- 28 Kasım 2010
- 42.523
- 141.251
- 798
- Konu Sahibi pistachio_27
-
Benim oglan zaten uzun sureli bir yerde bensiz veya babasiz duramaz. Babasi da ben de yaninda olmuyoruz,mesela esimin akrabalarina gittiysek cocugu parka goturuyorlar, ya da koye gittiysek hayvanlara bakmaya goturuyorlar 1-2 saat falan suruyor en fazla. Benim oglum duramadigi icin birakamiyorum fazla. Senin oglun gibi normal bir cocuk olsa daha uzun sureli de birakabilirdimGörümceye göndermek değil de konu yalnız göndermek
Yani sormak istediğim eşin çocuğu bırakıp çıkıyor mu kalıyor mu
Ha ben bu kadar ama onlar aile diyemem görecekse gelsin çocuğun evine görsün gelmiyorsa görmesin derim de
Diyelim ki gönderdi babası da otursun yani geçerken bırak fikri bana 2 yaş için çok ütopik geldi
Bu arada ben ki çılgın anneyim oğlanı 25 aylık kreşe verdim yine de yalnız bir akraba fikri baba çokkkk uzak
Benim cocugum duydu demiyor da. O cocuga üzüldüm. Sevgi ne oldugunu tam bilmeden, nefreti ögreniyor. Babannesinden sevgi gördügündede ne yapacagini sasirir. Bu yasta bir cocuga annesi ve babaannesi arasinda secim yapmasina zorluyor. Yazik ya.
yabancı değil zateennnnnnnnnnnnnnn , zaten yabancı değil!!!!!!!!!!!!!
Ayni zamanda bir Hala olarak kismen söylediklerinize hak veriyorum. Artik onu zerre sevmesemde kizimin halasiyla iliskisini kesme hakkini görmüyorum kendimde. Onunda hala olarak yigeninin üzerinde hakki var süphesiz ama bu sekilde olmasını dogru bulmuyorum.
Bir defa abi yenge gelinde yigenimi seveyim desin, benide saysin, sonra 3 kere gene yalniz görüssün yigeniyle ona da lafim yok. Ama sürekli bu sekilde olunca üstelik anneden izin alma geregi bile duymadan, bana Saygisizlik oluyor artik.
Bende esime artik veto koydum. Cocugum bensiz oraya gitmeyecek artik dedim. Gelir bizde sever yada bizi de cagirir o ayri dedim.
Maalesef esimle büyük kavgalarimizin sebebi genelde Görümcem oluyor cünki beni anlamamasina inanmamasina ve beni tutmamasina cok icerliyorum.
Ama sunuda anliyorum artik, esime bunlari anlatmak faydasiz cünki inanmak istemiyor birkere.
Kendinize gelin.
Sizden elbet zarar gelmez ama belli bir yastan Sonra mesela 2.5 yas bunun icin ideal ozel bolgesini sadece annesi gorebilir. Bunu uzmanlar neden vurguluyor cocugun mahremiyet algisi icin.. cocuk sizin yaninizda anneanne babaanne dede hala teyze yaninda çıplak halde bulunursa ondaki mahremiyet duygusunu etkiler diye ..annesi de onun kendi ihtiyacıni kendisi karsilayamayacagi icin yapar bunu.2 buçuk yaşındaki kız yiğenim bana çok düşkün. banyosunu yaptırmamı ister anneside yanımızda olduğu halde
giydirmemi ister. . kucağımda büyüdü altını değiştirdim.
hal]a bu böyle devam ediyor .
oha ya bedenini niye görmiyim yiğenimin
kızım 3,5 yaşında bazen babanne bazen annane teyze hala vs ile konuşmak ıstemez.demekkii his ediyorBirde cocugun nekadar duskun olursa olsun inan bana onlar cok hisliler.. ben kizimi karsima alip asla kotulemiyorum ona karsi ama duyuyorum kayinvalidem telefonla konusturmak istemis onunla kizim konusmicam istemiyorum demis bikac kez terslemis onu
Sonra ben bigun kizima sadece dedim ki aferim kizim babaannen halanla seni konusturmak istemis sen konusmamissin halanla aferim sana hep boyle ol konusma onunla dedim.. evet anne o seni cok uzuyo dedi ben sok oldum acaba nasi biliyo dedim kendi annemle konusurkende genelde onun yaninda da hic konusmam anneme soyledim cocuklar cok hisliler dedi annem.. simdi daha kucuk birazdaha buyusun gun gelir kizin halasini tersler icine su serper ☺
Benim kizim suan 3 yasinda bazen oyle sozler soluyoki resmen benim ic sesim benim soyleyemedikleri disa vuruyor ☺
bencesiz kendinize gelin . bu kavramları bilmemeniz zaten herşeyi gösteriyor .
daha tartışmanın bi manası yok .
iyi günler
P pistachio_27 Çok doğru. Eşinizle konuşun. Bundan sonra abisini aradığında, annesini ara ben bilmiyorum desin... Muhattabı siz olun.Eşinin burda kızınızı alıp götürmesinden ziyade eşimi ara müsaitmi demesi gerekir
Eger görümce seni arayıp kızı getirin sende rahat edersin dese zaten sıkıntı yapmazsın ama bu sekilde eşinde seni ezdiriyor
Çocuğum hisli, babaannesiyle konuşmak istemiyor diyen üyeye niye yükleniyorsunuz?
Bazı çocukların duygusal gelişimi ileri oluyor ve 3 yaşındaki bir çocuk, aradaki gerginliği fark ederek taraf tutabiliyor, bu illa tembihlenerek oluşturulmuş bir durum olmayabilir. Hemen kadına yüklenmeyin.
