Gurbete gelin

1,5 yıllık evlisiniz 3-4 ayda bir 23 saatlik yola gitmek zor olmuyor mu?
İzin konusuna girmiyorm o zaten sacmalık ama 3ayda bir 23 saatlik yola gitmek bana pek mantıklı gelmedi.
Napıyorsunuz orda 3 ayda bir 1 hafta kalıp:)
O mesafedeki insanlar genellikle senede 1 gidip 15 20 gün kalırlar zira yol zordur. Kendim de yeni evliyken de çocukluyken de senede 1 gittim ailemin yanına, bizimde 24 saatimiz yolda geçiyordu, uçakla gitmek de fazlasıyla bütçe istiyor. Annem de ev hanımı olduğu halde senede bir, uygun tatil varsa bir de bayramlarda giderdi. Bana normali bu gibi geliyor ki etrafımda da hep böyledir. Sizin talebiniz bu yüzden bana fazla geldi, keşke bu mesafeye evlenmeseydiniz. Aileye bu kadar düşkün insanlar böyle bir hata yapmamalı.

Eşinizin sizi çocuk gibi yönetmesi kısmı akla ziyan başka bir durum. Buna dur demelisiniz sonu parlak görünmüyor. Her şey yoluna girmeden de lütfen hamile kalmayım

Ailemden uzak bı şehre gelin geldim , eşimin işi nedeniyle çok uzakta oturuyoruz. Eşim aileme gitme konusunda yalvar yakar izin veriyor. Ağlaya zirlaya. Beni gerçekten sevmediğini düşünüyorum, sevmiş olsa kıyamaz aglatmaz gönderirdi diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz hanimlar
Neden izin vermiyor ? Uzak diye mi ?

Bence eşinizle bu durumu tatlı ve uygun bir dille konuşmanız gerekiyor. Herkes eşini iyi tanır,neye nasıl tepki vereceğini bilir,o yüzden sizi çok çok iyi anlayacağı bir dille konuşmanızı tavsiye ederim.

Ailemden uzak bı şehre gelin geldim , eşimin işi nedeniyle çok uzakta oturuyoruz. Eşim aileme gitme konusunda yalvar yakar izin veriyor. Ağlaya zirlaya. Beni gerçekten sevmediğini düşünüyorum, sevmiş olsa kıyamaz aglatmaz gönderirdi diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz hanimlar
Bende ailemden uzak bir şehre gelin geldim maalesef. İlk başlarda insan çok özlüyor ailesinin yanına gidince ayrılmak zor geliyor ama zamanla o özleme de alışıyor. Bir de bilet fiyatları sürekli değişince mecbur kalıyorsunuz özlemle başa çıkmaya 🤦🏻‍♀️😁 ben eşimin ailesinin olduğu şehir de yaşıyorum bazen kayınvalideme sık gidersem sinir oluyorum kendi annemi göremediğim için 🤷🏻‍♀️

Eğer çalışma imkânınız varsa işe girin sosyal çevre, arkadaşlar vs iyi geliyor insana.

Üç dört ayda bir çok okadar yola yılda bir gelio bir ay kalmak mantıklı yol çok masraflı çalışıyor musunuz

Evet yol masraflı ama çalıştığım için eşime sorma gereği duymam. Ramazan bayramında oğlumla bir haftalığına gittim. 2800 lira tuttu uçak biletleri. İki ay sonra yine gideceğim. Bunun için de kimseden izin alacak değilim. Siz niye böyle bir adamdan ısrarla çocuk yapmaya çalışıyorsunuz? Önce bir evliliğiniz otursun. Belli ki eşiniz de problemli bir tip.

Back
X