Görümceniz sizi yok sayıp, küçük kızınızla bağ kurmaya çalışsa naparsınız?

2 yaşındaki çocuğu gönderiyor musunuz

Ben sizi anladım da olayda baba da yok

Geçerken sevsin diye bırakılma var

Gelin oturalım diye bir davet değil de çocuğu bana bırakın seveyim fikri beni rahatsız ediyor

Konu görümcenin görüşmesi değil tek olarak istemedi bence

Bilmiyorsunuz ki, tahmin ediyorsunuz sadece. Çocuk fark etmiş, tavır geliştirmiş ve ardından anne tarafından salık verilmiş, desteklenmiş; kadının tam olarak yazdığı bu. Siz buna inanmamayı seçmişsiniz, ben inanmayı tercih ediyorum çünkü yaşadım. Annem asla yanımda babam tarafına tek kelime kötü konuşmuş insan değil ama karşı tarafın yüzünden, ses tonundan, kelimeleri seçmesinden 3-4 yaşındayken o havayı aldım ve tavır geliştirdim, annemin de ruh halini yüzünden okurdum onlara her diyaloğunda.

Annem ise, konudaki hanımın aksine bana nasihat çekip aile olduğumuzu, onların babaannem ve halam olduklarını, o şekilde davranmamam gerektiğini vb. söyleyip beni babam tarafına itmeye çalıştı, koparmamak için çok uğraştı. Ben buna daha çok sinir oldum mesela, çünkü farkındaydım etrafımda oluşturulmaya çalışılan suni sevgi çemberinin. Keşke annem de beni salık verseydi "Hmm demek böyle düşünüyorsun, ne hissediyorsun? İstemiyorsan görüşme kızım" diyebilseydi.

"Aferin" demek belki biraz uç, ama zoraki itmemesini takdir ettim, başkalarının, çocuğun gözündeki imajını zoraki düzeltmeye çalışmak sadece çocuğa kafa karışıklığı oluyor.
Bu olayın tam da üyenin anlattığı şekilde yaşanmış olma ihtimali gayet kuvvetli. Bazı çocuklar davranıştan duruştan alır, annenin doldurmasına gerek yok, yüzünün düşüşünden fark eder.

Kim ne hakediyosa ona o sekilde yaklasirim ben..

Valla hakedene kin de tutsun.. ne yasadigimi bilmeden yorum yapmak size kolay tabi..

Siz öyle düşünüyorsunuz kendi yaşadıklarınızı varsayarak. Ben o yazıdan sizin yazdıklarınızı çıkaramadım

Ama cocuga babaane kotulemek bu. Yapmayin ya yazik. 3 yasindayken onun beynine daha guzel seyler kodlanmali. Siz ne yasarsaniz yasayin. Cocugun haberi olmamali
Babaanneyi kotulemek mi ben oyle bisey yazmadim.. babaannesiyle yatip kalkan buyuyen bi kizim var benim..

Siz öyle düşünüyorsunuz kendi yaşadıklarınızı varsayarak. Ben o yazıdan sizin yazdıklarınızı çıkaramadım

İşte siz inanmamayı tercih etmişsiniz. Anne doldurmuş çocuk tavır geliştirmiş diyorsunuz. Bu anafikirle yazmışsınız, ki durum böyle ise haklısınız. Ama tersine tam da üyenin yazdığı gibiyse yani çocuk fark ederek tavır geliştirmiş ve sonradan anne tarafından desteklenmiş ise (ki ben de yaşadığım için inanmayı tercih ediyorum) bu da gayet olağan, haklı bir tavır olur.

Yani bu kadar hayretle insanların bu duruma yüklenmesine ve safi tek yönlü düşünmesine gerek yok.

Babaanneyi kotulemek mi ben oyle bisey yazmadim.. babaannesiyle yatip kalkan buyuyen bi kizim var benim..
Aferin cocugum konusma demissiniz ya. Ona istinaden yazdim, yapmayin oyle seyler. Sizin ne yasadiginiz sizi baglar,yetiskin kocaman kadinsiniz,kvniz sizi uzuyorsa uzulmeyin,uzulmemeyi ogrenin,ama 3 yasindaki cocuga oyle seylerde sirt sivazlamayin,yazik gunah ona.

Halasiyla konusmasini istemiyorum.. babaannesi kizimin halasiyla konusurken telefonda konusmak istemis kizimla halasi.. kizimda konusmak istememis bende bunu duyunca aferim kizim dedim konusmasini istemiyorum cunku.

Ben sıkıntı etmezdim sanırım.

Madem konu yegen sevmek istediği yerde sevebilir. Babasından izin de alabilir.

