Gorumcemin yaptigi terbiyesizlik

Asla asla babam annem eşim dışında kimseye kefil olmam ,o kefil olan arkadaşlarınızın kıymetini bilin nerdeymis öyle arkadaş valla bravo.
Iyi arkadaslar guvendikleri arkadaslarina kefil olurlar. Ben de olurum.

Iyi arkadaslar guvendikleri arkadaslarina kefil olurlar. Ben de olurum.
Hayatta kimseye güvenmiyoruz biz buralarda, kimler kimlere ne borçlar takıyor hiç duymamış olmanız ilginç. Burda gün aşırı konu açılır eşim kaynima kefil oldu ödemiyor biz ödüyoruz diye. Ve burda sevgilime kefil olayım mı kayinpederime abime kefil olayım mı diye konular var aratın bi isterseniz.

Cok sasirdim gercekten. Ben okumadim boyle konular. Ama benim borcum esimin borcu. ben donmesem esim de donmez. Ve ben de esim de son kurusuna kadar borcuna sadik insanlariz, bunu da en iyi gorumcem biliyor zaten.

Boyle bir konu yok.

Bende annem ve eşim dışındaki hiç kimseye kefil olmam bu devirde. Mesele sadece güven değil, ki bu tercih meselesi. Arkadaşınız olur, bir başkası olmaz. Görümceniz olması bir şey değiştirmez. Bunu "terbiyesizlik" olarak nitelendirmek çok da etik değil bence. Ayrıca Mune çok söyler ki, "içerik silmek yasaktır." Alıntılardan zaten konunuz hala okunuyor. @Margarikotin

O zaman sikayetiniz uzerine herhalde engellenirim. Bilmiyordum boyle oldugunu.

Reactions: Yeu
terbiyesizlik olarak nitelemen çok yersiz.
kefillikte gönüllülük esastır.
zorla olmaz.
ben olsam ben de olmam mesela görümceme filan:))
dünyanın binbir türlü hali var.
bu riski almak zorunda göremezssin hiçkimseyi.
tneden bu kadar sert bir tavırdasın hiç anlamadım.
peki deyip geçmek çok mu zor?

Kefil olmak istemeyebilir bu görümcenizi terbiyesiz yapmaz. İstememe konusunda haklı bu devirde babana bile guvenmeyeceksin diye bir sözümüz bile var. Kirilabilirsiniz fakat bunu büyütüp aile meselesine dönüştürmeyin.

Ben de olmam

Meblağ yüksek neden riske gireyim dünyanın binbir türlü hali var

Bugün eşinle iyisin yarın aran bozulsa borçları takıp kalsan ABD de ne yapacak görümcen
Yani cok dogru dusundun bak ben hic dusunmedim bu kadar onemli bir ayrintiyi, tabi esimle bosanma kismim en buyuk olasilik.

bir de ben anneme kredi çektiğimde annem bile ödemeyip evime icra getirdi. annem diyorum bakın.bu annemi sevmediğim anlamına gelmiyor ama öz annem beni yarıyolda bıraktı. hemde abim benim hakkım olan parayı yerken. ben normal buldum görümcenizin kefil olmak istemeyişini... ama madem olmayacaktı niye soruyor her şeyi orasıda ayrı birşey belkide düşünmek için zaman kazanmak istemiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…