- 20 Kasım 2011
- 208
- 295
- 303
Iyi arkadaslar guvendikleri arkadaslarina kefil olurlar. Ben de olurum.Asla asla babam annem eşim dışında kimseye kefil olmam ,o kefil olan arkadaşlarınızın kıymetini bilin nerdeymis öyle arkadaş valla bravo.
Hayatta kimseye güvenmiyoruz biz buralarda, kimler kimlere ne borçlar takıyor hiç duymamış olmanız ilginç. Burda gün aşırı konu açılır eşim kaynima kefil oldu ödemiyor biz ödüyoruz diye. Ve burda sevgilime kefil olayım mı kayinpederime abime kefil olayım mı diye konular var aratın bi isterseniz.Iyi arkadaslar guvendikleri arkadaslarina kefil olurlar. Ben de olurum.
Cok sasirdim gercekten. Ben okumadim boyle konular. Ama benim borcum esimin borcu. ben donmesem esim de donmez. Ve ben de esim de son kurusuna kadar borcuna sadik insanlariz, bunu da en iyi gorumcem biliyor zaten.Hayatta kimseye güvenmiyoruz biz buralarda, kimler kimlere ne borçlar takıyor hiç duymamış olmanız ilginç. Burda gün aşırı konu açılır eşim kaynima kefil oldu ödemiyor biz ödüyoruz diye. Ve burda sevgilime kefil olayım mı kayinpederime abime kefil olayım mı diye konular var aratın bi isterseniz.
Boyle bir konu yok.
O zaman sikayetiniz uzerine herhalde engellenirim. Bilmiyordum boyle oldugunu.Bende annem ve eşim dışındaki hiç kimseye kefil olmam bu devirde. Mesele sadece güven değil, ki bu tercih meselesi. Arkadaşınız olur, bir başkası olmaz. Görümceniz olması bir şey değiştirmez. Bunu "terbiyesizlik" olarak nitelendirmek çok da etik değil bence. AyrıcaMune çok söyler ki, "içerik silmek yasaktır." Alıntılardan zaten konunuz hala okunuyor. @Margarikotin
terbiyesizlik olarak nitelemen çok yersiz.Merhaba arkadaslar,
Sizlere bir mevzuyu acmak istiyorum. Ben ve esim ABD de doktora yapiyoruz. Esimin bir kiz kardesi var, ebe olarak calisiyor. Esimle 5 yildir evliyiz. Yani az cok gorumcem de ailesi de beni taniyor, esimi zaten cok iyi taniyorlar. Ben bursiyer oldugum icin doktoraya dair kefaletname duzenlemem gerekiyor. O da guya iste ABD den donmezsem kefillerim odeyecek, devlet kefalet duzenleyip garantiye aliyor kendini. Ama ben zaten doktoram bitince donmeyi dusunuyorum, eger donmezsem burda iyi bir is bulmus oldugum icin donmem ve zaten kefillere kalmadan borcumu oderim. Zaten taksit yapiyor devlet ve taksit taksit yillara dagitarak odeniyor, bildigim arkadaslar var boyle yapan. Hic kimseyi duymadim ki ABD de iyi bir is bulmus olsun ve kefiller de borcunu odesin.
Bana daha once masterda bir arkadasim ve kardesim kefil olmustu, sonra kardesim ve babam kefil olacakti ama kardesimin bir belge eksikti diye ben de ne de olsa esimin kardesi diye gorumceme sordum. Bana bu kefilligin her turlu ayrintisini sordu olabilir yani normaldir ben de acikladim zaten. Ve gorumcem bana kefil olmadi!!! Ya donmezsen dedi, ya soyle olursa ya boyle olursa vs ben de sinirlendim ben boyle birsey ne istedim ne de sordum tamam mi, dedim kestim attim. Ben donmezsem abin de donmez zaten ve kefillere gelmeden borcumuzu oderiz dedim. Yani kefillere gelinmiyorsa kefillik neden var dedi. Odemezsek diye var dedim ama biz zaten oderiz dedim. Ya arkadaslar gunlerdir kafama takiliyor bu yaptigi. Inanin ben de esim de 5 kurus bile kimseye borc takmis insanlar degiliz, zaten bu zamanimiza resmen tirnaklarimizla geldik kimseden de 5 kurus hala istemeyiz. Asla ve asla para da istemedim, Allah dusurmesin 5 kurusunu dair istemem de, ne onun ne de baskasinin. Yani cok cok iyi de biliyor beni de abisini de ne kadar hassas kisiler oldugumuzu. Amma ve lakin gorumcem benim gozumden dustu, artik bir pul kadar degeri yok gozumde. Bu yaptigini omrum boyunca unutmayacagim. Asla da kendisi ile bir kelime bile muhatap olmak istemiyorum, ama iste esim var arada hala onun icin hala mecbur konusuyorum. Esim hala olabilir diyor normal goruyor, zaten o kefil olmazdi ki diyor, taniyor kardesini. Bu yaptigi bize karsi buyuk bir terbiyesizlik degil mi sizce?
Iyi tamam al silmedim.konu silmek yasakMune
Iyi arkadaslar guvendikleri arkadaslarina kefil olurlar. Ben de olurum.
Yani cok dogru dusundun bak ben hic dusunmedim bu kadar onemli bir ayrintiyi, tabi esimle bosanma kismim en buyuk olasilik.Ben de olmam
Meblağ yüksek neden riske gireyim dünyanın binbir türlü hali var
Bugün eşinle iyisin yarın aran bozulsa borçları takıp kalsan ABD de ne yapacak görümcen
Benden daha genc gorumcem baya deneyimli o zaman bu konuda o yuzden bana ve abisine guvenmiyor.Hepiniz halen çok gençsiniz muhtemelen
Hayat deneyimi olmamayı öğretiyor insanlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?