Valla kizim basta konusmak istememis halasiyla bende bunu duyunca aferim dedim hep boyle ol bu doldurmaksa eyv kabulum

Halasiyla konusmasini istemiyorum.. babaannesi kizimin halasiyla konusurken telefonda konusmak istemis kizimla halasi.. kizimda konusmak istememis bende bunu duyunca aferim kizim dedim konusmasini istemiyorum cunku.
Cok kotu etkilenir cocugunuz. İleride gizli gizli gorusur,yine gorusur,haberiniz bile olmaz.
Oyle seyler soylemeyin yazik gorumcenizin iyiligi icin demiyorum zaten,cocuklarin psikolojilerini dusunmek zorundayiz ondan diyorum.

Herkes yazimi yanlis anlamiss babaannesiylee degill halasiyla konusmak istemedi.. babaannesi telefonda halasiyla konusurken halasi kizimla konusmak istemis kizimda konusmak istememis terslemis.. ama ben sasirmiyorum bu forumda sirf polemik yaratmak icin yazilanlari istedikleri yerden anlayanlar okadar cokki..

Ne deyim mübarek ramazan günü Allah önce eşinizn kör gözüne görme yetisi ve dolaylı yoldan düşünme yeteneği versin senin evde işini gücünu düşünen görümce seni arayıp diyemiyormu ? Çocuk abisinin sen de buna vesilesin sadece sen olmasan da başka birisi olurdu yeğeninin annesi ama unutuyor senin çocuğun o senden bı çok şey var yigenini sevmesi guzek ilgilenmesi çok hoş ama onuda senin dünyaya getirdiğini unutmadan yapsa keşke ben olsam koyduğu mesafeyi çocuklada arasına koyardm bı bahaneyle gondermezdm mesela işimiz var biraz kırgın gibi ...... istiyorsa gelip sizin evinizde sevsin o halde.

Cok kotu etkilenir cocugunuz. İleride gizli gizli gorusur,yine gorusur,haberiniz bile olmaz.
Oyle seyler soylemeyin yazik gorumcenizin iyiligi icin demiyorum zaten,cocuklarin psikolojilerini dusunmek zorundayiz ondan diyorum.
Ya ben hic oyle sanmiyorum zaten uzagiz gizli gizli halasiyla konusucagini dusunmuyorum.. gercekten halasini tanisaniz bilseniz gorseniz bana siz bile dersiniz bu cocugu ondan uzak tutun diye..

Enteresan valla canım ya. Hem yengeyim hemde görümceyim.
Çocukken yengemin gözünün içine bakardım. Hala da çok severim. Benim gözümde orası yengemin evidir. O da bana iyidir aynı şekilde.
O yüzden anlayamıyorum bu çekememezlikleri.

Ya ben hic oyle sanmiyorum zaten uzagiz gizli gizli halasiyla konusucagini dusunmuyorum.. gercekten halasini tanisaniz bilseniz gorseniz bana siz bile dersiniz bu cocugu ondan uzak tutun diye..
Esinizin ailesiyle sorunlar yasiyor olabilirsiniz,dogrudur. Ama cocugunuz onlardan herhangi biriyle konusmadiginda aferin diyerek desteklemeyin,yorum yapmayin madem kendisine birakin. Dogruyu yanlisi kendi anlayabilecegi yasa geldiginde gerekenleri yapar. Siz cocugu etkilerseniz onun bilinc altinda nelere sebep olacaginizi bilemezsiniz,kimse bilemiyor cunku. Beyin oyle degisik bir organ ki,daha cozemedigimiz pek cok ozellik var.

Valla kizim basta konusmak istememis halasiyla bende bunu duyunca aferim dedim hep boyle ol bu doldurmaksa eyv kabulum

Dediğim gibi, aferin demek benim için uç bir durum. Ama nasıl hissedip böyle davrandığını sorarak "Sen nasıl istiyorsan yavrum" deyip çekilmek daha sağlıklı gibi duruyor. Ben, çocuğun gözünde sürekli milletin imajının düzeltilmesine, sürekli bir şeylerin örtülerek yok sayılmasına karşıyım. Neyse o. Çocuk bazı şeyleri fark ederek kendini geri çekiyorsa, yapıcı olmak adına çocuğu zorla o tarafa itmeyi doğru bulmuyorum. Herkes, çocuğun gözünde nasıl görüneceğini hesap edip öyle davranmayı bilsin, bilmeyen de çocuk tarafından dışarıda tutulur, ayıklanır bu kadar basit.

Siz yine "Aferin" şeklinde desteklemeyin, "İstemiyorsan, konuşmak zorunda değilsin" deyin. Kişiselleştirmeyin perçinlemeyin, olayların akışına göre kendisi serbest adımlayıp görsün bence İmzaben. Siz sadece hislerini sorup "Evet bu olabilir, bunlar normal, büyüklerin dünyası böyle olabiliyor" vb. öğretici kısımda yer alın, naçizane.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…