Ben de 3-4 yaşlarında her şeyin farkındaydım ve annemin "Ama o senin halan, babaannen kızım; böyle davranma" demesine daha çok sinirlenirdim. Çok iyi hatırlıyorum, annem, babam tarafına beni itmeye çalıştıkça -kötülük de yapılsa biz hep iyi olmalıyız- gibi bir mesajı aldığımı annemden. Ne kadar tehlikeye açık bir mesaj.
Oysa ki hayat böyle bir şey değil. Size ve sevdiklerinize kötü davranan insanları -her ne kadar sülalenizden birileri de olsa- aile dışında tutmayı, tartıp ayırmayı öğrenmeli ve çocuk kendisini/ailesini koruma bilincini de geliştirmeli. Bir çocuğun, annesinin ağzına mçan babannesini fark edip uzak durması ve bu davranışın da açıklanarak gerektiğinde desteklenmesi gerekliyor bence. Fikrim marjinal gelebilir ama gayet yaşadığım, bu hisleri ayıklarken annem tarafından tekrar karıştırıldığım için bunu savunuyorum. Her çocuk pür sevgi ortamında büyüse keşke ama, sevgisizliği-huzursuzluğu hissettiğinde de salt yapıcı olmak adına oraya doğru itilmemeli.
Burada sizi fitleyen yorumları lütfen dikkate almayın. Hele hele küçücük çocuğunu halasına karşı dolduranları hiç.
Eşiniz bence durumun farkında bile olsa arayı kızıştırmamak için görümceyi size sempatik göstermeye çalışıyor olabilir. Yanlış bir taktik uyguluyor. "Haklısın, yanlış yapıyor, senden küçük o, idare edelim" falan dese eminim sizin de içiniz soğur. Kızınızın tek gitmesini istemiyorsanız emrivaki yapın, siz de gidin. Ya da direkt kızı arayın, "Biz çıkaramayacağız, sen gelsene" deyin. Gerekirse tekrar açık açık konuşun. Bence yapıcı olun, bakın ne güzel bir aydayız. Hiçbir şey kaybetmezsiniz inanın. Siz birbiriniz için iki yabancısınız ama çocuğunuz görümce için candan, kandan biri. Büyüklük sizde kalsın.
Bakıcımın çocuğu vardı ve benim için önemli bir kriterdi ayrıca çocuk kendi evindeydi evin düzeni güvenliği de çocuğa göreydi
Büyükannelerin bakımına zaten hep karşı oldum
Eş ailesi yahut kendi ailem fark etmez
2 yaşındaki çocuk annesiz babasız bana göre bir yere bırakılmaz
Bir de zorunluluk yok yani doktora gidiyorum bıraktım, işe gidiyorum bıraktım değil ki bu sevsin diye bırakacağız
Sevecek olan gelir evinde sever çocuğu
Şahsen kedimi de sevsin diye kimseye göndermem
P pistachio_27 Çok doğru. Eşinizle konuşun. Bundan sonra abisini aradığında, annesini ara ben bilmiyorum desin... Muhattabı siz olun.
ve bence de konuşmayın size olan davranışları ile ilgili onunla. Daha çok paye vermiş olursunuz gereksiz yere.
Siz de mesafeli davranın madem öyle.
Eşiniz dahil kimseye de haklılığınızı ispatlamak zorunda değilsiniz.
Siz sürekli birilerini ikna etmeye çalışıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Bu ilişkide haklı ve iyi niyetli olduğunuzu ispatlamaya, görümcenizin garip davrandığını ispatlamaya...
Neden?
Rahat olun.
Bırakın ikna çabasını. Güvenin kendinize.
Size soğuk davranana siz de soğuk davranın.
Kusura bakmasın ama,
görümceniz kendini parçalasa da, onuncu kattan da atsa, bileklerinizi de kesse: o çocuk sizin... Annesi sizsiniz. Tabi ki en çok sizi sevecek ve size değer verecek. Şimdi küçük, büyüdükçe en yakın arkadaşınız olacak o sizin. Ne olursa olsun. Anne-çocuk bağı mucizevidir. Size bağlanacak o her daim, bunu hiç dert etmeyin...
Ziyarete bırakmayan insan, küçücük bebeği baksınlar diye de bırakmıyordur.Daha bebekken bakmaları için kv yada bakıcılara bırakabiliyoruz ama. Eş ailesine ziyaret olunca mı gönderilmemeli, anlayamadım da pardon.
Bu beni ilgilendirir sizi degilAllahtan kötülememişsiniz.
Bu cümleyi 3 yaşında ki çocuğunuza mı kullandınız? Sizin görümcenizle eşiniz dışında bir bağınız yokken, çocuğunuzun kan bağı var. Ve asla değişmeyecek. Çocuğunuzun omzuna yüklediğiniz yükün farkında mısınız? Düşünsenize ondan çok büyük bir ilgi ve sevgi görse, yada bir sürpriziyle karşılaşsa çocuğunuzun iç dünyasında ki gel gitleri. Neden böyle haset, fesat düşünceleri öğrensin ki, toz pembe dünyasında, melek o daha.
Çocuk sadece sizin değil, eşinizin de aynı zamanda. Görümcenizle frekansınız tutmadı diye eşinize kardeşi ile çocuğunu görüştürememe gibi bir yükü nasıl yüklersiniz?
Görümcenize sorsak neler der sizin hakkınızda. O zaman direkt sizin kötü olduğunuza mı inanalım? Beğenmediğiniz görümceniz tarzında bir yetişkin olmasını istemiyorsanız, çocuğunuz fitlemeyi bırakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?