kimse vizeniz biter bitmez sizi kolunuzdan tutup uçağa falan bindirmez hele hele kaçaklar ülkesi Amerikada :) kaldı ki okul bitince 1 yıl OPT hakkınız var, doktora sahibi biri olarak o hakkınızı kullanır, çat diye işi bulur, Nisan ayındaki H1B de çalışma vizenizi alır ardından da şirket aracılığı ile başvurulan GC ile yolunuza devam edersiniz.. bu durumda kredinizi de ödersiniz ama hastalık durumu olursa ne olur bilemem..

Cidden yani falandan filandan isteseydim verirdi falan demis. Onlardan neden istememis anlamadim.
Istedim, oldular arkadaslar kefil de baska sehirdeler, babam onlarin yanina kadar gitmesin yazik yorulmasin ne de olsa gorumce yakin diye ona bir soruvereyim dedim.

Ben size aylık gelirinizi, maddi imkanlarınızı sormadım.
Bakın dediğim gibi sizi hiç tanımama rağmen borcunuz olsa bile ödeyecek güveni verdiniz bana şahsi fikrim bu yönde.
Ama yineliyorum, şuan ne kadar paradan söz ediyoruz?
Çünkü bu meblağının konuyla direkt ilişkisi var ve siz ısrarla söylemiyorsunuz.
Az buçuk kafamda hesapladığım kadarıyla, en düşük ihtimalle iyi bir ev parası olabileceğini düşünüyorum 500 bin tl gibi.
Şuan öz ablam bana gelse, böyle bir teklifle bilirim borcunu ödeyeceğini ama ola ki aksilik olursa benim elimde avucumda o kadar para yoksa kefil olamam ki.
Size bu sebeple ben ve birçok üye daha soruyor.
İnsan verebileceği miktarın altına imza atar çünkü.

J1 sartlari cok agir iste. J1 H1 vizesine gecis yapamiyor. OPT yi de zaten J1 ile yapmaya devam ediyorsun, onda da zaten kimse kefilden para, borc istemez, o yasal durum. Hem cok komplex dusunmussun doktora bitecek de kacak olacagim da onu bunu bulacagim da ohoooo, sence ben bu kadar ayrintili dusunur de gorumceye borc mu takarim?

Aboooo buralar iyice karisir. Aylik gelirimizi de yazayim o zaman. O rakama bakmayin hem egitim senedi cok farkli hesaplaniyor. Faizi, ana parasi, dolar kuru vs vs inanin cok karisik hic girmeyelim lutfen.

O zaman doktora yapamam ki. Biz bursiyerler ne yapalim kimse kefil olmazsa, doktoram ne olacak? Hem de dunyanin en iyi universiterinden birisinde.

Bunu düşünecek olan eşinizin kardeşi değil ki.sosyal devlet. Bunun faturasını size kefil olmayana kesmeniz doğru değil. O sizin anlattığınız gibi ne kadar ulvi bir şey yaptığınızın farkında olmayabilir. Nasıl doktora yapacağınızın derdini ondan önce anne baba ve kardeşiniz yaşamalı bence. Eşinizin kardeşine sıra gelene kadar kan bağınız olan akrabalarınız var. Yani kimse size dolandırıcı demiyor çok dramatikleşiyor her şey. Mağduru oynamanıza gerek yok. Mağdursanız türk devletine y da muhattabınız hangi kurumsa dilekçe ile şikayetçi olun.

mesele görümceye borç takmanız değil ki.. mesele orada kalmanız durumunda (allah korusun) bitkisel hayata girme olabilitesi.. bahsettiğiniz rakam 400-500 bin civarı hele hele dünyanın en iyi üniversitelerinden biri diyorsanız daha da fazla muhtemelen.. kaldı ki komplex düşünmedim yolu-yordamı yazdım.. kalanlar aynen bu şekilde kalıyor, nasıl olsa dönmeyeceğim deyip ödemeyebiliyor (şahsınız için söylemiyorum). görümceniz de aradaki sorunları bildiği için tedbirli davranmış olabilir..

Ben bunu okusam kendi cocuguma kefil olmam.

Ben yurt dışı meb bursu ile araştırma görevlisi olma hakkı kazandım

Ailemi bu kadar borca sokamam deyip gitmedim

Başına bir şey gelir başarılı olamazsın burası türkiye gittin ama dön derler

kayıt süresi vardır yurt dışı çıkış yasağı gelir vs vs dedim ve bundan 12 yıl önce gitmedim

Evet o sıkıntılar o yıllarda yaşanmadı ama bu sene yazın gördük işte her şey olabilir

Çocuğuma kefil olur muyum bilemedim valla da ben 24 yaşında bunu ailemden istemenin makul olmadığını düşündüm konu sahibi kefil olmayan görümceyi terbiyesiz ilan etti

Ben de ailemi boyle bir yukun altina sokarken iki kere dusunurum. Dunyanin binbir hali var. Okulu bitiremeyebilirim, hastalanabilirim vs... Evladima kefil olurum isterse ama kefalet kadar bir mal varligim varsa. Yoksa nereden bulayim? Kimse kusura bakmasin bu devirde kimse guven telkin etmiyor. Kefil olmam, kredi cekmem kimse adina. Kefil olmayan gorumceye de akilli denir uyanik denir. Terbiyesiz ne alaka? Terbiye cok farkli bir kavram. Baslik sacma olmus.

O zaman doktora yapamam ki. Biz bursiyerler ne yapalim kimse kefil olmazsa, doktoram ne olacak? Hem de dunyanin en iyi universiterinden birisinde.

Yahu kardeşim sen neden anlamıyosun
Sen abd nin en iyi ünisinde doktora yapacaksın diye görümcen neden yarım tirilyona kefil olsun?
Sonuçta o Dr nın görümcene bi faydası olacak mı?hayır
Bak en ufak şeyde gömdün kızı
Terbiyesine kadar laf söyledin

Şu kadar gelirinden babanın zenginliğinden bize ne?

Kadın zorunda değil ve olmuyo

Zorlanıyorsan gel ülkemizde yap doktoranı.

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…