Canim sen baya ilgilendin benim konuyla :) Masterda kardesim ve arkadasim oldu, doktorada kardesime bir belge vermemisler, ben de en yakinim diye sordum ona sormaz olaydim. Neyse sonra yine kardesim ve babam oldular sagolsunlar, hallettik kardesimin belge isini.kendi akrabalarına başvuru yapar mısın.
bak bazı yazılar gördüm ve görümcen de biraz araştırmış ise yaptığı çok doğru bi şey görümcenin
kendi akrabalarına neden gitmiyorsun.
amcan , halan, teyzen , anneannen , babaannen . kuzen , yeğen yok mu.
neden görümce???
kendi akrabalarına başvuru yapar mısın.
bak bazı yazılar gördüm ve görümcen de biraz araştırmış ise yaptığı çok doğru bi şey görümcenin
kendi akrabalarına neden gitmiyorsun.
amcan , halan, teyzen , anneannen , babaannen . kuzen , yeğen yok mu.
neden görümce???
Cidden yani falandan filandan isteseydim verirdi falan demis. Onlardan neden istememis anlamadim.
Kacak durumunda ABD li gorevlilerin zorla alip goturup, ucaga bindirip ulkesine yolladigini duydum ama tabi bizzat tandigim yok. Vizesiz burada yasamak cok zor, is bulamazsiniz, pasaport kullanamazsiniz, hicbir resmi islem yapamazsiniz, kredi karti bile kullanamazsiniz, yani vizesiz olduktan sonra ABD de olmanin hicbir faydasi yok.
Istedim, oldular arkadaslar kefil de baska sehirdeler, babam onlarin yanina kadar gitmesin yazik yorulmasin ne de olsa gorumce yakin diye ona bir soruvereyim dedim.Cidden yani falandan filandan isteseydim verirdi falan demis. Onlardan neden istememis anlamadim.
Iki tane doktora ogrencisiyiz, ben egitimciyim esim ise muhendis. Esimin bitirmesine cok az kaldi, uzatmasa bu sene bitiyordu, uzatmayi dusunuyor. Aylik gelirimizi gorgusuz gibi yazmayim zaten ve ayrica iki kefilden otekisi babamdi, babamin da durumu gayet iyi. Burada kalmaya karar versek esim ve benim zaten iyi bir durumumuz olur ve zaten borcumuzu odeyecek kadar guven telkin eden insanlariz.
Ben size aylık gelirinizi, maddi imkanlarınızı sormadım.Iki tane doktora ogrencisiyiz, ben egitimciyim esim ise muhendis. Esimin bitirmesine cok az kaldi, uzatmasa bu sene bitiyordu, uzatmayi dusunuyor. Aylik gelirimizi gorgusuz gibi yazmayim zaten ve ayrica iki kefilden otekisi babamdi, babamin da durumu gayet iyi. Burada kalmaya karar versek esim ve benim zaten iyi bir durumumuz olur ve zaten borcumuzu odeyecek kadar guven telkin eden insanlariz.
J1 sartlari cok agir iste. J1 H1 vizesine gecis yapamiyor. OPT yi de zaten J1 ile yapmaya devam ediyorsun, onda da zaten kimse kefilden para, borc istemez, o yasal durum. Hem cok komplex dusunmussun doktora bitecek de kacak olacagim da onu bunu bulacagim da ohoooo, sence ben bu kadar ayrintili dusunur de gorumceye borc mu takarim?şehir efsanesi o kimse vizeniz biter bitmez sizi kolunuzdan tutup uçağa falan bindirmez hele hele kaçaklar ülkesi Amerikada :) kaldı ki okul bitince 1 yıl OPT hakkınız var, doktora sahibi biri olarak o hakkınızı kullanır, çat diye işi bulur, Nisan ayındaki H1B de çalışma vizenizi alır ardından da şirket aracılığı ile başvurulan GC ile yolunuza devam edersiniz.. bu durumda kredinizi de ödersiniz ama hastalık durumu olursa ne olur bilemem..
570 milyar mi
Aboooo buralar iyice karisir. Aylik gelirimizi de yazayim o zaman. O rakama bakmayin hem egitim senedi cok farkli hesaplaniyor. Faizi, ana parasi, dolar kuru vs vs inanin cok karisik hic girmeyelim lutfen.570 milyar mi
O zaman doktora yapamam ki. Biz bursiyerler ne yapalim kimse kefil olmazsa, doktoram ne olacak? Hem de dunyanin en iyi universiterinden birisinde.
J1 sartlari cok agir iste. J1 H1 vizesine gecis yapamiyor. OPT yi de zaten J1 ile yapmaya devam ediyorsun, onda da zaten kimse kefilden para, borc istemez, o yasal durum. Hem cok komplex dusunmussun doktora bitecek de kacak olacagim da onu bunu bulacagim da ohoooo, sence ben bu kadar ayrintili dusunur de gorumceye borc mu takarim?
Ben bunu okusam kendi cocuguma kefil olmam.
Ben de ailemi boyle bir yukun altina sokarken iki kere dusunurum. Dunyanin binbir hali var. Okulu bitiremeyebilirim, hastalanabilirim vs... Evladima kefil olurum isterse ama kefalet kadar bir mal varligim varsa. Yoksa nereden bulayim? Kimse kusura bakmasin bu devirde kimse guven telkin etmiyor. Kefil olmam, kredi cekmem kimse adina. Kefil olmayan gorumceye de akilli denir uyanik denir. Terbiyesiz ne alaka? Terbiye cok farkli bir kavram. Baslik sacma olmus.Ben yurt dışı meb bursu ile araştırma görevlisi olma hakkı kazandım
Ailemi bu kadar borca sokamam deyip gitmedim
Başına bir şey gelir başarılı olamazsın burası türkiye gittin ama dön derler
kayıt süresi vardır yurt dışı çıkış yasağı gelir vs vs dedim ve bundan 12 yıl önce gitmedim
Evet o sıkıntılar o yıllarda yaşanmadı ama bu sene yazın gördük işte her şey olabilir
Çocuğuma kefil olur muyum bilemedim valla da ben 24 yaşında bunu ailemden istemenin makul olmadığını düşündüm konu sahibi kefil olmayan görümceyi terbiyesiz ilan etti
O zaman doktora yapamam ki. Biz bursiyerler ne yapalim kimse kefil olmazsa, doktoram ne olacak? Hem de dunyanin en iyi universiterinden birisinde.
+1İsrarla ev, tasit vs icin kredi cekmediginizi dolayisiyla kefilligi bu sebeple istemediginizi belirtmissiniz. Sizi dolandiricikla suclayan tek yorum okumadim ben. Bence yanlis anliyorsunuz soylemek istenen seyi. Herkes size diyor ki "velev ki" beklenmedik belki milyonda bir gerceklesecek aksi bir durum meydana geldi. Bu durumda gorumcenizin odeyecegi meblag nedir?
Bir ikincisi vizeniz bitince sizi gorevliler gelip zorla ucaga bindirmiyor.Pek tabii kacak olarak kalma ihtimaliniz de var (oyle kalirsiniz demiyorum yanlış anlamayin) . Vizesi bittikten sonra 12 yil Abd'de kalan birini biliyorum.
Burada onemli olan kefilligi hangi sebeple istediginiz degil bence. Aksi bir durumda kefilin odeme yapma zorunlulugunun olmasi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?