O zaman doktora yapamam ki. Biz bursiyerler ne yapalim kimse kefil olmazsa, doktoram ne olacak? Hem de dunyanin en iyi universiterinden birisinde.
Istedim, oldular arkadaslar kefil de baska sehirdeler, babam onlarin yanina kadar gitmesin yazik yorulmasin ne de olsa gorumce yakin diye ona bir soruvereyim dedim.
J1 sartlari cok agir iste. J1 H1 vizesine gecis yapamiyor. OPT yi de zaten J1 ile yapmaya devam ediyorsun, onda da zaten kimse kefilden para, borc istemez, o yasal durum. Hem cok komplex dusunmussun doktora bitecek de kacak olacagim da onu bunu bulacagim da ohoooo, sence ben bu kadar ayrintili dusunur de gorumceye borc mu takarim?
hicte terbiyzesiz degil ne alaka. size kefil olmak zorunda degil sif görümceniz diye...Ya inanin benim kefil olur musun dedigimde daha kefillik sartlari nedir diye sormadan kefil olacak bircok arkadasim var. Zaten masterdaki arkadasim da onlardan biri, kefil olur musun dedim, hemen tamam olurum dedi. Kardesime sordum kardesim de tamam olurum dedi. Esim birkac arkadasiyla beraber gitti notere mesela, orada hepsi birbirine kefil olmus, hicbiri birsey sormamis. Yine esim birkac arkadasina sordu benim icin, onlar da hemen ayip ediyorsun kardesim sana olmayacagiz da kime olacagiz dediler. Inanin bircok yerde borc verdigimiz paralar var ama bir kisi bile bizden alacakli degil. Durum boyleyken gorumcem olacak kisi olmadi, kestirdi atti. Ben onu kendime yakin gordugum icin sordum, boyle birsey yapacagi aklimin ucundan bile gecmezdi. Ama iyi ki sormusum, gorduk nasil birisiymis. Hayir kizdigim esimin hala olabilir gibi gormesi, normal gormesi, hic zoruna gitmemesi.
Gelirden ve babamin durumundan bir arkadas sordugu icin o arkadasa ithafen bahsettim, hani borcumuz olsa da odeyemeyecek kadar kotu degiliz diye, hic hoslanmadigim bir durumu ortaya bu sekilde atmayin lutfen, hos olmuyor.Yahu kardeşim sen neden anlamıyosun
Sen abd nin en iyi ünisinde doktora yapacaksın diye görümcen neden yarım tirilyona kefil olsun?
Sonuçta o Dr nın görümcene bi faydası olacak mı?hayır
Bak en ufak şeyde gömdün kızı
Terbiyesine kadar laf söyledin
Şu kadar gelirinden babanın zenginliğinden bize ne?
Kadın zorunda değil ve olmuyo
Zorlanıyorsan gel ülkemizde yap doktoranı.
Ya inanin birisi ortaya 570 lafi atti hic donup de arkasini arastiran yok. Yok oyle birsey tovbe estagfurullah ya.Ben hiçbir terbiyesizlik görmedim. Yorumunuz hiç hoş değil. Birine kefil olup sonra ödemek zorunda olanlar da en başında bu kişi kesin öder diyerek kefil oluyor. 570 bin az para mı? Ben teklif dahi etmezdim.
O zaman doğrusunu siz söyleyin. Meblağ nedir, hangi hallerde kefil borç ödemek zorunda kalır açıklayın da biz de ona göre yorum yapalım.Ya inanin birisi ortaya 570 lafi atti hic donup de arkasini arastiran yok. Yok oyle birsey tovbe estagfurullah ya.
Ben yurt dışı meb bursu ile araştırma görevlisi olma hakkı kazandım
Ailemi bu kadar borca sokamam deyip gitmedim
Başına bir şey gelir başarılı olamazsın burası türkiye gittin ama dön derler
kayıt süresi vardır yurt dışı çıkış yasağı gelir vs vs dedim ve bundan 12 yıl önce gitmedim
Evet o sıkıntılar o yıllarda yaşanmadı ama bu sene yazın gördük işte her şey olabilir
Çocuğuma kefil olur muyum bilemedim valla da ben 24 yaşında bunu ailemden istemenin makul olmadığını düşündüm konu sahibi kefil olmayan görümceyi terbiyesiz ilan etti
Ya inanin birisi ortaya 570 lafi atti hic donup de arkasini arastiran yok. Yok oyle birsey tovbe estagfurullah ya.
Ya inanin birisi ortaya 570 lafi atti hic donup de arkasini arastiran yok. Yok oyle birsey tovbe estagfurullah ya.
Ben abime her türlü kefil olurum, yengemi seveyim yada sevmeyeyim(bende görümceyim). Cok üstüne gidilmis konu sahibinin.
Esiniz sizi daha fazla doldurmamak icin oyle diyordur, yoksa iplerin kopacagini biliyor.
Siz bundan sonra gorumcenize size verdigi kadar deger verirsiniz olur biter.
yuh artik gercekten iyice abarttiniz. olayi bu kadar komplex hale getirdiniz neler neler dusunuyorsunuz.Aklima bir sey geldi. Madem durumunuz bir magduriyet durumunda zarari karsilamaya yeterli? Gorumcenizin uzerine o mebla kadar bir ev, arsa, altin, dolar vs verin, dondugunuzde geri alirsiniz. Nasil olsa birbirinize guvenmeniz lazimmis. Hem bir sey olursa da gorumce zarara girmemis olur.
Ben boyle bir teklifi kabul ederdim mesela.
Aklima bir sey geldi. Madem durumunuz bir magduriyet durumunda zarari karsilamaya yeterli? Gorumcenizin uzerine o mebla kadar bir ev, arsa, altin, dolar vs verin, dondugunuzde geri alirsiniz. Nasil olsa birbirinize guvenmeniz lazimmis. Hem bir sey olursa da gorumce zarara girmemis olur.
Ben boyle bir teklifi kabul ederdim mesela.
Anlayisiniz icin tesekkur ederim. Ben de esime her turlu kefilim, gorumce olsun, anne-babasi olsun asla esimden yana tereddut yasamam, o ol derse gerisini sormam.Ben abime her türlü kefil olurum, yengemi seveyim yada sevmeyeyim(bende görümceyim). Cok üstüne gidilmis konu sahibinin.
Esiniz sizi daha fazla doldurmamak icin oyle diyordur, yoksa iplerin kopacagini biliyor.
Siz bundan sonra gorumcenize size verdigi kadar deger verirsiniz olur biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?