- 20 Mart 2016
- 937
- 1.031
- 33
Burada birçok arkadaşım evini satıp yurt dışına gitti ya da gitme peşindeler. Çünkü burada sadece eğitim vs bitik değil, hayatımız da tehlikede, güvende değiliz. Sürekli bir olaylar oluyor, bombası vs. Gelmeyin bence.
Evet biliyorum Bağdat caddesini. Çoğu arkadaşımda diyor işsizlik çok diye. Kapalı dükkanlar dolu diye. Çocuklarım dili süper anadili gibi üçününde. Okullarını seviyorlar. Ben iş arıyorum part time. Temizlik ne olursa. Başvuru yapıyorum ama cevap gelmedi henüz bekliyorum. Yorumlarınız bana yol gösteriyor hepiniz sağolun.
Bence türkiyede yasayanlar vatanimizin kiymetini bilmiyor burda ne kadar okusan egitimin olsa ne kadar asimile olsan bile yabancisin en önemlisi müslüman oldugun icin adamlar bizi kabullenmiyor! Burda yasamayan bizi kolay kolay anlamaz..
Bi tutturmussunuz güvende degiliz..biz burda cok güvendeyiz burda hic olay olmuyor.. siz öyle sanin gelin bakalim bi ay kalabilcekmisiniz burda?
Evet avrupa bi zamanlar iyimis ama artik köpek gibi calistirip üc kurus maas veriyolar hersey gittikce pahalasiyor.. saglik sigortasi burda calissanda calismasanda zorunlu cebinden ödüyosun ödemessen doktor hastane ilac herseyi yine cebinden ödiceksin..
Benim esim türkiyeden geldi ama 6 sene oldu hala alisamadi bi oglumuz var 2 olcak yakinda birikim yapip türkiyeye döncez Allahin izniyle o okula baslamadan..
Sizin cocuklar baya bi kritik dönemde o yüzden iyi düsünmeniz lazim türkiyeye gidince okul durumlari ne olcak iyice arastirmak gerek.. tabi cocuklarin fikirleride önemli..
Siz hangi ulkedesiniz dil bildiginiz icin turkiyede is bulma imkaniniz artar.
Orada maddi artisi yoksa burada ev varnis galiba bence donun.
Egitim icin de ben adanadayim yegenlerim devlet okuluna gidiyoar henuz ilkokuldalar gayet basarililar ki ogrrtmenler resmen kendi aralarinda yarisiyorlar.
Kolejler de eskisi gibi degil devlet destegi oljyor cocugunuz basariliysa burs ve ya indirim kazaniyor.
Yeriniz de olsam kesin donerdim ama siz bilirsiniz tabi
Hangi ulkedesin canim ?
Umarim guzel emeginin karsiligini fazlasiyla alacagin bi isin olur.
Egitim sistemimiz surekli degisiyo okula gidilen yas bile degisti . Eskiden anadolu lisesi fen lisesi meslek lisesi ticaret lisesi saglik meslek birde duz lise vardi ( duzun icinde super lisede vardi )
Simdi duz lise falan yok onlar anadolu oldu imam hatip cogaldi inan kim neye nasil gidiyo bilmiyorum artik .
Dershaneler lise oldu mesela kolejlere gore daha ucuzlar
Bu konuda ben yardimci olamam cogu olan okula gidenler daha iyi bilgi verir
Staj için berline gitmiştim, iki hafta önce döndüm. Evet vatan bambaşka bişey fakat yurtdışında kaldığım 1buçuk aylık süreçte dahi gördümki ne yazıkki Türkiye'de hayat daha zor.
Son derece güvenilirdi ki bence en büyük fark sanırım bu. Metropol şehirde rahat olabilmek örneğin istanbul gibi biraz lüks oldu sanki bilemiyorum.
Hangi ülkede yaşadığınızı bilmiyorum fakat Polonya,Almanya ve Çek Cumhuriyetinde gördüklerime bakılırsa sanırım Türkiyeden çok daha pahalı-çok daha ucuz değiller.
Gelişmişlik düzeyleri (Polonya hariç) Türkiye'den son derece ileri, Berlinden söz etmiyorum bile baya iyiydi.
Çocuklarınız yurtdışında okurda ilerleyen yaşlarında dil bilerek dönerlerse bilemiyorum bir nebze evet ama, şuan dönmeniz biraz üzücü olur.
Türkiyede devlet desteği olmadığı gibi bir de üstüne 10 yerden alıyor. Geri alıyor diyemiyorum açıkcası.
Bu yüzden galiba yerinizde olsam dönmezdim. Gerçi ben sadece 1buçuk ayın sonunda Türkiyeye iniş yaptığım zaman toprağı öpmemek için kendimi zor tuttum ama o işin tamamen duygusal boyutu. Düzen ve sistem olarak kıyaslamak biraz zor.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Avrupa bitikse Türkiye iki kat bitik. Eğitim sistemiyle ilgili bile en ufak bir fikriniz yoksa Türkiyeyi hiç bilmiyorsunuz demektir. Az bulduğunuz çocuk ve kira parasını Türkiye'de hiç bulamazsınız. Tamam, kira sorununuz yokmuş ama lafın gelişi diyorum, oyle destekler mevcut değil Tr'de. Çalışana her yerde iş varsa orada iş arayıp çalışın. Çocukların başını yakmayın.
Ben tek olduğum halde yurtdışından(ABD) Türkiye'ye kesin dönüş yapamıyorum. Önceden ben de dönmek istiyor, bunun hazırlığını yapıyordum. Sonra gidişatı gördükçe vazgeçtim, şimdi her geçen gün vazgeçmekle ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum. Avrupa, Abd gibi ülkelerde okuması mümkünken bile isteye Tr'nin eğitim sistemine sokulan çocuk ilerde ana babasının yüzüne tükürse haklıdır. Kusura bakmayın.
Buraya dönmeyi düşünüyorsunuz demeki akrabalarınız türkiyede.Ne yönden canım? İnan fikirlere ihtiyacım var çaresiz kaldık
İşte bu..Bu son yazdığınız durum. En tedirgin olduğum bu konu..Çocuklarım kalkıp da bana kızarsa sitem ederse pişmanlık yaşarsam naparım ben? Sizin yorumlarınızı da dikkate almışımdır hep sevde. Evet ev var Türkiyede geçim mutlaka olur bir şekilde ama elimde olmayan yapamayacağım maddi durum olursa işte eğitim sistemi ile ilgili konularda. Bu konu kafamı karıştırıyor. Doğru diyorsunuz..
ciddiöisiniz ya okadar mi kötü ben inanmıyorum belki seçim sen dolayı mı böyle acabaBağdat caddesine gitmediysen bile adını duymuşsundur. Dunyanin 4. alisveris yeri olur kendisi .
Dukkanlarin aylik kira bedeli 2 daire fiyati enkotusu 1 daire fiyatiydi bak aylik diyorum .
Igne atsan insan kalabaligindan yere dusmezdi suan 3 dukkan kapali 1i acik hatta daha fazla .
Cogu dunya markasi kacip gidiyolar cunku is yok . Aksam 6-7 arasi birkac yil once 13bin kisi geciyodu simdi haftasonu 1 tam gunde o sayiya ulasmiyodur.
Kiralar dolarlaydi cikan kiracilarin verdigi dolardan daha az tl den kiraya vermeye calisiyolar tutan yok
Orda bile durum vahimken yapmayin ekonomimiz bitik suan , iflas vermek icin ohalin bitmesini bekleyen binlerce sirket var .
Birak cocuklarin dil ogrensin orda okusunlar sende calissan enazindan part time olmaz mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?