Gorumcemin yaptigi terbiyesizlik

O zaman doktora yapamam ki. Biz bursiyerler ne yapalim kimse kefil olmazsa, doktoram ne olacak? Hem de dunyanin en iyi universiterinden birisinde.

Görümcenize güvenerek mi doktora yapmaya karar verdiniz. Hayır kadın sen doktoraya başvurunu yap arkandayım diye söz mü verdi? Bu nasıl bir mantıktır kefil olmazsa doktora yapamam kefil olması gerekirdi reddetti terbiyesiz. Siz gerçekmisiniz ??

Istedim, oldular arkadaslar kefil de baska sehirdeler, babam onlarin yanina kadar gitmesin yazik yorulmasin ne de olsa gorumce yakin diye ona bir soruvereyim dedim.

Hamileyim dün canım mantı çekti (açmayı bilmiyorum) kv demin dolapta kendi açıp yaptığı poşetlenmiş mantılar var eşimle 1 poşet gönderebilirmisin diye kvye sorarken on kere düşündün 20 kere çekindim sizdeki rahatlığa şaşırdım..570 000 TL lik bir kefaletten babamı yormuyayım dedim görümceye soruvereyim dedim şeklinde bahsediyorsunuz.

Sizi tanımıyorum dolandırıcısınız demiyorum. Ama Bu kadar komplex düşünüp borç takarmıyım diye soruyorsunuz. Kimse kimsenin kalbini, neyi düşünüp düşünemeyceğini ve neyi yapıp yapmayacağını tam olarak bilemez. Bir insanın doktora yapması eğtimci olması onun asla yanlış yapmayacağının teminatı değil. Bu ülkede proflar, hakimler, savcılar, hekimler ne suçlara karışıyor neler yapıyor gazetelerden duyup görüyoruz. Baba ana evladına kazık atıyor ötesi var mı. Görümcenizin de kendini garantiye almak adına her ihtimali düşünmesinden daha normal ne olabilir.

hicte terbiyzesiz degil ne alaka. size kefil olmak zorunda degil sif görümceniz diye...

Ben anlamadım eğitim kefaleti başka bir şey derken
nasıl oluyor.
Bu kızcağızın başına oralarda bir şey gelse (Allah korusun tabi)
Mesela çalışamayacak durumda
Borç ülkeye döndüğü an bitiyor mu.
Kefil olana ödeyeceği bir borç kalmamış mı oluyor.
Yada diyelim boşandılar.
Ödemiyorum ben dedi ödemedi borcu.
Yine görümce o borçtan her türlü muaf mı sayılıyor.
Ödenmesi gereken bir para yoksa ortada neye kefil
tutuluyor kefil olan

Gelirden ve babamin durumundan bir arkadas sordugu icin o arkadasa ithafen bahsettim, hani borcumuz olsa da odeyemeyecek kadar kotu degiliz diye, hic hoslanmadigim bir durumu ortaya bu sekilde atmayin lutfen, hos olmuyor.

Şu konuyu yemin ederim hayretler içerisinde okudum görümcem evine gidince hoşgeldin bile demez kaldı ki bana kefil olacak ben ABD de doktora yapıcam diye size benim görümcemi göndereyim-

Ben hiçbir terbiyesizlik görmedim. Yorumunuz hiç hoş değil. Birine kefil olup sonra ödemek zorunda olanlar da en başında bu kişi kesin öder diyerek kefil oluyor. 570 bin az para mı? Ben teklif dahi etmezdim.
Ya inanin birisi ortaya 570 lafi atti hic donup de arkasini arastiran yok. Yok oyle birsey tovbe estagfurullah ya.

Ben abime her türlü kefil olurum, yengemi seveyim yada sevmeyeyim(bende görümceyim). Cok üstüne gidilmis konu sahibinin.
Esiniz sizi daha fazla doldurmamak icin oyle diyordur, yoksa iplerin kopacagini biliyor.
Siz bundan sonra gorumcenize size verdigi kadar deger verirsiniz olur biter.

Ya inanin birisi ortaya 570 lafi atti hic donup de arkasini arastiran yok. Yok oyle birsey tovbe estagfurullah ya.
O zaman doğrusunu siz söyleyin. Meblağ nedir, hangi hallerde kefil borç ödemek zorunda kalır açıklayın da biz de ona göre yorum yapalım.

Oyle tabi karsidakinin hayatini kaydirma ihtimalin var. Oyle kolay degil. Bu dunyada kimseye kefil olmam sahsen ki oyle bir mebla aman aman...

söyleyin meblağı o zaman

MEB bursu ile Almanya da yüksek lisansın kefaletini ev ve arabayı satsalar annemler ancak öderlerdi

belki bir araba parası da borçlanmaları gerekirdi

şimdi aşağı yukarı desem 350 000 eder bu

Almanya ve yüksek lisanstı benimki

kaldı ki doktora burslarının geri dönüşünde de çılgın zorunlu hizmet olduğu için insanlar gelmemeyi tercih ediyor bu da biliniyor

Aklima bir sey geldi. Madem durumunuz bir magduriyet durumunda zarari karsilamaya yeterli? Gorumcenizin uzerine o mebla kadar bir ev, arsa, altin, dolar vs verin, dondugunuzde geri alirsiniz. Nasil olsa birbirinize guvenmeniz lazimmis. Hem bir sey olursa da gorumce zarara girmemis olur.

Ben boyle bir teklifi kabul ederdim mesela.

İyi de yarın bir gün ayrılır boşanabilir aradaki ipler tamamen kopabilir. Cocuk varsa velayet uzerinden ciddi kavgalar yasanabilir. Gelin hanim da karşı tarafa sırf zarar vermek için dönmeyebilir. Abiye kefil olmuyor ki. Hiç bir ailevi bağının olmadığı, kendi suçu olmasa bile kardeşinden kaynaklı bir suç yüzünden arasındaki ilişki tamamen kopabilecek biri yarım milyon paraya kefil olmasını istiyor. Ben böyle birşeyi kendi ailem varken neden isteyeyim. Bu arada doktora 5 yıl. Master 2 yıl. Maliyetler de ona göre tabiki. Master da tüm arkadaşlar birbirine kefil olMusa bu da normal. Herkes birbirine karşılıklı kefil olmuş işte.

yuh artik gercekten iyice abarttiniz. olayi bu kadar komplex hale getirdiniz neler neler dusunuyorsunuz.

Güvenemedi

Anlayisiniz icin tesekkur ederim. Ben de esime her turlu kefilim, gorumce olsun, anne-babasi olsun asla esimden yana tereddut yasamam, o ol derse gerisini sormam.

Ya bayanlar cok abarttiniz, yazmadiklarimdan bile sorumlu oluyorum burada, lutfen rica ediyorum bu konuya artik yazmayin, gercekten cok sacma muhabbetler donuyor artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…